Debate, ki niso vezane na ostala področja...

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a [YuGo] Pe dec 26, 2003 9:51 pm

mmiki je napisal/-a:Jaz tudi ne razumem tistih, ki znajo samo tarnati nad svojo usodo, naredijo pa ne nic pametnega. Sam pripravljam diplomo, pravkar sem koncal z nekim delom preko studenta, kjer sem delal celo leto. In to brez kakrsnihkoli zvez ali podkupnin ali cesarkoli drugega. Tako kot sam tudi vecina mojih sosolcev ze kje dela, nekateri ze celo za nedolocen cas. Je pa res, da smo v tej skupini le tisti, ki smo se ze prej trudili dobiti kaksno pametno delo. Zato svetujem vsem manj javkanja in več iskanja kaksnega pametnega dela. Pa ne pricakovat, da boste takoj direktor kaksnega podjetja, tako kot bi si nekateri zeleli. Zacne se vedno pri dnu. Od vas pa bo odvisno, do kam boste prilezli.

LP

Miki

in praviš da maš službo zagarantirano...

kdo pa jamra? sej je komaj mesec dni odkar sem diplomiral in tudi vem da decembra se itaq vec nihce ne ukvarja z zaposlovanjem...to bo po novem letu, ce bo...jaz sem samo reko, da je neresnost taka, da niti nobenega odgovora ne dobis in da se delodajalci delajo norca...štekaš?

lp

klemen
Novinec

Napisal/-a klemen Pe dec 26, 2003 10:17 pm

[YuGo] je napisal/-a:klemen s tabo ne bom več razpravljal, ker nima smisla in tudi vidim da ne poznaš situacije...
1.za nadaljni študij rabiš denar
2.republiške štipendije več ni možno dobit
3.dela preko študentskega...ja večina so v mariboru fizična dela in ta sem tudi opravljal kolko se je dalo...tudi teh ni ravno veliko...pa nekak se mi zdi, da se ne moreš pri teh delih uveljaljat
če ti pa je za kreganje pa idi na mobisux, prej pa si še privatno sporočilce preberi...

Glede nepoznavanja situacije.
Tudi sam sem iz revnega mesta kot npr. Maribor in sem diplomiral kak mesec nazaj.
Nadaljništudij je zelo poceni (oz. da se lepše izrazim, ceneje kot drugje prideš do dodatnega znanja). O kakšni republiški štipendiji ti. Sam sem mislil na kadrovske in Zoisovo (dosedaj se mi je vedno nabralo nekaj ponudb za štipendijo).
Obstaja tudi študij in delo v mestu, kjer je ponudba del večja (Lj).

Poleg tega da se grdo izražaš pa še groziš po PM, kar mi še dodatno potrjuje to, da nisi pripravljen kaj narediti ampak bolj jamrati.

Pa uspešno prihodnost ti želim, to da si sam odgovoren za svoj uspeh pa najbolje da nikoli ne ugotoviš ali pa čimpreje.

Uporabniški avatar
Desmodromika
Novinec

Kraj: Tam, kjer sem rad

Napisal/-a Desmodromika So dec 27, 2003 1:02 pm

O tem je bilo že nekaj govora...ja, bencin se bo podražil...in cca.15%
Zgleda, da bo čedalje več SDI-jev v SLO.

Da pa ne omenjamo podražitve cigaret po Novem letu :x
Od 80-100%...se pravi škatlica enih blu bo 800SIT. EU bo prinesla več slabega kot dobrega...ampak kam bomo šli drugam kot v EU?
Če gre vse proti tebi, nehaj prehitevat. In se postavi na pravi pas...

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco So dec 27, 2003 4:31 pm

Ma jst bi podrazil alkohol pa cigarete tut za 300%, ce bi s tem lahko pocenil bencin :P

LP ;)

P.S. Sem nekadilec in ne pijem alkohola :oops: :lol: :P

[YuGo]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [YuGo] So dec 27, 2003 4:55 pm

klemen je napisal/-a:
[YuGo] je napisal/-a:klemen s tabo ne bom več razpravljal, ker nima smisla in tudi vidim da ne poznaš situacije...
3.dela preko študentskega...ja večina so v mariboru fizična dela in ta sem tudi opravljal kolko se je dalo...tudi teh ni ravno veliko...pa nekak se mi zdi, da se ne moreš pri teh delih uveljaljat
če ti pa je za kreganje pa idi na mobisux, prej pa si še privatno sporočilce preberi...

Tudi sam sem iz revnega mesta kot npr. Maribor in sem diplomiral kak mesec nazaj.
Nadaljništudij je zelo poceni (oz. da se lepše izrazim, ceneje kot drugje prideš do dodatnega znanja). O kakšni republiški štipendiji ti. Sam sem mislil na kadrovske in Zoisovo (dosedaj se mi je vedno nabralo nekaj ponudb za štipendijo).

Poleg tega da se grdo izražaš pa še groziš po PM, kar mi še dodatno potrjuje to, da nisi pripravljen kaj narediti ampak bolj jamrati.

Pa uspešno prihodnost ti želim, to da si sam odgovoren za svoj uspeh pa najbolje da nikoli ne ugotoviš ali pa čimpreje.

najhuje se obnašaš ti, ker ne spoštuješ delavskega naroda in praviš vsem da so lenuhi..malo se zamisli..

[YuGo]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [YuGo] So dec 27, 2003 4:59 pm

torej, nihče se ne bo delal norca iz mojih staršev in podobnih, ki pridno delajo cele dneve, zaslužijo pa v tej državi zgolj za preživejte...

ja o republiški...ker nimate doma problemov z denarjem, najbrž sploh ne veš, da obstajajo take štipendije, za nas katerim pač starši ne morejo plačevati študija, ampak dobimo neko pomoč od države, pa še delat moremo vsa "umazana" dela ki so...ampak, pač eni se iz takih delate norca in pametujete...

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon So dec 27, 2003 5:05 pm

Daco je napisal/-a:Ma jst bi podrazil alkohol pa cigarete tut za 300%, ce bi s tem lahko pocenil bencin :P

LP ;)

Se podpišem pod tole. Gremo naredit peticijo al pa kar referendum! :D
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

[YuGo]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [YuGo] So dec 27, 2003 5:13 pm

klemen je napisal/-a:

aja še nekaj...zakaj pa je potem tolko brezposelnih z sedmo stopnjo izobrazbe, če so zadeve tako rožnate?

BTW: en mesec imaš že diplomo v žepu...zakaj pa še nimaš službe?

[YuGo]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [YuGo] So dec 27, 2003 5:15 pm

pa vsem se opravičujem, da pišem stvari, ki ne spadajo sam, ampak ko me nekdo taki začne napadat, pa pač ne morem ostat tiho, sploh če se začne pljuvat po ljudeh v katerih lahko vidim mojo družino...

lp

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 So dec 27, 2003 6:21 pm

Symoon je napisal/-a:
Daco je napisal/-a:Ma jst bi podrazil alkohol pa cigarete tut za 300%, ce bi s tem lahko pocenil bencin :P

LP ;)

Ja še referendum se manka. pa bomo spet zagonil nekaj 100 miljonov tolarjev za brezveze. :?: :?:

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco So dec 27, 2003 6:48 pm

andrej777 je napisal/-a:
Symoon je napisal/-a:

LP ;)

Ja še referendum se manka. pa bomo spet zagonil nekaj 100 miljonov tolarjev za brezveze. :?: :?:

Se mi zdi da bi bil tak referendum veliko bolj smiselen kot razni referendumi, za katere ljudje sploh niso vedeli o cem se gre (beri zeleznice, itd.) Pa tudi denar je v nasi drzavi sel ze za veliko bolj brezvezne stvari. Tako da ce bi dosegli svoj cilj, se mi sploh nebi zdel denar zapravljen brezveze. Ampak itak je brezpredmetno razpravljat o tem. :lol:

LP ;)

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne dec 28, 2003 2:06 pm

No prav naj vam bo. Ne bomo naredil referenduma. :P

Sam bi blo pa fajn, če bi se bencin pocenil ali pa vsaj stabiliziral (cena)
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a HUGO_BOSS Ne dec 28, 2003 2:09 pm

ja, saj veste, dobr bi blo če bi se vse pocenil, sam to se ne bo nikol zgodil :D
zastopnik, SEAT TUNING KLUB
Slika

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Ne dec 28, 2003 2:22 pm

Xman24 je napisal/-a:
maky je napisal/-a:kva pa dizel?bo padu ane? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

maky v avstriji je dizel dražji ko bencin, vsaj bil je (ne vem če je še tako)

ni res... v celotni evropi je dizl dražji samo v državah: švici in veliki britaniji. v švici je za 0,07 chf-ja dražji,v veliki britaniji pa za 0,01 gbp :wink:

v avstriji je bencin dražji za 0,15€ :wink:

vir: teletext rtvslo
sicer pa res:kašni je evropski standrd? primer
1l 95 bencina:
nizozemska: 1,13€
kanarski otoki: 0,55€
se pravi da je na nizozemskem bencin več kot 2x dražji kot v kanarskih otokih pa so oboji člani evropske unije :!: :!:
naši bodo itak šli po nemcih kjer je drugi najdražji bencin 1,08€! se pravi 250 sit!!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Ne dec 28, 2003 2:40 pm

jaz sem pa za to, da se gre na ruske cene bencinov :con :mrgreen:
Slika

klemen
Novinec

Napisal/-a klemen Ne dec 28, 2003 5:01 pm

[YuGo] je napisal/-a:ja o republiški...ker nimate doma problemov z denarjem, najbrž sploh ne veš, da obstajajo take štipendije, za nas katerim pač starši ne morejo plačevati študija, ampak dobimo neko pomoč od države, pa še delat moremo vsa "umazana" dela ki so...ampak, pač eni se iz takih delate norca in pametujete...

Ne skrbi, tudi republiško štipendijo poznam. Sem jo imel tudi odobreno, samo kaj ko so kadrovske 3-4 krat višje :)
Nimaš samo ti revnih staršev, katerih pa nihče razen tebe ni nikoli omenjal. Misliš da so starši krivi za tvojo nesrečo ?
Starši so spet en primer jamranja, kako so drugi krivi.
Kaj pa potrebuješ finančno pomoč staršev po osnovni šoli ? S štipendijo ter delom med počitnicami se da prav lepo preživeti, na faksu pa še z delom med študijem.
Sam sem na opisan način brez kakšne pomoči staršev prišel lepo skozi.

Glede moje "službe" pa ne skrbi, kmalu po začetku študija sem začel delati v stroki, za katero sem se in se še šolam.

Življenje je prav lepo, samo namesto jamranja je potrebno kaj narediti.
In ne, ne napadam te, samo vzpodbudo ti dajem :) :) :)

Svoje sem povedal ("ne jamrat ampak delat") in sem zaključil. Če ti bo kaj pomagalo prav, če ne pa tudi.

[YuGo]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [YuGo] Ne dec 28, 2003 6:25 pm

klemen je napisal/-a:
[YuGo] je napisal/-a:ja o republiški...ker nimate doma problemov z denarjem, najbrž sploh ne veš, da obstajajo take štipendije, za nas katerim pač starši ne morejo plačevati študija, ampak dobimo neko pomoč od države, pa še delat moremo vsa "umazana" dela ki so...ampak, pač eni se iz takih delate norca in pametujete...

Ne skrbi, tudi republiško štipendijo poznam. Sem jo imel tudi odobreno, samo kaj ko so kadrovske 3-4 krat višje :)
Nimaš samo ti revnih staršev, katerih pa nihče razen tebe ni nikoli omenjal. Misliš da so starši krivi za tvojo nesrečo ?
Starši so spet en primer jamranja, kako so drugi krivi.
Kaj pa potrebuješ finančno pomoč staršev po osnovni šoli ? S štipendijo ter delom med počitnicami se da prav lepo preživeti, na faksu pa še z delom med študijem.
Sam sem na opisan način brez kakšne pomoči staršev prišel lepo skozi.

Glede moje "službe" pa ne skrbi, kmalu po začetku študija sem začel delati v stroki, za katero sem se in se še šolam.

Življenje je prav lepo, samo namesto jamranja je potrebno kaj narediti.
In ne, ne napadam te, samo vzpodbudo ti dajem :) :) :)

Svoje sem povedal ("ne jamrat ampak delat") in sem zaključil. Če ti bo kaj pomagalo prav, če ne pa tudi.

lol :rofl

[YuGo]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [YuGo] Ne dec 28, 2003 6:31 pm

eni pa se res na vse spoznate...tudi mene boljše poznaš kot jaz sebe...nekdo mi kr določi, da jamram, da sem prosil starše za denar, da sem to, da sem ono...

to se pa človek res nasmeji

da nisi ki ti študiral vedeževanja? a je bil tvoj profesor Dany? :lol:

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne dec 28, 2003 9:04 pm

:rofl :har

ales18
Nov uporabnik

Kraj: Radovljica (okolica)

Napisal/-a ales18 Ne dec 28, 2003 10:36 pm

Je pa res da je zmeraj bolj večja razlika med revnimi in bogatimi!Žal je tak svet....pa tudi tako državo mamo da nam davke nabija za vsako stvar.....(država jemlje,ljudje pa imajo komaj za življenje)
Ampak to je za drugo razpravo!

Glede cen pa po mojem ne bo tako velika razlika....vsaj upam :?

LP
Zadnjič spremenil ales18, dne Ne dec 28, 2003 10:45 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov