BBoss je napisal/-a:Ne me narobe razumet - ne sovražim pešce, če sem v avtu in jim tudi ustavim, če je kolona avtomobilov za menoj dolga in vem, da v doglednem času pešec ne bo prišel čez cesto. Ne ustavljam pa, če sem sam ali pa je za mano samo eno mogoče dve vozili, ker s tem ne naredim nič koristnega za pešca (prihranim mu mogoče 3-4 sekunde) sem pa vseeno maksimalno previden, če bi pešec vseeno poskušal na silo uveljavljati svoj prav.
~toMmy~ je napisal/-a:P.S.: Pravilen naslov teme bi bil "Pešci in kolesarji...", ker ta deluje, kot da pešce nagovarjaš, da imajo kolesarji vedno prednost (pred njimi)!
tiguan je napisal/-a:domen_ je napisal/-a:Ampak nekaj si je pa treba priznati - le redkokateri voznik danes ustavi pešcu, če on čaka pred prehodom.
Večina jh ustavlja....recimo 80%
tiguan je napisal/-a:Saj ni res pa je, pešci, kolesarji imajo vedno kjerkoli na naših Slovenski cestah prednost pred vozili....saj ni čudno, da jih toliko umre na cestah, ko pa mislijo, da so boga prijeli za jaj*a.
Zdaj mi pa povejte, recimo, da je prehod za pešce, brez semaforja, kako naj voznik avta, kombija, tovornjaka itd pri omejitvi 50 oz. 60 v trenutku ustavi...kaj noben več ne zna hodit, čez prehod za pešce, samo BUM stopi na prehod, ti v kabini pa se ustavi kukr češ.
Zakaj ne morejo pešci počakat, da jim voznik ustavi.
Danes primer: Vozil se 40 pri omejitvi 50, zavijal desno, nakar mi pešec nenadoma stopi na prehod, jaz po zavorah on pa.
OFF:
Delajo eni samomorNesramnost na cesti pa taka iz strani pešcev, zakaj?
mr.ramo je napisal/-a:AndrejD zdaj si pa ti predstavli da se zeleno vozilo vozi po glavni cesti(polna črta),nakar ti pa pesec stopi na cesto 20m pred semaforjem/prehodom in ga seveda nataknes na haubokdo je v tem primeru kriv?? ..pa da nepozabim povedat da se to pogosto dogaja Lj
Zdaj mi pa povejte, recimo, da je prehod za pešce, brez semaforja, kako naj voznik avta, kombija, tovornjaka itd pri omejitvi 50 oz. 60 v trenutku ustavi...kaj noben več ne zna hodit, čez prehod za pešce, samo BUM stopi na prehod, ti v kabini pa se ustavi kukr češ.
mr.ramo je napisal/-a:Pero se pardonam,sem spregledal![]()
sam se useen me zanima kdo bi biu v tem primeru ,ki sem ga opisal,ker mam obcutek,da nekateri veselo branijo nepremisljena dejanja pescev,ter kolesarjev
AndrejD je napisal/-a:mr.ramo je napisal/-a:Pero se pardonam,sem spregledal![]()
sam se useen me zanima kdo bi biu v tem primeru ,ki sem ga opisal,ker mam obcutek,da nekateri veselo branijo nepremisljena dejanja pescev,ter kolesarjev
Če pešec prečka cesto tam kjer ni prehoda in je prehod oddaljen manj kot 100m (mislim da je 100m) je kriv pešec.
Se strinjam.AndrejD je napisal/-a:tiguan je napisal/-a:domen_ je napisal/-a:Ampak nekaj si je pa treba priznati - le redkokateri voznik danes ustavi pešcu, če on čaka pred prehodom.
Večina jh ustavlja....recimo 80%
-79% da bo bolj točno
Še pred rdečo se jih nena toliko ustavi...
Če mene vprašaš je to samo izgovor, da ti ni treba ustaviti. Z isto logiko bi lahko rekel, da ne boš ustavil, če je za tabo kolona (ker če se mora cela kolona ustavljati je to manjša korist - tudi okoljsko - kot pa če samo eden). Pomoje vsakič ko ustaviš pešcu pred prehodom narediš korist - on kot šibkejši bo imel občutek varnosti in upoštevanja v prometu. Kultura na cesti!BBoss je napisal/-a:Ne me narobe razumet - ne sovražim pešce, če sem v avtu in jim tudi ustavim, če je kolona avtomobilov za menoj dolga in vem, da v doglednem času pešec ne bo prišel čez cesto. Ne ustavljam pa, če sem sam ali pa je za mano samo eno mogoče dve vozili, ker s tem ne naredim nič koristnega za pešca (prihranim mu mogoče 3-4 sekunde) sem pa vseeno maksimalno previden, če bi pešec vseeno poskušal na silo uveljavljati svoj prav.
BBoss je napisal/-a:Ne me narobe razumet - ne sovražim pešce, če sem v avtu in jim tudi ustavim, če je kolona avtomobilov za menoj dolga in vem, da v doglednem času pešec ne bo prišel čez cesto. Ne ustavljam pa, če sem sam ali pa je za mano samo eno mogoče dve vozili, ker s tem ne naredim nič koristnega za pešca (prihranim mu mogoče 3-4 sekunde) sem pa vseeno maksimalno previden, če bi pešec vseeno poskušal na silo uveljavljati svoj prav.
Aleksman71 je napisal/-a:Sam sem prehodil najmanj 80.000 kilometrov ,od Ljubljane,Celja,NM ...
Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov