Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Re: Delo naše policje

Napisal/-a Kael Sr maj 30, 2012 5:42 am

Cetudi bi bil moj otrok, ni razlike: prosil je, da jih dobi po picki in zdej jih je. Spekulacij je pa cez oba toliko po forumih, da ne bom sodil ali je bil kriv ali ne.
Glede nepregona "in interest of public safety" je pa tak: pol tut dejmo rect da gasilci in resevalci ne smejo met nujnih vozenj.
Kot pa je v navadi v tem bananastanu tu krsitelji zakona tozijo drugo stran.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr maj 30, 2012 7:50 am

Še vedno pa ne vem, kaj je bil povod da ga je policist sploh ustavljal - je fant z motorjem norel ali je bilo policistu dolgčas? To se mi zdi zelo pomembna informacija.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Sr maj 30, 2012 8:03 am

In kake veze ima vzrok za pričetek lova s tem, da je fant bežal ?
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Sr maj 30, 2012 8:25 am

Kolk ste nekateri tuki pametni res .... ku da ste use znanje sveta požrli ...
Delo, ki pa policisti opravljajo je nevarno že samo po sebi, pregoni so del njihovega vsakdana, kot tudi nujna vožnja na prometne nesreče ipd.

Zanimivo je, da nekateri tolk kritizirate policaja kako je ''povozil ČLOVEKA'' in ne vem še kaj ... če bi gospodič lpo ustavu in ne beža, tudi do nesreče nebi blo ... ne pravim, da si je to zasluži, je pa sam njegova krivda da se je to zgodilo. Vsi, ki ste zdaj tolk glasni kolk je policija kriva, da divja in ne vem še kaj ... sej zdej ste glasni, ko pa je vaša rit na liniji, ko vi potrebujete pomoč so pa vedno prepočasni ipd. - enako kot z reševalci; vedno divjajo in zganjao pizdarije, ko pa je urgenca in pridemo/jo na kraj dogodka so pa vedno prepočasni in traja predolgo ...
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Sr maj 30, 2012 8:46 am

sonic je napisal/-a:Še vedno pa ne vem, kaj je bil povod da ga je policist sploh ustavljal - je fant z motorjem norel ali je bilo policistu dolgčas? To se mi zdi zelo pomembna informacija.

Dejansko je vseeno, zakaj ga je želel ustavit, četudi je bila to samo kontrola prometa. Namreč v trenutku, ko se je odločil za beg je s tem storil dodatno dejanje, ki je v vsakem primeru hujše kot vožnja brez čelade ali prehitra vožnja ali vožnja brez izpita, ali bilokaj drugega zaradi česar bi ga policaj morebiti želel ustaviti. V trenutku, ko se je odločil za beg, je storil dejanje, ki je dalo policistu povod, da gre za njim in takrat je tudi nase prevzel odgovornost za posledice. Bistveno je, da policaj, ki je ustavljal ne ve, zakaj se je motorist odločil za pobeg. Lahko je koga predtem oropal, ubil, lahko je švercal drogo ali orožje, lahko je vozil ukraden motor, itn... Pri begih je vedno tako, da se v času lovljenja ne ve, zakaj nekdo sploh beži. Policaj ne ve, ali gre za noro mladost ali mogoče za morilca. Enostavno pa je po toči zvoniti in govoriti - glej zaradi izpita je šel za njim, kako nepotrebno! - NI RES! Z vidika policaja bi lahko lovil morilca. Koga je lovil in zakaj se izve šele po tem ko se ga dobi. Tako to pač je. Zdaj se moramo samo odločiti, ali podpiramo lov pobeglih, ali ne. Ne moremo pa reč kdaj je lov pobeglega upravičen, ker se tega v času bega pač ne ve. Razen, če kdo misli uvesti kakšne časovne funkcije in bi previl naprej, pogledal zakaj je nekdo bežal, nato pa previl nazaj in se odločil ali ga bo sploh lovil. :roll:
Slika

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 Sr maj 30, 2012 9:01 am

uros_p je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:Še vedno pa ne vem, kaj je bil povod da ga je policist sploh ustavljal - je fant z motorjem norel ali je bilo policistu dolgčas? To se mi zdi zelo pomembna informacija.

Dejansko je vseeno, zakaj ga je želel ustavit, četudi je bila to samo kontrola prometa. Namreč v trenutku, ko se je odločil za beg je s tem storil dodatno dejanje, ki je v vsakem primeru hujše kot vožnja brez čelade ali prehitra vožnja ali vožnja brez izpita, ali bilokaj drugega zaradi česar bi ga policaj morebiti želel ustaviti. V trenutku, ko se je odločil za beg, je storil dejanje, ki je dalo policistu povod, da gre za njim in takrat je tudi nase prevzel odgovornost za posledice. Bistveno je, da policaj, ki je ustavljal ne ve, zakaj se je motorist odločil za pobeg. Lahko je koga predtem oropal, ubil, lahko je švercal drogo ali orožje, lahko je vozil ukraden motor, itn... Pri begih je vedno tako, da se v času lovljenja ne ve, zakaj nekdo sploh beži. Policaj ne ve, ali gre za noro mladost ali mogoče za morilca. Enostavno pa je po toči zvoniti in govoriti - glej zaradi izpita je šel za njim, kako nepotrebno! - NI RES! Z vidika policaja bi lahko lovil morilca. Koga je lovil in zakaj se izve šele po tem ko se ga dobi. Tako to pač je. Zdaj se moramo samo odločiti, ali podpiramo lov pobeglih, ali ne. Ne moremo pa reč kdaj je lov pobeglega upravičen, ker se tega v času bega pač ne ve. Razen, če kdo misli uvesti kakšne časovne funkcije in bi previl naprej, pogledal zakaj je nekdo bežal, nato pa previl nazaj in se odločil ali ga bo sploh lovil. :roll:

+1
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Sr maj 30, 2012 12:41 pm

GrEgEcN95 je napisal/-a:
uros_p je napisal/-a:

+1

se popolnoma strinjam...Za vsak pobeg se vsak odloči zavestno in naj prevzame tudi vse posledice, ki s tem nastanejo!

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr maj 30, 2012 1:37 pm

IcEm4n je napisal/-a:Zastonj (brez razloga) ga najbrž ni lovil. Da pa je policaj namerno povozil človeka (oz. ga hotel ubit, kot je vidt med komentarji na 24ur)... Pa kaj ljudem v glavi špila, da mečejo ven take izjave!? Nekaterim nikol ni prav - če ga lovijo, ni uredu, če jim spi*di, ni uredu. Kaj bi ljudje sploh rad, da bo prav?

Jaz osebno bi rad red na cesti. In da se mi 1x en tak zakanta v avto (bog ne daj povozi mojega otroka), ker se gre en policaj hot pursuit, zato ker mu ni eden ustavil brez izpita, je zame WTF?!?!. Tako se človeka lovi, če je pred tem oropal banko, pobil 10 ljudi ali sestrelil policijsko vozilo. In sedaj me samo še vprašaj, kako naj policaj ve, da res ni to naredil, pol pa..... ehh...... brezveze. :huh:

NE ne zagovarjam mulca, ma jebemti, zato ni treba povozt človeka. Da se jaz zaletim v karkoli, bo avtomatično neprilagojena hitrost, pa a sem kriv al ne. Mislem, teli varuhi pravice nej se spravijo dejansko na lopove, ne pa na enga, ko nima izpita. Eni pa tablice pokonci in gasa skozi vas. Evo, take nej lovijo. Jah takih pa ne morjo, ker nimajo tolk znanja. Vem kako to gre. :roll:

xalfist je napisal/-a:Še enkat seveda ne zagovaram motorista/fanta in je prav, da ga je hotel policaj izločiti iz prometa ampak dejstvo je, da je policist pretiraval.

In to močno pretiraval.
Zadnjič spremenil X-Hair, dne Sr maj 30, 2012 1:39 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Sr maj 30, 2012 1:38 pm

X-Hair je napisal/-a:
Jaz osebno bi rad red na cesti. In da se mi 1x en tak zakanta v avto (bog ne daj povozi mojega otroka), ker se gre en policaj hot pursuit, zato ker mu ni eden ustavil brez izpita, je zame WTF?!?!. Tako se človeka lovi, če je pred tem oropal banko, pobil 10 ljudi ali sestrelil policijsko vozilo. In sedaj me samo še vprašaj, kako naj policaj ve, da res ni to naredil, pol pa..... ehh...... brezveze. :huh:

NE ne zagovarjam mulca, ma jebemti, zato ni treba povozt človeka. Da se jaz zaletim v karkoli, bo avtomatično neprilagojena hitrost, pa a sem kriv al ne. Mislem, teli varuhi pravice nej se spravijo dejansko na lopove, ne pa na enga, ko nima izpita. Eni pa tablice pokonci in gasa skozi vas. Evo, take nej lovijo. Jah takih pa ne morjo, ker nimajo tolk znanja. Vem kako to gre. :roll:

začaran krog.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr maj 30, 2012 2:11 pm

vsakdo se dandanes lahko zmoti in takšna zmota lahko nekoga stane življenja in to dostojnega življenja, ki je posledica neke neumne odločitve, ki privede do npr. invalidnosti ali nekakšnih težjih poškodb.

policaj je ravnal tako kot je menil, da je "prav" in je v očeh nekaterih vzbudil zgražanje, "mulc" je neumno bežal in na lastno pest vozil motor za katerega ni imel ustreznega dovoljenja ( izpit). vsakršna akcija ima svojo reakcijo, kjer ostanejo posledice, ki so takšne ali drugačne.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr maj 30, 2012 2:34 pm

adis je napisal/-a:policaj je ravnal tako kot je menil, da je "prav"

Policaj nima kaj delovati tako kot se njemu 'zdi prav'. Policaj mora delovati strogo v okviru svojih zakonskih pooblastil.

Lahko sicer debatiramo, koliko je policist pooblastila upošteval ali ne v tem konkretnem primeru, ampak me skrbi, ko očitno mnogi moji sodržavljani tako nekritično in pohlevno sprejemajo voljo in mnenje policistov kot nekaj svetega. Pa ni to čisto nič svetega: še enkrat, policisti lahko delujejo izključno v okviru zakonov, a jih premnogi od njih sploh ne poznajo (kaj šele razumejo). Žal pa tudi državljani večinoma ne poznajo zakonov in svojih pravic.

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr maj 30, 2012 2:36 pm

X-Hair je napisal/-a: da se mi 1x en tak zakanta v avto (bog ne daj povozi mojega otroka), ker se gre en policaj hot pursuit, zato ker mu ni eden ustavil brez izpita, je zame WTF?!?!. Tako se človeka lovi, če je pred tem oropal banko, pobil 10 ljudi ali sestrelil policijsko vozilo. In sedaj me samo še vprašaj, kako naj policaj ve, da res ni to naredil
.

Se zelo strinjam.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Sr maj 30, 2012 3:18 pm

sonic je napisal/-a:

Policaj nima kaj delovati tako kot se njemu 'zdi prav'. Policaj mora delovati strogo v okviru svojih zakonskih pooblastil.

Lahko sicer debatiramo, koliko je policist pooblastila upošteval ali ne v tem konkretnem primeru, ampak me skrbi, ko očitno mnogi moji sodržavljani tako nekritično in pohlevno sprejemajo voljo in mnenje policistov kot nekaj svetega. Pa ni to čisto nič svetega: še enkrat, policisti lahko delujejo izključno v okviru zakonov, a jih premnogi od njih sploh ne poznajo (kaj šele razumejo). Žal pa tudi državljani večinoma ne poznajo zakonov in svojih pravic.

To pa še kako zelo drži, ko so mene ustavili pred časom, sta dva gledala v tisto njihovo knjižico/knjigo pol ure preden sta našla in se odločila kaj bosta napisala, pa ne pretiravam z pol ure.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr maj 30, 2012 10:10 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:splet nesrečnih okoliščin......

že so se dogajale take reči (par let nazaj Velenje) v našem koncu so leta nazaj po še stari "dolenjki" preganjali voznika Bmw-ja dokler se le ta ni "prilepil" v avtobus iz Samoborja: epilog_18-letnik mrtev, voznik busa 31-letnik brez obeh nog......

Pa tisto izpred 11-12 let nazaj, ko so bosanca z v italiji ukradenim bmw-jem lovili od novega mesta do nas in je od drnovega do nas uspel voziti po obeh predrenih prednjih gumah. In je ob tem pri zavijanju v desno na semaforju zapeljal na desno stran na pločnik in ob tem skoraj povozil mojega kolega. No, sej so ga dobil in pri divjem zasledovanju so celo poškodovali takratno provido ---> metalik zelena ar 156.

da ti povem epilog (iz prve roke) :arrow: bosanc išče odškodnino od države Slo (ker so ga orng prebutali) :roll: :arrow: zgleda, da premalo.... :mrgreen:

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Sr maj 30, 2012 10:23 pm

croma_man je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a:

začaran krog.

Točno tako, začaran krog. Lahko bi policist povozil nedolžne ljudi pri svojem pregonu. A ko bi takšen mulc zbil tvojega otroka, bi se spraševal in kričal, kje so policisti da ne ulovijo in kaznujejo takšnih osebkov.

Človek je zbežal, zadosten razlog da v okviru svojih pooblastil policist začne pregon. Motor pa ne zgleda enduro, da bi lahko z njim divjal po brezpotjih, zatorej takoj ko se je odločil za beg izven cestišča, je kar klicalo po nesreči.

Lahko pa policistom prepovejo lovljenje oseb, takoj ko se le ti odločijo da bodo bežali. Samo potem ne jamrat.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr maj 30, 2012 10:50 pm

sašo5 je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:splet nesrečnih okoliščin......

že so se dogajale take reči (par let nazaj Velenje) v našem koncu so leta nazaj po še stari "dolenjki" preganjali voznika Bmw-ja dokler se le ta ni "prilepil" v avtobus iz Samoborja: epilog_18-letnik mrtev, voznik busa 31-letnik brez obeh nog......

Pa tisto izpred 11-12 let nazaj, ko so bosanca z v italiji ukradenim bmw-jem lovili od novega mesta do nas in je od drnovega do nas uspel voziti po obeh predrenih prednjih gumah. In je ob tem pri zavijanju v desno na semaforju zapeljal na desno stran na pločnik in ob tem skoraj povozil mojega kolega. No, sej so ga dobil in pri divjem zasledovanju so celo poškodovali takratno provido ---> metalik zelena ar 156.

da ti povem epilog (iz prve roke) :arrow: bosanc išče odškodnino od države Slo (ker so ga orng prebutali) :roll: :arrow: zgleda, da premalo.... :mrgreen:

tut to mi je znano,ja :)
Ampak so ga res premalo, glede na to, da jih je blo ene 15 na kupu...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Mivec
Novinec

Napisal/-a Mivec Sr maj 30, 2012 11:18 pm

Čist prav mu je, zakaj pa nori in zdaj bodo spet policisti tisti, ki niso ravnali prav... Cesta ni Most Wantet

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Če maj 31, 2012 6:07 am

ko se bomo vsi zaceli zavedat dolznosti, ne pa samo jamrati o kratenju pravic...take debate ne bodo vec potrebne
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Če maj 31, 2012 6:15 am

dobek je napisal/-a:ko se bomo vsi zaceli zavedat dolznosti, ne pa samo jamrati o kratenju pravic...take debate ne bodo vec potrebne

Končno kratko in jedrnato
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če maj 31, 2012 6:20 am

sonic je napisal/-a:

Katera pooblastila je s pregnom kršil ? Kje je v zakonu napisano, da se pobeglih mopedistov/motoristov ne lovi ? A je to dejansko kje napisano ali govoriš pač malo pavšalno, ker ne maraš policajev?
To, da ga je povozil, je veliko večja možnost, da je splet okoliščin, kot da je to storil namerno. In to niti slučajno ni prekoračitev pooblastil. Me zanima, kaj bi ti storil, če bi zgazil mulota, ki ti v naselju skoči pred avto? Kdo bi potem imel prav - starš ki bi rekel, da si ti kriv ali ti ?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov