Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
215709
Novinec

Re: zamrzovanje vetrobranskega stekla

Napisal/-a 215709 To nov 22, 2011 10:56 pm

kwa neki komplicirate usi s kartoni pa neki prevlekami... na petrolih apla v trgovinah z avtomobilsko opremo se bo zdaj povsod lahko dobilo nekaj takega http://www.petrol.si/akcije/odmrzovalec-stekel ... fajn zadevca pridš zju3 na mraz mal pošpricaš pa se steklo odmrzne pol pa sam ko užegš auto pobrišeš z brasalci pač tist k ostane od vode i to je to... :D
Slika

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol To nov 22, 2011 10:58 pm

Na malo potrebo po vetrobranskem steklu-deluje.

palck_92
Nov uporabnik

Napisal/-a palck_92 To nov 22, 2011 11:02 pm

NejcZ je napisal/-a:Kaki butli ste, nemorem verjet :) Lepo vpraša za nasvet, pa se vsi začnete ku*čit :lol: Okej, mogoč ni blo najbolj "pametno" vprašanje, pa vseeno boljše kot 80% drugih tem na forumu.
Potem pa še ostali presranci kak ste mogli bogi z vlakom in busom hodit v šolo.. js sm tudi, pa kaj :) Kake veze ma to z temo?

hvala za podporo
lahko da se jim ne zdi pametno vprašanje vendar ne vem zakaj ne bi vprašal če me zanimajo izkušnje drugih

palck_92
Nov uporabnik

Napisal/-a palck_92 To nov 22, 2011 11:05 pm

Stefi je napisal/-a:
Klobasa je napisal/-a:
Stefi je napisal/-a:Karton ni v redu - če se zmoči, ti primrzne na šipo, pa imaš še dodatno sranje.

Enostavna in zastonj rešitev: najdeš dovolj veliko "šumečo" vrečo ali kos takšnega tankega pvc materiala (zaščitna embalaža pri večjih aparatih ali pohištvu) in jo odrežeš na ustrezno velikost, tako da pokrije celo sprednje steklo in je še dovolj dolga, da jo lahko napneš in pripreš z vrati, da se tesno prilega steklu, spodaj pa fiksiraš z brisalci. Po uporabi jo streseš in enostavno zložiš na minimalno velikost. Pametno je imeti več takšnih kosov.

Lp, Stefi

:roll: :roll:
V lokalni trgovini kupiš tole http://www.mimovrste.com/artikel/342008 ... ovanju-alu za 5€ in ne kompliciraš.
Zapahneš z vrati in gor položiš brisalce, ali jih pa dvigneš. Po uporabi zrolaš in vržeš v prtljažnik. Zdrži neomejeno sezon s tem da se ne drkaš z rezanjem vreč.
Aja, pa lahko uporabljaš poleti za zaščito proti soncu...

:roll: ;)
Ja, super za domače dvorišče!

Hvala za podporo
Mislim da v študentskem naselju ne bi na avtomobilu več kot dve noči zdržala noena kupljena stvar

Za parking ob študentskem domu pa - vsak dan druga za 5€?

Lp, Stefi

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa To nov 22, 2011 11:41 pm

Stefi je napisal/-a:
Klobasa je napisal/-a:
Stefi je napisal/-a:Karton ni v redu - če se zmoči, ti primrzne na šipo, pa imaš še dodatno sranje.

Enostavna in zastonj rešitev: najdeš dovolj veliko "šumečo" vrečo ali kos takšnega tankega pvc materiala (zaščitna embalaža pri večjih aparatih ali pohištvu) in jo odrežeš na ustrezno velikost, tako da pokrije celo sprednje steklo in je še dovolj dolga, da jo lahko napneš in pripreš z vrati, da se tesno prilega steklu, spodaj pa fiksiraš z brisalci. Po uporabi jo streseš in enostavno zložiš na minimalno velikost. Pametno je imeti več takšnih kosov.

Lp, Stefi

:roll: :roll:
V lokalni trgovini kupiš tole http://www.mimovrste.com/artikel/342008 ... ovanju-alu za 5€ in ne kompliciraš.
Zapahneš z vrati in gor položiš brisalce, ali jih pa dvigneš. Po uporabi zrolaš in vržeš v prtljažnik. Zdrži neomejeno sezon s tem da se ne drkaš z rezanjem vreč.
Aja, pa lahko uporabljaš poleti za zaščito proti soncu...

:roll: ;)
Ja, super za domače dvorišče!

Za parking ob študentskem domu pa - vsak dan druga za 5€?

Lp, Stefi

na vsako stran se s sprejem na veliko gor podpišeš in noben ne bo kradel za lastno uporabo. če pa kradejo zato da delajo škodo ti pa itak lahko še polomijo brisalce, spustijo gume, narišejo tiča s ključem na havbo,... tako da proti temu itak ne moreš nič.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To nov 22, 2011 11:52 pm

NejcZ je napisal/-a:Kaki butli ste, nemorem verjet :) Lepo vpraša za nasvet, pa se vsi začnete ku*čit :lol: Okej, mogoč ni blo najbolj "pametno" vprašanje, pa vseeno boljše kot 80% drugih tem na forumu.
Potem pa še ostali presranci kak ste mogli bogi z vlakom in busom hodit v šolo.. js sm tudi, pa kaj :) Kake veze ma to z temo?

Ma kakšni presranci lepo te prosim. Postavil je pa vprašanje, kot da bi vprašal v katero luknjo mora tiča bejbi porinit.
Vstajam ob 4:45 zjutraj (palck letnik 92 je sigurno takrat v globokem spancu) in ne moreš verjet, porabim 5 minut: najprej vžgem avto, da se malo segreje, jaz ta čas spucam šipo (z strgalom).

Drugače bi lako uporabil iskanje in ne bi spraševal neumnosti.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Sr nov 23, 2011 5:48 am

Zato si pa tok tečen v tej temi, ker si neprespan :) Spet boš spal le slabih 5 ur.

Moj glas gre k tistem spreju iz Petrola oz. jaz ga kupim v Leclercu, ampak obvezno mora met ročno šprico ne kupujte tistih na potisni plin, ker so zanič.

Lp.

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Sr nov 23, 2011 9:38 am

Slika

ko vse drugo odpove tole pomaga vedno
Slika

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Sr nov 23, 2011 10:20 am

Jaz ga pa razumem :D

Tud jaz sem bil nekaj let študent v lj, in je bilo hudičevo težko bolj zgodaj vstat, za kaka dodatna opravila. Tudi če so bila predavanja oz. vaje, že ob 9ih zjutraj! Popolnoma nečloveška ura :D

Jebt ga, tako je (blo)! Kdor ni bil študent, tega ne razume ;)

Danes pa mi je normalno, da moram občasno tudi ob 4:30 zjutraj na pot (če je led na šipi pa ob 4:27), ker moram biti pravočasno na določenem objektu na terenu (Lendava, Bovec, Goričko,...).

Za odstranjevanje ledu stavim na zgornjo sliko! Strgalo.

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Sr nov 23, 2011 10:45 am

@jack86, to glede vstajanja pa se povsem strinjam s tabo. Najbližje sem imel do faksa 5 minut (pač prekleta sreča s stanovanjem) in se mi ni ljubilo vstajat za it samo za kako uro na faks :D Bližje kot si, večji problem je :P

Glede odmrzovanja šip:
- prej vstani
- kupi odmrzovalec šip
- šipe z nečim pokrij
- nabavi ogrevane šobe za pranje stekel
- kupi avto z električno ogrevanim prednjim steklom
- javni prevoz.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Sr nov 23, 2011 11:00 am

jack86 je napisal/-a:Jaz ga pa razumem :D

Tud jaz sem bil nekaj let študent v lj, in je bilo hudičevo težko bolj zgodaj vstat, za kaka dodatna opravila. Tudi če so bila predavanja oz. vaje, že ob 9ih zjutraj! Popolnoma nečloveška ura :D

Danes pa mi je normalno, da moram občasno tudi ob 4:30 zjutraj na pot (če je led na šipi pa ob 4:27), ker moram biti pravočasno na določenem objektu na terenu (Lendava, Bovec, Goričko,...).

Za odstranjevanje ledu stavim na zgornjo sliko! Strgalo.

Se strinjam s tabo. Kdo ni bil študent težko razume to.

Sploh pa nevem zakaj bi moral nevem kolk prej vstat, saj pa ne čohaš dol 10min. Jaz ga sčoham v minuti pa je toto, saj pa nimaš avtobusa :D , da bi ga čohal 10min.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr nov 23, 2011 11:35 am

King1 je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:
Sam tema je pa čist za v zabavni kotiček.. :lol:

x2. ;) Je pa res, da se zadnje čase prevečkrat strinjam s tabo. =P =P =P

lp

OFF:
Sem opazu :)
Zdej me je pa že kr en mal strah.... :D :D :lol:

ON: Avtorju teme svetujem, da naj zamenja tisto navadno vetrobransko steklo z ogrevanim...Tako bo lahko spal 5 minut dlje in brez jutranjih kletvic in telovadbe.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr nov 23, 2011 1:01 pm

jack86 je napisal/-a:

Wau, ob 9.00 si mel predavanja in to je zate nečloveška ura :roll:
Prepisal bi se na kakšen drug faks, pa ko bi mel predavanja ali pa vaje ob 7.15, potem se oglasi. Sicer je bilo super, ker sem mel stanovanje 500m stran. :D

Po vaše bi pa umrl v parih letih, če bi moral vstat 1,5 ure prej, ogret avto, postrgat led, očistit 20cm snega na dvorišču in se vozit 1 uro do Ljubljane. Tudi to prakticiram, pa zadeva laufa, tudi če je spanca le 3 ure.
Ljudje dobrodošli v svetu obveznosti! Tisti, ki mu to ne odgovarja naj si najde šiht 5min od doma in gre delat, pa ne bo mel takih skrbi.

Pa da se ne bo spet kdo spotaknil ob ta post....še enkrat podajam nasvet: daj kos kartona čez, zatakni za brisalec in je rešen problem. Dovolj, da vidiš skozi šipo.
Da bi pa vsakih nekaj dni zapravil 10€ za nek sprej, ki največkrat sploh nima efekta, ne hvala!

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Sr nov 23, 2011 1:19 pm

peroRS je napisal/-a:
jack86 je napisal/-a:

Prepiši se na kakšen drug faks, pa ko boš mel predavanja ali pa vaje ob 7.15, potem se oglasi.

Človk, če pa si tole prebral kot resen komentar, pol ti pa ni pomoči...
Sem bil na poštenem faksu (tžaška 25 - FE če nimaš najraje matematike in fizike, ter logično razmišljanje, potem na tem naslovu nimaš kaj iskat.), predavanje in vaje smo imeli 3x na teden ob 7:00, tako da mi o tem ne rabiš pamet solit.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr nov 23, 2011 1:33 pm

Enako resen komentar kot je resna ta tema :roll: :mrgreen:

Elektro praviš? Jaz sem (zaenkrat še vztrajam :D ) pri sosedovih (=beri gradbeni faks) :twisted:

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Sr nov 23, 2011 1:48 pm

peroRS je napisal/-a:Enako resen komentar kot je resna ta tema :roll: :mrgreen:

Elektro praviš? Jaz sem (zaenkrat še vztrajam :D ) pri sosedovih (=beri gradbeni faks) :twisted:

;) Problem je, ker napisano besedilo nima tona in je nemogoče v prvo ugotovit v kakšnem kontekstu je bilo napisan - resno al iz heca.

Tako je, na elektro sem hodil. Še diploma (v kratkem) in bom zaključil 8)

Me pa zanima, kam hodi avtor teme? Če bi v ta del lj, pol ni vrag, da nebi kak grelec zmontiral z daljinskim oz. časovnim relejem za vklop ;)

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 Sr nov 23, 2011 1:52 pm

peroRS je napisal/-a:
jack86 je napisal/-a:

Prepisal bi se na kakšen drug faks, pa ko bi mel predavanja ali pa vaje ob 7.15, potem se oglasi. Sicer je bilo super, ker sem mel stanovanje 500m stran. :D

Po vaše bi pa umrl v parih letih, če bi moral vstat 1,5 ure prej, ogret avto, postrgat led, očistit 20cm snega na dvorišču in se vozit 1 uro do Ljubljane. Tudi to prakticiram, pa zadeva laufa, tudi če je spanca le 3 ure.
Ljudje dobrodošli v svetu obveznosti! Tisti, ki mu to ne odgovarja naj si najde šiht 5min od doma in gre delat, pa ne bo mel takih skrbi.

Pa da se ne bo spet kdo spotaknil ob ta post....še enkrat podajam nasvet: daj kos kartona čez, zatakni za brisalec in je rešen problem. Dovolj, da vidiš skozi šipo.
Da bi pa vsakih nekaj dni zapravil 10€ za nek sprej, ki največkrat sploh nima efekta, ne hvala!

2x
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr nov 23, 2011 1:53 pm

Kaj pa, če tole uporabiš v namen odmrzovanja? :DDD :D

http://www.youtube.com/watch?v=nzH7Kl8AI_0

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr nov 23, 2011 2:59 pm

King1 je napisal/-a:A ti to resno al kaj? :roll: :roll: :roll: Ustani tri ure prej pa ne boš na faks zamudil. Ja jebat ga ni več očijeve tople garaže. Bo treba kr poskrbet za tole neprijetnost a ne? :twisted: :twisted:

lp

Ne odstopam od te moje izjave oz. posta. Spoštujem vse, ki se šolate in ste pridni ampak a se kdo vpraša kdo meni vsak dan ob 4. zjutraj zdrgne šipo na kombiju? Verjetno ne. :roll: :roll: Avtorju torej: prej ustan pa zdrgni tisti ledek z šipice tvoje al pa si dej gor karton. :roll: :roll: :roll:

lp

King1 je napisal/-a:
Sam tema je pa čist za v zabavni kotiček.. :lol:

x2. ;) Je pa res, da se zadnje čase prevečkrat strinjam s tabo. =P =P =P

lp

OFF:
Sem opazu :)
Zdej me je pa že kr en mal strah.... :D :D :lol:

Eh ni se treba. ;) ;)

lp

krimič
Novinec

Napisal/-a krimič Sr nov 23, 2011 3:58 pm

Jaz kar veliko brisačo (za plažo) razgrnem čez steklo in zataknem za vrata.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov