Debate, ki niso vezane na ostala področja...

W3s7_S1D3
Novinec

Re: Notranjost vozila

Napisal/-a W3s7_S1D3 Sr avg 24, 2011 6:08 am

jack86 je napisal/-a:Notranjost mi je ključnega pomena pri nakupu avtomobila. Zunanjost je na drugem mestu... Zato sem izbral to (ljubezen na prvi pogled):
Aero različica
Slika

Meni pa zelo veliko pomeni notranja osvetlitev. Čeprav sem zelene že naveličan, mi je saabova notranjost še zmeraj top.
Zadnje čase pa se mi zelo dopade:
Slika
Okusu se menjavajo, vendar edina oblika tako zunanja, kot notranja, ki se je res ne morem nagledat je pa:
Slika

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Sr avg 24, 2011 7:55 am

~toMmy~ je napisal/-a:@jack86: Ne samo da si prvi, ki ga slišim dejansko zelo pohvalit armaturo od 9-3, celo prvi ki je rekel kaj drugega kot, da je grda za znoret (predvsem na račun zračnikov) si! :D Drugače se gre za meni izredno všečen avtomobil, ampak armatura je pa ena velika dizajnerska katastrofa! :D

:D Hvala bogu, da je tako! Če ga bi imel vsak povprečnež, tako kot vw-ja, pol to nebi bilo zame. To ni ljudski avto! ;) Že po samem upravljanju car settings na bc-ju, takoj opaziš, da zahteva od tebe inženirski pristop. Delam z ABB in GE opremo, tako da mi je to prav v veselje :D

Povprečenži se pa spotaknejo ob zračnike in začrtajo, da to ni avto za njih. Res sem vesel da je tako, da nimam avta, ki je vsakodnevni na Fužinskah cestah :D

Lp, J

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr avg 24, 2011 5:50 pm

še nekaj o saabovi armaturki: http://youtu.be/JapSgi44aag
js bi ga že sam zarad tega mel :)
LP Rok

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Sr avg 24, 2011 6:11 pm

Lancia Thesis :bow

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr avg 24, 2011 6:20 pm

Men je pa saabova notranjost cool....ne vem zakaj bi bila grda?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr avg 24, 2011 7:01 pm

speedfreak je napisal/-a:Men je pa saabova notranjost cool....ne vem zakaj bi bila grda?

x2
Mogoče malo preveč gumbov na sredinski konzoli, sicer pa brez pripomb, sploh zelena osvetlitev je meni top. 8)

Na račun tega so meni všeč notranjosti še npr. Alfe Romeo (159, 166, 155), Citroena (števci pri starejših modelih), Škode (Octavia RS 2001, Superb 1), vendar pri vseh treh predvsem starejši modeli, ki so imeli zeleno osvetlitev z rdečimi kazalci :DDD

Imam pa rad preproste notranjosti in da so gumbi tam, kjer jih rabiš (VAG-koncern), tudi če se večini to zdi dolgočasno ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr avg 24, 2011 7:30 pm

speedfreak je napisal/-a:Men je pa saabova notranjost cool....ne vem zakaj bi bila grda?

Saj notranjost kot celota je super, kot tudi celoten 9-3, motijo me pa ti zračniki in ta del armature okrog volana s sredinsko konzolo vred. Ti zračniki mi delujejo kot iz kakšnega starega tovornjaka. Mogoče tudi zato, ker sem kar nekaj kilometrov preživel kot sopotnik v nečem, kar je Saabu zelo blizu:

Slika
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr avg 24, 2011 7:50 pm

Tudi meni je Saabova notranjost fenomenalna. Tudi zračniki zgledajo solidno. Meni se dopade kot celota.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če avg 25, 2011 11:52 pm

No zanimivo, par let nazaj sem poleg svojega mnenja na račun teh zračnikov slišal lep kup zgražanja! :)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! Pe avg 26, 2011 9:55 am

Lexus LFA - sama armatura se mi ne dopade toliko kot sam števec. Urediš si ga po lastnem okusu (barve, številke, ...). Primer: http://www.youtube.com/watch?v=haF4mTntX2s

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr avg 31, 2011 12:19 pm

Zasledil sem stran s precej slik digitalnih armaturnih ploš, zanimivih in za svoj čas tudi zelo futurističnih oblik:
http://www.doubleyoudigital.nl/~cars_di ... boards.php
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr avg 31, 2011 2:13 pm

Ojoj:

Slika

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Sr avg 31, 2011 3:57 pm

Prve 900-tke so prišle s proizvodnih trakov spomladi 78 kot petvratne inačice. Sedeži, sicer vrhunskega udobja in kakovosti so bili še iz 99-tke, tudi od zadaj avtov praktično ni bilo mogoče ločiti. Silhueta avtomobila je delovala skorajda elegantno z novim, podaljšanim nosom. Novinarji so avto sprejeli z občudovanjem kot povsem nov model in ne kot naslednika 99-tke. Poleg nadstandardne varnosti in opremljenosti je SAAB s tem modelom spet pomešal štrene konkurenci - bil je prvi avto na svetu z vgrajenim elektrostatičnim filtrom kabinskega zraka. Filtriral je delce, večje od 0.005 mm, kar pomeni nič več težav za ljudi s senenim nahodom! Ventilacijski sistem je bil krmiljen pnevmatsko (nobenih žic) in preprogramiran. Vse kontrole so bile rotacijske z izredno lahkotnostjo nastavljanja, zrak je pihal skozi 13 ločenih šob. Pri tem je bila hitrost zraka na vseh nastavitvah, razen maksimalni, vedno manjša od cca. 30 cm/s, saj po mnenju strokovnjakov povprečen človek večje hitrosti zazna kot prepih

Mislim da reže izhajajo od tukaj

Drugače pa so meni zelo všeč skandinavske armaturke "keep it simple, keep it clean" Sicer saab-ova ni tipičen primerek, pa vendar 8)
Slika

Uporabniški avatar
evolva
Nov uporabnik

Kraj: Lesce

Napisal/-a evolva Sr avg 31, 2011 9:04 pm

W3s7_S1D3 je napisal/-a:
jack86 je napisal/-a:Notranjost mi je ključnega pomena pri nakupu avtomobila. Zunanjost je na drugem mestu... Zato sem izbral to (ljubezen na prvi pogled):
Aero različica
Slika

Ali ni ta volan samo v 2.8, ker že dalj časa razmišlam o tem avtu :)
Rollin´ on chrome

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Pe sep 02, 2011 8:16 am

A zarad volana ga boš kupu? :D

Ni samo v 2.8, je v vseh z Aero opremo. Tud v dizlu, da ne boš samo zaradi volana 2.8 kupoval ;)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe sep 02, 2011 9:10 am

Polo78 je napisal/-a:Zasledil sem stran s precej slik digitalnih armaturnih ploš, zanimivih in za svoj čas tudi zelo futurističnih oblik:
http://www.doubleyoudigital.nl/~cars_di ... boards.php

Men so digital 80's armature čist noro hude in odbite 8)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe sep 02, 2011 7:08 pm

jack86 je napisal/-a:da ne boš samo zaradi volana 2.8 kupoval ;)

Hvala bogu, da še obstajajo taki ljudje. :D :lol:

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli So sep 03, 2011 12:32 pm

JG2 je napisal/-a:Tole je top ta hip, Volvo executive.

Slika

Tudi jaz bi to armaturo postavil trenutno na prvo mesto. Razen mogoče lesenega volana...

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Po sep 12, 2011 5:56 pm

Slika

ena domača... :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov