Debate, ki niso vezane na ostala področja...

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: AMERIKANCA čem met

Napisal/-a _Jerry_ Pe jul 30, 2004 12:51 pm

__PAJSAR__ je napisal/-a:
_Jerry_ je napisal/-a:
Ce te se vedno zanimajo amerikanci, se enkrat oglasi pri meni v Ljubljani. Imava isto bolezen -tudi jaz brez zvoka V8 motorja ne morem ziveti :wink: Imel sem ze kar nekaj tovrstnih strojev, nekaj pa jih imam se zdaj. Poleg tega sem naso dezelico precesal po dolgem in pocez in poznam skoraj vse, kar se pri nas da dobiti. Ce te resno zanima, ti lahko najdem avto po tvojem okusu :!:

P.S.: Na kateri faks si se vpisal?

A slučajno veš za kakšen Chevy 5.7 350 c.i.u. 4 - bolt motor?

Trenutno ne vem za nobenega, lahko se pa pozanimam :wink: Za kateri avto bi ga pa rabil? Mislis predelat kaksnega evropejca?

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Pe jul 30, 2004 1:01 pm

nebivedu je napisal/-a:Jst mam še eno vprašanje - kje bi dobil fordov kombi - bedford - tist ki ima okrogle luči, pa celo havbo enakomerno zaobljeno.
da je tak kot tole spredaj in da je navaden kombi.
Slika

S prednjim koncem odprejšnjega na tak način
Slika

LP
Nebivedu

Teh bedfordov je kar nekaj lezalo naokrog po grmovju in se zdaj bi se sigurno kaksen kje nasel... Na pamet ne vem za nobenega, edino v Trzinu ob glavni cesti stoji en rdec v precej slabem stanju :cry: Imam pa nekaj drugega :wink: Originalni ameriski Fordov kombi! Tocno tak, kot jih v ameriskih filmih vidis, ko z njimi ropajo banke :EE Najbolj cool kombi, kar jih obstaja 8) Podoben je tistemu na drugi sliki, samo da je zadaj brez stekel. Te zanima?

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Pe jul 30, 2004 1:26 pm

_Jerry_ je napisal/-a:
_Jerry_ je napisal/-a:
Ce te se vedno zanimajo amerikanci, se enkrat oglasi pri meni v Ljubljani. Imava isto bolezen -tudi jaz brez zvoka V8 motorja ne morem ziveti :wink: Imel sem ze kar nekaj tovrstnih strojev, nekaj pa jih imam se zdaj. Poleg tega sem naso dezelico precesal po dolgem in pocez in poznam skoraj vse, kar se pri nas da dobiti. Ce te resno zanima, ti lahko najdem avto po tvojem okusu :!:

Trenutno ne vem za nobenega, lahko se pa pozanimam :wink: Za kateri avto bi ga pa rabil? Mislis predelat kaksnega evropejca?

Ne. Nabavil sem Camarota, ki pa ma samo 5.0 motor.

Zdej pa rabim še en 5.7 motor, da ga bom lahko napilil u nulo in ga potem dal v Camarota.

Drugače bom pa v kratkem prodajal mojo dosedanjo gajbico, Caprija. :(
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Pe jul 30, 2004 1:37 pm

_Jerry_ je napisal/-a:
_Jerry_ je napisal/-a:

Ne. Nabavil sem Camarota, ki pa ma samo 5.0 motor.

Zdej pa rabim še en 5.7 motor, da ga bom lahko napilil u nulo in ga potem dal v Camarota.

Drugače bom pa v kratkem prodajal mojo dosedanjo gajbico, Caprija. :(

Camarota? :shock: Cestitam za nakup! :pivo Povej malo, kateri letnik je in v kaksnem stanju, kaj ima od opreme... Koliko si dal, ce ni skrivnost? A je 5.0 ze V8 motor? Kakorkoli ze, imas pravi stroj 8)

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Pe jul 30, 2004 1:46 pm

Camaro je letnik 87. Ma pa elekto šajbe, daljinca - centralca, targa streho, nima klime,....

Je pa V8 - itak. Drugače ga sploh kupu nebi. :)

Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Pe jul 30, 2004 1:53 pm

:shock: :shock: :shock:

Kera zverina ej!
Na slikah zgleda dobro ohranjen.

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Pe jul 30, 2004 1:56 pm

Kolk ma ta koničkov sploh? nekaj čez 200? Kolk ma do 100 (oz. 60milj) po papirjih?

LP
The MAN

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Pe jul 30, 2004 2:04 pm

Lepa zival! Pa se nekaj sem opazil 8) Glede na tisto, kar je na prvi sliki parkirano zraven, bi rekel, da imava podoben okus za avtomobile :wink: Je bavarec tudi tvoj?

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Pe jul 30, 2004 2:50 pm

_Jerry_ je napisal/-a:Lepa zival! Pa se nekaj sem opazil 8) Glede na tisto, kar je na prvi sliki parkirano zraven, bi rekel, da imava podoben okus za avtomobile :wink: Je bavarec tudi tvoj?

Jp.

Dizelček... :)

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Pe jul 30, 2004 3:32 pm

_Jerry_ je napisal/-a:
andrej777 je napisal/-a:
Na kateri faks si se vpisal?

Fakulteta za elektrotehniko- UNIVERZITETNI program....kr težka bo :? :?

O kakšnih avtih in cenah pa se ti pogovarjaš. Kot sem reku kupček se je kr precej zmanšal.. So to zrihtani avti al bol švoh pa so za rihtat??

Elektro? OK. Jaz sem pa na strojni in je tudi kar tezka :(

Cene so odvisne od stanja avtomobila. Amerikanca z V8 motorjem bi se dalo dobit najceneje za cca. 300-400.000 SIT. Za ta denar bi dobil vozen avto, ki pa bi bil potreben obnove. Bi te zanimalo kaj takega?

Če bi mi to povedal pred mesecem sploh nebi razmišljajl. Zdelje pa bol pod uprašajem.

Dej povej kakšen primer. Pa sej za silo bi bil tut V6 dost. Napiš kaj se da kej dobit.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Pe jul 30, 2004 3:53 pm

andrej777 je napisal/-a:
_Jerry_ je napisal/-a:
andrej777 je napisal/-a:
Na kateri faks si se vpisal?

Fakulteta za elektrotehniko- UNIVERZITETNI program....kr težka bo :? :?

O kakšnih avtih in cenah pa se ti pogovarjaš. Kot sem reku kupček se je kr precej zmanšal.. So to zrihtani avti al bol švoh pa so za rihtat??

Elektro? OK. Jaz sem pa na strojni in je tudi kar tezka :(

Cene so odvisne od stanja avtomobila. Amerikanca z V8 motorjem bi se dalo dobit najceneje za cca. 300-400.000 SIT. Za ta denar bi dobil vozen avto, ki pa bi bil potreben obnove. Bi te zanimalo kaj takega?

Če bi mi to povedal pred mesecem sploh nebi razmišljajl. Zdelje pa bol pod uprašajem.

Dej povej kakšen primer. Pa sej za silo bi bil tut V6 dost. Napiš kaj se da kej dobit.

Preden se lotis obnove avtomobila (veterana), moras biti trdno odlocen in nemalo zaljubljen v tisto stvar, drugace se projekt lahko nekje na sredini ustavi, kar je pa najslabse, kar se ti lahko zgodi :? Vem za nekaj "prave robe", ampak american ne bo poceni za obnovo. Morda bi si za zacetek, tako kot pravis, rajsi nabavil kaksnega evropejca, lahko tudi z V motorjem (V4 ali V6), ampak voznega in po moznosti v dobrem stanju, da ne bo veliko dela in stroskov. Lahko je tudi oblika v pravem ameriskem stilu, saj so v 50.ih in 60.ih letih prakticno vse evropske avtomobilske tovarne posnemale ameriski stil... Povej mi, katere evropske znamke so ti vsec, pa ti povem, kaj se da od tistega dobiti :wink: Drugace je te robe prevec za nastevanje kar tako. Sploh pa povej, ce te se zanima ali te je ze minilo... 8)

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Pe jul 30, 2004 4:15 pm

Evo, mojga Caprija lahko kupiš, hehe.

Je narjen čisto na amerikanski stil.

kle maš par slikc:

http://www.zupdesign.com/capri/capri_pics.htm

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Pe jul 30, 2004 4:33 pm

Jz rabm neki tazga za hobi. Tut če je velik dela in bo trajalo več kot leto da vsaj osnovno poštimam. Sej mam čas. Avto ne bo nikamor pobegnu. :lol: :lol: Doma sem delal že marsikaj. Od gakordov da buggyev tut eno staro coupejevko (škodo) od soseda sem že neki rihtal itd. Tako da vem da je lahko veliko dela. Dokler je avto v takem stanju da mu deli na mankajo je vse ok. Problem rata recimo če manka ena kljuka za vrata in moraš pol to naročat. Tam pa nastanejo hitr veliki stroški.

Gleed evropejcev...tut mogoče samo če je res kej pametenga. Nevem pravjo da so eni opli kr dobri. HM ...ka je kej v ameriškem stilu od BMW-ja. To bi blo zame. Pa tut če je 6 celinderski vrstni motor. Kej tazga bi blo tut zanimivega. Samo tako starih BMW-jev jz ne poznam. Vidm da kr nekaj veš. Mi lahko kej priporočaš pa zravn kakšno slikco.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Pe jul 30, 2004 6:49 pm

Ufff, amerikanci. Do nedavnega sem veliko slišal, a nič videl. No potem pa sem zagledal Pontiaca Firebird (mislim da okoli l. 1992) in se v avtomobil popolnoma zatreskal, sploh ko ga je deklina prižgala. Pa me samo za info zanima koliko bi moral prišparati za njega približno?

yogo
Novinec

Napisal/-a yogo Pe jul 30, 2004 6:54 pm

ti raje glej za kako lancio delto integrale....samo bo treba več $$ kot 500 prešernov

boš pa glavni s tekim strojem..če se ne boš prej sesul :shock: :P

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Pe jul 30, 2004 9:02 pm

__PAJSAR__ je napisal/-a:Evo, mojga Caprija lahko kupiš, hehe.

Je narjen čisto na amerikanski stil.

kle maš par slikc:

http://www.zupdesign.com/capri/capri_pics.htm

Tvoj Capri je pa res sam stoj in glej :shock: Se posebej mi je vsec ram-air in pa sidepipes 8) A to mas noter kakega Fordovega V6, verjetno 2.0, 2.3 ali pa 2.6? Daj povej se kaj vec o tem in koliko casa si rabil za predelavo! Kapo dol pred tvojim Fordom :bow

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Pe jul 30, 2004 9:11 pm

Capri ma not 2.8i V6 motor, 160 PS.

Sidepipe so zdej gor samo še za okras, včasih pa so bili priklopljeni (ko sem mel not V8 5.0 Fordov motor).
Air intake na havbi pa je bil namenjen temu, da bi jaz enkrat speljal filter za zrak direktno not v bulo in bi s tem motor zajemal samo hladen zrak. Sem mel tudi že vse pripravljeno za predelavo in če nebi zadnji trenutek kupil camarota, bi zdaj motor zajemal zrak iz bule.

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Pe jul 30, 2004 9:22 pm

andrej777 je napisal/-a:Jz rabm neki tazga za hobi. Tut če je velik dela in bo trajalo več kot leto da vsaj osnovno poštimam. Sej mam čas. Avto ne bo nikamor pobegnu. :lol: :lol: Doma sem delal že marsikaj. Od gakordov da buggyev tut eno staro coupejevko (škodo) od soseda sem že neki rihtal itd. Tako da vem da je lahko veliko dela. Dokler je avto v takem stanju da mu deli na mankajo je vse ok. Problem rata recimo če manka ena kljuka za vrata in moraš pol to naročat. Tam pa nastanejo hitr veliki stroški.

Gleed evropejcev...tut mogoče samo če je res kej pametenga. Nevem pravjo da so eni opli kr dobri. HM ...ka je kej v ameriškem stilu od BMW-ja. To bi blo zame. Pa tut če je 6 celinderski vrstni motor. Kej tazga bi blo tut zanimivega. Samo tako starih BMW-jev jz ne poznam. Vidm da kr nekaj veš. Mi lahko kej priporočaš pa zravn kakšno slikco.

Me veseli, da ze imas izkusnje :wink: S slikcami bo pa kriza, ker sva jaz in racunalnik na zalost dva popolnoma razlicna pojma... :oops: Veliko slikic od oldtimerjev (ki so tudi naprodaj) dobis na nemskem Mobile.de. Glede ameriskega stila je pa tako: BMW ga je posnemal v 50.ih letih, ampak teh avtomobilov je pri nas zelo malo, pa tudi cene so zelo navite. V 60.ih je BMW pozabil na repe in rakete in se bolj posvetil majhnim sportnim limuzinicam, ki so kasneje pripeljale do nastanka serij 3 in 5. Delali so tudi vecjo limuzino -BMW 2500/2800, ampak oblika ni bila prav nic ameriska. Tukaj torej ne bo kruha :( Veliko bolje je pri Oplu, ki je vse do danes ostal nekaksna evropska podruznica General Motorsa (tako kot angleski bratranec Vauxhall) in pogledi njihovih oblikovalcev so bili vedno usmerjeni cez luzo. Najbolj izraziti posnetki ameriskih krizark so bili vedno Opel Rekordi, ki so v zacetku sicer nosili ime Olympia. Modela P1 in P2 Rekord sta izraziti kopiji najlepsih ami-jev iz 50.ih let, vkljucno z obilico kroma in dvobarvno zunanjostjo. Pravi Rock'n roll! Za zacetek si poglej malo Mobile.de in mi povej, ce ti je kaj od tam vsec :wink:

Uporabniški avatar
axa
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a axa Pe jul 30, 2004 9:34 pm

Pejd tega mal pogledat ta je v dobrem stanju pa se tolk mocen ni.
Tega sm hotu jst vzet pol sm se pa premislu predvsem zaradi cen kosov in ostalega(avto je tolk okoren kot da bi vozu slona na kotalkah) pol sm pa rajs to alfico k imam zdej kupil...

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=124267#

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Pe jul 30, 2004 9:37 pm

_Jerry_, iz kje pa si ti? A maš varianto kje pr nas ugodno dobit kakšen Chevy 5.7?

Ker kolikor sem jaz govoril s temi našimi mehankarji, ki se ubadajo z amerikanci, so vsi eni "zlatarji" in ne mehaniki. Za njih je, če je nekaj iz amerike, je pa neuničljivo in zaradi tega mega drago.
Sej, če ne bo drugače, bom se pa zapeljal do sosedov malo višje in tam vzel en motor. U glavnem, rabim ga do zime, da ga do spomladi spacam skupaj in vtaknem v avto, da bomo lahko potem dirkali, hehe...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov