Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Re: AC - OMEJITVE HITROSTI (EUROPA)

Napisal/-a Pero Ne mar 13, 2011 5:27 pm

simply je napisal/-a:Zanimiva tema.

Vprašal bi naslednje : Zakaj pa vas(nas) toliko motijo omejitve?

Na cilj bi redkokdaj prišli občutno prej, torej te prednosti ni.
Mogoče zaradi adrenalina, občutkov, želja, hotenj...

To tudi mene zanima ? :ue

Če odmislimo par avtocest v Nemčiji (kjer je priporočena hitrost 130!) pa še tam so včasih svetlobne table ki zmanjšujejo hitrost ob gužvah, ima samo Poljska 140 in Italija 150 na večpasovnih avtocestah.

Brez veze tu razglabljat ker se omejitve ne bodo povečale. Potem pa naj tudi odblokirajo tovornjake da bodo šli neomejeno če se vam to zdi OK. Pa bomo videli varnost :roll:

Joztom: policaji nikoli niso imeli Jawe, že od srede šestdesetih (če ne še prej) se vozijo z BMW !

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne mar 13, 2011 7:02 pm

vojkostar je napisal/-a:glede na to, ko se vozim po sloveniji in koliko imamo zjebane ceste je 130 več kot preveč, za večje brzine bi rabili 0 lukenj ter flik, pa boljši asvalt in pa več ravnine, ah glej ga zlomka tam kjer že imamo sm pa ke kako ravnino pa radar stoji

Včasih se sprašujem če živim v isti državi kot vi, naše AC sploh niso tako slabe, da ne bi mogel voziti po njih več kot 130, bolj je problem sama gostota prometa in kreteni na AC, načeloma si pa s 130 med najhitrejšimi, tako da še enkrat več ne vidim težave v hitrosti na AC in smisla v kupovanju falange pregrešno dragih provid.

Mislim da bi vsak posameznik, jaz pa vsekakor vozil varneje in boljše, če bi bil skoncetriran na vožnjo ne pa kje je kak radar ali provida skrit, to me najbolj muči, da bom kje v kaki vukojebini naletel na od boga pozabljen znak 60 sredi polja in plačal kot budala, namesto da bi sproščeno vozil s svojim tempom.

sam sem izjavil, da tudi če jutri ukinejo kazni sam ne bi vozil kaj bistveno hitreje, ker vozim po pameti in ne po omejitvah, zato ker se mi živi....
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne mar 13, 2011 8:22 pm

speedfreak je napisal/-a:
vojkostar je napisal/-a:glede na to, ko se vozim po sloveniji in koliko imamo zjebane ceste je 130 več kot preveč, za večje brzine bi rabili 0 lukenj ter flik, pa boljši asvalt in pa več ravnine, ah glej ga zlomka tam kjer že imamo sm pa ke kako ravnino pa radar stoji

Včasih se sprašujem če živim v isti državi kot vi, naše AC sploh niso tako slabe, da ne bi mogel voziti po njih več kot 130, bolj je problem sama gostota prometa in kreteni na AC, načeloma si pa s 130 med najhitrejšimi, tako da še enkrat več ne vidim težave v hitrosti na AC in smisla v kupovanju falange pregrešno dragih provid.

Mislim da bi vsak posameznik, jaz pa vsekakor vozil varneje in boljše, če bi bil skoncetriran na vožnjo ne pa kje je kak radar ali provida skrit, to me najbolj muči, da bom kje v kaki vukojebini naletel na od boga pozabljen znak 60 sredi polja in plačal kot budala, namesto da bi sproščeno vozil s svojim tempom.

sam sem izjavil, da tudi če jutri ukinejo kazni sam ne bi vozil kaj bistveno hitreje, ker vozim po pameti in ne po omejitvah, zato ker se mi živi....

Natančno to se tud sam sprašujem, kje hudiča so ti grozni divjaki, ki jih nekateri dnevno videvajo na naših AC-jih? Vsakodnevno na AC-ju naredim v povprečju od 60-100km pa se ne spomnim kdaj sem nazadnji videl nekoga, ki bi resno prekoračil hitrost (recimo za več kot 30km/h).

Še največ problemov na AC je s cincarji in mečkači, ki ne razumejo osnov vožnje po AC in pa seveda kamionarji, ki so si prisvojili pravico močnejšega ter to vsilili vsem ostalim, ki nato samo nemo opazujemo neskončna prehitevanja, izsiljevanje in skakanje na prehitevalni pas tik pred ostalimi ozniki, ki morajo nato izdatno zavirati, prepoved vožnje, varnostna razdalje, prepovedi prehitevanja na mostovih in predorih pa jim je itak španska vas.

In tukaj je verjetno še največ balkanizma kar se tiče naše policije in nadzora na AC-jih saj se razen hitrosti ne lotijo drugih prekrškov, ki so bistveno bolj kritični od par 10km/h prehitre vožnje.

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Ne mar 13, 2011 9:52 pm

Pero je napisal/-a:
simply je napisal/-a:Zanimiva tema.

Vprašal bi naslednje : Zakaj pa vas(nas) toliko motijo omejitve?

Na cilj bi redkokdaj prišli občutno prej, torej te prednosti ni.
Mogoče zaradi adrenalina, občutkov, želja, hotenj...

To tudi mene zanima ? :ue

Če odmislimo par avtocest v Nemčiji (kjer je priporočena hitrost 130!) pa še tam so včasih svetlobne table ki zmanjšujejo hitrost ob gužvah, ima samo Poljska 140 in Italija 150 na večpasovnih avtocestah.

To ne drži.Ni res!!!
Res je,da so v Italiji sprejeli zakon za največjo dovoljeno hitrost 150km/h na večpasovnih avtocestah vendar ta zakon še ni uveden na nobeni tropasovni AC,ker niso izpoljeni določeni pogoji,da bi to lahko uvedli tako,da v Italiji je še vedno največja dovoljena hitrost na vseh AC 130km/h in sami italijani pravijo,da to da bo 1-krat pri njih dejansko uvedena največja dovoljena hitrost 150km/h na tropasovni AC je ena sama pravljica in čisto nič drugega.Italijani preprosto v to ne verjamejo in jaz pa tudi ne....

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne mar 13, 2011 10:20 pm

speedfreak je napisal/-a:

x2 za čisto vsako besedo!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Po mar 14, 2011 8:38 am

Policaji so imeli Tomos MS50 mopede z DelOrto fergazerji, pa Puch 250 in Jawo 350, pa Triumph 500, potem pa BMW-je, seveda je pa že kar nekaj časa tega.
Ampak to temo razumem za obravnavo pretiranega število omejitev, kar se je nesrečno že obrnilo nazaj v anarhijo in množično kršenje, ker toliko dobrot pač ne preneseš, in ne za sproščanje zaviralcev prometa z neumestnimi komentarji. Za take je kar par tem odprtih. Tudi s 3km/h prideš do roba prepada, hitrost dejansko ubija, pustite pa normalne pri miru.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov