Volvej je napisal/-a:Z drugim pa ne. Ja dajmo še to kaj je malo bolj poceni podražit, da bo država še te malo več potegnila iz ljudi, mislim eh.
Volvej je napisal/-a:Zdaj kdo ma avto nad 4.0 motor, se mu že splača z neregistriranim vozit. 500eur prišaraš na cestnini, še vsaj enkrat toliko na zavarovanju, pa še radarji te ne morejo dobit, računica ni slaba.
J.McLane je napisal/-a:Volvej je napisal/-a:Z drugim pa ne. Ja dajmo še to kaj je malo bolj poceni podražit, da bo država še te malo več potegnila iz ljudi, mislim eh.
Saj mojo misel lahko obrneš in jo bereš kot dizlarji naj plačajo letno dajatev, bencinarji jo imajo zastonj ker itak preplačajo več dajatev z bencinom, ampak to je utopija. In zakaj bi mogel kupovati dizlarja če ga nočem, z bencinarjem me pa država kaznuje z višjo trošarino, zakaj že? Aja dizel je vrhunec tehnologije in ga mora kupiti vsak, če želimo zmanjšati porabo nafte, no jaz sem živi primer da temu ni tako.
cky2k je napisal/-a:lahko pa povem da vozim mlinček 1.4 ker si drugega ne morem privoščit,bodi pa brez skrbi da če bi si lahko prvoščil bi vozil kaj drugega!
gusti85 je napisal/-a:Sej vemo kk je ... mala mašina, velik tič ... velika mašina, mali tič
gusti85 je napisal/-a:Sej vemo kk je ... mala mašina, velik tič ... velika mašina, mali tič
peroRS je napisal/-a:On ti je hotel povedat, da zakaj ne podpiraš, da se trošarine na bencin zmanjšajo na nivo nafte, ne pa da se trošarine nafte poveča na nivo bencina.
Ampak ne...ti še vedno vztrajaš, "če moram jaz plačevat dražje naj še drugi", to je podobno kot tisto "če meni crkne krava naj sosedu dve". Zato pa smo tam kjer smo
J.McLane je napisal/-a:Gre se samo za enakost in če se že nekaj dviguje se lahko omili tudi to nesorazmerje (bencin/dizel).
cruiser1 je napisal/-a:KIKO-1 je napisal/-a:Ni res kdo pa rabi V8 motor???
Vse kar je višek je luksuz....voziš pa se povsem normalno tudi z Cliotom
Kdo pa sploh rabi avto??
Vse kar je višek je luksuz!! Povsem normalno lahko uporabljaš javni potniški promet!
Ne morem verjeti kakšne debilne izjave berem. Vse po načelu kar nimam, ne morem imeti je neumno in nepotrebno, kar naj obdavčijo.
KIKO-1 je napisal/-a:Pa ti veš koliko imajo v tujini drage registracije davke na luksuz itd. primer v mojem avtu sem letos ob nakupu našel račun od registracija povsem osnovna (5.000€) in je lastnik avto prodal zgolj zato ker preprosto ni mogel več plačevat pa ni bil ravno revež za avto je dal 180.000e To je bilo v Italiji...Ti to kaj pove??
egster je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:Ne morem verjeti kakšne debilne izjave berem. Vse po načelu kar nimam, ne morem imeti je neumno in nepotrebno, kar naj obdavčijo.
podpis
Sicer pa res.. preberš par izjav na forumu, dodaš še malo naše politike, pa ti je takoj jasno zakaj smo tam kjer smo... Enkrat se ne morejo ljudje zenotit in postavit proti ropanju VSEH dosedanjih oblasti.
Takšne obdavčitve, kot jih imamo mi pri uvozu (DMV, DDV, davek na luksuz itd..) nisem še nikjer videl. Da gre nekdo uvozit en močnejši avto in mora dat več kot polovico njegove vrednosti državi.. Fuj. Raje obesiš gor tuje tablice in prideš skozi ceneje + ne podpiraš državne kraje pred očmi. Mogoče to z enega stališča ni prav, ker bi potem na tak način država ne pobrala čisto nič, še posebej od bolj premožnih.. Ampak kdor se znajde, se znajde. Ko bodo pa cene vseh življenjskih potrebščin primerne našemu standardu (nikoli), takrat bom pa podpiral takšna in drugačna zvišanja, kot v tem primeru.
Razmišljam, da bi tankal v Italiji, kjer sem že našel eno pumpo, ki je cenejša - tako bom malo manj financiral v naš proračun, iz katerega gre denar za neumnosti. Ker, če bi šel proračunski denar v prave roke, potem ne bi tako razmišljal.. Tako pa.. žal neDržava je sama kriva, da nas sili v to.
egster je napisal/-a:Takšne obdavčitve, kot jih imamo mi pri uvozu (DMV, DDV, davek na luksuz itd..) nisem še nikjer videl.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov