Napisal/-a nebivedu Če okt 20, 2011 9:15 am
lenivec, očitno nisi dojel mojega pisanja. Noben ni reku, da nima prav kar se anatomije in fiziologije tiče. Seveda ima dec prav. Poanta pa je da se z razdaljo od očesa tudi veča slika, ki jo vidiš, in če je 60cm od tebe tisti del, ki ga ti zajemaš z vsemi detajli in ga znaš tudi razločit 2X2 centimetra, je na 60m že vsaj 2X2 metra. Ne gre za sliko ki jo ti vidiš v celoti, ampak na kos te slike iz katere sprejemaš vse detajle in jih znaš pravilno obdelat. Sej sva na koncu skupaj prišla, ko sem se jaz pravilno izrazil, kaj hočem povedat.
Je pa tako da sistem stereo vida ni nič dosti drugačen od človeških oči. U bistvu je stereo vid v računalništvu najboljša primerjava človeškemu vidu. In jaz na to pač gledam z računalniškega vidika, ker sem tukaj doma. In ker se vidno polje veča z razdaljo, se tudi del, na katerega si osredotočen veča s to razdaljo.
Iz tega bi lahko ven povlekel eno zadevo, ki jo bo modri clio brez težav potrdil in to je da je varnostna razdalja zato pomembna. Če je avto 10m pred tabo, si lahko osredotočen na nič več kot tablico ali eno samo luč, če je pa 40m stran, pa na cel zadnji del avta in boš hitreje reagiral, ker boš prej opazil da so se prižgale zavorne luči. Pa je to samo iz vida ven povlečeno, brez refleksov in podobno. Tisto so potem še dodatne stvari.
Old subarus never die, they just get faster!