kalbo je napisal/-a:BBoss je napisal/-a:joztom je napisal/-a:Se slišimo, ko vam bo kdo v decembru povozil otroka in imel na avtu letne gume.
A če ga bo pa z zimskimi je pa OK?![]()
Huh kakšnih primerjav se eni znebite a niti enega dokaza oziroma NEODVISNEGA testa nimate, ki bi dokazovala to famozno teoriji 7°C na suhi ali mokri cesti. Sneg in led ne štejejo ker tukaj se normalno vsi strinjamo, da je zimak v ekstremnih pogojih (parkrat letno) bistveno boljši. Res bi rad videl en tak test, ki dokazuje teh 7°C, ki jih kot papige ponavljajo vsako leto v skoraj vsakem neavtomobilističnem mediju - v kontra primeru, da takega testa ni pomeni, da je vse to blejanje samo v službi gumarskega lobija in ste nekateri le njihovi neplačani glasniki.
Tud kakega pametnega kontra testa ni. Še enkrat, gre za 7 stopinj povprečne dnevne temperature. In še to. Proizvajalec, ki bo pogruntal gumo, ki bo top v vseh kategorijah in pogojih, ki se navadno eden drugega izključujejo, pomojem bo mel težave narest pnevmatike za vse odjemalce.
Pazi vsepovsod se grejo neko posploševanje, da je zimska guma boljša v vseh razmerah pod 7°CTukaj se samo pogovarjamo a je to res ali ni. Večino zime nimaš ekstremnih razmer in prepričan sem, da 80% voznikov v sneženju ne rabijo it nujno ven z avtom in se lahko poslužijo drugih načinov transporta oziroma ne grejo nikamor, če nimajo nujnih obveznosti.
X-Hair je napisal/-a:LM-22, sicer so ble pa že stare 3,5 leta, ma to nima veze)
crxdelsol je napisal/-a:Ostro zavijanje na ledu ?
peroRS je napisal/-a:zunanja temperatura tudi ko je močno sonce ca. -5 ali še manj. In takrat nimaš z letno gumo kaj praskat, še posebej če je na določenih odsekih cesta mokra
crxdelsol je napisal/-a:Se opravičujem, saj pomen se ne spremeni, na čistem ledu dvomim da je bilokatera guma "super" pa naj bo to pri zaviranju, pospeševanju ali pa zavijanju.
belkaena je napisal/-a:peroRS je napisal/-a:zunanja temperatura tudi ko je močno sonce ca. -5 ali še manj. In takrat nimaš z letno gumo kaj praskat, še posebej če je na določenih odsekih cesta mokra
Pa si brebral AMZSjev test objavljen v tej temi? Če so pa to tvoje lastne izkušnje jim seveda ne morem oporekati.
In takrat nimaš z letno gumo kaj praskat, še posebej če je na določenih odsekih cesta mokra oz. zaledenela
zunanja temperatura tudi ko je močno sonce ca. -5 ali še manj
belkaena je napisal/-a:Ja se opravičujem, če sem te užalil. Izpostavil sem del tavka s katerim se ne strinjam, ker če je poledenela cesta se strinjamo, da je zimska boljša. Ti si pač napisal mokra oziroma poledenela in ne mokra in poledenela, kar je tako ali tako nemogoče. In v testu so testirali tudi pri temperaturi -10.
Lp.
Hej, na polovici slovenskih cest imaš asfalt, ki ni vreden svojega imena in precej spominja na tole belo podlago na Vranskem. Poleg tega je na dosti odsekih jeseni po asfaltu plast razpadlega listja, kot tanek sloj blata. In v teh razmerah absolutno zmaga zimska, ne glede na temperaturo. To govorim iz svojih izkušenj, nove UG7+ in nove Fulda EcoControl, v enaki dimenziji 175/70/13. Vsaj pri zaviranju so na mokri, gladki cesti UG7+ boljše. Da ne omenjam asfalta s tanko plastjo svinjarije. Pa so bile oboje ocenjene kot zelo priporočljive na ADAC testih.BBoss je napisal/-a:Pazi vsepovsod se grejo neko posploševanje, da je zimska guma boljša v vseh razmerah pod 7°CTukaj se samo pogovarjamo a je to res ali ni. Večino zime nimaš ekstremnih razmer in prepričan sem, da 80% voznikov v sneženju ne rabijo it nujno ven z avtom in se lahko poslužijo drugih načinov transporta oziroma ne grejo nikamor, če nimajo nujnih obveznosti.
kalbo je napisal/-a:belkaena je napisal/-a:Tu se pa strinjavaRes je, jaz zagovarjam, da je letna pnevmatika pozimi boljša, razen kadar je zasneženo, poledenelo ali plundrasto vozišče. Vseeno sam tega nikoli nisem prakticiral in verjetno tudi ne bom. Vedno imam zimske gume ravno zaradi tistih treh sneženih metežev na sezono, poleg tega pa mi oprijem dobre zimske gume več kot zadostuje, ker nisem šumaher.
E, pa sva skupaj pri mnenju. Se popolnoma strinjam.
kalbo je napisal/-a:Tist k jo označi za šrot pa pretirava.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov