Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Re: Globe glede na dohodek

Napisal/-a NejcZ Pe jun 22, 2012 1:20 pm

DragonForce je napisal/-a:Čista neumnost... tako iz premoženjskega kot ''vzgojnega'' vidika. Kot da čistilka, ki prileti z 90 km/h v naselje naredi kaj manjši prekršek kot manager z A8. Prekršek je prekršek in se mora za vse isto obravnavat.

Točno tako.
Če ma j***a kršit (pravila vsi poznamo), naj še kazen plača. Pa magari nima za na računu nič.
Koga bolj prizadane kazen pa sploh ni pomembno, bi pa prej razmišljal.
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Pe jun 22, 2012 1:23 pm

NejcZ je napisal/-a:Koga bolj prizadane kazen pa sploh ni pomembno
:huh: Ja kaj pa je potem po tvoje sploh namen kazni?

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe jun 22, 2012 3:24 pm

A ni ravno to fora, da takozvani managerji lahko isti prekršek delajo vsak teden, pa jih še vedno manj opali po žepu (relativno gledano) kot npr. čistilko?

Če lahko rečeš za čistilko "ja, si pa rabla prej razmišljat", lahko tako rečeš tudi za managerja, ko mu računaš x-krat večjo kazen, a ne? Če mu boš pa isto računal, mu pa itak ne boš rabil nič govorit, ker bo plačal in spizdil naprej.

Če hočeš, da je kazen vzgojna za VSE enako (oz. čim bolj), potem vam bo jasno, zakaj je potrebno zrelativizirati kazni glede na dohodek.

Sicer so potem še vedno prisotni tisti, ki se vozijo z novo sedmico, živijo pa (uradno) od socialne podpore. Ampak tisto je drug problem (ki je zame še večji kot te kazni).

PS: Je pa res to, da ni idealno, če bazira zgolj na dohodku. Vendar za začetek bo že.

jeronimo je napisal/-a:Mogoče ve kdo kako globa za prekrške funkcionira v Švici?
Kolikor vem imajo oni že tak sistem glede na dohodek že dolgo in tudi naj bi deloval :)
Je pa smešno da pri nas morjo nabiti kazni za prekrške npr. v Nemčiji glede na standard so pa zelo nizke in začuda ljudje vozijo po omejitvah (kot primer za 11km/h prehitro vožnjo v naselju je kazen 25€)

Ker tam ljudje niso tako trčeni kot pri nas. Beri: kultura ljudi (morala, vrednote) je veliko bolj na mestu, kot pri nas. Opazno tudi pri: politika, gospodarstvo......

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Pe jun 22, 2012 3:35 pm

Ta predlog je meni milorečeno neumen. Bolj konkretno, manj fer. Ja, sicer na en način je bolj fer, na drugi pa ne.

Zakaj bi tisti ki se je v službi bolj trudil, v službi bolj trudil, odprl svojo uspešno podjetje plačeval več? Potem najbolje da je zanj tudi kruh dražji, in avto.. ker ima pač na voljo več denarja.

Poanta večjega zaslužka je ravno v tem da si lahko finančno več privoščiš. Če bi bilo za premožnejše vse dražje potem propade koncept in želja po denarju, pravtako pa ambicije za uspešnost.

In ja, nimam veliko denarja.

Uporabniški avatar
kotk
Nov uporabnik

Napisal/-a kotk Pe jun 22, 2012 3:47 pm

gasolinedream je napisal/-a:
...Poanta večjega zaslužka je ravno v tem da si lahko finančno več privoščiš...

Pa saj ne govorimo o obdavčitvi ali čem podobnem. Prekrškom se lahko izogneš. Če pa ga storiš, potem naj te kazen prizadane v enaki meri kot druge (pa ni važno če si bogat ali ne).
Ne zdi se mi smiselno, da če si pa bogat, potem si pa lahko privoščiš po cesti delat neumnosti.
Zadnjič spremenil kotk, dne Pe jun 22, 2012 3:49 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe jun 22, 2012 3:48 pm

gasolinedream je napisal/-a:Ta predlog je meni milorečeno neumen. Bolj konkretno, manj fer. Ja, sicer na en način je bolj fer, na drugi pa ne.

Zakaj bi tisti ki se je v službi bolj trudil, v službi bolj trudil, odprl svojo uspešno podjetje plačeval več? Potem najbolje da je zanj tudi kruh dražji, in avto.. ker ima pač na voljo več denarja.

Poanta večjega zaslužka je ravno v tem da si lahko finančno več privoščiš. Če bi bilo za premožnejše vse dražje potem propade koncept in želja po denarju, pravtako pa ambicije za uspešnost.

In ja, nimam veliko denarja.

Poanta večjega zaslužka je res, da si lahko več privoščiš in zato ne bi bilo prav, da bi bile cene dobrin za bogatejše dražje, ker potem to zgubi smisel. Ne bi pa smela biti poanta večjega zaslužka, da si lahko privoščiš kršiti zakon! Kaj vam ni jasno?

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Pe jun 22, 2012 4:05 pm

nebivedu je napisal/-a:Torej bodo tisti z manjšimi plačami priviligirani, ker bodo plačali nižjo kazen?

Če jaz zaslužim 2000 evrov, moram plačat recimo 350 evrov, nekdo, ki pa zasluži 0 evrov in dobiva socialno pa 35, ki pa jih seveda ne bo plačal, ker mu nimajo od kje vzet!
Zakaj? V čem je on boljši od mene, da lahko plača manj kot jaz, ki sem se trudil in garal celo življenje, da sem recimo prilezel do take plače, on pa leži doma in je na socialni, za otroka ne plača nič, da je v vrtcu (čeprav bi ga komot imel doma pri sebi).
Pa še to, jaz plačam še skoraj 1800 evrov davka na mesec državi, on pa gnije doma in ne plača nič davka državi.

pa sploh veš zakaj se sploh dela na tem da bi bila kazen glede na dohodek? v čem je poanta??

izgleda da ne veš, no ti napišem, zato ker tisti ki ima 500€ plače gre po mestu 50, ker če bo plačal 50€ (ne vem koliko je kazen)
se mu bo sakramensko poznalo, medtem ko tisti ki imajo 2000€ plače ga medtem ko oni žuri 50, ta prehiti po mestu, ker se mu
50€ ne pozna prav dosti in zato zmeraj reskira, če bi pa njemu vzeli 4x več ker ima 4x višjo plačo pa bo tudi on vozil 50

saj kdo pa še divja, po mestu me prehitijo sami avdiji, bmwji, novejši avti

kazni bi morale biti na % od dohodka!

poanta kazni na dohodek je v tem, da bi vsi vozili 50 po mestu ne samo revnejši in ne, da bi pobirali denar
nekomu, ki je priden ampak če ima denar in se mu 50€ ne pozna ne bo divjal po mestu in bo vozil 50
kot moramo vsi - enakopravnost!
!

in glede tega, da je brezveze uveljavljat nekaj ker imajo vsi ferrarije in 500€ prihodkov prikazanih

ne bit tako črnogledi, ne bodo vsem odkrili dejanske prilive, bojo pa 60% in bo to vsaj začetek

Energetik81 je napisal/-a:@chan, točno tako. Dokler se ne upošteva celotno premoženje in ne samo dohodek, je tak sistem totalna bedarija.

zakaj za vraga pa bi se gledala napremičnina, če je v tvoji lasti v kateri živiš??

saj iz nje ne dobivam nobenega plačila, a naj jo zdaj prodam pa si izplačujem 500€ mesečno?? dobro če imaš več nepremičnin razumem, ali pa
če oddajaš, prodaš ampak ne svojo nepremičnino, a naj grem na cesto?

edino če se gleda odhodke, koliko plačuješ potem se strinjam ampak ne pa če imam jaz podedovano hišo a naj jo zdaj prodam

Daedalus je napisal/-a:Če lahko rečeš za čistilko "ja, si pa rabla prej razmišljat", lahko tako rečeš tudi za managerja, ko mu računaš x-krat večjo kazen, a ne? Če mu boš pa isto računal, mu pa itak ne boš rabil nič govorit, ker bo plačal in spizdil naprej.

Če hočeš, da je kazen vzgojna za VSE enako (oz. čim bolj), potem vam bo jasno, zakaj je potrebno zrelativizirati kazni glede na dohodek.

točno tako!
Zadnjič spremenil zuzek, dne Pe jun 22, 2012 4:23 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Pe jun 22, 2012 4:15 pm

zuzek bog blagoslovi tvoje besede in jih spremeni v dejanja! To bi bilo zame super vsaj še par let ko mislim vlečt status študenta. 200€ štipendije je vse kar ve država o mojih prihodkih.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe jun 22, 2012 4:41 pm

crxdelsol je napisal/-a:

zuzek bog blagoslovi tvoje besede in jih spremeni v dejanja! To bi bilo zame super vsaj še par let ko mislim vlečt status študenta. 200€ štipendije je vse kar ve država o mojih prihodkih.

Ravno o tem sem v prejšnjem postu že govoril. Izven sistema hvatanja krivin ne bomo razmišljali in konec. Si študent, imaš 200 EUR mesečnega dohodka. Torej te resen prekršek po tem sistemu stane študentski bon ali dva, oz rundo pijače, ker si socialno šibek člen naše družbe. Res odlična spodbuda vsem ki se že danes šlepajo skozi sistem...

O razmišljanju, da se prekrškov zaradi lastne in tuje varnosti na cesti ne dela pa ne zasledim nikjer.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Pe jun 22, 2012 4:45 pm

cruiser1 je napisal/-a: Poanta večjega zaslužka je res, da si lahko več privoščiš in zato ne bi bilo prav, da bi bile cene dobrin za bogatejše dražje, ker potem to zgubi smisel. Ne bi pa smela biti poanta večjega zaslužka, da si lahko privoščiš kršiti zakon! Kaj vam ni jasno?

Kot da bogatejši ozi. premožnejši drugače kršijo zakon kot revni? Vsi isto dobivami pike in vsem se vzame izpit, če ga serješ.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Pe jun 22, 2012 4:46 pm

tristan01 je napisal/-a:Ravno o tem sem v prejšnjem postu že govoril. Izven sistema hvatanja krivin ne bomo razmišljali in konec. Si študent, imaš 200 EUR mesečnega dohodka. Torej te resen prekršek po tem sistemu stane študentski bon ali dva, oz rundo pijače, ker si socialno šibek člen naše družbe. Res odlična spodbuda vsem ki se že danes šlepajo skozi sistem...

O razmišljanju, da se prekrškov zaradi lastne in tuje varnosti na cesti ne dela pa ne zasledim nikjer.

LP Tristan01

pa kdo je rekel da se bodo kazni zmanjšale za osebe z manjšim prihodkom???????????? :roll: :roll: :roll:

gre se za to, da če imaš 3000€ plače ne boš sral in dirkal po cesti 100 na uro ampak boš vozil 50 kot vsi!

DragonForce je napisal/-a:Kot da bogatejši ozi. premožnejši drugače kršijo zakon kot revni? Vsi isto dobivami pike in vsem se vzame izpit, če ga serješ.

ja če ne razmišljaš z glavo res, če pa pomisliš in tudi v praxi vidiš, da nekomu ki ima 3000€ plače se neda drajsat 50 na uro ampak te lepo

z BMWjem prehiti ampak ja, drugače ga kršijo ja eh..
Alergičen na rjo

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe jun 22, 2012 4:55 pm

nebivedu je napisal/-a:
domen_ je napisal/-a:V resnici nismo vsi imeli enakih možnosti, ampak so se nekateri rodili v revnejših družinah ali okolju, ki jih je precej oviralo, in zaradi tega niso imeli možnosti za normalen študij in/ali pridobitev primernega poklica.

Ne nakladaj. BNikoli nismo imeli doma dovolj denarja, pa smo vseeno nekako preživel. Ker ni bilo denarja, da bi na faks hodil, sem šel v službo, sedaj ko pa sem si že vse ustvaril, pa delam še faks ob delu in ga letos zaključujem, poleg dveh služb, ki jih opravljam. Vse se da če se hoče.

domen_ je napisal/-a:Nekateri o prejemnikih socialne pomoči govorijo kot o lenobah, ki se le praskajo po riti, ampak v večini primerov se ne gre za lenobo (tu in tam se seveda tudi kakšen takšen najde). Služb ni veliko in marsikdo sprejme tudi slabše plačano službo le zato, da jo sploh ima. Nekdo, ki se rodi v bogati družini in/ali ima veliko vez pa takšnih težav nima - ga pač postavijo v nadzorni svet in dobi 700eur na sejo, po 1 letu ga pa odpustijo in za povrh dobi še 50.000eur odpravnine.

Ravno obratno, večina jih je že tok lena, da raje doma leži, kot da bi službo poiskala. In tej večini je izpod časti it delat nekam za 800 evrov, ker "zato pa že niso delali faksa". Poznam ogromno takih primerov. So pa seveda povsod izjeme, ampak takih je malo.

Tiste iz nadzornih svetov pa pusti pri meru, niso tisti tukaj v igri - itak pa so od politike postavljeni. Tukaj govorimo o povprečnih ljudeh in nižjem ter srednjem sloju, ki nas bi take kazni zelo prizadele.

Delno ti dam za prav , ampak zadnje čase je situacija drastično drugačna. Poznam primer, ko ima oseba s VI stopnjo izobrazbe željo iti delati karkoli, tudi kot kot čistilka, pa ne dobi službe, niti za minimalca, kje šele za 800e. Če pa veš za kakšno službo pa javi, jo bo takoj sprejela, če je le sposobna jo opravljati ( fizično ).
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe jun 22, 2012 5:32 pm

tristan01 je napisal/-a:
crxdelsol je napisal/-a:

Ravno o tem sem v prejšnjem postu že govoril. Izven sistema hvatanja krivin ne bomo razmišljali in konec. Si študent, imaš 200 EUR mesečnega dohodka. Torej te resen prekršek po tem sistemu stane študentski bon ali dva, oz rundo pijače, ker si socialno šibek člen naše družbe. Res odlična spodbuda vsem ki se že danes šlepajo skozi sistem...

To "hvatanje krivin" (konkretno: "študentje") bi se lahko vsaj delno končalo z malim delom, pa je vrli slovenski narod raje izbral hvatanje krivin. Jbg, smo pač "balkanski". In to velja za praktično vsa problematična področja države: mentaliteta. Ampak to še ne pomeni, da lahko potem za VEČINO še vedno obstaja nepravičen sistem kazni. Torej bi lahko rekli "če že vsi kradejo v ti državi, zakaj bi sploh iskali izboljšave?". Se strinjam, hvatanje krivin je NUUUUUUUJNO treba ukinit, pa pardon tebi, crxdelsol, ker takrat ne boš več užival svojega lagodnega življenja. Ampak na žalost bo do tega prišlo...verjetno čez xx let, če sodim po stanju večine naših državljanov.

LP Tristan01

In to razmišljanje je itak osnova (zame) za biti voznik. Ampak, problem je, da se tega zaveda le peščica. Ja, peščica. Nekateri še z lastnimi otroki v avtu divjajo. Takim je pač potrebno na drugačen način dopovedat. Sej ko so reklame "hitrost ubija" se jim itak vsi smejijo. 1000€ kazni namesto npr. zdajšnjih 200€ - potem pa se najverjetneje ne bi smejali več.

maniaxxx je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
domen_ je napisal/-a:V resnici nismo vsi imeli enakih možnosti, ampak so se nekateri rodili v revnejših družinah ali okolju, ki jih je precej oviralo, in zaradi tega niso imeli možnosti za normalen študij in/ali pridobitev primernega poklica.

Ne nakladaj. BNikoli nismo imeli doma dovolj denarja, pa smo vseeno nekako preživel. Ker ni bilo denarja, da bi na faks hodil, sem šel v službo, sedaj ko pa sem si že vse ustvaril, pa delam še faks ob delu in ga letos zaključujem, poleg dveh služb, ki jih opravljam. Vse se da če se hoče.

domen_ je napisal/-a:Nekateri o prejemnikih socialne pomoči govorijo kot o lenobah, ki se le praskajo po riti, ampak v večini primerov se ne gre za lenobo (tu in tam se seveda tudi kakšen takšen najde). Služb ni veliko in marsikdo sprejme tudi slabše plačano službo le zato, da jo sploh ima. Nekdo, ki se rodi v bogati družini in/ali ima veliko vez pa takšnih težav nima - ga pač postavijo v nadzorni svet in dobi 700eur na sejo, po 1 letu ga pa odpustijo in za povrh dobi še 50.000eur odpravnine.

Ravno obratno, večina jih je že tok lena, da raje doma leži, kot da bi službo poiskala. In tej večini je izpod časti it delat nekam za 800 evrov, ker "zato pa že niso delali faksa". Poznam ogromno takih primerov. So pa seveda povsod izjeme, ampak takih je malo.

Tiste iz nadzornih svetov pa pusti pri meru, niso tisti tukaj v igri - itak pa so od politike postavljeni. Tukaj govorimo o povprečnih ljudeh in nižjem ter srednjem sloju, ki nas bi take kazni zelo prizadele.

Delno ti dam za prav , ampak zadnje čase je situacija drastično drugačna. Poznam primer, ko ima oseba s VI stopnjo izobrazbe željo iti delati karkoli, tudi kot kot čistilka, pa ne dobi službe, niti za minimalca, kje šele za 800e. Če pa veš za kakšno službo pa javi, jo bo takoj sprejela, če je le sposobna jo opravljati ( fizično ).

Problem je ta (oz. dobra stran, odvisno od zornega kota), da so tako zelo prizadete "samo" določene regije, kjer je prišlo do zaprtja velikih in/ali večih firm. Posledično je tam kriza z iskanjem delovnega mesta enormna, medtem ko drugje ni, in ljudje potem napačno sklepajo, da je problem večine lenoba. Lenoba je problem manjšine.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Pe jun 22, 2012 7:43 pm

nebivedu je napisal/-a:Ne nakladaj. BNikoli nismo imeli doma dovolj denarja, pa smo vseeno nekako preživel. Ker ni bilo denarja, da bi na faks hodil, sem šel v službo, sedaj ko pa sem si že vse ustvaril, pa delam še faks ob delu in ga letos zaključujem, poleg dveh služb, ki jih opravljam. Vse se da če se hoče.

Ja, super zate, da ti je uspelo. Očitno so ti bile delovne navade kljub temu, da ste imeli bolj malo denarja vseeno vcepljene. Verjetno (predvidevam), da foter ni bil alkoholik in te tepel ko žival ali kaj podobnega. Sem malo bolj v tem in vem o čem govorim (ti očitno ne oziroma po sebi posplošuješ ostale). Pa da ne boš mislil - tudi s tistimi, ki imajo doma kup denarja je isti šmorn - če taki ne bi imeli vplivnih očkov in mamic, tudi ne bi bili kaj drugega kot snažilke.

nebivedu je napisal/-a:Ravno obratno, večina jih je že tok lena, da raje doma leži, kot da bi službo poiskala. In tej večini je izpod časti it delat nekam za 800 evrov, ker "zato pa že niso delali faksa". Poznam ogromno takih primerov. So pa seveda povsod izjeme, ampak takih je malo.

A ni čudno - jaz imam pa ravno obratne izkušnje! Kot je tudi že domen nakazal - ljudi je najlažje obrnit druge proti drugemu. Tu je na mestu vprašanje funkcioniranju sitema, ki nas sili nazaj v suženjsko delo za minimalno plačilo - dajmo se raje pizdit proti fleksibilizaciji trga delovne sile, kot pa da na druge kažemo s prstom (kar je ravno namen politike, da lahko po bližnjici pripelje kak cuker od zakona). Saj nima smisla na tem mestu govorit o tem, ker gre za kompleksno vprašanje, ki ga ni mogoče pojasnjevati na sila enostaven način v smislu - "Če sem jaz, potem lahko tudi drugi!"

domen_ je napisal/-a:
thunderbolt je napisal/-a:Sem tudi sam za to, da se upošteva celotno premoženje - nek dokaj dober približek take baze že obstaja in zakaj ga ne bi še dodatno izkoristiili.
Katero bazo imaš v mislih?

Bazo do katere imajo dostop CSD-ji par mesecev ob dodeljevanju socialne pomoči

Daedalus je napisal/-a:Se strinjam, hvatanje krivin je NUUUUUUUJNO treba ukinit,

Nalijmo si čistega vina - kot sem že napisal - neke luknje v sistemu lahko nekoliko pokrpamo, vendar vsak nov sistem, ko ga ljudje dobro spoznajo, postane ranljiv, zato hvatanju krivin ni mogoče narediti konec.

Omenjeno je bilo tudi kompenziranje denarnega plačila s pikami - to je do neke mere smiselno, vendar so tisti, ki imajo več pod palcem spet na boljšem. Ljudi je pač treba udarit tam, kjer najbolj boli (večino) in to je po denarnici. In prav je, da nek prekršek vse boli enako (da ne bo zdaj kdo kaj mešal to s kazenskim zakonikom, ker je tisto povsem druga zgodba).

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Pe jun 22, 2012 8:01 pm

thunderbolt je napisal/-a:
domen_ je napisal/-a:
thunderbolt je napisal/-a:Sem tudi sam za to, da se upošteva celotno premoženje - nek dokaj dober približek take baze že obstaja in zakaj ga ne bi še dodatno izkoristiili.
Katero bazo imaš v mislih?

Bazo do katere imajo dostop CSD-ji par mesecev ob dodeljevanju socialne pomoči
Kateri podatki so pa dostopni v tej bazi?

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Pe jun 22, 2012 8:03 pm

tristan01 je napisal/-a:
crxdelsol je napisal/-a:

LP Tristan01

Saj zaradi sebe sem mislil da bi bil na "boljšem" ne zaradi ogrožanja drugih. Predvsem bi mi prijale manjše kazni za pasove, kateri so v 90% prometnih nezgod moj lasten problem če ni drugih udeležencev v avtu (takrat se vedno pripašem, sploh če so mlajši, zaradi vzgleda in tudi varnosti) sam se nikoli ne.

To "hvatanje krivin" (konkretno: "študentje") bi se lahko vsaj delno končalo z malim delom, pa je vrli slovenski narod raje izbral hvatanje krivin. Jbg, smo pač "balkanski". In to velja za praktično vsa problematična področja države: mentaliteta. Ampak to še ne pomeni, da lahko potem za VEČINO še vedno obstaja nepravičen sistem kazni. Torej bi lahko rekli "če že vsi kradejo v ti državi, zakaj bi sploh iskali izboljšave?". Se strinjam, hvatanje krivin je NUUUUUUUJNO treba ukinit, pa pardon tebi, crxdelsol, ker takrat ne boš več užival svojega lagodnega življenja. Ampak na žalost bo do tega prišlo...verjetno čez xx let, če sodim po stanju večine naših državljanov.

Malo delo nebi nič rešilo, vedno bi se našle "luknje". Vidim da ste v tej temi sami hitri vozniki ali pa radi pogledate v kozarček, da vas tolk skrbijo kazni, mene sploh ne za take stvari.

Pika na i pa je "odkup" pik z denarjem, še ena vlada, ki misli samo na polnitev državne blagajne in nič na varnost državljanov. Če je voznik pridobil neke pike naj jih ima za zmeraj, samo tako se ga bomo rešli iz cest, ker direktnih da jih dobiš 18točk je praktično nemogoče pri nas, moreš bit pijan kot konj do nezavesti, kaj to pomeni za bogatune ? Nič, pijani se bojo vozli, plačevali kazni in plačevali brisanje pik. 3 dirkališča za mlade šoferje na različnih koncih slovenije z enkrat na teden prostim vstopom bi rešila problem divjanja in objestne vožnje po cesti. Prvič zato ker bi se jih 50% tam znorelo in nebi več vzganjali norij po cestah, drugič ker bi ostalih 50% tam zj**** avte pa bi do drugega tedna ko bi šli spet na stezo popravljali :D V vsakem hecu je malo resnice, brezveze pa je sanjarit o čem boljšem, ko nam že gre tak lepo v naši lepi zeleni deželi.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jun 22, 2012 8:05 pm

zuzek je napisal/-a:izgleda da ne veš, no ti napišem, zato ker tisti ki ima 500€ plače gre po mestu 50, ker če bo plačal 50€ (ne vem koliko je kazen)
se mu bo sakramensko poznalo, medtem ko tisti ki imajo 2000€ plače ga medtem ko oni žuri 50, ta prehiti po mestu, ker se mu
50€ ne pozna prav dosti in zato zmeraj reskira, če bi pa njemu vzeli 4x več ker ima 4x višjo plačo pa bo tudi on vozil 50

Očitno misliš, da si srednji sloj z dobrimi plačami in bogati zavestno privoščijo norenje po cestah! No najbrž so tudi taki, vendar jih je malo. Takim zaradi mene lahko vzamejo celo plačo in vse premoženje. Večina nas pa vozi po omejitvah in predpisih. ČE že narediš prekršek, ponavadi ni zanalašč in ni ne objestno norenje po cestah. Torej zakaj bi moral za tako stvar potem odgovarjat pred zakonom drugače, kot nekdo ki nima dobre plače? To zame pomeni neenakost pred zakonom.

Lahko gremo pa v drugo skrajnost. Dajmo potem še bencin podražit. Za tiste z minimalcem naj bo 5 evrov liter, za nas, ki imamo čez 2000 evrov plače pa 50 centov. Zakaj? Zato, da se reveži ne bodo vozili z avtomobili, pa jih s tem avtomatsko rešimo kazni - sploh je ne bodo dobili.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Pe jun 22, 2012 9:10 pm

nebivedu je napisal/-a:Večina nas pa vozi po omejitvah in predpisih. ČE že narediš prekršek, ponavadi ni zanalašč in ni ne objestno norenje po cestah. Torej zakaj bi moral za tako stvar potem odgovarjat pred zakonom drugače, kot nekdo ki nima dobre plače? To zame pomeni neenakost pred zakonom.

to je res, da ne narediš za nalašč ampak ti je treba manj pazit oz. te manj vdari po denarnici

vsi ljudje ki norijo po cesti jih je 70% takih, ki nimajo mar če dobijo kazen, ker se ne sekirajo za očitno premilo kazen

ostalih 30% je pa ta mularija k imam j***a reskirat no teh 70% je takih kot sem opisal, po mestu ko se drajsaš 50 kmh

te prehitijo, po AC gredo 200 po hitri cesti 140 bencin ni isto, kazni na dohodek se bi podražile zaradi divjakov,

katerim trenutne kazni ne zaležejo

ne vem, potem pa trenutne kazni, ki so znižat samo nižjemu sloju, kajti kazni so res krute, še posebej,

če imaš samo 500€ prihodkov ali celo manj
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe jun 22, 2012 10:10 pm

zuzek je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:@chan, točno tako. Dokler se ne upošteva celotno premoženje in ne samo dohodek, je tak sistem totalna bedarija.

zakaj za vraga pa bi se gledala napremičnina, če je v tvoji lasti v kateri živiš??

saj iz nje ne dobivam nobenega plačila, a naj jo zdaj prodam pa si izplačujem 500€ mesečno?? dobro če imaš več nepremičnin razumem, ali pa
če oddajaš, prodaš ampak ne svojo nepremičnino, a naj grem na cesto?

edino če se gleda odhodke, koliko plačuješ potem se strinjam ampak ne pa če imam jaz podedovano hišo a naj jo zdaj prodam
Tako je. Prodaš bajto in kupiš cenejše stanovanje, z razliko plačaš morebitno kazen.
Saj sem ti dal primer, folk z minimalci ima dvonadstropne bajte, dobiva razne dodatke in pomoči, vrtec skoraj zastonj. Recimo jaz pa od svoje plače dajem več 100€ v proračun, da gre za te socialne pomoči, hkrati pa nimam niti kvadratnega metra nepremičnin in moram plačevati pregrešno drage najemnine da živim v luknji v bloku, polno ceno za vrtec, nobenega dodatka. Zato pravim, da bi se moralo gledati celotno premoženje, ne samo dohodki. Pa ne samo pri kaznih, ampak tudi pri davkih in dodatkih. Vsakem pripada toliko in toliko kvadrature, za več naj se plača davek. Hudiča, tudi meni v banki krepko obdavčijo vse obresti nad 1000€.
Očitno je v tej državi najbolje dobivat minimalca, vleči pomoči in biti zakreditiran. Prideš najbolje skozi.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jun 22, 2012 10:26 pm

zuzek je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Večina nas pa vozi po omejitvah in predpisih. ČE že narediš prekršek, ponavadi ni zanalašč in ni ne objestno norenje po cestah. Torej zakaj bi moral za tako stvar potem odgovarjat pred zakonom drugače, kot nekdo ki nima dobre plače? To zame pomeni neenakost pred zakonom.

to je res, da ne narediš za nalašč ampak ti je treba manj pazit oz. te manj vdari po denarnici

vsi ljudje ki norijo po cesti jih je 70% takih, ki nimajo mar če dobijo kazen, ker se ne sekirajo za očitno premilo kazen

ostalih 30% je pa ta mularija k imam j***a reskirat no teh 70% je takih kot sem opisal, po mestu ko se drajsaš 50 kmh

te prehitijo, po AC gredo 200 po hitri cesti 140 bencin ni isto, kazni na dohodek se bi podražile zaradi divjakov,

katerim trenutne kazni ne zaležejo

ne vem, potem pa trenutne kazni, ki so znižat samo nižjemu sloju, kajti kazni so res krute, še posebej,

če imaš samo 500€ prihodkov ali celo manj

Poglej, imam avto, ki je praktično zmožen vozit po avtocesti 200km/h celo pot od ljubljane do maribora. Na tej relaciji se vozim zadnjih šest let vsaj dvakrat na teden, če ne večkrat. Se je že zgodilo, da sem šel tudi 6x na faks na tej relaciji (torej 6x2x130km = 1560 kilometrov v šestih dneh), vozim pa se 110 do 120km/h po avtocesti. Prvič zato da prišparam na gorivu, drugič zato, da nebi plačeval kazni in tretjič, ker grem toliko prej iz službe, da lahko vozim s tako hitrostjo in se mi nikamor ne mudi. S tako vožnjo sem na zelo majhni porabi (tam ok9oli 6.6 litra - 2.0 bencinski motor s 125KM) ne ogrožam nikogar in sem varen pred inkasanti, ker mi zato ne morejo dat kazni. In če misliš da mene današnje kazni nebi udarile po žepu, kljub dobri plači, se motiš. Vendar moram potrkat. že kar nekaj let nisem dobil nobene kazni. Zadnja je bila 5000 tolarjev, ker nisem bil prepasan (potem veš koliko časa že ni bilo nobene kazni).

Torej imam denar (dobro plačo) in ne delam prekrškov - zakaj bi moral potem dat toliko več kot ostali za prekršek, ki bi ga storil recimo nenamerno in enkrat na 10 let? Zato ker sem celo življenje garal? Ker mi ni bilo nikoli z rožicami postlano, da sem prišel do vsega kar imam?
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov