Pipita je napisal/-a:Vsak človek ima svoje prefrence. Vsak si kupi tak avto, ki si ga želi in tudi "privošči". Nekaterim to pomeni statusni simbol, nekaterim pač užitek ali pa zgolj prevozno sredstvo. Moj VW, ki naj bi bil kao nek prestiž, kakor tu berem, je vreden ravno toliko kot od prijatelja 2 leti star Yaris. Želel si je nov avto, jaz ne. Meni je vseeno ali ima avto ob nakupu 100k kilometrov njemu ne. Njemu je vseeno kako velik prtljažnik ima, meni ne....itd. Pa ja nimam svojega bogega Passata vrednega cca 9k EUR zgolj zaradi statusa.![]()
Gume, gorivo in registracijo si lahko privoščim, zato sem ga tudi kupil. Ali tankam na pumpi za 80 EUR ali za 10 EUR je odvisno zgolj od tega koliko imam v denarnici in ne od tega ali si to lahko v tistem trenutnku pivoščim.
Ljudje, zlasti na sončni strani alp smo zelo zavisten narod in drugemu ne privoščimo več kot imamo sami. Meni je prav vseeno, če je okoli mene 100.000 BMW-jev 5k itd. Glavno, da se jaz dobro počutim v svojem. Status gor ali dol. Meni so še vedno zanimivi tisti ljudje, ki imajo raje nov mali avto (ala CLIO za 13k EUR), kot pa rabljen večji avto (PASSAT cca 13k EUR). Za druge sem pač jaz čuden. Tako pač je. Vsak ima svoje potrebe in želje.
Pod črto....jaz ne bi nikoli kupil avta zaradi statusa v družbi. Nekateri ga pač imajo. Samo zaradi tega ni primerno metati vse v isti koš. Sam se raje potrudim, da si me zapomnijo po čem drugem, kot po avtu.
Bravo. Malo je takih s takim pogledom kot je tvoj. Spomnem se še, ko smo bili mulci in je en kolega kupil takrat novega Clijota, za katerega je takrat odštel dobrih 22.000 DEM (danes bi to bilo okoli 11.000 EUR) in požel nemalo kritik nekaterih, da kaj je kupil ta "j***a", saj bi za to ceno lahko že dobil nekaj let starega BMW ja s +100k km. On pa je odvrnil. Hočem imet nov avto, z garancijo in s katerim se bom zanesljivo vozil v službo ipd. in me ne bo strah da me bo pusti kje na cesti in kaj bo v kratkem crknilo na njemu. Ne da se vsem ljudem mesece in mesece brskat po internetu, hodit po celi SLO okoli in gledat rabljene avte.....