Debate, ki niso vezane na ostala področja...

xman
Nov uporabnik

Napisal/-a xman To dec 30, 2003 9:38 pm

Mare23 se ti opravičujem, ker sem te v zadnjem odgovoru v zgornjem odstavku mav čudn napisu, ker sem tvoj odgovor prhiter prbrav in sm mislu da si napisu da
v navodilih ki sem jih jaz zraven avta dobu to not piše, zato sem te v zgornjem odstavku mav grdo "obravnavavov". :oops: :oops: Še enkrat sory :oops: :oops:

mare23
Stalni uporabnik

Kraj: Koper, Izola

Napisal/-a mare23 To dec 30, 2003 9:41 pm

nop....sem na netu dobil 600 strani repair manuala za moj avto in not piše vsega....tudi o sondi......bom jutri poiskusil pogledat ša kaj zate glede te pupme o bencinu.....kakšen manual zate.......ker sedaj grem iz službe.....pa bom lahko komaj jutri po 14 uri pogledal. Se slišiva jutri....see ya!!!

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Sr dec 31, 2003 12:54 am

evo me izpod tuša! audi 80 1.9 tdi letnik 93 tip motorja motorja 1Z, št. šasije wauzzz8czpa109895 teh zadnjih 6 številk je serijska številka. ql :) za vssako informacijo ti bom neizmerno hvaležen, ker mi avto slabo vleče in kadi tudi malo preveč za moje okuse, pa poraba je tudi kak liter previsoka. mogu bi porabit 6,2 litra/100km. zdej pa rabi kr več kot 7. obvezno ga hočem spravit na to da bom z enim tankom naredu več kot 1000km (66l tank)

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Sr dec 31, 2003 9:17 am

mare23 je napisal/-a:...
Drugi primer pa nas je glavni te trgovine Tiros povabil, v njihove prostore, kjer nam je pokazal slike neke tovarne, ki proizvaja rezervne dele za avtomobile. Z istega tekočega traka so z ene strani pakirali v original embalažo, z druge pa v embalažo konkurence......smešno, vendar resnično.
...

Se nisva razumela: originalni rezervni del (oz. del, enak originalnemu) je po EU zakonodaji vsak rez. del, ki nastane na istem proizvodnem traku kot tisti, ki ti ga proba prodat določena avtomobiska znamka. Torej: če kupiš za 15 jurjev, ker na škatli piše Bosch (sicer pa je del narejen v isti fabriki in enak kot tisti v renaultovi škatli)..., je to originalni del (in ga lahko vgradiš v nov avto ne da bi zaradi tega izgubil garancijo), samo ponavadi vsaj pol cenejši.
"Svaril" sem pred neoriginalnimi deli, torej raznimi univerzalnimi varijantami (tudi pri lambdi obsatjajo, samo je treba pol žice rezat, pa lotat ...). Ta varianta ponavadi ni toliko cenejša od orignala, da bi splačalo tvegat. Vprašaj pri Senici, je take univerzale že dajal not, pa je ena sama jeba. Za prišparat 2 al 3 jurje ...

VTI
Novinec

Napisal/-a VTI Sr dec 31, 2003 2:01 pm

Slater je napisal/-a:Za odvijačenje sonde imaš ponavadi tak poseben ključ - podobno kot gedora. Sam ker je sonda, kr dobr prpajsana na izpuh, se boš kar matral. Drugače pa se lahko zadeve postopiš tudi drugače; stari sondi preščipneš kable (itak stare sonde najbrž ne boš več rabil) in z ključem 20 (al je 22 al 24, ne vem točno) odšravfaš. Z orig. ključem jo z mehanikom nisva mogla dobiti ven. Ko pa sva dala tole drugo varianto, pa se je odvila BP.

A to si na Vtiju menjal sondo??Kok pride za Hondo nova sonda?

mare23
Stalni uporabnik

Napisal/-a mare23 Sr dec 31, 2003 2:09 pm

Skull23.....bom vprašal pa ti javim pod PM. Samo malo časami daj!!

Jakaracman...se popolnoma strinjam s tabo....si pa res lepo opisal, tako da je res prav.

VTI.....nop...mašina od concerto...se pravi d16a8/9....samo NON VTEC...122HP.

VTI
Novinec

Napisal/-a VTI Sr dec 31, 2003 2:36 pm

Kaj na concertu je bla sonda menjana??NO vseeno me zanima cena sonde nove original al pa ponaredek;)

mare23
Stalni uporabnik

Napisal/-a mare23 Če jan 01, 2004 2:11 pm

VTI....ja ja...v mojem avtiču je serijsko vgrajena mašino od honde concerto 1.6 16V 122 HP........original sem slišal da pride nekje 32.000....ponaredek (če ji lahko tako rečemo) je pa 12.300 SIT....te zanima???
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov