Debate, ki niso vezane na ostala področja...

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Re: Avto=statusni simbol?

Napisal/-a ma_hi To jan 10, 2012 11:18 am

Pipita je napisal/-a:Vsak človek ima svoje prefrence. Vsak si kupi tak avto, ki si ga želi in tudi "privošči". Nekaterim to pomeni statusni simbol, nekaterim pač užitek ali pa zgolj prevozno sredstvo. Moj VW, ki naj bi bil kao nek prestiž, kakor tu berem, je vreden ravno toliko kot od prijatelja 2 leti star Yaris. Želel si je nov avto, jaz ne. Meni je vseeno ali ima avto ob nakupu 100k kilometrov njemu ne. Njemu je vseeno kako velik prtljažnik ima, meni ne....itd. Pa ja nimam svojega bogega Passata vrednega cca 9k EUR zgolj zaradi statusa. :D

Gume, gorivo in registracijo si lahko privoščim, zato sem ga tudi kupil. Ali tankam na pumpi za 80 EUR ali za 10 EUR je odvisno zgolj od tega koliko imam v denarnici in ne od tega ali si to lahko v tistem trenutnku pivoščim.

Ljudje, zlasti na sončni strani alp smo zelo zavisten narod in drugemu ne privoščimo več kot imamo sami. Meni je prav vseeno, če je okoli mene 100.000 BMW-jev 5k itd. Glavno, da se jaz dobro počutim v svojem. Status gor ali dol. Meni so še vedno zanimivi tisti ljudje, ki imajo raje nov mali avto (ala CLIO za 13k EUR), kot pa rabljen večji avto (PASSAT cca 13k EUR). Za druge sem pač jaz čuden. Tako pač je. Vsak ima svoje potrebe in želje.

Pod črto....jaz ne bi nikoli kupil avta zaradi statusa v družbi. Nekateri ga pač imajo. Samo zaradi tega ni primerno metati vse v isti koš. Sam se raje potrudim, da si me zapomnijo po čem drugem, kot po avtu.

Bravo. Malo je takih s takim pogledom kot je tvoj. Spomnem se še, ko smo bili mulci in je en kolega kupil takrat novega Clijota, za katerega je takrat odštel dobrih 22.000 DEM (danes bi to bilo okoli 11.000 EUR) in požel nemalo kritik nekaterih, da kaj je kupil ta "j***a", saj bi za to ceno lahko že dobil nekaj let starega BMW ja s +100k km. On pa je odvrnil. Hočem imet nov avto, z garancijo in s katerim se bom zanesljivo vozil v službo ipd. in me ne bo strah da me bo pusti kje na cesti in kaj bo v kratkem crknilo na njemu. Ne da se vsem ljudem mesece in mesece brskat po internetu, hodit po celi SLO okoli in gledat rabljene avte.....

Uporabniški avatar
stenlyt
Nov uporabnik

Napisal/-a stenlyt To jan 10, 2012 11:37 am

Pipita je napisal/-a:Vsak človek ima svoje prefrence. Vsak si kupi tak avto, ki si ga želi in tudi "privošči". Nekaterim to pomeni statusni simbol, nekaterim pač užitek ali pa zgolj prevozno sredstvo. Moj VW, ki naj bi bil kao nek prestiž, kakor tu berem, je vreden ravno toliko kot od prijatelja 2 leti star Yaris. Želel si je nov avto, jaz ne. Meni je vseeno ali ima avto ob nakupu 100k kilometrov njemu ne. Njemu je vseeno kako velik prtljažnik ima, meni ne....itd. Pa ja nimam svojega bogega Passata vrednega cca 9k EUR zgolj zaradi statusa. :D

Gume, gorivo in registracijo si lahko privoščim, zato sem ga tudi kupil. Ali tankam na pumpi za 80 EUR ali za 10 EUR je odvisno zgolj od tega koliko imam v denarnici in ne od tega ali si to lahko v tistem trenutnku pivoščim.

Ljudje, zlasti na sončni strani alp smo zelo zavisten narod in drugemu ne privoščimo več kot imamo sami. Meni je prav vseeno, če je okoli mene 100.000 BMW-jev 5k itd. Glavno, da se jaz dobro počutim v svojem. Status gor ali dol. Meni so še vedno zanimivi tisti ljudje, ki imajo raje nov mali avto (ala CLIO za 13k EUR), kot pa rabljen večji avto (PASSAT cca 13k EUR). Za druge sem pač jaz čuden. Tako pač je. Vsak ima svoje potrebe in želje.

x2

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee To jan 10, 2012 11:39 am

men se zdi najbolj smesno, ko dajo na ogromne masine, ki imajo veliko porabo LPG, kot da nisi ze v startu vedu da poraba ne bo 5l :/:o:/
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 To jan 10, 2012 11:45 am

ejsim je napisal/-a: Mi je pa hecno (poudarjam - hecno in me sploh ne moti) to, da nek folk, ki si kupi "značko" (pa ni važno katero) za 5, 6, 10k, 15k EUR, gleda zviška na druge, ki pač nimajo značke, čeprav vozijo 2, 3x dražje avtomobile ali v končni fazi avtomobile, ki stanejo enako.

Meni je pa naprimer hecno to, da nekateri z novo Dacio ali Kio ali kakšnim drugim novim avtom gledajo name zviška, ker vozim 20let in več stare avtomobile. Prav tako gleda zviška name kakšen z deset let starim BMWjem ali pa passatom. Tudi na forumu so se že od kakšnega uporabnika pojavile žaljive opazke. Ampak kaj čem? Boli me q***c :lol:

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi To jan 10, 2012 11:57 am

Vsak, ki zviška gleda na nekoga samo zaradi avtomobila ali kakšne druge materialne dobrine ima resne težave z sam s sabo.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena To jan 10, 2012 12:21 pm

branee je napisal/-a:men se zdi najbolj smesno, ko dajo na ogromne masine, ki imajo veliko porabo LPG, kot da nisi ze v startu vedu da poraba ne bo 5l :/:o:/

Sicer off ampak tu te pa res ne razumem. Še najbolj smiselno je plin vgraditi v velike mašine, ker je razlika v porabi velika. Nekateri (tudi jaz) ne preferiramo dizla, ampak se raje vozimo za isto ceno na kilometer + smo deležni pozitivnih lastnosti motorjev z bencinskim motorjem. Vemo pa, da je turbo bencinski motor v vsem boljši od turbo dizelskega, razen v porabi.

Več na ZS, da ne smetimo teme.

Lp.

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla To jan 10, 2012 1:27 pm

Ceed je napisal/-a:@lukp Če BMWje kupujejo zaradi RWD, zakaj pol 80% lasnikov misli, da je njihova 1ka FWD? (Raziskavo je naredil BMW!)
http://www.motorauthority.com/news/1043 ... heel-drive

1ko ponavadi vozijo ženske, to se tudi vidi po naših cestah. Vrjetno ta avto kupijo, zaradi tega, ker ima mož že doma BMWja in so pač "primorane" kupiti BMWja. Drugače pa je veliko ljudi, sploh pri nas, ki kupijo BMWja samo zaradi značke. Jaz vozim 12let starega BMWja in si ga nisem kupil zaradi značke. Ampak zaradi tega ker mi nudi, to kar mi noben drug avto v tem cenovnem razredu ne. Vrstni 6 valnik, zadnji pogon, dokaj udobna tiha vožnja, dobre vozne lastnosti in zelo poceni rezrevni deli/servisi.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 10, 2012 3:04 pm

Anketo sem začel izpolnjevat, pa sem odnehal zaradi prej omenjenih pomankljivosti. Recimo koliko je kdo pripravljen odštet za avto v tem primeru verjetno pove več o njegovem finančnem položaju, kot to, koliko je relativno gledano pripravljen dat. Tematika je pa zanimiva in vredna debatiranja.

Meni je recimo smešno/žalostno, da je VW takšen kamen spotike in to od ene do druge skrajnosti. Tudi v tej temi sta se (spet) oglasila dva ekstrema, en, ki ima skoraj božanska nagnjenja do te znamke in drugi, ki jo patološko prezira. Enih in drugih (mogoče malo manj "skrajnih") je na tem forumu presenetljivo veliko, toliko, da se je včasih nemogoče pogovarjat o dejstvih glede avtomobilov. Zame recimo VW nikakor ni nek statusni simbol, ampak nekaterim lahko serviraš goro predvsem racionalnih razlogov, zakaj ga imaš in ti zelo odgovarja, pa jim bo še vedno nekaj pri tem šlo v nos, še vedno bo precenjen (čeprav jim za konkreten primer dokažeš, da je ravno obratno) ipd. :D

Ne razumem ljudi, ki si avto (in tudi druge stvari) kupijo zaradi ostalih, še manj pa ljudi, ki se več ukvarjajo s sosedi, kot sami s sabo. Če malo premisliš, sta to dve skupini ljudi, ki ena brez druge ne moreta. :D Če ne bi bilo ljudi, ki jim gre tako zelo v nos, če si sosed na kredit kupi Audija (in potem špara ne toaletnem papirju, ker tega se ne vidi), potem ta nakup zanj sploh ne bi imel smisla, ker bi ostali ljudje, ki avta sploh ne bi "opazili" in takšni, ki se nasmehnemo, ko vidimo, da so na njem pet let stare S3 in pomislimo, da je pač neumen, ne povzroča nam pa to težav s spanjem. :D

O uspešnosti nekoga, ki recimo vozi nekaj let star primerek svete trojice je težko sklepat na prvi pogled, ker je v današnjih časih lahko to nekdo, ki je na položnice kupil najcenejši uvožen šrot iz avtoneta, da se pokaže pred "svetom", lahko je pa nek poslovnež, ki dela 100k km na leto in je to zanj delovna živina, v garaži ima pa še kakšno 911-ko za uživanje ob vikendih.

Na naših cestah so na žalost velik problem in takšni, ki mislijo, da so z značko kupili vse ceste in takšni, ki ostalim zavidajo boljši avto ali pa enostavno gojijo prezir do določenih znamk. Enostavno zgubijo razum in začnejo ogrožat varnost vseh v bližini, vključno z lastno. Želel bi si, da bi to mnenje bilo pretirano, ampak sodeč po tem kar slišim (tudi od znancev), preberem in vidim na cesti, je to zelo velik problem.

Vsak naj si v okviru svojih zmožnosti kupi tisto, kar mu odgovarja, razumem pa, da nekaterim avto pomeni nujno zlo, spet drugim nam predstavlja užitek, nekomu pa statusni simbol. Ne razumem tistih, ki zaradi nakupa avtomobila zanemarjajo vse ostalo, kot tudi ne tistih, ki imajo "polne štumfe" in potem svojemu sinu/hčerki kupijo eno staro garo s pol zvezdice na crash testu, čeprav delajo z avtom trikrat več kilometrov od njih.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jan 10, 2012 3:40 pm

ma_hi je napisal/-a:

Pod črto....jaz ne bi nikoli kupil avta zaradi statusa v družbi. Nekateri ga pač imajo. Samo zaradi tega ni primerno metati vse v isti koš. Sam se raje potrudim, da si me zapomnijo po čem drugem, kot po avtu.

Bravo. Malo je takih s takim pogledom kot je tvoj. Spomnem se še, ko smo bili mulci in je en kolega kupil takrat novega Clijota, za katerega je takrat odštel dobrih 22.000 DEM (danes bi to bilo okoli 11.000 EUR) in požel nemalo kritik nekaterih, da kaj je kupil ta "j***a", saj bi za to ceno lahko že dobil nekaj let starega BMW ja s +100k km. On pa je odvrnil. Hočem imet nov avto, z garancijo in s katerim se bom zanesljivo vozil v službo ipd. in me ne bo strah da me bo pusti kje na cesti in kaj bo v kratkem crknilo na njemu. Ne da se vsem ljudem mesece in mesece brskat po internetu, hodit po celi SLO okoli in gledat rabljene avte.....

Podpis pod oba posta.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To jan 10, 2012 10:52 pm

~toMmy~ je napisal/-a: Zame recimo VW nikakor ni nek statusni simbol, ampak nekaterim lahko serviraš goro predvsem racionalnih razlogov, zakaj ga imaš in ti zelo odgovarja, pa jim bo še vedno nekaj pri tem šlo v nos, še vedno bo precenjen (čeprav jim za konkreten primer dokažeš, da je ravno obratno)

Hja, z anti-VW predsodki je križ. Ravno na tem forumu sem pred časom korektno argumentiral, da je v primerjavi Golf V vs. Toyota Auris (oba iz leta 2007) v bistvu Toyota tista ki je precenjena, saj je kot novo vozilo ob primerljivem motorju in opremi stala okoli 1000 EUR več od Golfa, v praktično nobenem pogledu pa ni boljša od Golfa, v glavnem kvečjemu malo slabša... in seveda so mi sicer lepo strukturiran in argumentiran post moderatorji izbrisali...

Pa me kaj dosti ne gane, mi dokaj dol visi za VW kot firmo (naj sami poskrbijo za reklamo, po drugi strani pa jim glede prodaje itak ne bo hudega, hehe), ampak pač iskreno mislim da bi si na forumu morali čimbolj po pravici povedati kako mislimo da stvari stojijo, to je pač IMO smisel forumov.

K
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Sr jan 11, 2012 8:05 am

Ker se težko znebimo oficirsko-južnjaške miselnosti, vključno z barvo GE6, bodo večno na avtosejmu prevladovali ljubitelji precenjenih VW izdelkov. VW je dobro izdelan avtomobil, je pa daleč od imunosti za težave. V lasti imam francoza in Passata, da ne bo hude krvi. Vsi s PD lahko te dni potrdite težave z dizami po 830€. Ja, boste trdili, saj so mi priznali kulanco, da je vseeno to en velik j**c je resnica, pa amen. V preteklosti VW ni bil vodilni v razvoju, ampak je kradel ideje od drugih, AUDI so kupili od DKW F102, imel sem Audi 60. Se še spomnimo taksistov od Viatorja z R12 in 250kkm, ko se Golfom o tem še ni snjalo, šele po prihodu kombija Trafic-a ki je letel 130 na uro so pričeli s kopiranjem z dizeljni, ki bolj letijo v Golfih, nato pa še v Transporterjih. Bremze so imeli pa VAGovci v začetku pod kritiko, vam lahko @fan potrdi, da je prvi Passat TDI imel navadne enojne diske spredaj, redki modelov Passatov G60 so lahko dirkali z primerljivimi francozi.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 11, 2012 10:16 am

@joztom: Od tebe sem v preteklosti vajen veliko dobrih postov, ampak ta zdaj je krnekaj. Kvečjemu prva poved ima nekaj veze s temo, vse drugo je eno navadno blebetanje, sicer podkrepljeno z dolgoletnimi izkušnjami, ampak še vedno blebetanje.

In če že gremo stran iz teme, mi prosim razloži, kaj meni ob nakupu avta v današnjih časih pomeni, kdo je koga kupil, kdo je komu kaj kradel in kakšne bremze so bile v časih, še preden sem se rodil? :D

Za zanesljivost tudi noben razen enih par totalnih zanesenjakov ne bo rekel, da je vrhunska, tako kot zdaj več praktično nobeni znamki ni, zato pa človek bere forume in se potem v širokem loku izogiba raznih 2.0 PD TDI-jev, 1.5 dCi-jev ipd.! Dokler lahko za tako smešen dnar vzdržujem 1.9 TDI-ja in tudi kakšno malenkost popravim, me prav malo briga, koliko stane ena šoba za motor, ki ga nimam.

Sicer sem pa lepo napisal, da VW zame ni statusni simbol in tudi za nepokvarljivega ga nimam, ampak se takoj najde kdo (v tem primeru ti), ki bo našel nekaj za nasprotovat, tudi če je totalni OFF. :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr jan 11, 2012 11:14 am

~toMmy~ je napisal/-a:zato pa človek bere forume in se potem v širokem loku izogiba raznih 2.0 PD TDI-jev,

Hvala bogu, da so ti motorji na slabem glasu po forumih in imajo zato rabljeni nizke cene v primerjavi s kakšnimi 1.9TDI 66kW ali 77kW in so zato bolj dostopni nam, ki imamo s tem motorjem zelo dobre izkušnje :twisted: :D :___o

p.s: avta pa nimam kot statusni simbol, drugače se ne bi vozil s Škodami in 17 let starim Citroenom :mrgreen:

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Če jan 12, 2012 12:30 pm

Se opravičujem za nesporazum. Veliko let se že spopadam s to precenjenostjo VAGa brez podlage, celo imam Passat 3B3 in ga vzdržujem, to je pač v naših krajih vpliv juga. Še posebej na cesti se kaže aroganca in občutek večvrednosti, ki me dobro razkuri. K sreči sem si lastil kar nekaj let primerek, ki je odstopal od klišejev, ki je večini pacientov dal vetra in zelo zelo dolgi nos, če ne z 200 kojni na V6 motorju s 3.0/24V, pa z dirkalnim podvozjem. Kot si pogruntal, sem zelo star vosu, ki se je učil na izkušnjah vsej dosedanjih avtov (9), naj bo zasebnih (7) in službenih (2) in čez par mio km, pa še sam jih šraufam, če le gre.

andrejus
Nov uporabnik

Napisal/-a andrejus Po jan 16, 2012 11:13 am

Zanimiva tema.

Zadnja leta kupujem nove avtomobile srednjega razreda -Passat razred. Imel sem Passata in sem hotel probat še druge znamke, ki so običajno cenješe. Za avtomobile plačujem tam med 20 in 25 k€, dal bi do 30 k€ več ne!

"Prestiž" me ne zanima, kvečjemu me lahko moti. Ker če pripeljem domov 2-3 leti starega BMW 5 / Mercedes E kaj "bodo rekli" sosedi in ostala familija. Saj veste v stilu, da imate denar. Zgleda bolj čip in poceni nova Mazda 6 ali Pežo 5008 kot pa malo rabljen BMW 5!. V resnici pa staneta enako (vsaj nakup).

Ni dvoma, da je vožnja v BMW 5 ali MB E, ki je malo rabljen tam do 100 kkm boljša, udobnejša ipd kot v novi Mazdi 6 ali Passatu ali Laguni ipd. Kaj bi vi naredili ali bi kupili novo vozilo ali rabljen BMW 5 (ali MB). Jaz res ne vem če je ta sveta trojica bolj vzdržljiva od novega vozila, ki ima sedaj že po 3, 4 ali celo 5 let garancije (Mazda/VW/Hjunda). Z nakupom takega vozila nimaš težav 4 ali celo 5 let. V tistem BMWju pa bo sigurno kaj narobe šlo, saj bo star 8 ali celo 9 let.

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Po jan 16, 2012 11:43 am

Nov clio, nov clio, nov clio, nov clio, nov clio, nov clio, nov clio, nov clio, nov clio, nov clio, nov clio, nov clio, nov clio, nov clio, nov clio... Okej dobro, skapiral sem.

Samo nekdo mora pa tudi rabljene avte kupit. Kak si boste pa potem nov clio kupli, če prejšnega ne boste mogli prodat?

Aja pa sistema nismo nastavili tako, kot pri mobilnih telefonih, da vsak novega dobi.

Lep pozdrav.

@tommy: se popolnoma strinjam z vsakim tvojim postom.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 16, 2012 4:31 pm

joztom je napisal/-a:Se opravičujem za nesporazum. Veliko let se že spopadam s to precenjenostjo VAGa brez podlage, celo imam Passat 3B3 in ga vzdržujem, to je pač v naših krajih vpliv juga. Še posebej na cesti se kaže aroganca in občutek večvrednosti, ki me dobro razkuri. K sreči sem si lastil kar nekaj let primerek, ki je odstopal od klišejev, ki je večini pacientov dal vetra in zelo zelo dolgi nos, če ne z 200 kojni na V6 motorju s 3.0/24V, pa z dirkalnim podvozjem. Kot si pogruntal, sem zelo star vosu, ki se je učil na izkušnjah vsej dosedanjih avtov (9), naj bo zasebnih (7) in službenih (2) in čez par mio km, pa še sam jih šraufam, če le gre.

Če se spopadaš s precenjenostjo VAG-a, zakaj si potem kupil Passata z enim manj zanesljivih motorjev? :D Sicer sem pa v eni temi glede precenjenosti lepo podal primerjavo za 6 let starega Golfa, ki je nov stal nekoliko več od določene konkurence (Megane, Focus, ...) in se izkaže, da je v tem obdobju stal zelo zelo podobno (nabavna cena, stroški vzdrževanja, trenutna vrednost), verjetno bi skupni seštevek v določenih primerih bil celo v prid Golfu, kar je takrat še mene presenetilo! :D Bistvo je, da zadeva ni vedno tako črno-bela, kot nekateri trdijo.

Podobno je s posploševanjem o obnašanju na cestah. Ok, res da imam z Audiji v zadnjih petih letih tudi jaz katastrofalne izkušnje in definitivno izstopajo po številu arogantnih voznikov, ampak poznam pa tudi veliko "normalnih" lastnikov. Kako naj si pa jaz (kot arogantni voznik VW-ja :mrgreen: ) razlagam, da mi en bogaboječi voznik družinsko "obarvanega" Megana karavana, ki ga dohitim, ker se mi enostavno mudi, začne pospeševat do konca, ko nakažem prehitevanje in odneham, ker v daljavi zagledam avto iz nasprotne smeri in da potem čez ovinke vozi čisto presrano, na ravnini pa spet po gasu? Ko sem šel mimo, je pa že po prvih ovinkih ostal res daleč zadaj. Pa recimo voznik Lagune, ki je potem, ko sem njega in še dva poleg prehitel, začel za mano pritiskat in se po par kilometrih za nekaj centimetrov izognil čelnemu trku, ko je šel kretensko prehitevat v škarjice, da bi mi le sledil. A sta se ta dva ( in še kup drugih z različnimi avtomobili) morebiti spopadala s precenjenostjo mojega avta, mi želela dokazat, da se da tudi s "cenejšim" enako vozit? :) Sodeč po določenih izjavah na tem forumu, je to zelo verjetna razlaga! :D

Razumem, o čem govoriš, ampak podobno se dogaja s strani voznikov praktično vsake znamke, ne glede na to, s čim se jaz vozim. Večino časa se pa očitno ubadam z ravno nasprotnimi težavami od tvojih, ker večinoma vozim VW-ja in bi mi zgleda vsi takšni radi dokazali, da je precenjen ipd. :D Je pa res, da mi je za ubadanje s takšnimi in drugačnimi pacienti za zdaj zadostovalo tudi manj kot 200 konjev in navadno podvozje, verjetno sem komu ravno zaradi tega povzročil kakšen izpah čeljusti! =P

Očitno je v Sloveniji avto pomemben statusni simbol in je zelo pomembno, kakšnega si kdo lasti in kdo bo koga na cesti... ;)

AudiFreak je napisal/-a:Nov clio, nov clio, nov clio, nov clio, nov clio, nov clio, nov clio, nov clio, nov clio, nov clio, nov clio, nov clio, nov clio, nov clio, nov clio... Okej dobro, skapiral sem.

Samo nekdo mora pa tudi rabljene avte kupit. Kak si boste pa potem nov clio kupli, če prejšnega ne boste mogli prodat?

Aja pa sistema nismo nastavili tako, kot pri mobilnih telefonih, da vsak novega dobi.

Lep pozdrav.

@tommy: se popolnoma strinjam z vsakim tvojim postom.

Me veseli, da se strinjaš. Jaz tudi za kakšnih 10k €, raje kot novo Dacio, kupim rabljen avto, ki je udobnejši, ima bolj napredno tehnologijo in več opreme. Spet nekomu več pomeni, da je avto nov, nekateri jih celo ocenjujejo po velikosti itd. :D
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov