Debate, ki niso vezane na ostala področja...

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Pe jan 16, 2004 9:32 am

Torej če te prav razumem je Hyundai matrix italjanski avto, ker ga je narisal italjan.

Okoli tega bi se lahko pogovarjala ure in ure.........itak vse teži k globalizaciji...........pri avtomobilih je pa to že tako očitno......... poglej Scudota in Evasiona, lancia Z oz. 806.....kateri je boljši?

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Pe jan 16, 2004 9:35 am

MaKo je napisal/-a:
Nu-NRG je napisal/-a:
Symoon je napisal/-a:V Nemčiji so na prvem mestu Japonci :shock:
VW pa čist na koncu :shock: :shock:

Kwa pa te je to tolk sokiral? Sej to je znano. Ankete so pokazale da bo nemec ko se bo odlocil za nakup avta najprej mel na listu nekaj tujega sele na to nekaj kar je nemskega porekla (VW, Opel, BMW .. etc ..). Prav tako pa italjan. Najprej nekaj tujega sele na to bo mel na listi znamko italjanskega porekla ... zdej se pa ne morm spomnt kje sem to bral v enem cajtngu .. ampak sem pa tud jaz najprej :shock:

Da bi italijan prej izbral tuj avto kot svojega...ma ne! Samo pogelej malce v Gorico ali pa v Trst pa bos videl kaksna je situacija! Italijan ni italijan ce ne vozi makaronarja!

Toliko jaz o tem :idea:

Vidu ja ..v celem popoldnevu ko sem bil v trstu sem morda vidu 10 alf z italjansko registracijo .. fordov pa celo goro. Se kej?
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jan 16, 2004 9:43 am

Če ti v eno firmi narediš mašino in jo daš drugi firmi delat, ker je tam cenejše, a si še vedno ti lastnik, al je druga firma?

LP
Nebivedu

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Pe jan 16, 2004 9:46 am

Mislim, da ni merilo gledat koliko italjanov vozi fiata ali španci seata, saj so take znamke subvencijonirane od vlade.........

je pa res, da je tega vedno manj, zato se je tudi fiat v krizi znašel, saj je konkurenca dokaj huda in cene so čedalje bolj izenačene.....vsaj v določenem segmentu avtomobilov.

MaKo
Uporabnik

Napisal/-a MaKo Pe jan 16, 2004 9:51 am

Nu-NRG je napisal/-a:
MaKo je napisal/-a:
Nu-NRG je napisal/-a:

Kwa pa te je to tolk sokiral? Sej to je znano. Ankete so pokazale da bo nemec ko se bo odlocil za nakup avta najprej mel na listu nekaj tujega sele na to nekaj kar je nemskega porekla (VW, Opel, BMW .. etc ..). Prav tako pa italjan. Najprej nekaj tujega sele na to bo mel na listi znamko italjanskega porekla ... zdej se pa ne morm spomnt kje sem to bral v enem cajtngu .. ampak sem pa tud jaz najprej :shock:

Da bi italijan prej izbral tuj avto kot svojega...ma ne! Samo pogelej malce v Gorico ali pa v Trst pa bos videl kaksna je situacija! Italijan ni italijan ce ne vozi makaronarja!

Vidu ja ..v celem popoldnevu ko sem bil v trstu sem morda vidu 10 alf z italjansko registracijo .. fordov pa celo goro. Se kej?

Seveda, ce si pa pred Fordovem centru stal :twisted: :P

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Pe jan 16, 2004 9:53 am

MaKo je napisal/-a:
Nu-NRG je napisal/-a:
MaKo je napisal/-a:
Nu-NRG je napisal/-a:

Seveda, ce si pa pred Fordovem centru stal :twisted: :P

Ke pa se ta nahaja? :P ubistvu sm besno iskal eno banko pa je bilo vse zaprt .. pa sem se nashetal tolk da res ni.

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Pe jan 16, 2004 9:56 am

Si kdaj slišal za industrjisko trženje.......to sem jaz delal tri leta......Znanje se da pa itak kupit........

Pa tudi ne verjamem, da renault proizvaja motorje, jih izvozi na japonski in nato ponovno uvozi v evropo in plača poreklo.......

To pa vem zaradi tega, ker imam kolega, ki je vodja kontejnerskega terminala v kopru in vsake toliko dobijo iz te tovarne mašine za renaulte, ki gredo naprej, mislim za češko ali madžarsko??? jaz sem se pa zanimal da bi tak motor mariniziral in si ga v barko vgradil.......

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Pe jan 16, 2004 10:25 am

Andrej777: lastnik servisa je fotrov kolega in je rekel da so Clio, Kangoo in Laguna sanjski avtomobili. Da se sploh nič ne kvarijo in je zelo redko da kdo pride na servis če ima manj kot 200k prevoženih razen rednih servisov. Bajde da drugi modeli pa es ne blestijo glih najbol. (to je rekel v obdobju nove lagune in starega megana)

Volvo serije 40 ima res GDI motor od Carisme. Na servisu (ne bom pisal imen) mi je lastnik servisa rekel da k njim vozijo na servisiranje 2 avtomobila s tem motorjem. Pa še to je povedal da je ta mašina eno veliko sr...e. Z dvema avtoma imajo več posla kot z navadnimi dizlaši ali bencinarji. Non stop je nekaj narobe. Baje da je zasnova motorja sicer dobra in bi ga bilo treba razvijat naprej ampak zaenkrat se ga boji kot hudič križa.

LP Tomaž
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Pe jan 16, 2004 10:33 am

Mislim, da bi lahko čisto vsak serviser v slovenji lahko kaj podobnega rekel........okoli tega bi lahko vojno začeli...........

Glede renault-ovih servisov, sej jaz se samo smejem.....kolegici, ki se je peljala od kopra proti ljubljani, je na kozini avto zakuhal, peljala ga je na servis in tam so seveda strokovno ugotovili napako.....rekli so ji, da termostat, ki je bil v njenem avtu vgrajen ni bil a-testiran za dolge razdalje............mislim. sej vem, da je to napaka posameznika, samo z takim vedenjem škodi celemu servisu, če že ne renault.u slovenija.

Uporabniški avatar
VIGI
Nov uporabnik

Napisal/-a VIGI Pe jan 16, 2004 10:34 am

nebivedu je napisal/-a:
VIGI je napisal/-a:Osebno nimam nič proti npr. Nemcem, Francozom ali Japoncem, samo občutek, ko se usedeš v Nemca je le občutek, za katerega veš zakaj je toliko dražji od drugih. Ta ergonomija, kvaliteta materialov v notranjosti, preglednost stikal, všečnost, zvarjenost – sestava avtomobila po šivih,… itd. Samo, komu je sedaj do tega ali do pokvarljivosti avtomobila. Mislim, da je treba iskati kompromis med enim in drugim. Zato ZAME velja izrek, Nemc je Nemc, konkretno BMW. :vrum
Vsem forumašem pa želim, da bi se vam vaši jekleni konjički čim manj kvarili in da bi veliko uživali v vožnji z njimi.
:pivo

Nemci so škatle, ki so se začele full kvarit, ker so pogruntal u fabrikah, da se ne splača preveč kvalitetnega avta delat(tko kt so to včasih delal - priznam, star audi ali golf 1 in 2 delujejo še danes bolje od večine novih), ker morajo tudi servisi mal zaslužit - to dela renault že dolga leta in večina servisov kr dobro živi od tega. Par let nazaj so tut italijani začel tko delat - nemci so se pa pri golfu 3 tko odločil in to počnejo, da zaslužijo.
Tole je pa čista provokacija - dej mi povejte kaj ima novi nemc (konkretno novi golf V) za več kot 3.000.000 tolarjev več, kot ima moj 17 let star japonc za katerega sem dal 20.000 tolarjev- in je bil to avto z vso takratno opremo. Vse kar ima več je 2X airbag.

LP
Nebivedu

Nebivedu, prosim, da ne trgaš teksta iz konteksta in tudi če si ga, je slednji daleč od provokacije. :pivo Sicer ne vem kakšen avto imaš in koliko opreme, da bi lahko primerjal z VW golf V, a pustimo to. Če se ne motim tudi iz iztrganega teksta ni razbrati, da imajo Nemci več opreme od 17 let starih Japoncev, tako da ne vem od kod ti to. Trdim pa, da je izdelava notranjosti avtomobila in drugih sestavnih delov avta pri Nemcih pač boljša. Naj ti zaupam, da imam sam pomisleke, da bi imel v bližnji prihodnosti Subaru Imprezo WRX STI ali celo Mitsubishi lancer EVO VIII, a nisem zadovoljen z izgledom notranjosti avtomobila. Vsi vemo, da sta ta dva stroja ta prava, a za nekoga, ki ceni tudi kvaliteto izdelave notranjosti avtomobila, verjetno to ne bo zadosti. Ne rečem, če bi imel avto samo za dirkanje, potem ne bi veliko razmišljal. Ampak avto uporabljaš vsakodnevno in osebno pri tem želim uživati tudi s strani dobre ergonomije avtomobila.
Zato se veselimo vsak svojega avtomobila in uživajmo z njimi. :vrum

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe jan 16, 2004 10:57 am

Ne boš mi reku, da sediš v golfu ali BMW-ju bolj udobno, kot u kakem citroenu ali pa renaultu iste klase. Al pa da je golf bolš narjen znotraj kot megan al pa kaka ksara.
Bmw 5 se tut primerjat ne more z udobnostjo safrana - verjemi mi sem se dosti prevozil s petico in s safranom. Kar se pa tiče višje klase so pa zakon, samo to so pa vsi avtomobili, ki so že cenovno v takem razredu, kjer bi bila napaka, da bi bili slabo narejeni.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe jan 16, 2004 11:03 am

Zame ma golf IV tok pocen in zanič plastiko - prov grdo zgleda - prov plastično.

LP
Nebivedu

P.S. Sedeži so tudi neudobni

Uporabniški avatar
VIGI
Nov uporabnik

Napisal/-a VIGI Pe jan 16, 2004 2:44 pm

Pozdravljen Nebivedu!

Ne vem, a bereš moja mnenja med vrsticam ali kaj? O udobnosti ni bilo napisano niti besede. Če pa že želiš moje mnenje o tvojem, pa menim.
Kar se tiče golfa je za moje pojme že od dvojke naprej j**c in se strinjam s tabo glede notranjosti. Pa tudi nov megan, ni kaj prida v notranjosti, cenena plastika ipd. Kar se pa tiče vožnje z BMW 5 (novo ali staro) se lahko safran skrije. Po udobnosti ne morem reči, ker se nisem imel možnosti z njim kam dlje peljati, kar se pa tiče voznih lastnosti, kar je pri men pomembno, si pa upam trditi, da se safran skrije. Že samo ko odpreš vrata od safrana in se usedeš vanj ter jih zapreš, (kot papir) dobiš prvi občutek o avtu – pravo nasprotje BMW 5.
Ampak kakor koli že, imam občutek, da sva se oddaljila od prvotne teme pokvarljivosti avtomobilov. Zato predlagam, da o tem pogovorimo ob kaki drugi novi temi in tej posvetimo samo mnenja o pokvarljivosti naših konjičkov. Upam, da se strinjaš z mano. Pa brez zamere. :pivo

p.s. Moje predhodno mnenje je bilo med Nemci in Japonci in ne med
Nemci in Francozi.

Lp VIGI!

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Pe jan 16, 2004 5:37 pm

just_in je napisal/-a:
MaKo je napisal/-a:
Nu-NRG je napisal/-a:

ja sj to zmer pravjo da so sosedove hruške bolše k domače... :P

Edino slovenci so(smo) še tuk zabiti da kupujejo na veliko renaulte zato ker je v NM revoz.

Drugač si jz ne morem predstavljat zakaj se renault tako dobr prodaja. Pa sploh niso nč cenej od drugih znamk pa še dost se kvarjo.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Pe jan 16, 2004 6:42 pm

Ja tu se pa strinjam, da če v Sloveniji ne bi blo Revoza, da bi bla prodaja Clia velikoo manjša.
tomaz40: A so bli tisti Clioti, ki se ne pokvarjajo druge generacije? Ker, če so ble prve lahko rečem, da ležaji grejo kot po tekočem traku.

Ostali: o udobnosti bi lahko napisali cel referat, pa dvomim, da bi kaj dosegli. Sploh pa mi je najbolj neumno, da nekdo hvali ali graja material v notranjosti. Kaj ti bosta usnjena notranjost in mahagonijeva armatura, če se boš v "plastični" notranjosti peljal čisto enako. :wink:
Pravzaprav ma Nebivedu po svoje prav, ko pravi, da nima veze al maš 17 let starga Japonca al pa novga Golfa. Pomoje bo nov Golf povzročal več težav, če bo šla kakšna malenkost kot Subaru Leone.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
keylone
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a keylone Pe jan 16, 2004 6:46 pm

vsak avto ima svoje napake in slabosti tako da nemores zdej rect da je ford recimo slabsi od kie ali kaj podobnega vsak ima prednosti drgac so pa itak vsi servisi polni avtov za postimat
0-100km/h-2dni vw 1200

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon So jan 17, 2004 9:16 am

keylone je napisal/-a:POLICIJA SVETUJE: zmansajmo stevilo prometnih nesrec na nasih cestah , vozimo po plocnikih.

....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a tom2 Po jan 19, 2004 8:42 am

andrej777 je napisal/-a:Edino slovenci so(smo) še tuk zabiti da kupujejo na veliko renaulte zato ker je v NM revoz.

Drugač si jz ne morem predstavljat zakaj se renault tako dobr prodaja. Pa sploh niso nč cenej od drugih znamk pa še dost se kvarjo.

Ne vem zakaj se ti obremenjuješ s tem, kdo kupuje Renaulte in kdo ne. Če tebi niso všeč OK, vendar zato pa obstaja konkurenca. Ti si pa tako pameten potem, če voziš nekaj drugega ali kaj? :ppppp
tom2

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Po jan 19, 2004 9:00 am

tom2 je napisal/-a:
andrej777 je napisal/-a:Edino slovenci so(smo) še tuk zabiti da kupujejo na veliko renaulte zato ker je v NM revoz.

Ne vem zakaj se ti obremenjuješ s tem, kdo kupuje Renaulte in kdo ne. Če tebi niso všeč OK, vendar zato pa obstaja konkurenca. Ti si pa tako pameten potem, če voziš nekaj drugega ali kaj? :ppppp

Chill pa dobro poglej NA KAJ JE PODAL post. Gre se na to za to kje kej kupuje. Ne vem od kje tebi razvidno da njemu renojcki niso vsec (stavim roko da mu je vsaj en) jao jao .. take kot tebe bi mal v izvir krke vrgu da se vam glava zbistri .. :) fajn mrzu je izvir :) :pivo

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a tom2 Po jan 19, 2004 9:29 am

Nu-NRG je napisal/-a:fajn mrzu je izvir :) :pivo

tom2
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov