Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Pajek odpeljal vozilo na potep

Napisal/-a Pipita Pe feb 25, 2011 11:19 am

Popolnoma enostavno:

1. Narejen je prekršek - treba plačat. Pravila so pač znana vnaprej. Če so dobra je pa druga zgodba.
2. Sam pazim kje parkiram. Vsak dan se vozim v center in se lepo vozim s trolo. Do tja pa pridem z avtom. P+R. Tako, da tudi kakim stanovalcem ne delam preglavic, kot naprimer v BS-u.
3. Na živce pa mi gredo vsi tisti, ki bi radi z avtom prišli kar do praga. Če ne gre pač ne gre. Tako kot naprimer pod Šmarno goro, ko ljudje parkirajo vsepovsod. Tudi na dvoriščih okoliških stanovalcev in na travnikih. Ampak tam se kazni ne more napisat, saj gre za privatno lastnino. Lahko ga le civilno tožiš. Noro. Mi je pa všeč, da potem taki ljudje v mestu dobijo po prstih, saj tam je občina neizprosna.

Nauk: Če ni parkirišča, ne parkiraj. Če se zoperstaviš sistemu. Pač tvegaj in potem plačaj brez jamranja. Še vedno se lahko odločiš za plačljivo varianto. Če pa ta ni sprejemljiva potem pa je logično da je treba prej vstat in na avtobus.

Je pa res: Ni ga čez luksuz.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe feb 25, 2011 1:38 pm

Vse skupaj je ena velika svinjarija in najverjetneje ena sama velika zarota! Zakaj?

Vsak mandat, pa naj gre za parlamentarne ali pa lokalne volitve, nam prodajajo veliko ljubezni v naši Sloveniji, ampak itak vemo, da drži samo par desetin pomembnežev vse niti v rokah. Če bi šel kdo raziskovat korenine teh "pomembnežev" bi najbrž definitivno odkril, da imajo židovske korenine, ki so se skozi stoletja načrtno naseljevali po vsem svetu, da nam zavladajo. Volitve so tako itak že vnaprej dogovorjene, tako imajo v tajnih arhivih CIE že od leta 2005 vse podatke, kdo bo zmagal na naših naslednjih volitvah. Zakaj se truditi z odhodom na volišča? To je vedel že pokojni Kramberger, dobrotnik iz Negove, ki so ga zaradi tega tudi ustrelili…
Tako, kot je bil Tito sovjetski vohun, ki so ga boljševiki infiltrirali, imamo danes Jankovića, ki je verjetno srbski vohun. Že sama arhitektura Stožic malce spominja z vzhodne strani na pravoslavno cerkev Svetega Save v Beogradu…

Ker je projekt izgradnje pravoslavnih Stožic prinesel izgubo in večmilijonske dolgove, ki jih ne pokrije niti 20 let zaporednih Danijelinih koncertov, Ultrina zgodba z Urbano pa tudi ne prinaša želenega dobička, je redarska služba pri MOL dobila nalogo z imenom Faza 1. Faza 1, oziroma čiščenje Ljubljane vseh neljubljančanov se je tako že začela z obsežno pajkovno akcijo odstranjevanja vseh avtomobilov s tujimi registrskimi označbami z mest, kjer se ne sme parkirati. Posebej pozorni so na študentsko populacijo pred fakultetami - očividci znajo povedati, da je samo v okolici Ekonomske fakultete in FDV-ja moč opaziti redno 3 do 4 redarske patrulje. Če je Zoki hodil na faks peš ali se vozil s kolesom, se današnja študentska mularija ne bo "preseravala" z avtomobili. In pika.
Faza 2 bo prinesla povečano število uporabnikov Urbane, cene LPP prevozov bodo poskočile skupaj s komunalnimi prispevki, prometni režim v centru Ljubljane pa bo urejen približno, kot nemški Umweltzone, izjeme bodo avtomobili z Beograjskimi tablicami.

Zanimivo je, da se skoraj vsa sredstva, pridobljena skozi plačane kazni zaradi napačnih parkiranj, stekajo na skrite ciprske in liechtensteinske račune, namenjena pa bodo sodniškim poravnavam v kazenskih postopkih zoper Bavčarja, Šrota in Zidarja, članstvu slednjega v Opus Dei ter poplačilu dolga Mariborske nadškofije.

Pa saj so itak vsi židje…
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe feb 25, 2011 4:40 pm

hehe Chan, dej napiši kakšno knjigo, recimo z naslovom "sarkastični pogled na teorije zarot" - kupim prec :DDD

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe feb 25, 2011 10:27 pm

Kaj imate raje, da se redarji odločijo, da danes ne bojo piččke in da se ljudje ne bodo pritoževali čez njih na forumih pa kaznujejo samo 3 od 50ih, ali da so piččke in da kaznujejo vseh 50? Bi rekel, da 47 ljudi ima raje prvo opcijo, 3je pa drugo ;) Bodte veseli, da se kdaj ne odločjo polisičit cele ulice.. Ti bi se pa še pritoževal, da naj jo gredo še njim napisat?

lp
Slika

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So feb 26, 2011 8:51 am

Par reči ne razumem najbolje :

Poleg tega, da ti je pajek pobral avtomobil, zakaj si klical starše?

Kaj je pa dekle reklo na vse to? Namreč na začetku spisa, si jo omenjal potem ne več.
Sta še skupaj?

Pa še najvažnejše : So ti kaj podrsali avtomobil? To se večkrat dogodi.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So feb 26, 2011 7:08 pm

Zanimivo branje ljudi, ki potem vozijo po naseljih 70km/h in se pizdijo cez SLO zaradi kazni zgovarjajo pa se na to, da so danes boljse zavore. In potem meni kako sem k****n ker sem tam parkiral, znak pa je za desno stran. Ne, jaz neprivoscim ljudem da dobijo kazni, tako kot nekateri od vas vidite moj pogled na stvar. Stvar je da smo v demokraciji. Mar ne? In plačal sem. Je skoda zivcev za take, ki sluzijo na principu malcanja in kakanja vsak dan. In z punco je vse uredu, ne skrbite. Nimamo vsi takih, ki od nas nekaj zahtevajo. Morda jim nekateri samo dobro hočemo. In ne sedimo vsi po gostilnah. In faks zahteva dosti ucenja in vaj, zato je ena ura prej doma razlika. Seveda pa se držim omejitev, drugi pa pač ne. Pošteno je da sem dobil kazen, sem pakiral na ocitno nepačnem mestu, 15m pri kriziscu. Me pa zanima ce je kdo to vedel? Potencialno, če je to dvorezen meč, so tam vsi v prekršku. Ampak seveda, zasluzil sem si kazen, ker sem storil dva prekrska, očitno. Se pa absolutno strinjam, da se odpelje avtomobile z pločnikov, tako kot vecina od vas dela in tistih za invalide. Klical pa sem starse, da me pridejo iskat. Nemislim plačevat se druge organizacije, kot recimo taksi? Niti nevem kje je to, kamor avto odpeljejo. In predstavljajte si, da pride iz prekmurja ata, ki mu avto odpelje pajek... Tak ki komaj hodi. Kam bi se obrnil? Verjetno k vam, ko ste vsi tako prijazni ljudje.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 So feb 26, 2011 7:15 pm

Ma si ti en zakompleksan študentek ....
Na koga bi se ata obrnil ?
Ja verjetno bi poklical taksi.
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos So feb 26, 2011 7:42 pm

CHAN je napisal/-a:Že sama arhitektura Stožic malce spominja z vzhodne strani na pravoslavno cerkev Svetega Save v Beogradu…

Si jih ti sploh že videl?
Slika

Some1
Nov uporabnik

Napisal/-a Some1 So feb 26, 2011 7:55 pm

jao jao gosic.. Kake ti ven mečeš. Če prav razumem je sedaj narobe, ker si ti dobil kazen ostalih 30 pa ne? Kaj pa, če te policaj dobi na radar? Se isto prerekaš z njim kako vsi divjajo po tej cesti, kazen si pa pokasiral samo ti?

Drugič parkiraj tam kjer je dovoljeno in imaš mir..

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK So feb 26, 2011 9:02 pm

Še jaz pristavim svojih 5 centov

Tudi jaz velikorat parkiram na Mnecingarjevi, ob Gradaščici, saj je tam dovoljeno, ali bolje povedano NI prepovedano. Pač največje problem je tam pri tistemu mobitelu, ampak bolj kot greš proti jadranski več je placa, gledat je treba za prehode za pesce, in Križišča(tudi tista mala), 15m OD, roba križišča(sem imel ga tudi bližji, pa tolerirajo tja do 8m, prehodi za pešče morajo imeti vsaj za 1 avto placa. Pač ljudje se pripeljo tja v mencingarjevo, in tisto tvoje križišče na sliki, je vedno zaprkirano, in vedno polepljeno z obvestili. Pač treba je na določene stvari pazit. Nebom preveč solol pameti, saj se podobno lahko zgodi že ju3 tudi meni(zokijevi kavboji niso od muh), ampak treba je neka majhna mera previdnosti, pa ni problema, tista ulica tudi ni nekaj zelo prometna, tako da tudi če so tam parkirani avtomobili ne motijo nobenega,

Je bla pa ta mancingarjeva ulica že večkrat v Dnevniku, da se lokalci bunijo, ampak redarji nemorejo nič ,saj je pomankanje signaliozacije. Je pa samo vprašanje časa ,kdaj bodo namestili tavble za prepovedano parkiranje.
Slika

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 So feb 26, 2011 9:14 pm

Gosic, mislim da na forumu ni enega člana ( mislim, da nas je že več kot 30 000), ki ne bi nikoli vsaj enkrat nekaj kilometrov prekoračil hitrosti, vozil nepripasan, prevozil rumeno luč ...

Parkiral si napačno, avto so odpeljali - plačaj, pozabi. Tiste evre bi lahko kot študent porabil sigurno drugače, ampak glej to kot šolo za naprej in dobro premisli, kje in kako boš parkiral ter koliko časa boš porabil za pot. Situacija v Ljubljani pa je takšna, kot pač je. Jaz jo vidim samo preko TV, veliko pa vas vsakodnevno doživlja to situacijo.

Današnja družba pa zelo dobro pozna in zahteva vse pravice, ki jim priopadajo; na žalost pa velikokrat pozablja na dolžnosti.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne feb 27, 2011 8:29 pm

Ne mene zravn tlačit pri nepripasanih. To počnem VEDNO in že popolnoma avtomatsko. Življenje mi je tut že rešilo.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po feb 28, 2011 10:27 am

simply je napisal/-a:Par reči ne razumem najbolje :

Poleg tega, da ti je pajek pobral avtomobil, zakaj si klical starše?

Kaj je pa dekle reklo na vse to? Namreč na začetku spisa, si jo omenjal potem ne več.
Sta še skupaj?

Pa še najvažnejše : So ti kaj podrsali avtomobil? To se večkrat dogodi.

Ne boš vrjel, vendar so. Sveže pobarvanega - podrgnili so cel levi sprednji blatnik. Sem si vedno mislil, da narod laže in vleče €... Samo, potem sem videl kako hitijo, da ne omenjam zmagoslavnega nasmeška na obrazih ko se vrnejo... Aja, mojega niso odpeljali.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 28, 2011 10:58 am

Gosic je napisal/-a:Zanimivo branje ljudi, ki potem vozijo po naseljih 70km/h in se pizdijo cez SLO zaradi kazni zgovarjajo pa se na to, da so danes boljse zavore. In potem meni kako sem k****n ker sem tam parkiral, znak pa je za desno stran. Ne, jaz neprivoscim ljudem da dobijo kazni, tako kot nekateri od vas vidite moj pogled na stvar. Stvar je da smo v demokraciji. Mar ne? In plačal sem. Je skoda zivcev za take, ki sluzijo na principu malcanja in kakanja vsak dan. In z punco je vse uredu, ne skrbite. Nimamo vsi takih, ki od nas nekaj zahtevajo. Morda jim nekateri samo dobro hočemo. In ne sedimo vsi po gostilnah. In faks zahteva dosti ucenja in vaj, zato je ena ura prej doma razlika. Seveda pa se držim omejitev, drugi pa pač ne. Pošteno je da sem dobil kazen, sem pakiral na ocitno nepačnem mestu, 15m pri kriziscu. Me pa zanima ce je kdo to vedel? Potencialno, če je to dvorezen meč, so tam vsi v prekršku. Ampak seveda, zasluzil sem si kazen, ker sem storil dva prekrska, očitno. Se pa absolutno strinjam, da se odpelje avtomobile z pločnikov, tako kot vecina od vas dela in tistih za invalide. Klical pa sem starse, da me pridejo iskat. Nemislim plačevat se druge organizacije, kot recimo taksi? Niti nevem kje je to, kamor avto odpeljejo. In predstavljajte si, da pride iz prekmurja ata, ki mu avto odpelje pajek... Tak ki komaj hodi. Kam bi se obrnil? Verjetno k vam, ko ste vsi tako prijazni ljudje.

1. Ne privoščiš drugim, ti je pa hudo pri srcu, ker niso dobili, ker potem bi ti bilo lažje? No meni si še direktno napisal, da mi privoščiš.
2. Nisi ravno pokazal, da je škoda živcev, očitno jih je šel cel kup, pa še krivdo je bilo treba najt pri vseh razen sebi.
3. Tisti, ki se ne strinjamo s tabo, verjetno cele dneve visimo po gostilnah, med tem ko punce doma na koruzi skrbijo za tri lačne otroke? :D
4. Zato, ker se (edini na forumu??) držiš omejitev, bi moral bit oproščen kazni za napačno parkiranje?
5. Hm, kdo bi to vedel? Mogoče vsak, ki je kaj odnesel od CPP-ja?
6. Večina tukaj nas parkira na pločnikih? Verjetno to opaziš, ko nas vidiš viset v bližnji gostilni? :roll:
7. Starši so porabili manj kot 3-10€, kolikor bi te stal taksi, ki bi hkrati še vedel, kam so ti odpeljali avto? Edino pravilno, da ne podpiraš teh barab!
8. In ti se ne počutiš nič bolj sposobnega od kakšnega ateta iz Premurja? To je retorično vprašanje, ker si že jasno pokazal, da v študentskih letih nisi zmožen rešit malo večje težave, ki si si jo nenazadanje sam nakopal, brez pomoči staršev. Od tu je tudi prišel dvom, če je punca sploh še s tabo glede na tak nivo samostojnosti.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po feb 28, 2011 11:18 am

Glej Tommy. Ti podpiraj sistem. Ampak tukaj so očitne luknje. Nebom plačeval taksija, sori. Raje dam očetu 10€, kot pa sistemu, ki je zanalašč ustvarjen tak, da zdraven še nekaj plačaš in imajo korist čisto vsi. Tudi trgovine so tako narejene. Tiste za odrasle osebe, so predmeti na višini odrasle osebe, tiste na nižjem za otroke. Sistem, da so trgovine daleč izven centra in shoping trgovine je zato, da so zdravn zadovoljni še LPP-jevci. Torej tak sistem je in meni ni všeč. Jaz imam nekaj do ljudi in če ti razumeš da privoščim ljudem se motiš. Močno motiš. Sistem je tak, da če se nekdo spomni, lahko obdavčijo zrak. Seveda pa ni pravično beri od sistema, da dajo kazen na amban pet podgan.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Po feb 28, 2011 11:39 am

Ti maš resne probleme :roll:
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Po feb 28, 2011 11:57 am

Izgleda da imata taxi metro in mestno redarstvo pogodbo :)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po feb 28, 2011 12:02 pm

Gosic je napisal/-a:Glej Tommy. Ti podpiraj sistem. Ampak tukaj so očitne luknje. Nebom plačeval taksija, sori. Raje dam očetu 10€, kot pa sistemu, ki je zanalašč ustvarjen tak, da zdraven še nekaj plačaš in imajo korist čisto vsi. Tudi trgovine so tako narejene. Tiste za odrasle osebe, so predmeti na višini odrasle osebe, tiste na nižjem za otroke. Sistem, da so trgovine daleč izven centra in shoping trgovine je zato, da so zdravn zadovoljni še LPP-jevci. Torej tak sistem je in meni ni všeč. Jaz imam nekaj do ljudi in če ti razumeš da privoščim ljudem se motiš. Močno motiš. Sistem je tak, da če se nekdo spomni, lahko obdavčijo zrak. Seveda pa ni pravično beri od sistema, da dajo kazen na amban pet podgan.

Oprosti, ampak ali vsi vaši pogovori ob družinskih večerih vsebujejo iskanje teorij zarot? :shock:

Če meniš ter imaš kakršne koli dokazljive argumente o neupravičenosti prejete kazni po 52. členu ZVCP_UPB5 (Ur.l. RS, št. 56/2008): http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=2345 , pač podaj pritožbo. Kolikor mi je znano, zoper plačano kazen ni pritožbe, če odvoz ni bil upravičen lahko zahtevaš vrnitev plačanih stroškov odvoza in odškodnino.
Glede vseh vprašanj so na voljo na tem naslovu: http://www.ljubljana.si/si/mol/mestna-u ... redarstvo/ , če pa še vedno meniš, da so ti bile zaradi dela redarstva kršene pravice in svoboščine, imaš pravico do pritožbe po 19. členi ZORed (Ur.l. RS št. 139/2006): http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=6040

Kot študent pa menda razumeš zakonodajo, kot normativ vsake demokratične družbe?!? Poskušaj takisto parkirati v kakšnem središču nemškega mesta!
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Po feb 28, 2011 12:05 pm

Kalos je napisal/-a:
CHAN je napisal/-a:Že sama arhitektura Stožic malce spominja z vzhodne strani na pravoslavno cerkev Svetega Save v Beogradu…

Si jih ti sploh že videl?

Njegov post je bil misljen v totalnem sarkasticnem smislu
There is no time...

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po feb 28, 2011 12:13 pm

Ne ne vsebujejo!

Nebom pisal, ker nebom dosegel nič! Zakaj bi pisal, če še na forumu ne vidijo resnih problemov naše zakonodaje? Mar vi vsi, ko se vam stori krivica, rečete mah tko pač je? Že če napišeš, da pokličeš starše si neresen, nesposoben človek. Nekdo drug te vidi da ima človek resne težave. Zakaj bi jih mel? A če bi napisal, da je odlično ker sem po zakonu dobil kazen, ker sem storil dva prekrška, obenem pa še vsak niti neve, če se tam sme parkirati ali ne? Nekdo drug ( Tommy) bi me rad učil prometne znake, ki pa v tisti ulici stoji na desni strani, ali na levi, iz katere strani pač prideš. Moj namen vsega tega je bil, da si to ogleda nekdo, ki tam parkira in vidi kaj se dogaja, da se nezgodi še njemu. Lahko pa si greste dnevno ogledati ulico in boste videli da je vsak dan polna.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov