LoCo je napisal/-a:Dejstvo zakaj je še polovica dobrih šoferjev odsotnih v avtu je zato ker enostavno slovenski promet ne ponuja izziva. Čez mesto se premikaš s 7 km/h in to od semaforja do semaforja v strnjeni koloni. Na križiščih z bolj kompleksno signalizacijo ta ne pride do izraza ker se itak uni ki se rinejo v križišče zabašejo do svoje strani in ne more noben skozi potem ko se njim prižge zelena. Ko sem bil v Genovi nisem imel niti za stotinko pomisleka da bi poslušal radio v avtu naglas, kaj šele da bi imel telefon v rokah. Avtov 3x več, odvijalo se je pa 10x hitreje vse in to ob peak rush hour. Tko da dokler je promet tak kot je bo tut situacija taka kot je.
Na avtocestah je pa isto. Omejitev 130, vsi vozijo 100 ker njihov golf žre manj pri 100. Pogledaš ostale države - tolk kot je omejitev tok se vozi, ne pa 30km počasneje. Obvoznica okrog Münchena npr. vozijo vsi 130 po vseh pasovih. Ne pa en 90 drugi 110 in tretji prehiteva pri 170.
Dokler bodo pri nas omejitve samo omejitve in ne tudi indikator da če je omejitev 130 da je mišljeno da se pelješ 130 ker ti to cesta varno omogoča izboljšanja v slovenskem prometu ne bo, ne na motorjih ne v avtomobilih, ker slovenske ceste dopuščajo spanje za volanom.
Začnejo nej kaznovat počasno vožnjo pa bo manj živčnih šoferjev na cesti.
Pa kje si glih golfa našel, mamicu ti...
Ja to je zelo velik problem pri nas, enostavno večina nima pojma, kaj je tekoča vožnja, ostali je pa zaradi te večine ne moremo prakticirat. Največji problem je pa to, da je 90% voznikov prepričanih, da delajo pravilno, ker naša propaganda trdi, da ubija samo hitrost! Po letih takšnega pranja možganov so končno dali par prispevkov, kjer je prikazana pravilna vožnja po AC ipd., ampak je na tem stokrat manj poudarka, kot na hitrosti, tudi pri kaznih! Ne vem koliko ljudi se sploh zaveda, da recimo počasna vožnja pri vljučevanju na AC nikakor ne poveča varnosti, ravno obratno, ampak HITROST UBIJA!

In kot si napisal, "dopuščeno" je spanje za volanom, nekateri nimajo pojma, kaj se dogaja ob in za njimi, celo spredaj bolj slabo spremljajo, ker se to enostavno tolerira. Če komu potrobiš, ko vsi spredaj speljejo, on(a), pa pred tabo še kr stoji lep čas, takoj dobiš nazaj kakšno žuganje.
Takšna vožnja precej pod omejitvami, spanje pred semaforji, kampiranje na levem pasu, blokiranje križišča ipd. enostavno vzpodbuja nestrpnost in živčnost pri ostalih. Prepričan sem, da bi bilo precej manj nevarnih prehitevanj, tiščanja (po avtocesti) in slalomov po mestu, če bi promet potekal bolj tekoče. Vse to je narobe, ampak bi se precej umirilo z bolj tekočo vožnjo ostalih.
Kar se tiče debate o tistem prehitevanju mimo križišča. Enkrat sem praktično nakuril (starejšo) sosedo, ker se je spravila prehitevat kolonico vozil v mestu. Upočasnili so seveda zato, ker je prvi nekam zavijal iz prednostne ceste, pa tega ni skapirala, na srečo desno, ker če bi šel levo, bi priletela direkt v njega. V tem primeru bi lahko nekdo hkrati s tem iz čela kolone zavil na prednostno v smeri proti nas, lahko bi se kdo iz leve strani vključil na cesto itd., ker je tam en kup dovozov, križišče in dve gostilni. Tisto jutro sem tudi sam bil malo pozen in sem vozil hitro, tudi prehitel kar nekaj avtov, ampak za kaj takšnega moraš enostavno bit zmešan ali pa čisto opustit razmišljanje o potencialnem dogajanju na cesti. Sem pa prepričan, da se ima ona za bolj varno voznico od mene, izkušnje delajo svoje!
Tudi pred preprostim dovozom na prednosti cesti s prekinjeno črto, je treba bit prekleto pozoren, ker nikoli ne veš kako bo kdo odreagiral. Z uporabo žmigavca se pa tudi špara na polno, kaj ti sploh pomeni, če ga vklopiš, ko že praktično začneš zavijat, ne razumem takšnega početja. Če imam nekoga za sabo in imam namen upočasnit, ter zavit, je (tudi) v mojem interesu, da on čim prej predvidi mojo potezo in se na račun tega ne zaleti v mene zaradi prepozne reakcije, pa je to le eden od primerov, večina jih pa jemlje kot nujno zlo.