nebivedu je napisal/-a:Torej bodo tisti z manjšimi plačami priviligirani, ker bodo plačali nižjo kazen?
Če jaz zaslužim 2000 evrov, moram plačat recimo 350 evrov, nekdo, ki pa zasluži 0 evrov in dobiva socialno pa 35, ki pa jih seveda ne bo plačal, ker mu nimajo od kje vzet!
Zakaj? V čem je on boljši od mene, da lahko plača manj kot jaz, ki sem se trudil in garal celo življenje, da sem recimo prilezel do take plače, on pa leži doma in je na socialni, za otroka ne plača nič, da je v vrtcu (čeprav bi ga komot imel doma pri sebi).
Pa še to, jaz plačam še skoraj 1800 evrov davka na mesec državi, on pa gnije doma in ne plača nič davka državi.
pa sploh veš zakaj se sploh dela na tem da bi bila kazen glede na dohodek? v čem je poanta??
izgleda da ne veš, no ti napišem, zato ker tisti ki ima 500€ plače gre po mestu 50, ker če bo plačal 50€ (ne vem koliko je kazen)
se mu bo sakramensko poznalo, medtem ko tisti ki imajo 2000€ plače ga medtem ko oni žuri 50, ta prehiti po mestu, ker se mu
50€ ne pozna prav dosti in zato zmeraj reskira, če bi pa njemu vzeli 4x več ker ima 4x višjo plačo pa bo tudi on vozil 50
saj kdo pa še divja, po mestu me prehitijo sami avdiji, bmwji, novejši avti
kazni bi morale biti na % od dohodka!
poanta kazni na dohodek je v tem, da bi vsi vozili 50 po mestu ne samo revnejši in ne, da bi pobirali denar
nekomu, ki je priden ampak če ima denar in se mu 50€ ne pozna ne bo divjal po mestu in bo vozil 50
kot moramo vsi - enakopravnost!!in glede tega, da je brezveze uveljavljat nekaj ker imajo vsi ferrarije in 500€ prihodkov prikazanih
ne bit tako črnogledi, ne bodo vsem odkrili dejanske prilive, bojo pa 60% in
bo to vsaj začetekEnergetik81 je napisal/-a:@chan, točno tako. Dokler se ne upošteva celotno premoženje in ne samo dohodek, je tak sistem totalna bedarija.
zakaj za vraga pa bi se gledala napremičnina, če je v tvoji lasti v kateri živiš??
saj iz nje ne dobivam nobenega plačila, a naj jo zdaj prodam pa si izplačujem 500€ mesečno?? dobro če imaš več nepremičnin razumem, ali pa
če oddajaš, prodaš ampak ne svojo nepremičnino, a naj grem na cesto?
edino če se gleda odhodke, koliko plačuješ potem se strinjam ampak ne pa če imam jaz podedovano hišo a naj jo zdaj prodam
Daedalus je napisal/-a:Če lahko rečeš za čistilko "ja, si pa rabla prej razmišljat", lahko tako rečeš tudi za managerja, ko mu računaš x-krat večjo kazen, a ne? Če mu boš pa isto računal, mu pa itak ne boš rabil nič govorit, ker bo plačal in spizdil naprej.
Če hočeš, da je kazen vzgojna za VSE enako (oz. čim bolj), potem vam bo jasno, zakaj je potrebno zrelativizirati kazni glede na dohodek.
točno tako!