Debate, ki niso vezane na ostala področja...

jordan
Novinec

Re: OMV vs PETROL

Napisal/-a jordan Ne feb 23, 2014 12:34 am

UDO1 je napisal/-a:OMV je drugače, če toliko tankaš tam, bi skoraj lahko vedel. Sicer pa ima Petrol Petromat - ne rabiš niti not hodit prodajalca gledat in definitivno hitreje opraviš plačilo kot na OMV...

Dobil si me, kolesar sem, na črpalko hodim le po kondome (po najkrajši poti do pulta) :D

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne feb 23, 2014 5:44 pm

tristan01 je napisal/-a:
Tole je navadna neumnost. Ne Petrol ne OMV ne premoreta niti enega kamiona za prevoz goriva. Vsi so od pogodbenih prevoznikov, ki večinoma vozijo za obe firmi, pa še kakšno drugo. V tem poslu je pač tako, da če hočeš delati z velikimi dobiš poleg posla tudi obveznost, kot je npr reklama na cisterni ali kabini kamiona. Včasih se zgodi, da takšen kamion pelje gorivo kakšno vožnjo ki ni ravno za tistega katero reklamo ima na cisterni in že so vsi šank teoretiki prepričani da Petrol polni OMVjeve črpalke ali nasprotno.

Nekaj let sem delal v tem poslu in sem spoznal par zadev... Zato me takšne forumske debate vedno nasmejijo. Glede opažanj, da s tem ali onim gorivom naredite na tank 50 ali 100 km več.... Eni so pač bolj natančni kot laboratoriji. V testu večje naftne družbe so ugotovili, da je razlika med bencini na trgu le 2%, medtem ko stanje vozila, vremenski pogoji, razlike v prometu in še kaj prinese odstopanja v porabi do 15%. Seveda pa za šankom take meritve niso kaj dosti vredne.

Lp tristan01

bravo... tale tvoj prispevek bi bilo treba vsakič posebej citirat, ko se pojavi tale debata, k na koncu privede celo do tega, da je boljši tisti, ki ima krajšo pot do blagajne - res za crknt od smeha :roll:

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Ne feb 23, 2014 7:16 pm

Razlike v kakovosti so precej več kot 2%.
Pri nas obstajajo tudi Agip in Mol. Prepričan sem, da glede kakovosti slednja dva bežita precej več kot 2%.

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Ne feb 23, 2014 7:21 pm

Tristan vsak ima svoje mnenje. Jaz sem svojo izkusnjo povedal,niti nemislim za nobenga reklamo delat, ampak me zanima ce ima kdo podobno izkusnjo. Pa ko ste ze omenili starost crpalk, v zalcu je skoraj cisto nova crpalka od petrola pa ocitno to nima veze. Ko pa tankam na omvju na lopati al pa u medlogi dela pa avto BP.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne feb 23, 2014 7:31 pm

marjan novak je napisal/-a:Razlike v kakovosti so precej več kot 2%.
Pri nas obstajajo tudi Agip in Mol. Prepričan sem, da glede kakovosti slednja dva bežita precej več kot 2%.

In to trditev lahko podkrepiš z dokazi o analizi v petih fasciklih, kajne?

Osebno tudi tankam samo 100-ko na OMV-ju in to iz razloga, ker mi avto lepše lavfa in še pumpa mi je najbližja. S Petrolom sem imel pred nekaj leti težave z vodo v gorivu kar so odkrili na servisu pa me to ravno ne odvrne, da ne bi manj zahtevnega motorja tankal tam.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Ne feb 23, 2014 8:31 pm

No pa tudi če je razlika (med 95 in 100 oktanskim) le 2%, je to še vedno več kot razlika v ceni, ki je le dober procent.
V glavnem, s sodobnimi turbobencinarji nima smisla tankati drugega kot stotko, in jaz grem ponavadi ali na OMV na Celovški ali pa na Agip na Rudniku. Se mi zdi da laufa bolje kot na Petrolovo stotko (ta velik Petrol na Celovški), nimam pa za to mnenje/ugotovitev nobene objektivne podlage, le zdi se mi.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Ne feb 23, 2014 8:34 pm

jaz osebno vedno tankam na OMV, redko na agip ali mol. pač stvar navade.
je pa tko da ko na omv-jevi črpalki vidim cisterno od LOGO ali Petrol, ki pripelje gorivo na črpalko, se vedno nasmejem. (pomislim na tele debate, kje je boljše gorivo)
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Ne feb 23, 2014 9:09 pm

Po mojih izkušnjah je bolj pomembno na kateri pumpi se tanka, kot pod katerim imenom se prodaja gorivo. Z starejšimi, manj obiskanimi pumpami mam slabe izkušnje. Nekje sredi LJ se pa mi zdi povsod enak bencin:)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To feb 25, 2014 10:42 am

Sam uporabljam za bencinarja ( BMW ) 100 ali 98 - Petrol ali OMV - odvisno od bližine.

Za dizla ( BMW & Fiat ) pa Petrol - nekaj manj OMV - zaenkrat brez težav.

Sedaj na goriško prihaja MOL - pa da vidimo.
Po pravici se izogibam bencinskih črpalk v manjših krajih ( recimo na Godoviču :) )...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To feb 25, 2014 9:25 pm

Govoril sem o raziskavi, ki jo je opravil razvojni laboratorij ene izmed naftnih družb v tujini. Preprosto so na bencinskih servisih kupili gorivo več pnudnikov, vzeli nekaj identičnih motorjev in jih v laboratoriju testirali pod enakimi pogoji (temperatura, vlaga, obremenitev na dinamometru...). Razlika v porabi med najcenejšim gorivom no name in top brandom (ves čas je govora o 95 oktanskem bencinu) je bila komaj 2%. Vmes pa se najdejo pametnjakoviči ki s tankom tega ali onega goriva naredijo do 100km več kot z gorivom drugega dobavitelja... Če lahko za tako trditvijo stojiš z dokazi, da si v obeh primerih vozil do sekunde enako časa, da so bile vedno enake temperature, čas vožnje, stanje prometa in ostali dejavniki ki vplivajo na porabo, potem čestitke. Drugače pa je vse skupaj navadno gostilniško nakladanje ali če ti je ljubše placebo efekt ali če hočeš tudi moč samosugestije.

Ne vem pa od kod tebi ideja, da Agip in Mol ponujata drugačno gorivo kot se prodaja v preostanku EU? BTW morda poznaš kako deluje trg naftnih derivatov? Če bi razumel vsaj osnove si take trditve nebi upal zapisati.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj To feb 25, 2014 9:55 pm

Mene pa zanima, če lahko avto dejansko porabi manj, če dizel gorivu ni dodan biodizel? Namreč dobil sem gorivo, ki je brez biodizla in po prvem tanku sem uspel imeti rekordno nizko porabo, pa nisem tako hudo varčno vozil. Aja, pa je kje sploh možno kupit dizel brez dodanega biodizla?

Lp Jan
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo To feb 25, 2014 10:31 pm

O različnih ponudnikih bom rekel takole. Vedno se mi je zdelo da sem z OMVjevo nafto naredil več km kot z Petrolovo, ko sem pa naredil par zapisov na poraba.com, sem bil presenečen da sem imel na Petrolu malenkost manjšo porabo kot na OMVju. Verjetno je samo placebo efekt da se naredi več z enim kot z drugim.

Ja, tudi jaz sem včasih trdil da je Petrolova nafta zanič in da naredim z OMV več. Sedaj ko imam bencinarja, čisto iz navade (in zato ker mi je najbližja) točim na OMVju, na Petrolu pa če je sila. Ko sem imel dizla, sem naredil tudi po 10km več, samo da sem točil na OMVju.

Drugače pa, Stihl-u (motorke itd) je bilo čudno da pri nas tako crkujejo njihovi stroji in so naredili svojo analizo. Pokazala je da je pri nas toliko nekvaliteten bencin in da zato odpovedujejo. Ja, vem, gostilniška debata. A nebi bila prva stvar kjer je kvaliteta balkanska, cena pa evropska. Smo pač svojevrstna država...

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Sr feb 26, 2014 8:50 am

x2

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Sr feb 26, 2014 5:35 pm

Pol mam jst in moj avto placebo efekt in na omvjevo 100 dela avto ok medtem pa na petrolovo pocuka od začetka ko je hladn.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr feb 26, 2014 6:38 pm

Govoril sem za nafto, razlika med 95 in 100 pa očitno je in ti lahko potrdim. Sem imel 206 1.4 8v, skos točen z 95, nato sem par tankov natočil 100, od takrat dalje če sem mu kdaj nalil 95, je avto cukal in ni imel več prave moči.

siegeengine
Nov uporabnik

Napisal/-a siegeengine Pe feb 28, 2014 1:46 am

Tankam na pumpi katera mi je pač na poti ko se odločim točiti, gledam le na to da je dovolj obiskana.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe feb 28, 2014 6:40 am

Tankam tam, kjer se trenutno nahajam, ko je prazen tank. Včasih edino grem na določeno pumpo, ker pač imam kakšno ugodnost (Maxen, ko so dajali Mercatorjev popust, Spar z boni za Petrol,...). Razlik v delovanju avta in kilometrini ne opažam.

Pa mogoče če še tole dodam...motorje sem sicer vedno poskušal tankati na OMV dokler so samo oni imeli 100 oktanski bencin, ampak ker pač ne moreš izbirati kdaj bo prazen tank sem dostikrat tankal tudi kaj drugega, tudi 95 ker bogu za hrbtom črpalke včasih nimajo drugega. Razlik v delovanju, moči, karkoli drugega, nisem nikoli opazil. Pa si nekako predstavljam da bi te male navite mašine v supersport motorjih morale pokazati razliko,če jim daš high quality gorivo ali pa obično buzovno.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe feb 28, 2014 7:18 am

In kaj ima na cvajotu s frgazerjem za crknt zaradi bencina?
Če je Stihl dal to res ven, potem ni vreden pol pizde tople vode....Če njihovi "stroji" crkujejo, potem crkujejo zaradi slabe kvalitete vgrajenih delov in nepravilnega servisiranja...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
thaking
Novinec

Napisal/-a thaking So mar 01, 2014 8:34 pm

Jaz po čudežu odkar sem menjal iz Agip-a na OMV naredim na enakih relacijah (vsakodevno je tam tam enako) več km, zakaj ne vem, vožnja je enaka -> dizel

jaqckoo
Novinec

Napisal/-a jaqckoo Ne mar 02, 2014 11:44 am

TrijoAdijo je napisal/-a:In kaj ima na cvajotu s frgazerjem za crknt zaradi bencina?
Če je Stihl dal to res ven, potem ni vreden pol pizde tople vode....Če njihovi "stroji" crkujejo, potem crkujejo zaradi slabe kvalitete vgrajenih delov in nepravilnega servisiranja...

x2
vsak izgovor je dober ,da zaradi bencina crkne motor :lol:
Ni važno, samo da gre po vseh štirih .
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov