Renault_user je napisal/-a:Sam ste pa smešni...
Tud v enem postu ni videti naslednjega:
"Pokuril sem en tank petrol 100 goriva in moja opažanja so..."
Pa ga je sigurno že kdo sprobal...
Iz navodil je napisal/-a:Za optimalno delovanje vozila vam
priporočamo uporabo neosvinčenega
bencina z oktansko vrednostjo 95 (RON)
/ 91 ali višjo vrednostjo AKI.
Lahko uporabljate tudi 91~94 RON
oktansko / 87~90 AKI oktansko gorivo,
ampak to lahko privede do zmanjšanja
delovnega učinka vašega vozila.
Vaše novo vozilo je narejeno za
pridobivanje maksimalnega delovnega
učinka v NEOSVINČENIM GORIVOM,
kakor tudi za minimaliziranje emisij
izpuhov in okvar vžigalnih svečk.
rupp je napisal/-a:Pri točenju petrol 100 je motor bolj glasen, z omv 100ko pa ne vem da imam avto užgan na semaforju tako da neka razlika je. Za porabo pa če je tist deci+/- se ne sekiram.
Renault_user je napisal/-a:Sam ste pa smešni...
Tud v enem postu ni videti naslednjega:
"Pokuril sem en tank petrol 100 goriva in moja opažanja so..."
Pa ga je sigurno že kdo sprobal...
f.taunus je napisal/-a:Po mojem osebnem prepričanju (brez izkušenj) raje tankam 95, ker vsaj vem da dobim "sveže" gorivo. 98/100okt pa na bencinski črpalki glede na količino, ki se prodaj, natočijo v cisterne najbrž 1-2x na leto
radar je napisal/-a:glede vseh debat glede kvalitete goriva v Sloveniji - le zakaj je mercedesu jasno koliko je ura.... samo določenim slovencem ni in še zmeraj zagovarjajo kvaliteto slovenskih goriv....priporočam izlez na shell-ovo črpalko v avstrijo in naj potem razlagajo o kvaliteti....
.... Vseh (v začetku zamišljenih) motorjev k nam ne bo, saj slovensko gorivo ne ustreza standardom, ki jih zahtevajo v tovarni....
vir: http://www.siol.net/avtomoto/predstavit ... enz_e.aspx
lp
tristan01 je napisal/-a:
Podobna zgodba se je dogajala tudi na področju maziv, predvsem famozni VW PD dizli. Odgovor je bil preprost. Posebno olje, ki ustreza zahtevam proizvajalca in seveda temu primerna posebna cena.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov