LP
Gargy
Punto_GT je napisal/-a:Ma veš kaj me najbol moti to da se ne vrti niti do 5000 obratov in moreš stalno menjat...
Gargy je napisal/-a:Zanimivo je, da ljudje kupujejo avtomobile, ki dosegajo ceno skoraj 6 mio. SIT, potem pa gledajo na porabo... Meni ne potegne...![]()
LP
Gargy
Gargy je napisal/-a:Vsak vozi, kar mu najbolj ustreza, nesmiselno, neumno in otročje pa je lepiti slikico porabe avtomobila, vrednega skoraj 6 mio. Sorry.
LP
Gargy
iKst je napisal/-a:Če se že gremo primerjave. Jaz mam 13 let staro mašino ki ima 100ccm manj od TDIja in precej konjev več. Pospešek pod 7 do 100 (kje ostane tvoj dizl), zvok je pa tut tak da ne bruhaš zraven. Čez noč je zunaj na -5 in zjutraj vžge še preden ključ obrneš do konca in kljub temu da je motor hladen lepo tiho prede. Poleg tega pa so novi bencinarji opazno cenejši od dizlov. Mene poraba od 10 do 15 niti ne moti ker se z avtom vozim relativno malo. Pa o prožnosti tudi nebi. 1.8T recimo prime že pri 2000 obratih in ne spusti vse do rdečega polja medtem ko morš pri dizlu že 3x prestavt v tem času. Tista prožnost pride od turbine pa od različnih prestavnih razmerji.
Pač majo bencinarji svoje prednosti, dizli pa svoje. Jaz nikakor ne pravim da so dizli slabi. Če delaš kilometre je to zakon zadeva. V športne avtomobile pa pač ne sodijo.
maky je napisal/-a:4 prestava...
4300 obratov...
avto še nekako vleče...
180(oz. malo čez) kilometrov na uro...
4 prestava...
4500 obratov...
avto ne vleče več...
190 kmh...
tole sem že nekaj časa nazaj testiral...
naredi ti tole z bencinarjem
maky je napisal/-a:meni tudi vleče do rdečega polja... res je da se to prej začne kot pri bencinarju ampak to je že druga stvar...
maky je napisal/-a:Punto_GT je napisal/-a:maky je napisal/-a:D.J. je napisal/-a:Mah, kdor špara "vozi" traktor, kdor vozi vozi bencinca :P
tako da resno prosim vse antidizelaše naj mi dajo en konkreten razlog zakaj naj bi bil dizel slabši od bencinarja....
Ker gre slabši!
glede na kaj??????
130km okoli 1,9l bencinski motor ima slabše vse statistike kot moj dizelski... ima večjo porabo,slabše pospeške in še počasneje gre... prožnost je pa itak pri dizlu večja tako da mi povej glede na kaj je bencinar slabši...![]()
![]()
![]()
Oxide je napisal/-a:X-Hair je napisal/-a:Bomo dal kaksen kontra, brezskrbi.
Evo, pa maš KONTRA:![]()
Če mene pitaš...hm.. so dizelski motorji rezervirani za traktorje, pa za kombajne, pa za...skratka DELOVNE STROJE![]()
Gargy je napisal/-a:Zanimivo je, da ljudje kupujejo avtomobile, ki dosegajo ceno skoraj 6 mio. SIT, potem pa gledajo na porabo... Meni ne potegne...![]()
LP
Gargy
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov