Debate, ki niso vezane na ostala področja...

gasolinedream
Uporabnik

Re: Vprašanje za nekadilce

Napisal/-a gasolinedream To maj 10, 2011 6:23 pm

Sicer sem kadilec, ampak vseeno..

Avto, kupljen od kadilca ki ima rad svoj avto ni noben bav-bav. Dokler se notranjosti ne poškoduje, se da vse lepo očistiti. V prijateljevem avtu se je pogosto kadilo, pepelnik poln, pepela povsod(pač, hitro leti pri odprtem oknu). Ko pa ga je prodajal pa niti sledu o tem. Večina ljudi niti ne bi opazilo če ne bi bili RES alergični na kajenje. Druga stvar pa je lepljiv smrdljiv avto z polnim pepelnikom. Takega pa še marsikateri kadilec ne bi vzel.

Glede mojega avta pa. Prej ko sem imel 20 let starega civica kajenje ni bilo problem. Pepelnik zadaj, pepelnik spredaj, šibedah.. pa čiki so bili najbolj mila stvar kar jih je ta avto doživel v 20. letih (pač, stari avti, sem bil XY lastnik). Zdaj, ko imam lepše ohranjen avto, pa se kadi/se bo kadilo, recimo.. na daljših razdaljah, 100km+ ipd. Pa še to se da avto, če se to ne dogaja posto brez nekega napora očistit da se sploh ne opazi.

lp, M.

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Če maj 12, 2011 7:43 am

Kok vs je kupil tak avto k se je prej notr pušil pa vi sploh neveste :roll: Js kadim v avtu in v useh avtih, doma, na šihtu pač nemorm brez tega. Je pa res da se v avtu čist nč ne voha, če maš odprt okn k se kadi pa pustiš še mal da se dobr zlufta pa je to to. Kupu pa bi avto na podlagi tega da je lepo ohranjen in je tak kokr more bit, ne pa a se je kadil notr al ne.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če maj 12, 2011 7:46 am

Glede na to da si ti kadilec težko oceniš če se voha ali ne kaj v avtu.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Če maj 12, 2011 8:40 am

Jst nisem kadilec, kot sem omenil se je v mojih avtomobilih skadilo ogromno, pa zagotavljam, da niti najbolj zagrizen nekadilec ob prodaji ni nikoli vonjal nič. Nikoli pa se ni otresalo v avtu in kadilo se je pri odprtem oknu.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če maj 12, 2011 8:57 am

V mojem avtu se nikoli ni in se ne bo kadilo.

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Napisal/-a SašoP Če maj 12, 2011 9:19 am

crxdelsol je napisal/-a:Glede na to da si ti kadilec težko oceniš če se voha ali ne kaj v avtu.

Pust ti te buče

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Če maj 12, 2011 9:23 am

ban je napisal/-a:V mojem avtu se nikoli ni in se ne bo kadilo.

to cenim :lol: :lol: isto je pri meni v nobenem se ne bo kadilo in tudi mislim da se ni usaj jaz nisem zavohal :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če maj 12, 2011 9:41 am

Jaz ne kadim in tudi v mojem avtu (avtih) se nikoli ni kadilo in se nikoli ne bo.

Avta od kadilca pa se ne bi branil. Pač se ga globinsko očisti in čez kakšen mesec se vonj ne pozna več ;)
Znanec, ki je kupil od očeta prejšnji avto kadi v avtu (tudi po več škatlic), vendar se upam trditi, da v marsikaterem nekadilskem avtu bolj smrdi kot v njegovem. Redno ga čisti, kadi pri odprtem šibedahu ter ne opleta s pepelom vsepovsod po sedežih.
Je pa vonj verjetno v veliki meri odvisen tudi od vrste cigaret. Nekatere smrdijo da začne glava bolet, pri drugih pa sploh dima nimaš za mar.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če maj 12, 2011 9:48 am

SašoP je napisal/-a:Kok vs je kupil tak avto k se je prej notr pušil pa vi sploh neveste :roll: .

Matjazy je napisal/-a:Jst nisem kadilec, kot sem omenil se je v mojih avtomobilih skadilo ogromno, pa zagotavljam, da niti najbolj zagrizen nekadilec ob prodaji ni nikoli vonjal nič. Nikoli pa se ni otresalo v avtu in kadilo se je pri odprtem oknu.

Jaz ne trdim, da nisem pri kupovanju avtomobila naletel ali celo kupil kadilski avto! Vendar pa v nobenem nikoli ni bilo niti najmanjših sledov kajenja. Možno, da so v kakšnem avtu kadili vendar v tem primeru so očitno prejšni lastniki zelo pazili na avto in ga pred prodajo tudi resnično temeljito očistili.

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Napisal/-a SašoP Če maj 12, 2011 9:56 am

Ja sej pravm če človk pazi na pepel pa da je avto preluftan se nč ne voha. Moj post se je pa nanašu na tiste k pravjo kao da nebi kupil nikol avta k se je not kadil :roll:

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če maj 12, 2011 11:22 am

Kot nekadilec seveda ne kadim v avtu, prav tako "ne dovolim" da bi kadilec pri meni kadil v avtu. Sta starša prej precej kadila, tudi v avtomobilu in se mi je zagravžal tisti vonj. Sicer pa me noben kadilec niti ne vpraša če lahko prižge, tako da ni potrebe po prepovedi ;)

Če bi kupil avtomobil od kadilca? Odgovor je enak, kot za vsak avto.. Če je lepo ohranjen, bi ga. Torej da ni nobenih luknjic, čudnih barv, ipd. Vonj (če ni prehud) pa bi počasi spravljal ven.

winski
Nov uporabnik

Napisal/-a winski So maj 14, 2011 5:51 am

Še moje mnenje o kajenju v avtu:

1. Notranjost, ali vsaj sedeži v usnju, pa se ne naleze smradu.
2. Priporočljivo, da je volan nastavljiv po globini in višini, da babe manj moti in se ti ni treba vedno presedati na zadnje sedeže.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Če maj 19, 2011 10:52 pm

V mojem avtu (kot tudi nobenem drugem mojem prostoru) se ne kadi. V javnih prostorih me sicer dim ne moti, če ni res pretiran (sem nekadilec), v avtu je pa grozno, sploh poleti, ko je zaradi vročine še bolj izrazit.

Avto od kadilca bi kupil če bi bil lepo ohranjen, ampak gre takoj na čiščenje da se odpravi vonj. Je pa to zihr minus.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov