MihaK3 je napisal/-a:
Hmmm....malo sem preletel tole temo in...za 2000 € se je dalo dobiti takole ohranjeno ameriško makino?Pa s klimo in tempomatom? No resda je V6 z ne največ konji, ampak vseeno - za tak denar komaj dobiš dobro ohranjen 10 ali več let star Clio...
89gasper je napisal/-a:Jaz se ne strinjam, da se da dobiti lepega ZJ Grand Cherokee-ja z 5.2 V8 motorjem za 1000€. Mogoče sem pa tja kakšna izjema...
5.2 V8 se mi pa vsaj po podatkih ne zdi ravno podhranjen. Menjalnik je štiristopenski. Če pri vožnji v klanec preveč "brunda" se doda malo več gasa, da prestavi prestavo nižje in bo tdi takoj malo bolj zadaj.
gasolinedream je napisal/-a:Dobi še se kaj ugodnejšega od lexusa. Vectre 2.5 v6 se prodajajo za 1000 do 2000€. Roverja 45 (mala limuzina dolga manj kot 4,4m) dobiš z 2.0L v6. Na tem forumu se ga je nekdo trudil prodat za mali denar, pa ni in ni šel. Stari bmwjevi 2 litraši (niti ne tako stari) so bili povečini 2.0L.
Vsi naštet avti so normalne velikosti ter imajo 150-170KM, kar niti ni veliko. Registracija je relavitno ugodna (do 2.5L). Niso vsi večcilinderski motorji ogromnih prostornin. Dobilo se je tudi motocikel V6 motorjem in nekaj pod 1000ccm:) V poršu pa se je dobilo 3.0L 4cyl motor (ki mislim da je bil hkrati tudi najdražji 4cyl avto nekaj časa, mogoče še zdaj).
Treba pa je razčistit, ali se tukaj gre da cilindrov mora biti vsaj 6, ali za to da smo ljudje naveličani zvoka ter "normalnosti" 4 cilindercev.
Meni recimo Volvov 5cyl turbak ali 4cyl boxer zveni lepše od večine V6 ali V8. V12 pa v živo še nisem imel slišat. Tudi 3cyl (ki se mu V8 ljubitelji) radi smejijo, lahko naredi svojevrstno zadovoljivo zvočno kuliso. Ali pa boxer diesel.
MihaK3 je napisal/-a:Buick Electra se mi vizuelno niti približno ne dopade tako kot Monte Carlo.
Matjazy je napisal/-a:Sicer pa če je govora o poceni šestakih, osmakih.. imel sem BMW e30, 324TD. 6 cilindrski turbo diesel. Poceni za kupit, poceni za vozit, je pa pač star diesel, nima to veze s kakšnim v8 bencinarjem z 2x toliko ccm. Poraba okrog 7l/100km. Dobrega sem prodal za 800€
Blinder je napisal/-a:Zakaj pa vi želite več kot 4 cilindre, če ne zaradi zvoka? Zaradi placebo efekta, da gre bolje?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov