Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Re: Članek zbijanje km - Žurnal

Napisal/-a BBoss So okt 29, 2011 6:19 pm

nebivedu je napisal/-a:Nisva se razumela - nisem mislil stanovanja v čebelnjaku. Manjša hiša ali trinadstropna hiša - to je bil pogled.

Ok, če je tako imaš prav...

nebivedu je napisal/-a:Ni se mi zareklo. Gorenje je sedaj firma, ki ima tovarno v tujini in proizvodi so iz tujine, torej je vseeno če vzamem gorenje ali katero drugo uvoženo aparaturo. Torej bom vzel kak elektrolux, ker je ravno tako tuj, samo bolj kvaliteten, za enako ceno. Plače so ostale enako visoke, take kot so bile v sloveniji, so sedaj v srbiji, delavcem iz slovenije so pa ponudili stanovanje v srbiji in službo v tisti fabriki - kolega dela zanje, pa je to iz prve roke.

Sicer nimam vpogleda v podjetje samo kolikor je meni znano so preselili v Srbijo "le" izdelavo bojlerjev in grelnikov. Televizorje in drugo zabavno elektroniko mislim, da že leta in leta proizvajajo v Turčiji, razne sesalce in druge male aparatke pa že nekdaj samo rebadgajo neke kitajske izdelke.

Ostalo belo tehniko, pralne stroje, sušilce, pomivalce, pečice, hladilnike pa kolikor je meni znano delajo še vedno v Velenju naši delavci. Razvoj in oblikovanje je tudi domače razen, če naredijo kakšno bolj prestižno linijo tipa Pininfarina.

Če pa kdo bolj pozna Gorenje pa naj napiše kaj je res in kaj ne.

Uporabniški avatar
Atrox
Novinec

Napisal/-a Atrox So okt 29, 2011 6:41 pm

BBoss je napisal/-a:Ostalo belo tehniko, pralne stroje, sušilce, pomivalce, pečice, hladilnike pa kolikor je meni znano delajo še vedno v Velenju naši delavci. Razvoj in oblikovanje je tudi domače razen, če naredijo kakšno bolj prestižno linijo tipa Pininfarina.

Če pa kdo bolj pozna Gorenje pa naj napiše kaj je res in kaj ne.

Poleg naštetega še v Sloveniji izdelujejo še manjše kuhinjske aparate (multipraktike, kuhalnike, grelnike vode ipd.), kateri grejo potem na evropski in ruski trg.

Glede kvalitete pa ti lahko pokažem primerjavo med 8 let starim electroluxovim in 22 let starim gorenjevim pralnim strojem. Gorenjev stroj že 22 let dela brez problemov in smo mu samo enkrat grelec menjali medtem ko je pri švedu že enkrat crknil displej, sprednja plošča pa je že čist zarjavela in lahko dam celo roko noter.

Steinkauz
Novinec

Napisal/-a Steinkauz So okt 29, 2011 7:12 pm

A bi kak moderator tale orng onrg offtopic premaknil v kakšno drugo temo.
Drugač pa idealno bi blo, da se beležilo za vse avte v EU 1x letno ne glede na starost vozila ob podalševanju registracije, tudi če nima tehničnega pa da pogleda samo število km.

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter So okt 29, 2011 10:03 pm

Primerjava med 22 let starim gorenje in 8 let starim electrolux pranilm strojem ni realna. Primerjaj isto stare stroje, ter koliko še skupaj stojijo, ker zadnje časa (10 let) vsi proizvajalci šparajo pri vse. Pa btw. ko je meni znano za gorenje dela pomivalnce bosch oz. mogoče kaka druga znamka.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov