Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Gargy
Nov uporabnik

Napisal/-a Gargy So jan 10, 2004 9:14 pm

Zanimivo je, da ljudje kupujejo avtomobile, ki dosegajo ceno skoraj 6 mio. SIT, potem pa gledajo na porabo... Meni ne potegne... :shock:

LP
Gargy

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky So jan 10, 2004 9:18 pm

Punto_GT je napisal/-a:Ma veš kaj me najbol moti to da se ne vrti niti do 5000 obratov in moreš stalno menjat...

4 prestava...
4300 obratov...
avto še nekako vleče...
180(oz. malo čez) kilometrov na uro...

4 prestava...
4500 obratov...
avto ne vleče več...
190 kmh...

tole sem že nekaj časa nazaj testiral...
naredi ti tole z bencinarjem :wink:
SlikaSlika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky So jan 10, 2004 9:21 pm

Gargy je napisal/-a:Zanimivo je, da ljudje kupujejo avtomobile, ki dosegajo ceno skoraj 6 mio. SIT, potem pa gledajo na porabo... Meni ne potegne... :shock:

LP
Gargy

če misliš da gledam na porabo potem si čisto narobe predstavljaš temo
namen teme je zame bil priti do dna zakaj dizelaš sux glede na vse tele podatke z katerimi je primerljiv z bencinarjem...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax So jan 10, 2004 9:21 pm

kako ste hecni s temi kdo je boljši ipd.
naj cyclon pove kako mu gre njegov bencinar pa boste videli da bencinarji tudi niso slabi.

osebno še vedno prisegam na bencinarje do sedaj so mi zelo všeč. glede porabe se ne sekiram pije kolikor pije, ker mi je glupo kot je že nekdo omenil da bom na porabo gledal nisma smisla-potem je še bus najcenejši!
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Gargy
Nov uporabnik

Napisal/-a Gargy So jan 10, 2004 9:32 pm

Ok, pa vzamimo bencinarja. Recimo enako prostornino... 2.0 Pa vazmimo recimo Alfo. Nekako enak velikostni razred... 156 Pri le 1 dcl večji prostornini zmore kar za 20 KM (mislim da novi motorji že za 35 KM). ima neprimerno boljši pospešek (+1 sec), končna nekej enaka... edino porabi več. Pri tem je še treba poudariti, da je Alfa pri bogatejši opremi cenejša.
Seveda lahko gremo spet vojne, Nemec vs. Italia (Alfa sem izbral le za primer).. itd...

Vsak vozi, kar mu najbolj ustreza, nesmiselno, neumno in otročje pa je lepiti slikico porabe avtomobila, vrednega skoraj 6 mio. Sorry.

LP
Gargy

want_more
Nov uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a want_more So jan 10, 2004 9:40 pm

mah nekak je dizl powah bolš
vsaj men....
bencinarji pa tui niso za u smeti no

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky So jan 10, 2004 9:42 pm

Gargy je napisal/-a:Vsak vozi, kar mu najbolj ustreza, nesmiselno, neumno in otročje pa je lepiti slikico porabe avtomobila, vrednega skoraj 6 mio. Sorry.

LP
Gargy

ok primer: javkanje kako recimo m3 veliko porabi?to se tebi ne zdi otročje?
sicer pa ne vidim veze kaj ima cena avta z njegovo porabo...

sicer pa se mi zdi da ima večina pod predstavo dizla podobo golf I z 50 dimno zaveso za njim,strašanskim ropotom in tresenjem... me zanima koliko od te večine je že sploh sedelo oz stalo blizu kakšnega modernega dizla :wink:

aja
še vedno čakam nekoga da me prepriča zakaj ima bencinar z enakimi zmogljivostmi kot dizelaš takšne pristaše...
SlikaSlika

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst So jan 10, 2004 9:43 pm

Če se že gremo primerjave. Jaz mam 13 let staro mašino ki ima 100ccm manj od TDIja in precej konjev več. Pospešek pod 7 do 100 (kje ostane tvoj dizl), zvok je pa tut tak da ne bruhaš zraven. Čez noč je zunaj na -5 in zjutraj vžge še preden ključ obrneš do konca in kljub temu da je motor hladen lepo tiho prede. Poleg tega pa so novi bencinarji opazno cenejši od dizlov. Mene poraba od 10 do 15 niti ne moti ker se z avtom vozim relativno malo. Pa o prožnosti tudi nebi. 1.8T recimo prime že pri 2000 obratih in ne spusti vse do rdečega polja medtem ko morš pri dizlu že 3x prestavt v tem času. Tista prožnost pride od turbine pa od različnih prestavnih razmerji.

Pač majo bencinarji svoje prednosti, dizli pa svoje. Jaz nikakor ne pravim da so dizli slabi. Če delaš kilometre je to zakon zadeva. V športne avtomobile pa pač ne sodijo.

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax So jan 10, 2004 9:45 pm

v prostem teku in malih obratih dizli vsaj za mene ružijo lep primer sem danes slišal novo E klaso. sem se pa peljal v dizlu 130km in znotraj sploh ni opazit (slišat da je dizel)
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst So jan 10, 2004 9:46 pm

btw...sem probu C5 2.2HDI (ki je baje med boljšimi motorji) pa vseeno trese ko ga vžgeš. O passatu TDI 130km pa sploh nebom govoril, ker je res traktor. Sori, to je dejstvo. Čeprav so dizli dost napredovali in imajo "že skoraj bencinske lastnosti" še vedno niso čist bencinske.

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky So jan 10, 2004 9:50 pm

iKst je napisal/-a:Če se že gremo primerjave. Jaz mam 13 let staro mašino ki ima 100ccm manj od TDIja in precej konjev več. Pospešek pod 7 do 100 (kje ostane tvoj dizl), zvok je pa tut tak da ne bruhaš zraven. Čez noč je zunaj na -5 in zjutraj vžge še preden ključ obrneš do konca in kljub temu da je motor hladen lepo tiho prede. Poleg tega pa so novi bencinarji opazno cenejši od dizlov. Mene poraba od 10 do 15 niti ne moti ker se z avtom vozim relativno malo. Pa o prožnosti tudi nebi. 1.8T recimo prime že pri 2000 obratih in ne spusti vse do rdečega polja medtem ko morš pri dizlu že 3x prestavt v tem času. Tista prožnost pride od turbine pa od različnih prestavnih razmerji.

Pač majo bencinarji svoje prednosti, dizli pa svoje. Jaz nikakor ne pravim da so dizli slabi. Če delaš kilometre je to zakon zadeva. V športne avtomobile pa pač ne sodijo.

se dobiva zunaj ko bo minus 10... se grem stavit da vže iz prve brez verglanja... ne obstaja zastonj predgretje...
šaltanje:sploh ni treba toliko šaltat... bom jutri za foro če bo cajt malo stestiral in napisal podatke... meni tudi vleče do rdečega polja... res je da se to prej začne kot pri bencinarju ampak to je že druga stvar...

sicer pa tudi jaz ne pravim da je bencinar slab...ima tudi bencinar svoje prednosti ampak lepo prosim če je glavni vzrok da se pri bajti raje kupi bencinarja ta da ne bo
"smrdelo" in "ropotalo" potem pa..... tega jaz očitno ne morem zastopiti...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo So jan 10, 2004 9:55 pm

maky je napisal/-a:4 prestava...
4300 obratov...
avto še nekako vleče...
180(oz. malo čez) kilometrov na uro...

4 prestava...
4500 obratov...
avto ne vleče več...
190 kmh...

tole sem že nekaj časa nazaj testiral...
naredi ti tole z bencinarjem :wink:

Bmw 325 je v četrti prišu do 200km/h al celo malo čes. Sicer pa naj vam povem svojo zgodbo od dizlov: Pred približno dvema letoma lepega zimskega jutra mi foter pride povedat da se je odloču sintro prodat pa kupit dizla tak je bil foter :D jaz pa :( . Pol sva šla gledat a4 tdi 130km, pa sva se že vse zmenla, edino sintre nisva mogla prodat, ker je 3.0 V6 porsche maribor pa je lahko odkupu sam 2.2, ker so mel med rabljenimi preveč v6 motorjev, tak, da ga nismo kupli, pa sem bil jaz :) foter pa :( . No pol pred kakim letom se je pa odloču manjši avto zraven sintre kupit, pa je hotu vzet corso 1.7dti, pa sem jaz bil :( foter pa :) . No vseeno je pol kupu corso 1.2, ka ma enake pospeške, pa končno, pa še okolju je bol prijazna (evro 4 sandardi), pa sem bil jaz :) , pa foter :) . Tak se je odloči, ker jo je bol pocen dobu (letnik 2002).

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So jan 10, 2004 10:13 pm

Sicer mislim da sem ze povedal, ampak bom se enkrat. Sam nimam nic proti traktorckam. Sem ga mislil tudi kupiti takrat, ko sem po dogotrajnem sparanju nabral nekaj denarja. Na kaksnega bencinarja s turbino tudi pomislil nisem, ker sem imel v glavi predstavo ogromno poraba bencina ( kakor sem slisal turbo ). Sedel sem v sobi in pride ata do mene in mi rece, kaj pa mogoce Octavia. Hm...kaj pa vem. Imajo ravno tako 1.8 in 150KM. Aha se pravi je tole 1.8T. Takrat se je ta Octavia tudi prodajala za 3.100.000 ampak je nisem vzel ker bi se moral zadolziti ( kar mi sploh ni disalo ), ker nisem imel toliko denarja in sem se premislil. Na testno voznjo sva pa sla, in takrat samo :shock: . Pri nas je ena ravnina imel sem v cetrti dam gas in je kar slo in kar slo UUUUUU. JA TO HOCEM. Ko sem pa se videl kaksna je poraba sem se odlocil kar za tak motor. Pri nas pa je TOTALNA dizl manija. Odkar imam sedaj bencinarja sem se zacel pa norcevat iz folka. To ni kriv motor ampak folk pri nas. Pa povejmo eno zgodbo. Kolega sreca frenda, ko je ravno kupil Golfa IV TDI, na bencinski. In ga malo povprasa kako je zadovoljen in koliko je poraba. Njegov odgovor je bil da zaenkrat vse ok poraba pa tam 3-4 :shock: . Kolega se samo obrne in gre poravnati racun. Nekaj je se govoril za njim, ampak se z nasmeskom na obrazu ni vec obrnil. In potem so zaceli kar hoditi taki podatki na plano. Potem jaz kupim 1.8T ampak ta MANIJA se se kar nadaljuje in nadaljuje. UFF...si recem ampak mogoce sem ga pa usral. Ta stvar pije enkrat manj kot meni, performance je pa tam tam. Imam tudi kolega ko ima nekaj opravka z avtomobili in ve koliko pijejo dizli. Od tukaj vse ta zajebancija z moje strani glede dizla. Potem se se najde model ko pravi da ga cez 7l ne spravi. JAO, evo vidis, prepotentni vozniki, ki morejo nekako upraviciti ceno ki so jo placali za tale smrad. Potem jih pa srecas pri nas v Zali ko se "cjazjo" 50 da bi kar znoru. Jah ob taki voznji bo tudi moj imel porabo malo nad 6. Ko pride pa ravnina pa ves prepotenten po gasu ( jaz imam pa dizla in FUUUULLLL potegne in NIC ne pokuri), vse zakadi in ga seveda ne mores prehiteti ker nimas 300+ konjev. Bi ga tako v rit sunil da je kaj. Tega je pri nas veliko. Je pa res da ce hoces da ti bo malo dizl pil ti bo malo pil, kar se z bencinarjem ne da. Tudi sam sem velikorat sel do LJ in imam rekord poraba od Idrije pa do LJ 5.6l. Pa ne bom sedaj rekel da mi kuri dobrih 6l, ker bom imel sebe za norca. Pri nas pa ze samemu sebi verjamejo da dizli pokurijo dobrih 5l BLA BLA BLA. Ce je poraba 6l je ze nekaj narobe z voznikom.

Vse zgoraj napisano ne leti na nobenega lastnika dizla oz. na tistega ki je pisal v to debato. Jaz sem samo napisal svoje mnjenje in izkusnje, ki sem jih imel z nasimi lastniki crnega dima.

Nekdo ki mu denar ni problem je imel tudi dizla. Pa ni bil ne vem kako presenecen nad porabo. Njemu se je za avto enostavno jebal, tiscal ga je, ravno tako na avtocesti in ni bila poraba 5l. Pa ne sedaj da bi z bencinarjem imel za isti stil voznje 5l vecjo porabo. Ker ce tisis bencinar ali dizl oba pijeta.

Vsak ki mi rece porabo pod 6l se mislim svoje.

Toliko moje mnjenje glede dizlov. Glede tega smrada, dima, ropota je vse v sali. Sicer je vse res, ampak jaz s tem mal hecam folk. Sploh tukaj pri nas, ko je en ziv poraz glede teh dizlov.

Sam nimam nic proti. SIcer pa lahko bi se pisal in pisal in pisal. Ce bo slucajno kdaj nanesla debata na kaksnem srecanju na to temo bomo raj tam govorili, ker imam se veliko cvetk glede teh dizlov. Ne da se mi vec pisat.

Uff....:mrgreen:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair So jan 10, 2004 10:26 pm

maky je napisal/-a:meni tudi vleče do rdečega polja... res je da se to prej začne kot pri bencinarju ampak to je že druga stvar...

Upam da bo ostala debata na ravni kot je sedaj.

Maky glej. Jaz sem vozil Golf IV 115 in 130KM. Se gre do rdecega polja. Samo KOJ falus BI TISCAL do rdecega polje, ker je BREZVEZE. Ko sem imel v 4, 5 in stisnes gas pri 1500 obratih je res lep obcutek samo kaj ko se vseskupaj konca pri 3000. Pa sem vprasal se enega lastnika Passata 130km chip 160. Prej je imel ravno tako Passata samo bencinar 1.8T 200KM. Evo on je pa res povedal tako kot se zagre, ali pa je samo to povedal kar sem hotel slisati jaz. Rekel je da je masina brutalna. Sploh sedaj z 160 konji, kar je res. Samo pri 3000 se zgodba konca, je rekel da ne vlece vec. Ce je bil prej lastnik motorja z turbinskimi 200KM bo pa ja vedel kdaj motor vlece in kdaj ne, se ti ne zdi.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Oxide
Nov uporabnik

Kraj: Videm ob Ščavnici

Napisal/-a Oxide So jan 10, 2004 10:42 pm

X-Hair je napisal/-a:Bomo dal kaksen kontra, brezskrbi. :twisted:

Evo, pa maš KONTRA: :twisted:
Če mene pitaš...hm.. so dizelski motorji rezervirani za traktorje, pa za kombajne, pa za...skratka DELOVNE STROJE 8)

Maki, ti si na vrsti :twisted:

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo So jan 10, 2004 11:03 pm

X-Hair je napisal/-a:... Pri nas je ena ravnina...

A je to slučajno na marofu? Sicer pa ne kurijo vsi dizli pod 6l, vzemimi samo za primer V10 TDI. Sicer bom pa tut jaz nekoč kupu dizla, ko se bom zresnu sam na mlada leta pa bencinarja.

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho So jan 10, 2004 11:04 pm

maky je napisal/-a:
Punto_GT je napisal/-a:
maky je napisal/-a:
D.J. je napisal/-a:Mah, kdor špara "vozi" traktor, kdor vozi vozi bencinca :P

tako da resno prosim vse antidizelaše naj mi dajo en konkreten razlog zakaj naj bi bil dizel slabši od bencinarja....

Ker gre slabši!

glede na kaj??????
130km okoli 1,9l bencinski motor ima slabše vse statistike kot moj dizelski... ima večjo porabo,slabše pospeške in še počasneje gre... prožnost je pa itak pri dizlu večja tako da mi povej glede na kaj je bencinar slabši... :?: :?: :?: :?:

Za primer si vzami Audija z motorjem 1.8 T
Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair So jan 10, 2004 11:13 pm

Oxide je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a:Bomo dal kaksen kontra, brezskrbi. :twisted:

Evo, pa maš KONTRA: :twisted:
Če mene pitaš...hm.. so dizelski motorji rezervirani za traktorje, pa za kombajne, pa za...skratka DELOVNE STROJE 8)

No ja, tako hudo tudi ni :wink: ( bodimo realni ) . Sej grejo fejst, imajo lepo porabo samo meni grejo v nos zaradi prejsnega romana, ko sem ga napisal. Potem pa pri nas kupujejo te dizle ko zmesani,da ga majo za v sluzbo z namenom da bodo prisparali -> yeah wright, ne pomislijo pa kaksno skodo delajo ko vecinoma motor laufa hladen. Poznam pa tudi modela ko je imel Golfa IV, avto star dve leti in nekaj mesecev stevec je pa kazal 160.000km. Evo njemu se je pa izplacal nakup in ce bi bil sam na njegovem mestu bi tudi 100% vzel dizla.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair So jan 10, 2004 11:14 pm

alexpag je napisal/-a:A je to slučajno na marofu?

:wink:
SlikaSlika

Martin
Novinec

Kraj: Republika Palma di cocco

Napisal/-a Martin So jan 10, 2004 11:15 pm

Gargy je napisal/-a:Zanimivo je, da ljudje kupujejo avtomobile, ki dosegajo ceno skoraj 6 mio. SIT, potem pa gledajo na porabo... Meni ne potegne... :shock:

LP
Gargy

Ma kako ti ne potegne, kaj tebi je enako če ti pije avto 7-8l L ali13-15 L??
Kaj misliš da če daš 6, 7 miljonov za avto da imajo potem dnar za tankat vsakih 400 km 15-20 k sit??? Well i think not. Zato je pa DIZEL POWAH!
LP
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov