Debate, ki niso vezane na ostala področja...

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst So jan 03, 2004 8:47 pm

Mož čokate postave z brki je napisal/-a:Z ročno dosežeš le to, da ti bolj odnese zadnji del. Pri preveliki hitrosti pri vstopu v ovinek je pri sprednjem pogonu prisoten understeering, ki se popravlja sam s tem, da avto izgublja hitrost pri drsenju sprednjega dela ter zopet dobi oprijem. Vse skupaj lahko pospešimo z rahlim zasukom volana ven iz ovinka in rahlim odvzemom plina. Če pri tem potegnemo ročno, dosežemo le to, da izgubi oprijem še zadnji del in s tem gre celotno vozilo še bolj proti ograji ali jarku. Če ročno zategemo preveč, bo nastal čisti oversteering in avto se bo začel po vsej verjetnosti nekontrolirano vrteti. No, z zadnjim pogonom bo stvar še preveč zakomplicirana že brez ročne. To, da se je kdo "ujel" z ročno je oslarija in zaletel se ne bi tudi brez ročne.

Obračanje z ročno je vstopna postaja v obvladovanje avtomobila. Mal se igraš po parkirišču in se s tem treniraš. Naslednjič ko ti odnese rit avtomatično pravilno reagiraš, ker si pač navajen na ovesteer. Nekdo ki ni nikol probu tega bo lahko mel u nulo nadrkano teorijo ampak je dost manj možnosti da bo v tistem trenutku vedel kaj nardit. To je recimo poleg zabave še ena koristna plat tega početja. Poleg tega je nekje treba začet, in ko obvladaš ročno lahko nadaljuješ na bolj komplicirane tehnike vožnje.

iKst
Uporabnik

Re: Clio el futura:)

Napisal/-a iKst So jan 03, 2004 8:52 pm

darkdog23 je napisal/-a:Fantje kaj pa kej gume???? pa sklopka????????????a to vas nč neskrbi?''' :roll: Kdo vam pa gume pa sklopko plača?????Js ki si avto sam vzdržujem in sam plačujem za servise in popravila ter za gume tega nikol ampak nikol nebi naredu!!!!!!!!!!!!!Mislim to mi je pa taka bedarija na golem asfaltu se na ročno obračat.
Vprašite se kok koristi in kok škode ste si nardili z enim obratom???

bullshit. Misliš da men fotr plačuje za avto ? Sej je narjen za to da se vozi. Če ga maš pač izljučno za prevažanje od točke A do točke B in ti vožnja predstavlja nujno zlo se ti res ne splača to počet. Če pa si tako kot večina na tem forumu vsaj malo zainteresiran za te zadeve te pa ne skrbi tolk tistih nekaj tolarjev ki jih zapravš z enim obratom.

Sicer pa zadeva ni tolk kritična. Sklopka ne trpi prav dosti, en tolk kot pri navadnem speljevanju. Gume se pa tut ne rabijo tolk pa itak niso tolk drage. Spet odvisno od tebe kaj maš rajš. To da greš čez vikend v gostilno in zagonš 5, 10k sit (naprimer) al to da se z avtom voziš za zabavo.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So jan 03, 2004 9:47 pm

iKst je napisal/-a:Spet odvisno od tebe kaj maš rajš. To da greš čez vikend v gostilno in zagonš 5, 10k sit (naprimer) al to da se z avtom voziš za zabavo.

Slika
SlikaSlika

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Clio el futura:)

Napisal/-a darkdog24 So jan 03, 2004 10:57 pm

Ikst a ti sploh veš kok stane ena 15 col letna guma?a misliš da je to zastonj?Očitno ti fotr ne plačuje za gume ampak tebi pa denar leži za razsipavanje.Kdo je pa reku da je treba v gostilni zapravit 5-10 tisoč tolarjev?Spij en sok,eno pivo pa pejt domu.
Pa verjem da z vsakim obratom pod ročno na golem asfvaltu neseš profil gume za nekj 100km,dosti obremeniš ležaje,roke,sklopka pa ne trpi dosti v tem primeru.

AVTO JE ZA MENE SVETINJA ker sm si ga sam kupil in ker sem za njega garal celo leto brez dopusta.Leta 2000 sem delal vse delovne dni v letu da sm si lahko na koncu kupil auto.Imel sm dve službi medtem ko si še eni nemorejo najti še ene.In res je auto imam za vožnjo od točke A do točke B,C,D,F.....itd.. in neboš verjel pri vožnji med temi točkami celo uživam ne da bi se na suhem asfaltu zaradi užitka obračal na ročno u prazno nič?????????

Kot je že kolega pri prejšnjem postu reku pejte v šolo varne vožnje in se boste celo naučili nekj ven iz tega obračanja.
No zdej pa pejt pogledat cenik gum pa mal razmisl o tem kok kej gume stanejo.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst So jan 03, 2004 11:33 pm

sori nevem kolk stane 15" guma. Jaz mam 16" tko da za te pa vem kolk so. Denarja tut nimam za razsipavanje, je pa res da ga gre velik za avto. In tudi za mene je avto svetinja, oziroma neki podobnega. Ampak jaz sem ga pač nabavil z namenom da bom driftal in užival pri tem, ne pa da bom gledal na vsak mm gume in se sekiral za vsak ležak. Ko kej crkne pač zamenjaš. Če tebi paše mirna vožnja tolk boljš. Boš ravno tako užival pa še manj boš plačal za to.

Pa ne govorit da se pri tem nič ne naučiš. Sem že reku da je to vstopna točka. Ni velik, je pa en korak bližje obvladovanju avtomobila. Ko obvladaš ročno lahko začneš druge zadeve probavat, kombinirat...

Sicer pa šola varne vožnje te pride tolk kot 2 dobre gume (oziroma 4 rabljene) na netu pa lahko najdeš vse podrobnosti o različnih tehnikah vožnje. Parkirplac je zastonj, sledi le še to da greš ven in začneš obračat. To lahko delaš vsak dan kolkr se ti ljubi in kolkr maš časa. Če mene vprašaš se tko naučiš dost več kot na tistem enodnevnem tečaju (pa ne da bi bil slaba zadeva, priporočam tudi to).

Aja...pa še glede gostiln da razjasnim. Moji frendi cele vikende čepijo v gostilnah, se ga nažirajo, hodjo na razne partije... Uglavnem, 20k sit zapravt ni nič nenavadnega. Pol se pa sprašujejo od kje men keš za avto. Pač ne hodm po gostilnah, oziroma grem, spijem sok, pojem pico pa grem domov. Nobenem ne govorim kam naj da $$$ ampak neverjetno je kolk ma folk keša za pir.
Zadnjič spremenil iKst, dne So jan 03, 2004 11:36 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG So jan 03, 2004 11:35 pm

No ja dokler te enkrat ne odnese ponesrec .. v prometnem rondoju (tomacevo) pol se ti se da igrat .. potem pa ne vec.
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Desmodromika
Novinec

Kraj: Tam, kjer sem rad

Napisal/-a Desmodromika Ne jan 04, 2004 1:25 am

Rjuhar je napisal/-a:Fantje (in dekleta), za to ceno (sklopka, gume, roke, ležaji...) si privoščite raje Küzmičevo šolo varne vožnje, pa se boste naučili marsikaj koristnega, kar vam res zna kdaj prav rpiti in vas rešiti iz kritične situacije.
Sem se iz svojih izkušenj dovolj naučil...ostajam pri ročni.
Če gre vse proti tebi, nehaj prehitevat. In se postavi na pravi pas...

Uporabniški avatar
Desmodromika
Novinec

Kraj: Tam, kjer sem rad

Napisal/-a Desmodromika Ne jan 04, 2004 1:36 am

darkdog23 je napisal/-a:Ikst a ti sploh veš kok stane ena 15 col letna guma?a misliš da je to zastonj?Očitno ti fotr ne plačuje za gume ampak tebi pa denar leži za razsipavanje.Kdo je pa reku da je treba v gostilni zapravit 5-10 tisoč tolarjev?Spij en sok,eno pivo pa pejt domu.
Pa verjem da z vsakim obratom pod ročno na golem asfvaltu neseš profil gume za nekj 100km,dosti obremeniš ležaje,roke,sklopka pa ne trpi dosti v tem primeru.

AVTO JE ZA MENE SVETINJA ker sm si ga sam kupil in ker sem za njega garal celo leto brez dopusta.Leta 2000 sem delal vse delovne dni v letu da sm si lahko na koncu kupil auto.Imel sm dve službi medtem ko si še eni nemorejo najti še ene.In res je auto imam za vožnjo od točke A do točke B,C,D,F.....itd.. in neboš verjel pri vožnji med temi točkami celo uživam ne da bi se na suhem asfaltu zaradi užitka obračal na ročno u prazno nič?????????

Kot je že kolega pri prejšnjem postu reku pejte v šolo varne vožnje in se boste celo naučili nekj ven iz tega obračanja.
No zdej pa pejt pogledat cenik gum pa mal razmisl o tem kok kej gume stanejo.
Madona za avto si delal cel let brez dopusta? In to v dveh službah? Tko je, če imaš nov avto se ga res ne splača nucat...recimo jaz imam uno turbota 89'. Tako, da me prav boli k. in ga nič ne šparam(sem si ga sam zaslužil).
Če gre vse proti tebi, nehaj prehitevat. In se postavi na pravi pas...

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne jan 04, 2004 2:28 am

darkdog23 ou ou ou :D . Pac eno to eni uno. Sicer ne vem kaj bi rad povedal iz vsega napisanega, ampak sklepam da ce imas avto da se vozis iz tocke A na tocko B, se ni receno da je prepovedano igranje z rocno. Ampak kot je napisal ikst kaksen velike skode ni. Tudi sam imam kolega ki ce je le moznost malo "pipne" rocno, pa avtomobilu ni se nic hudega, s tem da ga ima ze 5 let. Ampak ok, vsakemu svoje, verjemi pa da je funny. Jaz, ce je le moznost mi tudi desna roka vcasih drsne. Seveda ce je sneg ali pa drsec moker asfalt, ker drugace ga je tudi meni skoda.

Sedaj ce je tebi avto nekaj svetega, mislim da ni potrebe sedaj tega vsiljevati drugim. Naj folk pocne kar jih zahoce, kot vemo je avto njihov. Karkoli bodo poceli ti bos imel ravno toliko denarja.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Ne jan 04, 2004 2:31 am

Pa verjem da z vsakim obratom pod rono na golem asfvaltu nese profil gume za nekj 100km,dosti obremeni leaje,roke,sklopka pa ne trpi dosti v tem primeru.

kar se tiče obrabe materiala je res. mogoče mal slaba primerjava ampak... Doma mam buggya za mašino od pejčka. Mašina je v pejčku skos delala ok pa sem jo dal na buggya in nekaj mesecev počel z njem vse živo. (skakal po 6-7 m, na ročno, po hosti itd) In v kakšnem stanju je zdej. Vse navoje za auspuh potrgalo Ko šaltam škrta, zamenjal sem ene 5 pogonskih zglobov pa eno polosovino, Uniču štarter in alternator in tako naprej. in zakaj ?? ker mašina in vse skup ni narjeno za take obremnitve.

Posebej pa novejši avti ko je vse delano na minimum. Šparajo na materialu pol pa naj avto zdrži tolk kot avto za relly?? Pozab !! no pejčka ni škoda pa kakšenga starga avta tut ne samo novejši pa ne hvala!!

Uporabniški avatar
Mož čokate postave z brki
Novinec

Napisal/-a Mož čokate postave z brki Ne jan 04, 2004 3:49 am

Jest mislim, da če se z ročno špilaš bolj poredko, ne more biti prav hudega. Nekateri pa to počnejo stalno. Če imajo denar za gume... No, vsak troši denar kakor mu pač paše. Nekateri grejo v kurbe, spet drugi ga zapijejo... :D . No, jest ga ne dam niti za kurbe, niti za gume, grem pa na kak pir. :pivo . Je pa za mene na svetu milijon pametnejših stvari, ki se jih da kupit.
Hitro se daleč pride

Slika

Uporabniški avatar
Drasoss
Novinec

Napisal/-a Drasoss Ne jan 04, 2004 3:54 am

[quote="Je pa za mene na svetu milijon pametnejših stvari, ki se jih da kupit.[/quote]

:vrum afirmativ

Uporabniški avatar
Lini
Nov uporabnik

Kraj: Hrastnik

Napisal/-a Lini To jan 06, 2004 12:48 am

Vse kar ste do zdej povedal je stvar okusa prilike in veselja. Ročna je zame zakon sam zakon je pa tud to da sm v 60tkm dvakrat menju zadne ležaje in pa 3komplete letnih gum pa par parov zimskih OK gume sm uniču na sprednji osi :D :D :D
Komur paše: BURN RUBBER!!!!

glavca1
Nov uporabnik

Napisal/-a glavca1 To jan 06, 2004 11:22 am

salesky je napisal/-a:Kako kaj se je zgodilo z ZW?
isce ga pol slovenije njega pa nikjer ga ni na firmi v sentjuri ga ni mogoce dobit na noben telefon pa tudi njegovega mehanika ni vec pri njem!!!!! jaz pa sem pri njem nekaj kupil pa ne morem menjati

glavca1
Nov uporabnik

Napisal/-a glavca1 To jan 06, 2004 11:28 am

salesky je napisal/-a:Kako kaj se je zgodilo z ZW?
pa se to! se opravicujem da sem tak dolgo rabu za odg. sem zvedu da so mu vse tel. izklopili!!! pa da so mu na firmi kljucavnice zamenjal!!!!!!!!!!!!!!!! ve kdo kaj o tem????????????????????

mini_db
Novinec

Kraj: Mengeš

Napisal/-a mini_db To jan 06, 2004 11:35 am

No obračanje z ročno je stvar užitka, jst pr seb vsako leto menjam gume, sprednje se mi hitrej obrabijo kot pa zadnje, res je tud da so toyo full mehke gume sam poleti k je cesta vroča so pa gume zakon!! Ne zamenjam jih nikol, kolega ma uniroyal rain sport dobra za dež polet jo pa zmanka!!
HONDA- MOČ NAŠIH SANJ!

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

CLIO

Napisal/-a darkdog24 To jan 06, 2004 12:22 pm

JA ZA AUTO SM DELU CELO LETO BREZ DOPUSTA NITI NA MORJE NISM ŠEL.KO SM NAREDU IZPIT MI FOTR NI DAL AUTA DA SE VOZIM ČEŠ KO SI GA BOŠ ZASLUŽU POL SI GA KUP.KO SO SE DRUGI VOZLI Z FOTROVIMI AUTI NAOKROG IN SO SE MEN SMEJALI SM JS PEŠ HODU.NO POL SM PA REKU DA SE TO NIKOL VEČ NE BO ZGODILO.IN TAKO JE BILO.AUTO SM SI SAM KUPU Z DVEMA SLUŽBAMA DOGAJALO PA SE JE TUDI TO DA SM IMEL TRI SLUŽBE!!!!!
RES JE NAJ VSAK DELA TO KAR HOČE AMPAK MEN OSEBNO SE ZDI TO BEDARIJA.

DANS PA SE JS VOZIM NAOKROG IN SE UNIM KO SO SE MEN SMEJALI PRED 4 LETI SE JIM JS SMEJIM :D :D :D :D :D :D :D :D
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

mini_db
Novinec

Napisal/-a mini_db To jan 06, 2004 12:28 pm

Jst sm si ga tud sam kupu in naslednjega si bom spet, upam da bo Honda, ker sam še te avte gledam!!
HONDA- MOČ NAŠIH SANJ!

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG To jan 06, 2004 2:07 pm

No ja .. honda manija .. a je kdo to opazu? A sploh se kdo pogleda pa razmisli kaksn avto rabi? Jaz sem svojega sam kupil. Pa sem namenoma kupil tega. Iz veliko veliko razlogov. Naj navedem da je bila v izboru tudi Octavia TDI, Mondeo, MB. Danes pa vsi samo se VTI, Honda .. etc ..
Sam krijem stroske avta, svoje stroske in se nekaj dajem mami za stanovanje. No ja pa ce pomislim, registracija + zavarovanje brez kaska. 0% bonitete avto zavarovan pod pogojem, da ga vozi oseba z manj kot 3 letnimi izkusnjami .. 167.000 SIT. No ja .. to je blo novembra. Pa ma avto samo 90KM. Pa treba bo nove gume kupit poleti ce bom zelel imeti litke gor, katere imam v omari. Pa verjetno bo treba nove zimske kupit nasledno sezono, ker sem jih prevec znucal. Pa mislm, da bom cist brez dnarja do konc leta. Vsi, ki jim to financirajo in sofinancirajo ockati pa mamice, potem lahko drkajo avte po izbiri, ce pa temu nebi bilo tako, bi drkal katrce pa petke ce na kar falus. In to je verjetno hotu rect darkdog23. Na trenutke pomislim da bi svojega prodal ker je le velik strosek. No ja .. ucasih smo velik hodil na burek pa plesko, pa zure, danes pa je avto vse to odzru. Res pa je tukaj ena lepa stran - IZLETI!
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

mini_db
Novinec

Napisal/-a mini_db To jan 06, 2004 3:11 pm

ZA vse sem sam, vse kar si kupm na avtu pa za registracijo+zavarovanje dam sam pa jst mam 120% registracijo ker sem se lani v enga polota zaletu pa sm mu prasko naredu pa je hotu kuponček. Pa sm ga dal, pa vse gume, bencin pa vse pizdarije z mojga dnarja kupm mat mi ne da nč, razen za kazen mi je zdj posodla za policaje, drgač sem pa sam, VTIja pa hočem zato da ga lepo zrihtam pa da bo vsaj kam šlo, kredit bo treba vzet in to je to, sam to šele čez pol leta in upam da mi bo ratal!!

Če bi mi fotr dal dnar za avto pa za vse bi mel zdj ECLIPSA ne pa HYUNDAIJA
HONDA- MOČ NAŠIH SANJ!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov