nebivedu je napisal/-a:Nisva se razumela - nisem mislil stanovanja v čebelnjaku. Manjša hiša ali trinadstropna hiša - to je bil pogled.
Ok, če je tako imaš prav...
nebivedu je napisal/-a:Ni se mi zareklo. Gorenje je sedaj firma, ki ima tovarno v tujini in proizvodi so iz tujine, torej je vseeno če vzamem gorenje ali katero drugo uvoženo aparaturo. Torej bom vzel kak elektrolux, ker je ravno tako tuj, samo bolj kvaliteten, za enako ceno. Plače so ostale enako visoke, take kot so bile v sloveniji, so sedaj v srbiji, delavcem iz slovenije so pa ponudili stanovanje v srbiji in službo v tisti fabriki - kolega dela zanje, pa je to iz prve roke.
Sicer nimam vpogleda v podjetje samo kolikor je meni znano so preselili v Srbijo "le" izdelavo bojlerjev in grelnikov. Televizorje in drugo zabavno elektroniko mislim, da že leta in leta proizvajajo v Turčiji, razne sesalce in druge male aparatke pa že nekdaj samo rebadgajo neke kitajske izdelke.
Ostalo belo tehniko, pralne stroje, sušilce, pomivalce, pečice, hladilnike pa kolikor je meni znano delajo še vedno v Velenju naši delavci. Razvoj in oblikovanje je tudi domače razen, če naredijo kakšno bolj prestižno linijo tipa Pininfarina.
Če pa kdo bolj pozna Gorenje pa naj napiše kaj je res in kaj ne.