Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Re: Potovalni računalnik; trenutna poraba

Napisal/-a BBoss Ne dec 25, 2011 11:18 am

lisko je napisal/-a:
Žiiga je napisal/-a:Ste že probal kdaj porint avto in vžgat? No, na takšen način bi se avto peljal po klancu navzdol, če bi bla poraba 0,0 :?

Kaj pa tebi tu ni jasno?

Tole bi tudi sam rad vedal, kaj je mislil s tem :?

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Po dec 26, 2011 9:28 am

Js tudi ne zastopim točno tega.
Če se peljem navzdol, imam v prestavi, ker je klanec mi ni potrebno dodajati nič gasa, torej je po vaše poraba nič? Kaj pa mazanje? Meni sicer nikoli ne piše 0,0, mislim da je okoli 2l pri taki vožnji (sodeč po računalniku)
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po dec 26, 2011 9:48 am

saj ne maže z bencinom

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po dec 26, 2011 10:20 am

NejcZ je napisal/-a:Js tudi ne zastopim točno tega.
Če se peljem navzdol, imam v prestavi, ker je klanec mi ni potrebno dodajati nič gasa, torej je po vaše poraba nič? Kaj pa mazanje? Meni sicer nikoli ne piše 0,0, mislim da je okoli 2l pri taki vožnji (sodeč po računalniku)

Kot je reku crxdelsol. Bencin ne maže nič. Pa boste rekli kaj pa ventili....Kdo pa jih maže pri dizlu kjer poteka vbrizg goriva neposredno v valj? Ali pa pri GDI motorjih kjer bencin ravno tako šprica neposredno v valj? Bom danes posnel star C3J motor (sistem vbrizga) med delovanjem oz. med povišanimi vrtljaji in kaj se zgodi , ko mu med povišanimi vrtljaji odvzameš plin.

Edit:
Evo dodan video kako lepo zapre bencin v trenutko ko popustiš plin in se motor zrad vstrajnosti še vrti....kakor hitro obrati padejo v bližino prostega teka, začne injektor spet vbrizgavat.

Lepo se vidi in celo sliši ko injektor spet začne delat.

http://www.mojvideo.com/video-1-4-injec ... 6cee2b2902
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To dec 27, 2011 4:29 pm

Točno tako, kot je v Liskovem video - zapre čisto ves dotok in pri vožnji navzdol samo kolesa ženejo motor, da se ta ne ustavi. Edina razlika je le pri dieslih z DPF sistemom, kjer tekom regeneracije (čiščenja saj v filtru) vbrizgava gorivo v izpušnem taktu, da le to gorivo nato zgori in sežge saje v samem filtru. V takem primeru je tudi pri vožnji navzdol prisotna poraba okoli litra do dveh na 100km ampak spet poudarjam le v času izvajanja regeneracije.

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 Sr dec 28, 2011 12:25 pm

Evo dodan video kako lepo zapre bencin v trenutko ko popustiš plin in se motor zrad vstrajnosti še vrti....kakor hitro obrati padejo v bližino prostega teka, začne injektor spet vbrizgavat.

Ja, če obrati začnejo padat, poraba ni več 0, ker sem probal iz druge po klancu dol dat v tretjo in ni imel več dost zagona, tko da je šla poraba na 1-2l.

Ma če je dober računalnik, Opel, VW, Škoda po mojih izkušnjah čist pravilno kažejo, ti mora kazat 0,0. 2l je preveč, že če voziš s pritisnjeno sklopko je okol 1l.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov