Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Po dec 29, 2003 2:35 pm

Pugi je napisal/-a:Dj ne mi s takim, če ne zastopš raj ne piš...
8) 8)
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po dec 29, 2003 2:55 pm

Bom še jaz kaj napisal kot bivši organizator avtoakustičnih prireditev.

Od začetka so bili hudi problemi najti primerne prostore. S časom so ljudje sami začeli predlagat prostore in ni bilo več problemov s tem. Nekaj ima pri tem tudi internet in mislim da marsikdo ve za kakšen plac.

Od začetka so bili problemi z neodgovornimi posamezniki ki so se obračali z ročno, pa se s časom vsi naučijo da se je treba lepo in odgovorno obnašat. Tudi tukaj prav pride internet ker se tako ali drugače poznamo, čeprav se nismo nikoli videli.

Po moje je samo vprašanje časa kdaj se bo komu kaj zgodilo na ilegalnem dragu. Dajte se raje potrudit in ispeljite stvari kot je treba: LEGALNO!!!

Če se lahko organizirajo Rally dirke in se zaprejo ceste se lahko organizirajo tudi dragi! Potrudite se!!!

Kot prvo je treba najti cesto ki se lahko zapre, se pravi da je dobro če obstajajo obvozne poti. Pa saj ni treba da je 400m dirka, lahko je tudi 200 m ;)

Potem se je treba jet zmenit z lastnikom zemljišča če dovoli. V LJ bo to verjetno MOL. Pač pripravi se en dopis itd, še bolje pa je če ima kdo veze...

Potem je treba poskrbet še za varnost: se pravi plačat redarje (po novem obvezno za javne prireditve), najbolje še najet rešilca da bo na mestu...

In prijavit prireditev. Če se ne motim se to sedaj dela na policiji. Policaji v tem primeru ne bodo nič težili če bo vse speljano kot je treba. Po moje bodo še veseli da se uradno dirka namesto da bi preganjali tiste ki ogrožajo v prometu.

OK, tukaj pa že nastanejo stroški. Torej je v redu če se to dela v okviru nekega Kluba in da se išče še sponzorje ki bodo oglaševali, oziroma nudili razne gostinske ponudbe itd. Ampak če klubi lahko speljejo rally-je za 2 dni zakaj vi nebi mogli enega drega za eno popoldne?

Nič ni nemogoče.

Potrudite se in legalizirajte sceno! Siguren sem da je veliko ljudi ki bi rade volje pomagali. Pa naredite vse da bo dirka čim bolj varna.

Aja, skoraj pozabil: pa obvezno za vse tekmovalce je treba napisat prijavnice da sami odgovarjajo za vso škodo ki jo povzročijo, ter da odgovarjajo za vse ostalo.

Upam da sem prispeval vsaj malo k temu da scena zaživi in da bo varna, ne pa vaške dirke v prometu!

LP

Pero

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po dec 29, 2003 2:57 pm

HUGO_BOSS je napisal/-a:ja Pugi... vem, sam problem je v tem, da to je potrebna gora papirjev in
vsega skupi... od rešilcev do varnostnikov in cel kup stvari....
mislm, sej izvednjivo je, to ni vprašanje, samo kdo bo šou v to....

Mislm, da bi z eno reklamo dobil goste iz italije, avstrije, nemčije... V teh državah je stvar strogo prepovedana in bi pomoje z veseljem prišli... Sicer imam še ene par idej, ki so zelo uporabne, samo se mi jih kle ne da pisat. Stvar se da izpeljati, samo ene par sposobnih ljudi, ki si to res želijo bi mogl skup zbobnat.

Sj po svetu služjo s F1, motociklizem, tudi drag.... V sloveniji tega nimamo, sm pa sigurn, da zanimanje je... In to več kot veliko. Tud v drugih državah. In vem, da kdor se bo dobro organiziral in začel stvari laufat, bo služil kar lepo.
Slika

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po dec 29, 2003 3:01 pm

Primer ceste na Brnčičevi v nedeljo zvečer - ja, mislim, da bi se dalo dobit dovoljenje, da se jo zapre recimo enkrat na mesec za dve uri ob tako za splošen promet nezanimivi uri. Mogoče je vprašljivo križišče, ampak treba bi bilo vprašat. Je pa res, da je za tako prireditev potreben najprej organizator, potem pa je potrebno zagotovit še pogoje, kot so npr. prisotno reševalno vozilo, prisotna gasilna služba s potrebno opremo, prisotna policijska patrulja, razmejitev med stezo in področjem za gledalce... Se pa vsekakor da zmenit. Obrazložitev pa je tudi preprosta - mi bomo dirkali, vi pa boste vedeli kje smo in kako se obnašamo. Mislim, da bi kaj kmalu dojeli, da je bolje to, kot, da se dirka po cesti. Denar bi se lahko pobiral kot prijavnina na dirko in kak drobiž, recimo 300 SIT od obiskovalcev. Mislim, da bi šlo. Kak sponzor še,...

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po dec 29, 2003 3:03 pm

Pero, super napisano... A vidte, to je konstruktiven komentar...
Stvar ni samo treba legalizirati, ampak jo tudi dobro organizirati in narediti iz tega šport. Tukej bi lahko vsi pridobili: Prodajalne avtov, Policija A3Mi in nenavsezadnje MI, ki bi dobili največ... In to z relativno majhnim vložkom... Kako to narediti vem, sam se mi res ne da pisat. Mogl bi met en sestank, ker govort znam pa bol... :) Na sestanku bi blo tud dobr dobit policijskega predstavnika oz za take stvari pomembne inštitucije. V glavnem vse potencialno sodelujoče.
Slika

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a HUGO_BOSS Po dec 29, 2003 3:05 pm

ja sej... organizirat bi se že dalo, samo nekdo more prevzet to v svoje roke
in zadevo speljat... Jst sem že mal razmišlu da bi naš klub to začel organizirat,
samo je to še prezgodaj, da bi se tega resno lotili...
zastopnik, SEAT TUNING KLUB
Slika

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Napisal/-a HUGO_BOSS Po dec 29, 2003 3:06 pm

dobro bi bilo dobiti nekoga, ki organizira rally dirke ali kaj podobnega,
on bi nam znal še največ povedat, kako in kaj...
a mogoče kdo koga pozna, ki je pripravljen to narediti ?!
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po dec 29, 2003 3:09 pm

Js sm za to, da se stvari začnejo premikati. Pripravljen sem tud nekaj truda vložit v to, seveda, če bo interes. V sloveniji nas je vsaj ene 5000, ki bi zadevo radi imeli (cifra je tko čist na pamet). Če se med temi najde nekaj (50) takih, ki bi bli pripravljeni kej narest... Ni stvari, ki je nebi mogli narest. Če je mobikrog, bo tud drag steza. In s to drag stezo bi se boljš služl kot z mobikrogom. Za en drag posameznik ponuca prbl 1000Sit bencina+cca3000 za pot do proge (včer sm vidu folk iz MS)+bilokoliko za predelave avta. Jst mislm, da za vstopnico nebi bilo nobenmu navdušencu težko dati 1500Sit (kar je dost veliko). Sej za en k... kino damo jurja. Traja 1.5h in to je to. A se vam ne zdi, da bi blo na dragu bolje kot v kinu. Za isti denar...
Slika

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Napisal/-a HUGO_BOSS Po dec 29, 2003 3:13 pm

ja Pugi, vstopnina bi definitvno morala bit, ker stroške organizacije bi blo
dobro povrniti :D , mislm da 1500 sit na obiskovalca ne bi blo veliko...
zaslužek bi res znal bit kar velik... tako da stvar bi se definitivno splačala...
samo se mi zdi da je brezpredmetno samo govoriti o tem... tako ne bomo
nikamor prišli... potrebno se je zmeniti kdo bo zadevo speljal in začeti
iskati prostor... potem pa naprej...
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po dec 29, 2003 3:19 pm

HUGO_BOSS je napisal/-a:ja Pugi, vstopnina bi definitvno morala bit, ker stroške organizacije bi blo
dobro povrniti :D , mislm da 1500 sit na obiskovalca ne bi blo veliko...
zaslužek bi res znal bit kar velik... tako da stvar bi se definitivno splačala...
samo se mi zdi da je brezpredmetno samo govoriti o tem... tako ne bomo
nikamor prišli... potrebno se je zmeniti kdo bo zadevo speljal in začeti
iskati prostor... potem pa naprej...

Ja veš, začne se takole... Sej kot sem napisov, treba bi blo sestank organizirat in tko naprej. Počakmo par dni, da se folk izjasni, poj damo to še na druge forume....
Vse po vrsti, ne prehitevej.

Najprej se tuki zmenmo (ideja), potem sestanki (načrt), potem ustanovimo firmo oziroma registriramo podjetje za organizacijo, oziroma kakšnega najamemo, potem realizacija. Seveda je ob vsem tem treba z zadevo seznanit tudi oblasti - policijo in stvar legalizirat.
Slika

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Napisal/-a HUGO_BOSS Po dec 29, 2003 3:24 pm

ja se strinjam, hotel sem povedat samo to, da je potrebno s stvarjo začeti...
ker lahko sedaj spišemo 100 strani, pa se samo ne bo nič naredilo!

Drugače pa JA, seveda... se strinjam s tabo!
Mislm da bi bilo še najbolše eno firmo odpret...
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po dec 29, 2003 3:36 pm

Pravm, da mormo zdj čim več povedat. Premaknilo se bo pa takrat, ko bo dovolj argumentov in par ljudi na kupu. Zdj je itak nov let. Sej ti si tud mogu neki premaknt, da si ibizo šu štimat:)

Kr pište, js zj grem, pa da ko se vrnem, da je kle 5 strani konstruktive vključno z zoranwagnom, če hoče sodelvat,.... Pa da ne bo kdo teme uniču s podjebavanjam ali kreganjam med seboj...

Pa lep dan želim!
Slika

bob rock
Nov uporabnik

Napisal/-a bob rock Po dec 29, 2003 3:47 pm

zakaj pa nebi prosil za kaksen star odsek stare ceste(ki je odsatl pri izgradnji AC).
pa bi dobil stezo prakticno zaston. :idea:

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po dec 29, 2003 3:56 pm

bob rock je napisal/-a:zakaj pa nebi prosil za kaksen star odsek stare ceste(ki je odsatl pri izgradnji AC).
pa bi dobil stezo prakticno zaston. :idea:

Sej kle sploh ni problem ceste. To bi se pol rešval. To je... Placov je dost. Bolj je pomembna organizacija in dogovor s policijo, kako bo poskrbljeno za gledalce - zato bi blo tud dobr met zravn parkirplac... Take stvari bi loh mel vsak vikend.. Mislm odvisn od zanimanja... Al pa vsak mesec ena velika dirka... Gledalcev bi blo ful - mal reklame in bi vsi mulci prletel gledat. Sam poj bi blo treba poudart, da se ne serje več po cestah v prometu, da nebi slaba luč padala na ta projekt. Pa poudark na varnosti... Če je blo Grosuplje legalno, ne vem zakaj nebi mogl bit tud to...
Slika

Uporabniški avatar
bugatti
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a bugatti Po dec 29, 2003 3:58 pm

Če hočes odpreti firmo npr. s.p. oziroma samostojni podjetnik plačas 3000000 SIT približno. Isto za k.d. pa mislim da malo več za d.o.o.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Po dec 29, 2003 4:03 pm

ja sam kaj ko nič ni zastonj.A itak tak folk k bi pršol recimo sam gledat pa navijat ga je velik in zdej da dajo vsi zato 1000 sit pa veš d anau noben pršol.
Pol je pa že mal brezveze isto lohk nardiš ob 10 zjutri na kakšni cesti s kolegom.
Zadnjič spremenil dj_em, dne Po dec 29, 2003 4:05 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po dec 29, 2003 4:04 pm

Ne ni res, mal se pozanimej okol. Js vem koko je, mam doma eno firmo, pa se mi res ne da pisat. Sploh bi pa lahko vajeti prevzela kakšna že obstoječa firma...
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po dec 29, 2003 4:08 pm

MasterMix je napisal/-a:ja sam kaj ko nič ni zastonj.A itak tak folk k bi pršol recimo sam gledat pa navijat ga je velik in zdej da dajo vsi zato 1000 sit pa veš d anau noben pršol.
Pol je pa že mal brezveze isto lohk nardiš ob 10 zjutri na kakšni cesti s kolegom.

Ja sam ne vidš Venturija al pa porša koko to nardi.. Pa verjemi, da bi veliko ljudi dalo jurja za tak show... Pa še sponzorji bi primaknili...
Slika

bob rock
Nov uporabnik

Napisal/-a bob rock Po dec 29, 2003 4:19 pm

Pugi ma kr prou, js mislim da je 1 pogoj steza in okolica.
ko bi dobil primern del recimo stare ceste pol bi pa ze o drugih zadevah razmisljal(prostor za gledalce,ograje ,.....)pa bi lohk z kaksno "OMLADINSKO AKCIJO"vsi neki prispeval.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Po dec 29, 2003 4:20 pm

Ja eden od sponzorjev bi sigurno lohk bil tut Mobitel, Union (pijača),.....
btw. Komentarji za mojo novo slikco prosm
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov