Po mnenju nekaterih bi morali policaji mahati z tablami Radar 300m, drugi: radar 200m, tretji radar 100m...
To ravno ne, lahko pa bi imeli označeno, kje se izvajajo meritve hitrosti. Če se našim ljubim policajem res gre za to, da bi umirili promet (o tem sicer zeloo močno dvomim), potem bi s takimi tablami naredili največ. Pred vsak kritičen odsek tablo "radarsko merjenje hitrosti" in 100% sem, da se bo število nesreč, povzročenih zaradi hitrosti, na takem odseku drastično zmanjšalo. Ker pa je našim policajem prioriteta polnjenje državne blagajne, bodo rajši še bolj dvignili kazni in s tem naredili... NIČ. MORDA bodo en mesec vsi vozili počasneje (previdneje?), kasneje pa bi se stanje vrnilo na sedanje.
Aja pa še to - pogosto se vozim po Italiji in že nekajkrat sem videl, kako italijanski policaji/karabinjeri zelo učinkovito umirijo promet. Kar nekajkrat sem že videl ob cesti parkiran policijski avto (in to na tak način, da je bil zelo opazen), pri tem pa sploh ni bilo nujno, da so merili hitrost. Enkrat sem celo videl, kako dva karabinjerja slonita na havbi svojega avta in pijeta kavo

ampak glej ga zlomka - mimo teh policajev so vsi vozili po omejitvah. Res je, da tak način nikoli ne bo polnil državne blagajne, nihče pa me ne bo prepričal, da promet bolj umirijo kazni v višini 2, 3 minimalnih plač in policisti, ki se med merjenjem skrivajo za grmovjem (slovenija), kot policisti, (ki berejo časopis, počivajo, pijejo kavo ali pa celo merijo hitrost) v avtomobilu, parkiranem na opaznem mestu ob cesti.