Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Re: Višja letna dajatev

Napisal/-a cky2k Sr okt 17, 2012 4:05 pm

cruiser1 saj pa niker nisem napisal da je to prav dnar gre pa v žepe raznim posameznikom v naši državi, ne pa naši cestni infrastrukturi še posebi pri nam na koroškem kjer se lepše peljem po kakšni gozdni poti kot pa po regionalki.

pametni ti bi si moral pa nick zamenjat ker takšne neumnosti govoriš,niti malo pa nisem nevoščljiv zato prosim ne mi solit pameti z tvojimi bednimi ugibanji,lahko pa povem da vozim mlinček 1.4 ker si drugega ne morem privoščit,bodi pa brez skrbi da če bi si lahko prvoščil bi vozil kaj drugega!
VW golf IV

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Sr okt 17, 2012 4:49 pm

Volvej je napisal/-a:Z drugim pa ne. Ja dajmo še to kaj je malo bolj poceni podražit, da bo država še te malo več potegnila iz ljudi, mislim eh.

Saj mojo misel lahko obrneš in jo bereš kot dizlarji naj plačajo letno dajatev, bencinarji jo imajo zastonj ker itak preplačajo več dajatev z bencinom, ampak to je utopija. In zakaj bi mogel kupovati dizlarja če ga nočem, z bencinarjem me pa država kaznuje z višjo trošarino, zakaj že? Aja dizel je vrhunec tehnologije in ga mora kupiti vsak, če želimo zmanjšati porabo nafte, no jaz sem živi primer da temu ni tako.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr okt 17, 2012 5:22 pm

Volvej je napisal/-a:Zdaj kdo ma avto nad 4.0 motor, se mu že splača z neregistriranim vozit. 500eur prišaraš na cestnini, še vsaj enkrat toliko na zavarovanju, pa še radarji te ne morejo dobit, računica ni slaba.

Hehe, sem jaz isto razmišljal.

Za primer če bi te kdaj policaji preverjali vozniško pa prometno, se pa daš preimenovati v Strojan, pa je problem rešen :twisted:
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr okt 17, 2012 5:23 pm

J.McLane je napisal/-a:
Volvej je napisal/-a:Z drugim pa ne. Ja dajmo še to kaj je malo bolj poceni podražit, da bo država še te malo več potegnila iz ljudi, mislim eh.

Saj mojo misel lahko obrneš in jo bereš kot dizlarji naj plačajo letno dajatev, bencinarji jo imajo zastonj ker itak preplačajo več dajatev z bencinom, ampak to je utopija. In zakaj bi mogel kupovati dizlarja če ga nočem, z bencinarjem me pa država kaznuje z višjo trošarino, zakaj že? Aja dizel je vrhunec tehnologije in ga mora kupiti vsak, če želimo zmanjšati porabo nafte, no jaz sem živi primer da temu ni tako.

On ti je hotel povedat, da zakaj ne podpiraš, da se trošarine na bencin zmanjšajo na nivo nafte, ne pa da se trošarine nafte poveča na nivo bencina.
Ampak ne...ti še vedno vztrajaš, "če moram jaz plačevat dražje naj še drugi", to je podobno kot tisto "če meni crkne krava naj sosedu dve". Zato pa smo tam kjer smo :roll:

Dviga letne dajatve pa raje ne komentiram :roll: :huh:

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr okt 17, 2012 5:44 pm

cky2k je napisal/-a:lahko pa povem da vozim mlinček 1.4 ker si drugega ne morem privoščit,bodi pa brez skrbi da če bi si lahko prvoščil bi vozil kaj drugega!

No vidiš! In zakaj ti ni omogočeno, da bi vozil kaj drugega že danes in ne šele, ko/če boš zadel na lotu? Zakaj je dobro, da te država sili proti tvoji volji, da se voziš z mlinčkom?

Mene noben, čisto noben davek, ki jih imamo v sloveniji nebi motil, če bi nam v zameno zgradili dobre cestne povezave, posodobili železnico in nasplošno vso infrastrukturo, če bi gospodarstvo raslo in imeli veliko proizvodnje in delovna mesta ter posledično dovolj visok standard.

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Sr okt 17, 2012 5:47 pm

Sej vemo kk je ... mala mašina, velik tič ... velika mašina, mali tič :lol:

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr okt 17, 2012 5:51 pm

gusti85 je napisal/-a:Sej vemo kk je ... mala mašina, velik tič ... velika mašina, mali tič :lol:

Kakšne so pa relacije z velikostjo možganov?

:roll:
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr okt 17, 2012 5:56 pm

gusti85 je napisal/-a:Sej vemo kk je ... mala mašina, velik tič ... velika mašina, mali tič :lol:

Lepo, da se kar sam potolažiš. :lol:

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Sr okt 17, 2012 6:25 pm

Eni imajo oboje malo. Tu se začne problem.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Sr okt 17, 2012 6:49 pm

peroRS je napisal/-a:On ti je hotel povedat, da zakaj ne podpiraš, da se trošarine na bencin zmanjšajo na nivo nafte, ne pa da se trošarine nafte poveča na nivo bencina.
Ampak ne...ti še vedno vztrajaš, "če moram jaz plačevat dražje naj še drugi", to je podobno kot tisto "če meni crkne krava naj sosedu dve". Zato pa smo tam kjer smo :roll:

Je bencinarjem crknila krava? Gre se samo za enakost in če se že nekaj dviguje se lahko omili tudi to nesorazmerje (bencin/dizel). Če bi bile zadeve v tej državi procentualno enako obdavčene bi bilo veliko bolje. Mogoče z določenimi okoljskimi izjemami že ampak dajatev na kubaturo motorja, zavarovanje na moč motorja, trošarina na goriva kar tako malo po občutku (fiksen pribitek) oz. kakor imajo pač sosedne države ... to je pa no comment.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr okt 17, 2012 7:05 pm

J.McLane je napisal/-a:Gre se samo za enakost in če se že nekaj dviguje se lahko omili tudi to nesorazmerje (bencin/dizel).

Ja, ampak še enkrat, NE DVIG trošarin na nafto, ampak ZNIŽANJE na bencin. ;)

Po tvoji logiki bi morali potem dvigniti še ceno plina, kurilnega olja, jedilnega olja (saj se tudi to tanka v avte :D ),
pa nenazadnje tudi elektrike. Enakost za vse praviš? :?

Jaz sem proti temu! (lastim si dizla kot tudi bencinarja, tako da nisem pristranski) ;)

KIKO-1
Nov uporabnik

Napisal/-a KIKO-1 Sr okt 17, 2012 8:20 pm

cruiser1 je napisal/-a:
KIKO-1 je napisal/-a:Ni res kdo pa rabi V8 motor???

Vse kar je višek je luksuz....voziš pa se povsem normalno tudi z Cliotom

Kdo pa sploh rabi avto??

Vse kar je višek je luksuz!! Povsem normalno lahko uporabljaš javni potniški promet!

Ne morem verjeti kakšne debilne izjave berem. Vse po načelu kar nimam, ne morem imeti je neumno in nepotrebno, kar naj obdavčijo.

Imam avto z V8 in V12 motorjem oba visokega cenovnega razreda....
Pa ti veš koliko imajo v tujini drage registracije davke na luksuz itd. primer v mojem avtu sem letos ob nakupu našel račun od registracija povsem osnovna (5.000€) in je lastnik avto prodal zgolj zato ker preprosto ni mogel več plačevat pa ni bil ravno revež za avto je dal 180.000e To je bilo v Italiji...Ti to kaj pove??

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr okt 17, 2012 8:59 pm

KIKO-1 je napisal/-a:Pa ti veš koliko imajo v tujini drage registracije davke na luksuz itd. primer v mojem avtu sem letos ob nakupu našel račun od registracija povsem osnovna (5.000€) in je lastnik avto prodal zgolj zato ker preprosto ni mogel več plačevat pa ni bil ravno revež za avto je dal 180.000e To je bilo v Italiji...Ti to kaj pove??

Ne nič mi ne pove in dol mi visi kakšne probleme imajo v Italiji!

180.000eur je veliko denarja in človek, ki kupi tako drag avto verjetno tudi ima veliko denarja. Ti pa mi zdaj želiš dopovedati, da se ta človek zdaj vozi s kakšnim malim fiatkom? A dej nehaj no! Razen, če v resnici ni poln denarja in se je nenormalno zapufal za avto potem je jasno, da ga je močno prizadela registracija.

Jaz pravim, da ni upravičeno, da se plača nek davek samo zato, ker ima avto večjo prostornino motorja! Kakšen smisel ima to? To ni luksuz, če je tak avto na trgu vreden 4-5000eur! Naj obdavčijo luksuz glede na ceno avtomobila pa bomo videli kdo bo bolj obdavčen. Jaz si novega cliota ne morem kupiti, ker je zame predrag in lahko rečem, da je to luksuz. Naj obdavčijo vse, ki imajo dovolj denarja, da si lahko kupijo popolnoma nov avto v salonu.

abajc3
Novinec

Napisal/-a abajc3 Sr okt 17, 2012 9:32 pm

egster je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:Ne morem verjeti kakšne debilne izjave berem. Vse po načelu kar nimam, ne morem imeti je neumno in nepotrebno, kar naj obdavčijo.

podpis

Sicer pa res.. preberš par izjav na forumu, dodaš še malo naše politike, pa ti je takoj jasno zakaj smo tam kjer smo... Enkrat se ne morejo ljudje zenotit in postavit proti ropanju VSEH dosedanjih oblasti.
Takšne obdavčitve, kot jih imamo mi pri uvozu (DMV, DDV, davek na luksuz itd..) nisem še nikjer videl. Da gre nekdo uvozit en močnejši avto in mora dat več kot polovico njegove vrednosti državi.. Fuj. Raje obesiš gor tuje tablice in prideš skozi ceneje + ne podpiraš državne kraje pred očmi. Mogoče to z enega stališča ni prav, ker bi potem na tak način država ne pobrala čisto nič, še posebej od bolj premožnih.. Ampak kdor se znajde, se znajde. Ko bodo pa cene vseh življenjskih potrebščin primerne našemu standardu (nikoli), takrat bom pa podpiral takšna in drugačna zvišanja, kot v tem primeru.
Razmišljam, da bi tankal v Italiji, kjer sem že našel eno pumpo, ki je cenejša - tako bom malo manj financiral v naš proračun, iz katerega gre denar za neumnosti. Ker, če bi šel proračunski denar v prave roke, potem ne bi tako razmišljal.. Tako pa.. žal ne ;) Država je sama kriva, da nas sili v to.

mi lahko pošlješ na zs katera črpalka je to? glede zvišanja cestnin pa no comment, ampak ko preberem nekatere komentarje tukej nisem več presenečen da je tako kot je
2 litres is a drink size, not an engine!!!

77 chevy malibu classic 305 v8

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Sr okt 17, 2012 9:43 pm

... ko človek, ki pošteno dela in se j**e za denar, ki ga država krade se zamisli....

Ljudje, poglejte okoli, kaj se dela že nekaj let - tisti, ki je prikoritu ima še več, tisti ki pa ni, pa gleda samo čedalje debelejše riti prašičev.... poanta je v temu, da bi morali državljani že zdavnaj skupaj stopiti in vreči nesnago iz parlamenta in vlade.

Kaj se pa dogaja sedaj - mali narod se bo med sabo skregal, na ta način pa bo vsaka politična elita imela še lažjo kontrolo na njemu ....

in vi tukaj pametujete, kaj je luksuz... zresnite se ob številkah iz današnjega Dnevnika:
1,64 MILIJARDE eur so sloveski davčni zavezanci (pravne in fizične osebe) leta 2010 nakazali v davčno ugodnejša območja..
0,9 MILIJARDE eur je bilo leta 2010 iz davčno ugodnejših podjetij nakazano na račune pri slovenskih bankah,
.....

to so kraje, ki jih dopuščajo vse vlade, skupaj z vsemi lobiji ... fantje, možje - pač ste/smo OVCE, ker to svinjarijo dopuščamo.... škoda, ker nas bo foušarija pokopala... :(

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Sr okt 17, 2012 9:54 pm

Vam so novinarji in razni časopisi čist spral možgane
a ne vidte, da je Slovenija vredu država, nismo in nikoli ne bomo kot Švica je pa definitvno boljše tu živet kot v kaki Afriški državi, kjer še vode nimajo, polne riti vsega bi radi imel a še najbolj ˝smešni˝so ljudje, ki se nad sistemom pritožujejo sami pa imajo doma avto za 25000 evrov, 2x na leto počitnice, premoženje, v razmislek raje pomislite na ljudi, ki nimajo nič, so brezposelni in še za kruh nimajo, ko kaj takega vidim mi solze pritečejo :shock: :shock: :shock:
Član od leta 2004 :)

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Sr okt 17, 2012 9:55 pm

Dajte že MIR, če pa se ne morete zadržat pa se spokajte v tujo državo.
Član od leta 2004 :)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr okt 17, 2012 10:01 pm

egster je napisal/-a:Takšne obdavčitve, kot jih imamo mi pri uvozu (DMV, DDV, davek na luksuz itd..) nisem še nikjer videl.

nisi slišal za Norveško, Dansko :?: V bivši jugi, leta 1990 sem za H.Ponya 1.5 plačal točno 98% dajatev....

Dejanska svinjarija se dogaja, samo gledajo kako bodo ljudem roko zavlekli v žep do kolen, da bi pa kako delovno mesto odprli (ne v državni upravi) to pa ne

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr okt 17, 2012 10:07 pm

Se strinjam da nas ta država krade že preko 20 let. Sedaj odplačujemo tuje kraje, odgovarja pa nihče, kvečjemu še bolj nas bojo obrali.

Volvej: ''vsak tele ima svoj' vesel'e''. Nekomu so to počitnice, nekomu cunje, nekomu avto. Če si kdo želi A8 pa je še študent, naj ga ima. Mu nisem fovš. Ampak ne rečt da to ni luksuz. Za moje pojme je luksuz tisto kar bi lahko opravil za drastično manj denarja. A8 nisem vozil, ampak dvomim da je drastično boljši od cenejšega A6 ali kaj podobnega. Boh ne daj da bi primerjal z avti nižjih razredov ki te tudi prestavijo iz kraja A do B. Če pogledaš stroške A8: registracija okvirno 1500 po novem še več, gume dražje kot 15 col, potrošna roba in servisi x2, porba večja, torej letno rabiš ene 3k samo stroškov z takim avtom (okvirno, približno). Boh ne daj da crkne kaj večjega, ker so tam cifre takoj pri par jurjih. Če nisi ''udarjen'' na avte se da z cenejšim avtom podobno kvalitetno priti z kraja A do B.
Zadnjič spremenil Pero, dne Sr okt 17, 2012 10:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Sr okt 17, 2012 10:11 pm

@ojnica...
če leti name - skoraj vsak dan vidim reveže in jim tudi velikokrat pomagam (tudi preko društva smo že marsikomu pomagali), .....

ŽAlostno pa je, da je v SLo vsak dan manj sollidarnosti, vse več ljudi se zaveda le svojih pravic in ne dolžnosti, ....

Hvala Bogu, da še obstajajo novinarji (čeprav je nepristranskih novinarjev vsak dan manj...), da prikažejo svinjarije naših elit, da pokažejo njihove svinjarije, da pokažejo, da ljudje za svoje delo niso dobili plačil, da državna podjetja niso plačevala dajatev, da so nekateri zakoni namensko pripravljeni, ..... v glavnem, da ni vse tako kot se sveti...

.. da ljudje ne bodo lačni morajo delat, ko bodo delali bodo zapravljali in kolo se bo zavrtelo, dokler pa se bo samo šparalo in rezalo, pa žal ne pelje nikamor...

naj mi kdo pove, kja se je v slo v zadnjem času odprl kakšen nov večji obrat....?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov