Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Sedicivalvole
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Sedicivalvole Sr jan 07, 2004 1:39 pm

lisko1 je napisal/-a:Kaj pa serijske fedre in tršani amortizerji? je že kdo pomislo na to? U moji bivši bencinarki je tko narjen (zakaj je d tega prišlo nem razlagu)
Je pa fora.Ob normalni vožnji se avtek obnaša povsem normalno (normalna "mehkota" serijskega avta) Ob norenju skoz ovinke al pa ob naglih sunkih pa amortizerji nardijo svoje.Avtek se minimalno nagiba iz smeri pa ga zlo težk spravš.
Učinek me je prav prenetil.Celo občutek mam včasih da se avtek bolše obnaša kot pa se je prej z apex fedri.

Ja sej o tem smo eni že povedal svoje izkušnje, sam mal zgornje poste preglej :wink: Se pa strinjam s tabo - je to kar dober kompromis, da se ob normalni voznji da prezivet, ob hitri pa stvar pokaze svoje...
Slika

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GapsoN Sr jan 07, 2004 7:41 pm

Čist tko me zanima... kolk maste kej avto od tal?
Če nisem bil dost jasn - Zanima me najnižja točka, ko je avto prazen.
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Sr jan 07, 2004 7:50 pm

GapsoN je napisal/-a:Čist tko me zanima... kolk maste kej avto od tal?
Če nisem bil dost jasn - Zanima me najnižja točka, ko je avto prazen.

ti jutri točne številke povem... :wink:

nekaj sem pa ziher
ko grem v grem v garažo sem -0.2mm :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
SlikaSlika

Sedicivalvole
Novinec

Napisal/-a Sedicivalvole Sr jan 07, 2004 9:37 pm

Spredaj je najnižje zaščitna guma ki je na odbijaču spodaj in je 10 cm al pa še mal manj od tal, ob straneh pa so pragovi mislim da spredaj 13, zadaj pa 12 cm od tal. Se mi zdi da je še kar v redu da čez ležeče pridem, sem pa tud enkrat mal podrsal...

lp
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr jan 07, 2004 9:55 pm

Najnižja točka je srednji lonec..... 13cm...... motor:ene 15cm.... sprednji odbijač pa okol 20cm :D
Kaj čem traktor pač:)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
FASTMAN
Nov uporabnik

Napisal/-a FASTMAN So jan 10, 2004 9:42 pm

Ne mislit da se hočem ku..it ali pametovat, ampak to z fedrami je malo bolj komplicirano, da se ne menimo o amortizerjih.Skoraj vse je res kar je napisano gori,
je pa tudi res da je skrajšana fedra trša( le zvit jo je treba da paše v ležišče ) ni pa to to če želiš kvalitetnejše beri športnejše lastnosti. Tak da ce povzamem, če želiš optiko je ceneje rezat ( vseeno ne priporočam ), če pa si rejser pa kar cele komplete
gor 8) če dopušča denarnica.

aja verjetno bo koga zanimalo zakaj je krajša fedra trša - vzami kulico, jo razturaj, pa se špilaj z federco in jo postopoma krajšaj, pa ti bo bolj jasno, drugače pa fizika in ročica sile blablabla........... bruhaš :bere :ne :huh: :noro

MaKo
Uporabnik

Napisal/-a MaKo Ne jan 11, 2004 9:04 am

In koliko Amortizer s.p. racuna za rezanje stirih vzmeti in trsanje amortizerjev :?:

Warthog
Nov uporabnik

Kraj: Rdeči revirji

Napisal/-a Warthog Ne jan 11, 2004 10:58 am

A lahko to rezanje vzmeti in tršanje amortizerjev, ki jih maredi Turnšek vpišeš v homo kartonček?
LP!

Uporabniški avatar
Lini
Nov uporabnik

Kraj: Hrastnik

Napisal/-a Lini Ne jan 11, 2004 11:32 am

Turnšek to računa cca. 70kil z vpisom v homologacijski kartonček če ga maš. Drgač si ga morš pa prej priskrbet za ta čas ti da pa potrdilo.

Sedicivalvole
Novinec

Napisal/-a Sedicivalvole Ne jan 11, 2004 4:25 pm

Mene je komplet rezanje vzmeti, tršanje amortizerjev invpis v kartoncek prislo 62.000.

lp
Slika

Uporabniški avatar
perimund
Stalni uporabnik

Kraj: Monaco

Napisal/-a perimund Ne jan 11, 2004 7:28 pm

Mene isto okrog 58 al 60

Uporabniški avatar
yugofreak
Nov uporabnik

Napisal/-a yugofreak Ne jan 11, 2004 8:17 pm

ola

kje pa je tale Turnšek :?:

ali ma kdo cene slučajno, npr. za peugeota 106. Pa bi po teh ugotovitvah te rajši Eibach fedre gor dal, da bo varneje. za kolko pa lahko MAX avto dol spustiš, tak da ti še homologacija velja.

Lp
VOZNIŠKA DO ROBA, YUGO DO GROBA!!!

Uporabniški avatar
Lini
Nov uporabnik

Kraj: Hrastnik

Napisal/-a Lini Ne jan 11, 2004 8:26 pm

Pol so mene spet neki nafbeeeep. Zakaj vedno mene? :evil: Zadnč sm si tud kupu usnjen stol za k računalniku za 33kil čez dva dni so bli pa na raprodaji po 14kil memomilomamo.

fric
Novinec

Napisal/-a fric Ne jan 11, 2004 8:27 pm

Mene pa moti samo to, da sem pred kakšnim letom v AM bral članek o predelavi podvozja, kjer je sam presvetli Drago Turnšek razlagal kako nevarno je krajšati vzmeti, da bomo vski, ki to počnemo kar takoj za naslednjim ovinkom umrli!
Potem pa se odločim, da dam na svojem avtu predelat amortizerje, se oglasim pri njih in ko vidijo na avtu Apex-e (pa še porezane) jih kar zmrazi. In mi nalagajo, da je Apex zanič, da je bolj mehek kot original... Pa jih povprašam koliko bi pa stal THE Eibach. Pa mi odgovorijo, da jih za Yugota ni. Potem pa jih vprašam, kaj mi svetujejo (kot strokovnjaki na tem področju), pa mi g. Drago odvrne "Pri nas kar serijske skrajšamo, se najbolje obnese!" HALO!? Potem smo BTW tudi premerjali serijske Zastavine z Apex-ovimi pa smo složno ugotovili, da so Apex dosti debelejši in trši!

Toliko o moji izkušnji z njimi. Drugače pa jih toplo priporočam, šele po predelavi amortizerjev sam ugotovil kaj je lega na cesti (pa čeprav sem bil prej prepričan, da je lega samo s tršimi vzmetmi odlična). Plačal sem 40.000 z vpisom v homo kartonček (ja, uredili so mi homologacijo za doma porezan Apex).

Sedicivalvole
Novinec

Napisal/-a Sedicivalvole Ne jan 11, 2004 8:45 pm

Po mojem je pa Turnšek pač za revijo rajsi rekel, da ni varno rezat, ceprav ve da se lih tako dobro obnese (no, recimo mal slabse) kot ce kupis prav trde vzmeti, narejene za dolocen model avta. Ce ne bi bilo varno, tud homologacije ne bi dobil za to oz. on ne bi tega delal. Pa tud postrani bi ga gledali, zastopnik za Eibache, pol pa da bi še rezanje propagiral :roll:
Slika

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Ne jan 11, 2004 8:50 pm

gregorgti je napisal/-a:Pol so mene spet neki nafbeeeep. Zakaj vedno mene? :evil: Zadnč sm si tud kupu usnjen stol za k računalniku za 33kil čez dva dni so bli pa na raprodaji po 14kil memomilomamo.

:lol: :lol: :lol: ha jz sem ga pa za 14 ksit :D :D :D :D :D

ups zdej sem te pa še bol razjezu :cry: :cry: :cry:

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne jan 11, 2004 8:52 pm

A to mislis da vejo, da on reze.

Don't think so.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
perimund
Stalni uporabnik

Napisal/-a perimund Po jan 12, 2004 6:37 pm

jest mislim da ne vejo.

Sem se pa odlocil za to varianto ker sem mel fertik amortizerje spredaj... pol sem pa lepo dal sport 4xkom + 14K za rezanje in poglevanje in prikrivljanje fedrov.

je pa tako.. poklices ga pa ti pove pr katerem avtu se da rezat pa pr kaermu ne ... kao zarad varnosti pa da ne poc al pa kaj..

Sedicivalvole
Novinec

Napisal/-a Sedicivalvole Po jan 12, 2004 10:47 pm

Skratka v redu naredi kot kaze. Sej po mojem je tako ja, da se pri vseh avtih to (rezat) res ne da oz. ni priporocljivo. Si Turnšek tud ne bi špogal, da bi mu stranke zarad tega v jarkih končale, al pa še kej hujšega :lol:
Slika

Uporabniški avatar
perimund
Stalni uporabnik

Napisal/-a perimund To jan 13, 2004 12:04 am

je dal 1 let garancijo! na komletno Amortizer soprtno podvozej .. sem pozabu napisat :?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov