Debate, ki niso vezane na ostala področja...

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Če jan 22, 2004 5:22 pm

Andy je napisal/-a:
jakaracman je napisal/-a:Če se ne motim je kazen najmanj 90.000 in 5 do 7 pik:
ZVCP
117. člen

(1) Med vožnjo v cestnem prometu, in ko začnejo voziti, ne smejo imeti alkohola v krvi:
1. vozniki motornih vozil kategorije C, E ali D;
2. vozniki vozil, s katerimi opravljajo javni prevoz oseb in stvari ali prevoz oseb za lastne potrebe;
3. vozniki vozil, s katerimi prevažajo nevarne snovi;
4. vozniki, ki jim je vožnja motornega vozila osnovni poklic, kadar opravljajo ta poklic;
5. vozniki inštruktorji, dokler usposabljajo kandidate za voznike pri praktični vožnji vozila;
6. kandidati za voznike pri praktičnem usposabljanju;
7. vozniki začetniki.

...

(3) Voznik oziroma voznik inštruktor, ki ravna v nasprotju s prvim odstavkom tega člena, se kaznuje za prekršek:
a) če ima od 0,00 do 0,50 grama alkohola na kilogram krvi, z denarno kaznijo najmanj 25.000 tolarjev in 1 do 3 kazenskimi točkami;
b) če ima od 0,51 do 1,10 grama alkohola na kilogram krvi, z denarno kaznijo najmanj 35.000 tolarjev in 2 do 4 kazenskimi točkami;
c) če ima več kot 1,11 grama alkohola na kilogram krvi, z denarno kaznijo najmanj 90.000 tolarjev in 5 do 7 kazenskimi točkami, ali s kaznijo zapora in 5 do 7 kazenskimi točkami.

Torej (na žalost) ne bo ostal brez vozniške, to ti takoj neha veljati šele nad 0,5 :cry:

Res je.Točn tko je ko tuki piše.No maky tukaj si preberi,pa ne govori v naprej, če (žal) ne poznaš ZVCPja :)

voznik začetnik ima samo 7 pik na voljo..
kar vprašaj sergiota kako je lepo pešačit ker so mu za 3 mesce izpit vzeli (in ne ni napihal!)
SlikaSlika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če jan 22, 2004 5:24 pm

just_in je napisal/-a:lej... klik... :P

ALKOTEST
Navzočnost alkohola v izdihanem zraku pokažejo alkotesti, na katerih je na posebni skali možno odčitati stopnjo alkohola v krvi. Kazni za vožnjo pod vplivom alkohola so po novem Zakonu o varnosti cestnega prometa, ki je začel veljati 1. maja 1998, še veliko strožje. Zakon določa, da morajo imeti 0,0 grama alkohola na kilogram krvi poleg poklicnih voznikov še:

vozniki vozil, s katerimi opravljajo javni prevoz oseb in stvari ali prevoz oseb za lastne potrebe;

kandidati za voznike pri praktičnem usposabljanju;

vozniki začetniki.

Do 0,50 g alkohola na kilogram krvi smejo imeti ostali vozniki, pod pogojem, da tudi pri nižji koncentraciji alkohola ne kažejo znakov nezanesljivega ravnanja.Več kot 1,10 g alkohola na kilogram krvi pri povzročiteljih prometnih nesreč pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, več kot 1,50 g alkohola na kilogram krvi pa prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, ne glede na število do tedaj doseženih kazenskih točk.

točno to!
še vedno zagovarjam strožje kazni za pijane voznike! sploh pa tiste ki imajo izpit manj kot pol leta! takrat bi ga jaz kar vzel za 1 leto! in pika!!
SlikaSlika

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a [YuGo] Če jan 22, 2004 5:29 pm

Halo dečki, ne morete napisat, da se lahko ti pač lahko zgodi, da greš tak pijan za volan. Lahko se ti zgodi, da ti guma ali pa kondom počita, ne more pa se ti no zgodit, da greš tak pijan vozit!

prosim vas, no!

lp

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če jan 22, 2004 5:31 pm

[YuGo] je napisal/-a:Halo dečki, ne morete napisat, da se lahko ti pač lahko zgodi, da greš tak pijan za volan. Lahko se ti zgodi, da ti guma ali pa kondom počita, ne more pa se ti no zgodit, da greš tak pijan vozit!

prosim vas, no!

lp

točno to!
SlikaSlika

MetodTrobec

Napisal/-a MetodTrobec Če jan 22, 2004 5:32 pm

[YuGo] je napisal/-a:Halo dečki, ne morete napisat, da se lahko ti pač lahko zgodi, da greš tak pijan za volan. Lahko se ti zgodi, da ti guma ali pa kondom počita, ne more pa se ti no zgodit, da greš tak pijan vozit!

prosim vas, no!

lp

Res je, za pijano vožnjo ni opravičila. Razen če imaš 5 promil (ko še zase ne veš več) pa se nekak splaziš za volan (in tam zaspiš).

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če jan 22, 2004 5:37 pm

Slika
tudi taki so :!: :!: :!:
SlikaSlika

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Če jan 22, 2004 5:39 pm

Ne vem kaj je res ampak jst sem tud tako seznajnen da vozniku zacetniku vzamejo izpit in ga more ponovno delat. Kk je pa res pa ne vem!

Sam si se zajebu na polno. Ko sem jst mel 2 mesca izpit sploh nisem mel cajta v gostilno it. Smo se sam okrog furali se na misel mi ni prslo da bi sel pit kaj sele pijan vozit.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če jan 22, 2004 5:48 pm

maky je napisal/-a:Slika
tudi taki so :!: :!: :!:

Poraja se mi vprasanje kako so to izmerili, ker pihati pomoje ni bi sposoben. :P :roll: :?
SlikaSlika

G-4S

Napisal/-a G-4S Če jan 22, 2004 5:48 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in Če jan 22, 2004 5:58 pm

Bor je napisal/-a: Ko sem jst mel 2 mesca izpit sploh nisem mel cajta v gostilno it. Smo se sam okrog furali se na misel mi ni prslo da bi sel pit kaj sele pijan vozit.
mi pa gremo u gostilno... sam se ga usi okol mene praci nabutajo jest sm pa na kokakoli... miu še jetra razžrla... :)

LP Rok
Slika

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Če jan 22, 2004 6:07 pm

No ja .. alko pa volan jaz obsojam!!!
Tudi jaz sem ga ze pil, pa sem potem poklical kolega da me je prisel iskat. Ker jaz z alkotom ne grem za volan!
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Zorqon
Novinec

Kraj: maribor

Napisal/-a Zorqon Če jan 22, 2004 6:13 pm

Po mojem je vožnja pod vplivom alkohola skrajno neodgovorna!!! Posebaj pri vozniki začetnikih!!
Mislim da bo (če bo imel srečo in dobrega odvetnika) dobil najnižjo kazen ki je predpisana z zakonom (3 pike in 90 000 sit kazni) to pa še ne pomeni da mu bodo vzeli izpit kajti za prvi dve leti ima na voljo 7 pik...in ko teh 7 pik prekorači mo bodo vzeli izpit!!
Kar je tudi prav :twisted:

Kar pa se tiče hitre vožnje...nobedn od nas ne mora rečti da je ekstra dober voznik..ampak z vsakim hitro prevoženim kilometrom postajamo boljši vozniki!! :)

Ampak če voziš vedno počasi pa si nikoli ne pridobliš izkušenj...avto moraš včasih tudi peljati bolj hitro, da te začne malo sukat..zato da se naučiš kako avto se korigira
Potem pa poslušaš neko 50 letno bakico ki pravi kako izkušen voznik, da še nikoli ni imela prometne in da vedno vozi po predpisih.....pa pride enkrat pozimi na ploščo leda pa direkt v jarek parkira zato ker si pred tem nikoli ni pridobila izkušenj z hitro vožnjo in zanašanjem
Policaj: " boste pihali??? "
Voznik: " ne, bruhal bom "

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Če jan 22, 2004 6:19 pm

just_in je napisal/-a:
Bor je napisal/-a: Ko sem jst mel 2 mesca izpit sploh nisem mel cajta v gostilno it. Smo se sam okrog furali se na misel mi ni prslo da bi sel pit kaj sele pijan vozit.
mi pa gremo u gostilno... sam se ga usi okol mene praci nabutajo jest sm pa na kokakoli... miu še jetra razžrla... :)

LP Rok

Sam je res kriza, če si mlad voznik. Sošolci naročijo pivo jaz jih pa žalostno pogledam ter naročim Đus (juice :) ) z vodo (socialc :D ).
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če jan 22, 2004 6:26 pm

Symoon je napisal/-a:
just_in je napisal/-a:

LP Rok

Sam je res kriza, če si mlad voznik. Sošolci naročijo pivo jaz jih pa žalostno pogledam ter naročim Đus (juice :) ) z vodo (socialc :D ).

nič ni kriza....
jaz sem 2 leti pil redbull-e ko so ga drugi lizali na polno...
pač sem jih spil po 8-15 na noč pa je blo :wink:
SlikaSlika

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Če jan 22, 2004 6:26 pm

Zorqon je napisal/-a:Po mojem je vožnja pod vplivom alkohola skrajno neodgovorna!!! Posebaj pri vozniki začetnikih!!
Mislim da bo (če bo imel srečo in dobrega odvetnika) dobil najnižjo kazen ki je predpisana z zakonom (3 pike in 90 000 sit kazni) to pa še ne pomeni da mu bodo vzeli izpit kajti za prvi dve leti ima na voljo 7 pik...in ko teh 7 pik prekorači mo bodo vzeli izpit!!
Kar je tudi prav :twisted:

Kar pa se tiče hitre vožnje...nobedn od nas ne mora rečti da je ekstra dober voznik..ampak z vsakim hitro prevoženim kilometrom postajamo boljši vozniki!! :)

Ampak če voziš vedno počasi pa si nikoli ne pridobliš izkušenj...avto moraš včasih tudi peljati bolj hitro, da te začne malo sukat..zato da se naučiš kako avto se korigira
Potem pa poslušaš neko 50 letno bakico ki pravi kako izkušen voznik, da še nikoli ni imela prometne in da vedno vozi po predpisih.....pa pride enkrat pozimi na ploščo leda pa direkt v jarek parkira zato ker si pred tem nikoli ni pridobila izkušenj z hitro vožnjo in zanašanjem

To si pa extra lepo napisal!!
Aja in sem proti (preveč) pijanim voznikom. Sošolc je enkrat vozil čist pijan in jaz bi se mu prav smeju u glavo, da bi ga dobil. Ker si bi res zaslužu. Aja takrat me ni blo zravn (hvalabogu)
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Bor
Uporabnik

Napisal/-a Bor Če jan 22, 2004 6:54 pm

Opazam da nas je zelo veliko mladih ( predvidevam da smo po vecini mladi na forumu)
ki razmislamo z svojo glavo. In to je kar pohvale vredno.

Sam se nisem peljal in se tudi se nisem peljal z nikomer ki bi bil pijan. In tako bo tudi ostalo. Grem rajs pes al pa z taxijem al pa magari domov poklicem da me pridejo iskat.

Kar se pa hitre voznje tice oz divjanje kot temu nekateri pravijo pa mislim da ni nc narobe dokler ne pretiravas al pa nisi v naselju al pa pijan. Tud sam sem in se rad hitro peljem. Ampak opazam da zadnje case vse manj . Sicer ne vem zakaj ampak tako je.

To da pa voznike zacetnike obravnavajo drugace kot ostale se mi zdi pa cist pravilno. Ker trenutno imam 3.5 leta izpit in prefuranih okrog 80-90k km pa mislim da to se vedno niso izkusnje ki bi bile hvale vredne.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če jan 22, 2004 7:08 pm

Nebom se nekaj pametnega delal ker sn še vedno nov tu, samo mam pa vseeno nekaj za povedat...

Sem na forum sn se prijavo zato ker obožujem avte, in ker so me ustavli tudi samega, sem se prijavo da bi vas povprašal za neke informacije, ker jih sam ne morem dobit nikjer. Ko so me ustavli sem napiho 0,76 promila, VENDAR nisn spiu več kot treh red bul vodk. Organizem je drugačn, eni spijejo tri gajbe pa napihajo 0,5 eni spet spijejo dve vodki pa bruhajo pa napihajo 8,0 . (pa da neo kdo to dobesedno jemal) Takrat ko so me ustavli NISEM biu pijan, ni se mi vrtelo, nisem mel motenih sposobnosti, ampak napiho pa sem.

Tak da vas prosim da nea jeb!te mater vsakemu ko vas kaj vpraša ampak mu lepo odgovorite na vprašanje, če pa nimate nič drugega za povedat ko pa mu spre!ebat fse pa bolše da ne napišeše nič.

Zaj pa začnite pluvat tudi po meni.

Bor
Uporabnik

Napisal/-a Bor Če jan 22, 2004 7:14 pm

Kokr sem jst stem seznanjen je recimo 0.5 enako pri vseh ljudeh (kar se tice upliva na vozne sposobnosti) sam da bo en pir spil drug pa pet. Cist odvisno najvec od teze pa od telesa kok sprejema lakohol.

Moje mnenje! Prosim za korekcijo ce se motim.

Uporabniški avatar
Vince
Stalni uporabnik

Re: mladi voznik, 1,2 promila alkohola, posledice?

Napisal/-a Vince Če jan 22, 2004 7:21 pm

hitri voznik je napisal/-a:Pred kratkim so me policisti ustavili, in pri tem sem napihal 1,2 promila alkohola. Izpit imam 2 meseca, torej sem mladi voznik. Zanimajo me posledice - pravne. Ali bom brez izpita - za koliko casa. Prosim, svetujte mi!

Jaz bi ti vzel izpit pa ga upepelil v krematoriju :evil:
Pa še na peso bi te 3× :evil:
Madona ej...to ne more bit res...kr pikce fašem ob takih "uboščkih" kot si ti...

LP

Vince
Največji osebni dosežek
*********Državni prvak L klase v letu 2003********
Najvišji teamski uradni rezultat
*********165.2dB*********

Zaston se še mačka ne gon!

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Če jan 22, 2004 8:39 pm

Vince, da ne bos mislil, da ko ti brahmo in 4 pare 20tk nazges cez vse razumne meje, da nimas motenih sposobnosti al pa da si povsem nenevaren na cesti. Se resilca bi lahk s ceste spravu, ker ni variante, da ga s svojimi crnimi spegli ob tko glasnem ropotanju avta, ko se ljudje se zunaj za usesa drzijo, slisis ali opazis prej, predno se zaleti vate... Pa brez zamere
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov