Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Re: Mercedes Benz, izgubljeni prestiž preteklosti.

Napisal/-a xxl Če dec 27, 2012 9:08 am

Mercedes v Evropi ni več takšen prestiž,je pa še v arabskem svetu in,recimo,Albaniji (Balkanu).Poglejte si malo posnetke iz teh koncev,ni pomembno kateri model in letnik,samo mečka mora bit :roll:
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Če dec 27, 2012 9:44 am

xxl je napisal/-a:Mercedes v Evropi ni več takšen prestiž,je pa še v arabskem svetu in,recimo,Albaniji (Balkanu).Poglejte si malo posnetke iz teh koncev,ni pomembno kateri model in letnik,samo mečka mora bit :roll:

Pa čeprav ima razbito ključavnico in spraskane stran številke :)

Uporabniški avatar
divjak888
Novinec

Napisal/-a divjak888 Če dec 27, 2012 3:57 pm

vi ce čudite zakaj je meca igubila na prestižu, jaz se pa čudim zakaj je to sploh ljudem pomebno.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če dec 27, 2012 4:30 pm

Mercedes JE in BO prestiž. Audi in BMW, hja, nevem ravno če je to večji prestiž od mercedesa. Mercedes si je ustvaril veliko ime v preteklosti po luksuzu in neuničljivosti.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če dec 27, 2012 5:16 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:Mercedes JE in BO prestiž. Audi in BMW, hja, nevem ravno če je to večji prestiž od mercedesa. Mercedes si je ustvaril veliko ime v preteklosti po luksuzu in neuničljivosti.

Vse šwabske karjole slonijo na vrhunsko kvaliteto 80-90-ih sedaj je samo senca tistega kar so delali ampak balkanski možgani pravijo šwaba mora bit pa čeprav slabši od cenejših istorazrednih avtomobilov :roll:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če dec 27, 2012 5:35 pm

No, lancia, čeprav zelo omejeno razmišljaš, še vedno velja, da je avtomobil narejen na ozemlju Nemčije, v veliki večini (poudarjam večini), kvalitetnejše izdelave, kot avtomobili v istem cenovnem razredu. Debelina jeklene pločevine, kvaliteta barvanja, notranja izdelava, komponente motorja in podvozja, menjalniki, ... Kolikor argumentov se ti spomniš, ti jih jaz lahko napišem še enkrat več.

Pa naj bo govora o Kiah, ali pa o kraljici odstavnih pasov in delavnic-Alfa Romeo.

Samo tolk se morem oglasit, da ne boš slučajno živel v zmoti, da imaš prav.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če dec 27, 2012 5:52 pm

primozek68 je napisal/-a:No, lancia, čeprav zelo omejeno razmišljaš, še vedno velja, da je avtomobil narejen na ozemlju Nemčije, v veliki večini (poudarjam večini), kvalitetnejše izdelave, kot avtomobili v istem cenovnem razredu. Debelina jeklene pločevine, kvaliteta barvanja, notranja izdelava, komponente motorja in podvozja, menjalniki, ... Kolikor argumentov se ti spomniš, ti jih jaz lahko napišem še enkrat več.

Pa naj bo govora o Kiah, ali pa o kraljici odstavnih pasov in delavnic-Alfa Romeo.

Ne me narobe zastopit ampak dokler bom gledal trhlene Golf 5-ke in kako se lak lupi na Golf 6-ki in kako žre olje toliko kot nafte pri par let starih motorjih ne moreš govoriti o neki kvaliteti pa pustimo TSI motorje da jih dopolnijo. Mercedez star 10 let gnil pa kot opel Kadet v 90-ih. Niti italiani niso tako gnili pred 20-imi leti
Res pa je, da BMW-ja še nisem videl z kašno napako saj jih je malo na našem koncu oziroma tam kjer delam pa vidim na dan 20-30 avtomobilov Tako da o njih ne morem ne kaj slabega in ne kaj dobrega napisati ;)

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če dec 27, 2012 6:39 pm

Zato sem pa napisal v veliki večini in ne vsi.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Če dec 27, 2012 7:34 pm

primozek68 je napisal/-a:No, lancia, čeprav zelo omejeno razmišljaš, še vedno velja, da je avtomobil narejen na ozemlju Nemčije, v veliki večini (poudarjam večini), kvalitetnejše izdelave, kot avtomobili v istem cenovnem razredu. Debelina jeklene pločevine, kvaliteta barvanja, notranja izdelava, komponente motorja in podvozja, menjalniki, ... [Kolikor argumentov se ti spomniš, ti jih jaz lahko napišem še enkrat več.

Se strinjam. :tomidelej:

Tema je pa mimogrede čist mimo. Gre za kritiziranje najboljših nemških znamk iz dolgega časa.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če dec 27, 2012 8:17 pm

-e jebiga,nimam sreče s temi alfami,do zdaj,na vseh 4 novih,ki sem jih kupil,nikoli zasilnih ustavljanj in izrednih servisov (no,če poči turbo cev pri 80 000km je to potrošni materijal,zame,je pa res ,da potem ne čakaš do rednega servisa),kaj čemo,tudi to se dogaja 8)
-mečko nimam,ker me ne zanima,prestiž gor ali dol,kot tudi druge znamke ne,zaenkrat
-puščam svobodno izbiro vsakemu in cenim vaš izbor ;)
Zadnjič spremenil xxl, dne Če dec 27, 2012 8:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če dec 27, 2012 8:20 pm

xxl je napisal/-a:-e jebiga,nimam sreče s temi alfami,do zdaj,na vseh 4 novih,ki sem jih kupil,nikoli zasilnih ustavljanj in izrednih servisov,kaj čemo,tudi to se dogaja 8)
-mečko nimam,ker me ne zanima,prestiž gor ali dol,kot tudi druge znamke ne,zaenkrat
-puščam svobodno izbiro vsakemu in cenim vaš izbor ;)

Pejt na servis vprašat če je s tvojo mogoče kaj narobe da še ni crknila.

Če pa pogrešaš servise imam zate dober nasvet-kupi nemški avto :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če dec 27, 2012 8:29 pm

-nehaj no :D ,iskro so že zanetili,zdaj lahko pride do požara :roll:
-nemci so dobri,niso pa najboljši,najboljši so japonci,italijani,eh,moj tast tudi s fiati nima problemov,ampak generalno zaostajajo v kakovosti s najmočnejšimi,tako je v življenju,niso in nemorejo vsi biti prvi

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 27, 2012 8:40 pm

Dejstvo je, da 99,9% tehnike ni več narejeno tako trpežno/kvalitetno, kot pred leti. Kar se samega Mercedesa tiče, je mene razočaral že pred cca. petimi leti, ko sem si v salonu podrobno ogledal vse razstavljene modele in tudi od takrat dalje me ni prepričal praktično noben nov model, čeprav imajo trenutno odlična gospodarska vozila (ne govorim o zanesljivosti :D ) in bi za kakšnega oldija dal "ledvico". Zadnji prepričljiv med osebnimi mi je bil W202.

Če pa začnemo o zanesljivosti, trpežnosti, rji ipd., so pa širše gledano v ku*** praktično vsi proizvajalci, vključno s sveto trojico.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če dec 27, 2012 8:59 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Dejstvo je, da 99,9% tehnike ni več narejeno tako trpežno/kvalitetno, kot pred leti. Kar se samega Mercedesa tiče, je mene razočaral že pred cca. petimi leti, ko sem si v salonu podrobno ogledal vse razstavljene modele in tudi od takrat dalje me ni prepričal praktično noben nov model, čeprav imajo trenutno odlična gospodarska vozila (ne govorim o zanesljivosti :D ) in bi za kakšnega oldija dal "ledvico". Zadnji prepričljiv med osebnimi mi je bil W202.

Če pa začnemo o zanesljivosti, trpežnosti, rji ipd., so pa širše gledano v ku*** praktično vsi proizvajalci, vključno s sveto trojico.

Pod zadnji odstavek se podpišem, čeprav ........eh raje ne bom =P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

KIKO-1
Nov uporabnik

Napisal/-a KIKO-1 Če dec 27, 2012 10:02 pm

RedBull™ je napisal/-a:Si pa dal primerjavo... naprej omenjaš znesek 40.000+ € potem, si pa vozil B klaso, katero novo dobiš že za 21.000€ . Nekako se mercedes začne od E dalje :)

Podpis

Pravi Mercedes se začne od E klase naprej,kar je manj je žalost in si ne zasluži značke Mercedes.

Tudi sam sem zelo razočaran nad najnovejšimi modeli,vsi po vrsti so mi grdi...in se tudi počasi poslavljam od te znamke.

In vsekakor je izgubil prestiž in ugled.Škoda

Uporabniški avatar
_T_O_M_O_
Novinec

Napisal/-a _T_O_M_O_ Če dec 27, 2012 10:59 pm

Sem imel v gimnaziji Albanca za sošolca, pa ko smo se kregal glede avtov, je bil vedno mercedes pa brabus. Za brabusovega SL je trdil, da na stezi pihne vse ferrarije, lambote, porscheje :lol: . Poanta je da sem mu glede mercedesa dal prav, je tudi moja omiljena znamka. Samo ga pa nisem razumel, ko sem dejal da je meni top c 63 amg, pa je rekel da mercedes mora biti vsaj E-klasa. Takrat sem ga čudno gledal, ampak sedaj ga razumem. Mercedes mora biti vsaj E, se pa spodobi da je S :D

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če dec 27, 2012 11:14 pm

Še v Top Gear-u so se je čudili koliko mercedezov je v Albaniji čeprav s povprečno starostjo 20+ let ampak je pa merčka :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=OyH-351Z_-0

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Če dec 27, 2012 11:29 pm

Mercedes je imidž za tiste z več denarja, ne pa bogataše. Ne gre za noben prestiž. V zgodovini so jih ljubili diktatorji, najprej nacisti, nato so jih prevzeli komunisti. Zgodovinsko gledano gre za nek simbolni avto ljudskih diktatorskih vlad kjer se dokazuje moč. Hitler se je vozil z njim po Parizu, Tito po Ljubljani. V določenih državah so jih radi imeli Taxisti, kar tudi dokazuje da ni noben prestiž. Nekdo kateri ima denar si bo kupil avto tak kot mu bo všeč ne glede na morebitne okvare itd. Če imaš denar to ni noben problem se z tem ne obremjuješ.
Če pa nekdo razmišlja kot revež in kupuje kot revež (rabljeno) se bo ubadal z takimi stvarmi.
Bogataši nikoli niso kupovali Mercedesov, razen kakega McLARNA ali kaj podobno.
Mercedese radi kupijo premožnejši kmetje, gostilničarji, slastičarji, gradbeniki, trgovci, tej z dobrimi plačami (prihodki)............skratka tisti kateri imajo nekaj več denarja in niso škrti. Danes se z tem avtom kaže nek (imidž) uspeh na poslovnem področju in denarju ( če se kupi novo vozilo).
Meni osebno je Mercedes kot tak vedno bil všeč in tudi bo. ;)
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe dec 28, 2012 8:18 am

tudi S classa ni več to, kar je nekoč bila, zakaj? konkurenca se je ali približala ali pa celo prehitela mercedes, naprimer: audi A8, VW delno z Pheatonom, BMW z serijo 7, Lexus z modelom LS, itd... itd...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe dec 28, 2012 9:48 am

offf - pa eno vprašnje:
Mogoče kdo ve, kje je največja koncentracija Mercedesev na najmanjšem prostoru :?: (1/3 Slovenije približno)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov