Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Ali kupujete avte samo ene znamke ?

Vedno
19
15%
Običajno
26
20%
Kdaj ne, a se vrnemo na priljubljeno
12
9%
Nekaj časa vedno eno, nato vedno drugo itd
6
5%
Kot pride
50
38%
Vedno drugačno, je bolj zanimivo
18
14%

Skupaj glasov : 131

W3s7_S1D3
Novinec

Re: Ali kupujete avte samo ene znamke ?

Napisal/-a W3s7_S1D3 Sr jan 26, 2011 11:00 pm

meli od Lancie, Fiata, Peugeota, Renaulta, Škode, VWja.... ostajamo na VWju....zaenkrat.

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Sr jan 26, 2011 11:07 pm

DeNalDo je napisal/-a:
Rain je napisal/-a:ni važno katero vozilo je, važno da je VW 8) zato ker mamo pri nas radi kvalitetna vozila, se ne kvarijo in malo pijejo, pa še gledajo vsi kako smo gosposki pri nas

foter sicer razmislja o par let starem pasatu ki bi zamenjal sedanjega golfa pa ne dobi lizinga ker v fabrki nocejo podpisat da je zaposlen za nedlocen cas (pa kao pravjo da itak nebo dobu lizinga z minimalcem, vglavnem kar neki komplicirajo za brezveze, pomoje se direktor boji da bo mel boljsi avto kot on, haha), hipoteko na garsonjero smo pa tut ze vzel za kredit za sharana od mtke in bratovga golfa, pa se kao ne da se enga avta gor obest :roll:

evo bolš se nebi mogu opisat taprav slovencelj :lol: (ps ni edini tlele gor :lol: )

x2. Dobra, dobra :) :)

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Sr jan 26, 2011 11:08 pm

Doma: Škoda, Opel, Opel, Zastava, BMW
Jaz: Ford, Fiat, Fiat, Peugeot, Honda, Audi

Naslednji: opet honda.
Zadnjič spremenil crxdelsol, dne To feb 15, 2011 9:07 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Sr jan 26, 2011 11:11 pm

mel od vw,fiata,renaulta...
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

cardak
Novinec

Kraj: črnomelj

Napisal/-a cardak Sr jan 26, 2011 11:14 pm

mel 3 renaulta-dva cliota,modusa.sedaj vozim škodo.kvaliteta?hm škoda je malo bolje skup spravljena ampak renault je pa vseeno bolj udoben.škodo kupil ker na renaultu se prevec eur.popusi ko ga prodajas...naslednji avto bo upam kak japoncek... :DDD
srečno voznjo!

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Sr jan 26, 2011 11:55 pm

Moja zgodovina: Zastava (fičo), Alfa, Renault, Škoda, Pugi. Zadnje tri še vozim :) sicer bom pa škodo prodal oz. je naprodaj če koga zanima :P

Fičo je bil legenda.
Alfo 145 1.6 box pogrešam, pa čeprav sem razen karoserije skoraj vse moral zamenjat. :)
Renault (twingo gt) - daily driver, zaenkrat bp, razen poraba 8l, je pa res, da mam težko nogo
Škoda combi, delovni avto
Pugi 205 gti, oldtimer za dirke :)

Nekako mi je vseeno, katera znamka je, važno je kaj model ponuja glede na moje želje in za koliko denarja.

bugy1
Novinec

Napisal/-a bugy1 Če jan 27, 2011 12:35 am

DeNalDo je napisal/-a:
Rain je napisal/-a:ni važno katero vozilo je, važno da je VW 8) zato ker mamo pri nas radi kvalitetna vozila, se ne kvarijo in malo pijejo, pa še gledajo vsi kako smo gosposki pri nas

foter sicer razmislja o par let starem pasatu ki bi zamenjal sedanjega golfa pa ne dobi lizinga ker v fabrki nocejo podpisat da je zaposlen za nedlocen cas (pa kao pravjo da itak nebo dobu lizinga z minimalcem, vglavnem kar neki komplicirajo za brezveze, pomoje se direktor boji da bo mel boljsi avto kot on, haha), hipoteko na garsonjero smo pa tut ze vzel za kredit za sharana od mtke in bratovga golfa, pa se kao ne da se enga avta gor obest :roll:

evo bolš se nebi mogu opisat taprav slovencelj :lol: (ps ni edini tlele gor :lol: )

He, he jedo samo krompir samo, da je statusni simbol doma... Hudo pa čeprav mislim, da je hec.

bugy1
Novinec

Napisal/-a bugy1 Če jan 27, 2011 12:38 am

Rain je napisal/-a:foter sicer razmislja o par let starem pasatu ki bi zamenjal sedanjega golfa pa ne dobi lizinga ker v fabrki nocejo podpisat da je zaposlen za nedlocen cas (pa kao pravjo da itak nebo dobu lizinga z minimalcem, vglavnem kar neki komplicirajo za brezveze, pomoje se direktor boji da bo mel boljsi avto kot on, haha),

Potem pa firmi ne gre dobro ko se bojijo rabljenega pasata. Kaj potem vozi direktor če se boji rabljenca. Hudo, hudo za nasmejati.

No pri nas so vzhodnjaki od nekdaj pa ni večjih težav.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če jan 27, 2011 1:18 am

Predvsem mi mora biti avto všeč, udoben, poceni in zanesljiv! Znamka nima posebne veze! Lahko je karkoli, Chrysler, Ford ali pa GM važno je le, da je made in U.S.A. ;)

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 Če jan 27, 2011 2:55 am

Odkar imam izpit sem imel samo dve znamki, RENAULT in sedaj mam SEATA.

1.Renault 5 1.4 FIVE ( bil zelo zadovoljen,je letela ko sneta skira ,dokler ni letela z avtoceste oops :( )
2.Renault Megane I. 1.4 RN ( tud z njim sem bil zelo zadovoljen,nism mel večjih problemov,sam je bla želja po močnejšem avtu)
3.Seat Leon 1.9 TDI ( ta avto mam zdej že tri leta ,naredu z njim 115000km in nimam večjih problemov...)

Očitno sem mel srečo,ko sem kupil vse te rabljene avtomobile ;) ,da nism mel večjih problemov z njimi. Redni servisi in to je to,plus kar je treba pač zamenjat zaradi obrabe.
Moj naslednji avto bo zagotovo SEAT Leon II. ali ŠKODA Octavia (1.9TDI). :twisted:

LP!
Slika

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če jan 27, 2011 7:21 am

Doma smo imeli vedno Ople (fotrova izbira) tko da tudi moj prvi avto je bila Astra. Sledilo je kratko (zelo kratko in mučno) obdobje s Peugeotom 307, pa še kaj je bilo vmes za kratek čas, potem je pa prišla prva Alfica 156 :) Sledil je Stilo (ki je bil načeloma super avto, predvsem zaradi vedno odličnega 1.9 JTD srca), po njegovem tragičnem koncu pa zopet na 156 in sedaj 159 :)
Ne bom rekel, da bodo vedno Alfe, že pred 159 sem imel ogledanih veliko drugih znamk...ampak preprosto, z izgledom me bo redko katera druga znamka prepričala, glede kvalitete alf pa tudi sam dobro vem kako je in lahko vsi tupijo svojo eno in isto štorijo kolikor hočejo, jaz vem :)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
axa
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a axa Če jan 27, 2011 7:33 am

DOMA:
Fiat, Chrysler, Alfa Romeo, Renault, Citroen,Hyundai,Land Rover,Volvo.

JAZ:
Alfa Romeo (teh je blo ene 6 njih hehe), Saab, Honda, Bmw.

Iz bmwja se pa vračam zopet na hondo ali kakšnega drugega japonca, ker mi niso glih ta precenjena švabska kola :).
Jazst

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če jan 27, 2011 7:47 am

V lasti sem imel najprej Zastavo (Yugo, potem fičo), Renault in PSA (R4, Clio, Citroen Saxo), potem VAG (Fabia Combi, Ibiza), sedaj sem na Mitsubishiju.

In od sedaj naprej bom po vsej verjetnosti ostal na Mitsubishiju, ker me je edini do sedaj prepričal, da se mogoče vendarle splača ostati pri znamki.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če jan 27, 2011 8:10 am

Doslej Renault (katra), Fiat (Tipo), Renault (21), Fiat (Tipo), Toyota (RAV4), Citroen (Xsara)..še sedaj se mi kolca za prvim, kateri bo naslednji pa bo verjetno odvisno od priložnosti..kupujem samo rabljene.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če jan 27, 2011 8:59 am

cardak je napisal/-a:mel 3 renaulta-dva cliota,modusa.sedaj vozim škodo.kvaliteta?hm škoda je malo bolje skup spravljena ampak renault je pa vseeno bolj udoben.škodo kupil ker na renaultu se prevec eur.popusi ko ga prodajas
Res? Ne vem, jaz sem spomladi 2004 kupil novega clia 1.4 16v za okoli 10.000 EUR, spomladi 2007 pa sem ga prodal za 7.000 EUR. Meni se zdi 1.000 EUR izgube na leto še relativno OK, recimo pri svojem trenutnem golfu (ki kao 'dobro drži ceno') je pomojem povprečna letna izguba dvakrat toliko...

Pa recimo če bi leta 2007 namesto golfa kupil megana (je bil v igri), bi seveda megane po 3-4 letih izgubil večji % nabavne vrednosti kot golf - pa mi (teoretična) boljši procent ohranjene vrednosti nič ne pomaga, če bi moral prodati - v absolutnem evrskem znesku je namrečna koncu približno ista figa, ker je golf pač dražji...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če jan 27, 2011 9:24 am

Ker nisi podal možnosti ki bi jo obkrožil v anketi dajem svoj odgovor tule:

Kupujem avtomobile, ki ustrezajo mojim potrebam/željam/zahtevam, pri tem nisem obremenjen z znamko ampak imam jasno določene cilje kaj hočem...

Ko začneš tako razmišljati hitro ugotoviš da nakupovanje sploh ni težavno. Virov informacij je cel kup. Najpreprosteje je kar preko neta zbrati osnovne informacije (mere, pakete opreme, motorizacija, osnovne cenike...) in si zelo na hitro narediš seznam 3 ali 4 modelov ki pridejo v ožji izbor. Katerega nato izbrati pa je stvar prepričljivosti na preizkusni vožnji. Če je v igri nakup rabljenega je potrebno med kriterje dodati še ohranjenost vozila in servisno zgodovino ki naj igrata glavno vlogo pri odločanju med favoriti.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
lenivec
Novinec

Napisal/-a lenivec Če jan 27, 2011 9:25 am

vozil citroen, 2x fiat in zdaj lancia.
načeloma nisem omejen an eno firmo, mam pa par pogojev. katerim korejc pa japonc ne ustrezata. zelo mi je pomembna notranjost in armaturka. je še vzhodnjak žal ni nardil meni všečne. sem se trudil neke subaruje gledat ampak ni šlo skozi.
isto pri nemcih, čeprav so že bližje temu ampak še vedno ni to to. tako, da zaenkrat so mi najbližje avti flar grupe.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če jan 27, 2011 9:52 am

ne- ubistvu se vedno gleda kaj avto ponuja pa za kakšen denar- drugače sem pa mel do sedaj 4 avte- francoz pa 3 nemci- samo ne v tem vrstem redu :)

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Če jan 27, 2011 10:50 am

Imel/imam: Daewoo, fiat, opel, fiat, fiat =P če še od punce povem, glede na to da si dostikrat deliva avte in se večinoma voziva skupaj je pa, ford, fiat, fiat.
Tko da ja, nekako sem ze enkrat zvest fiatu, predvsem zato, ker mi je všeč, z njimi še nikoli nisem imel neki problemov in kakih velikih stroškov.
Sicer pa vedno ko kupujem avto gledam na to kaj dobim za ta denar, ter kako mi je avto všeč, zato ne morem reči da bo tudi naslednji avto fiat, je pa seveda na dosedanje izkušnje veliko možnosti za to. :D

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če jan 27, 2011 11:13 am

imam ponavadi vedno drugo znamko
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov