Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Kateri je boljši?

1.) Astra OPC
6
7%
2.) Golf GTI
15
17%
3.) Megane RS
18
21%
4.) Ford ST
11
13%
5.) Pro_Ceed GT
3
3%
6.) Audi S3
9
10%
7.) BMW 135
10
12%
8.) ostali/ga ni na seznamu
14
16%

Skupaj glasov : 86

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: EDIT: GTI; OPC; RS; ST; M; Kateri je boljši?

Napisal/-a adis So okt 26, 2013 8:18 am

Jerch_ je napisal/-a:
hehe.. ce se ne motim sva oba imela passata, jst sem si že ispolnil željo z bmw-jem, ti pa se isces (glede na bmw forum, op.p.) :lol:

Obstojnost je del zgodovine in je fiksna postavka.. nima veze.

Od hot-hatchev me je vedno fasciniral zvok od R32 pri G5, kar pa sem vozil pa predvsem S3. Zakaj? ker sem se počutil suvereno, ker je občasno lepo porinilo zadek in sem zdriftal kaksen ovinek, ker ni imel katalizatorja in je obcasno (vedno na uvozu na AC :evil: ) pocilo na blokadi ali ko je ESP prekinil dovod goriva na visokih obratih, ker je moja babica mislila da je to pač nek navaden avto za it iz točke A do B in za konec ker sem se lahko z letnimi gumami mirno vozil po snegu. no ustavit se ni dalo, to je res..
imam pa ze od nekdaj zeljo probati megana, focusa. Predvsem zaradi podvozja. Ostali hatchi so pa tako.. nevem kako bi rekel, dokler jih s čipirano enko nesem po vsej črti in imam 30-40% nizjo porabo.. to za mene niso HOT hatchi ampak avarage hatchi. Pa mel tradicijo al ne. Aja zvok.. ja to pa je res. zal sem se mu moral odpovedati pri 50kkm na leto. je pa res, da na zadnji klopi sedeci imajo lahko do 40 stevilko noge. Med luknjami ne rabim vijugat. pa brez zamere

poleg passata,ki je še vedno pri hiši je tu še američan, ki skrbi zgolj in izključno samo za mestno vožnjo =P

pametne 335-ke še vedno ni na trgu a se mi ne mudi...če sem zdržal pol leta brez nje bom pa še pol leta če bo treba.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Katerega hot-hatch-a nižjega srednjega bi izbrali in zak

Napisal/-a maniaxxx So okt 26, 2013 9:37 am

zame je hot hach avto, s katerim greš iz točke A v točko B preko točke C in D zato ker tako želiš in pri tem imaš nasmeh do ušes....znamka, moč, poraba in karkoli drugega pri tem ni pomembno. Sploh ta da imajo dandanes hot hacki skoraj 300 konjev je že pretiravanje, uživaš lahko tudi v avtu s pol manj konji, če nima ravno 20 col gum in dveh ton....
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne okt 27, 2013 4:04 am

Kregate se okoli mišjega k...a v oslovi senci.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po okt 28, 2013 12:25 am

AgitatoR je napisal/-a:Kregate se okoli mišjega k...a v oslovi senci.

saj se noben ne krega.. Vsak ima lahko svojega favorita. Pač argumentira zakaj in to je to.. če pa je razlog popolnoma osebne narave, recimo lepota ali kak drug fetiš pa je treba to spoštovati. ker to se ne da meriti. ravno tako mora tisti, ki reče da mu je nek avto lepši in bi ga zato izbral spoštovati drugega ki mu ni. sem pa mislil, da je na forumu več takih, ki primerjajo realne podatke in občutke po vožnji obogatene z dejanskimi številkami. Da se debata razvija po metodah zgodovinske dinamike znamke ali drugih subjektivnih dognanjih je tudi ok. Težje pa je s to idejo posiliti nekoga.
Kar sem hotel rečt je, da če bi se nekdo vsedel v samo dva od zgoraj opisanih avtov bi drugace pisal. ker bi lahko nekaj dejansko primerjal. tako pa tukaj primerjamo v večini primerov subjektivna mnenja izoblikovana na podlagi domisljije ali internetnih virov.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po okt 28, 2013 5:28 am

Sam bi imel Mazdo3 MPS.
Ker avto vedno kupim zase in ne za sosede, ker so mi všeč veliki nenaviti motorji, ker si podvozje deli s Focusom in ker nepoznavalec sploh ne opazi razlike z navadno verzijo, meni so pa všeč ravno detajli na MPSki. Briga me za njen pedigre.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po okt 28, 2013 8:19 am

Tole je grdo !!!
Slika

Ta pa je sam normalen !
Slika
Zato raje Golfa GTI !

NE !
Slika

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Po okt 28, 2013 9:36 am

no, Ivan36, meni zgornji megan deluje najlepše... od omenjenih treh...
astra pa najgrše :!: 8)
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po okt 28, 2013 10:12 am

Saj to veš, da gre v tvojem primeru zgolj in izključno za stvar subjektivnega dojemanja pojma všečnosti? Stvar bi sicer lahko lepo zaokrožil z argumentom, da ti je prvi neskladen glede na sprednji konec, tretji cenen zaradi prepada pod lučmi. Drugi, drugi pa proža erekcijo v tvojih hlačah in je glavni razlog, da žena še ni pobegnila s sosedom.

Je res tako težko napisat zakaj eden ja in drugi ne?

PS: menda ima Renault pripravljenega Mégana, ki gre na ringu pod 8 minut... No, čas bi že bil za kako "spiced up" različico. Glede na akutalnega pa to niti nista več zgolj "dve sekundi".
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po okt 28, 2013 11:08 am

mislim, da bi se v debato ( sodeč po merah vozila) z lahkoto vključila še subaru impreza ( seveda govorim, o "hatcu" ).

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po okt 28, 2013 11:33 am

Ivan36, če že delaš primerjavo, delaj z OPC, ne pa z GTC s športnim paketom:
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 Po okt 28, 2013 12:23 pm

Dajmo biti pošteni, prav zanič ni noben a nimajo vsi take karizme, kot ravno Golf GTI, vse ostale lahko oblačimo v razne OPC in CCP pakete pa niso že v osnovi športniki je le PAKET :D Kje pa je Civic sedaj a ima sploh kak strupen izdelek ?
Mazda 3 MPS
Slika

STi
Slika
Zadnjič spremenil Ivan36, dne Po okt 28, 2013 12:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 Po okt 28, 2013 12:27 pm

Še Civic MUGEN Type-R
Slika

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Po okt 28, 2013 12:48 pm

Ah kje prjatli.. GTI je tok lepo narjen.. da tole ostalo te 2Fast2Furious zgledajo k neke igračke iz vrečke presenečenja :lol: No pa še razlaga za tistega renojevca.. zakaj? Zato ker GTI je bolan hkrati pa izgleda resno, z njim k se prpelješ recimo folk ga občuduje ni pretirano otročji z razno navlako, zgledaš odrasel ki veš kaj je dobro. K prletiš z temi igračkami z kup spojlerji rečejo lej ga mulo z to čičko misli da ma 700+ hp in izgledaš smešno.. Ne rečem maš tut mulote ki si lastijo GTI-ja in ga tut zrižajo razne spojlere lexus luči itd.. in potem je isti občutek kot z tistimi zgoraj navedenimi.. in sem absolutno proti.. Original GTI je top.. Jaz sem tudi mlad 23 let.. samo nisem nikoli hrepenel za takimi avti.. ravno obratno če bi se mogu pelat z temi vsemi spojleri, izpuh fi120mm da lahko stlačiš nogo not itd. bi mi blo tako neprijetno da bi šel raj na bus.. Se pravi moj razlog zakaj GTI ker voziš dobr avto, kvaliteten avto z vozniku prijetnimi materijali in zelo umirjeno, skladno obliko ki ne izstopa in povdari tvojo resnost, odraslost in dober okus za izbiro avta :lol: ok še en faktor je pomemben, moraš biti vzoren voznik.. če prletiš na pouno in skor zbiješ nevem družini dva mala otroka bojo pogledi zloo grdi in boš spet mulo, norec, divjak :twisted:

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po okt 28, 2013 1:26 pm

Dj Big je napisal/-a:No pa še razlaga za tistega renojevca.. zakaj?

Ja lubček, a tok me maš rad? oops

Dj Big je napisal/-a:Zato ker GTI je bolan hkrati pa izgleda resno, z njim k se prpelješ recimo folk ga občuduje ni pretirano otročji z razno navlako, zgledaš odrasel ki veš kaj je dobro ... ne izstopa in povdari tvojo resnost, odraslost in dober okus za izbiro avta :lol:

Sorry kolega, rdeča nit GTI Golfa ni nikakor diskretna brutalnost... Niti mu to kakorkoli uspeva, saj ti hodijo trkat na šipe, te prosit za avtogram, se slikajo s tabo... No šalo na stran. Golf pač ni coupé, Astra in Mégane sta. Pa da se ne boš čutil ogroženega, nikjer nisem napisal, da je katerikoli slab ali grd, sploh pa nisem tako označil Golfa GTI. Če boš pozorno prebral tisto mojo ("wow") objavo, boš videl, da sem zgolj napisal, da ima Renault več zgodovine kot je R.S. zadnjih nekaj let. Eno ali drugo ime, tovarna je še vedno v Dieppu. Kaj, sedaj ko je Caterham poleg, bi morali vse skupaj "ugasnit" za en mesec in nato na novo štartat? Tudi je več zgodovine, kot si sam misliš (z izjavo "prvi Renaulti ... 5 GT Turbo, Williams"). R9 je predhodnik 19 in Mégana - "evolucijsko" gre pa za en avtomobil, ki je bil pod večimi imeni.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Po okt 28, 2013 1:50 pm

Ivan36 je napisal/-a:Dajmo biti pošteni, prav zanič ni noben a nimajo vsi take karizme, kot ravno Golf GTI, vse ostale lahko oblačimo v razne OPC in CCP pakete pa niso že v osnovi športniki je le PAKET :D Kje pa je Civic sedaj a ima sploh kak strupen izdelek ?
Mazda 3 MPS
Slika

STi
Slika

:lol:

Drugače pa Astro OPC.
Je najlepši od vseh zame osebno. Pa udobnejši od Megana kar so vsi do sedaj omenili in nič kaj velik slabši od Golfa. Lega in moč bi bila pa tudi vrh glave dovolj.
Ja tako, da tukaj zmaga Astra zame.

Slika
Slika

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big Po okt 28, 2013 1:58 pm

Oprosti samo nisem gej, sem v zvezi 6 let ;)

Ogrožen nisem niti najmanj, glede te zgodovine ki te tako boli. Vsaka znamka svojo zgodovino in si očitno narobe razumel.. Ok Renault je skos neki opuščal spreminjal.. in moreš biti res velik ljubitelj in pripadnik Renoja in ja verjetno kar nekaj prebrati da potem razumeš kaj pa kako.. Pač golf od nekdaj fura ta GTI sistem in nerabiš biti ekspert za ugotavljanje zgodovine :tomidelej:
Nihče ne govori da je kateri koli grd.. Če se nemotim je debata kateri avto JA in razlaga zakaj.. vsak ima pravico svojega mnenja.. ne si to tolko vzemati h srcu. Razni RS-I type R-i lej to so top šit avti sploh če rad igraš NFS tiste k daješ spojlere nevem kaj so... Potem itak vozš sanjski avto.. Recimo Clio RS taka normalna barva brez raznih oranžnih, rumenih, zelenih.. je men ful dobr avto, ne izstopa lepo dva rorčka mal šerši in lepo na izi.. Drgač pa coupe sm meu A3 in meni ne odgovarja sploh.. Mi je pa itak GTI 5 vratn najlepši.. 3 vratn mi ni.. Udobje je itak pr Golfu top.. Sploh pa če veliko časa preživiš v avtomobilu kot jaz.. slabe ceste, mesto.. Dsg super opravlja svojo nalogo in prostora je več kot dovolj pa tudi ni se treba pregovarjat kdo bo skakal iz avta premikal sedež da se še 3-ji usede..

Ivan63 je lepo povedal.. slabi ni niti en.. GTI je ikona in je prepoznaven ampak kljub temu meni tudi najbolj uporaben če ga nočeš imeti samo za gledanje ampak dejansko za vsakdanjo vožnjo.. je kompromis med športnostjo in udobjem.. zato tudi nima nekih ekstremnih rezultatov na stezah ker to je skregano z logiko.. če hočeš rezultate je potem RS pravo vozilo zate ampak potem to vsekakor ni vozilo ki bi z njim delal 100km dnevno.. ampak bolj za proste dneve krajše ture in seveda za sproščanje na stezi v čem se pač izkaže.. Nisem ljubitelj Mazd samo tale MPS pa priznam ni napačna.. Aja Ford ST najbolj grd.. lahko ima nevem vesoljsko podvozje.. nebi se mogu vozit v temu avtu.. notranjost je taka grda :o Zunanjost pa tudi meni osebno grda.. Am Astra OPC nekak mi ne potegne taka cela okrogla pa nabuhla kot bi jo čebele popikale.. pa tisti trikotniki v odbijaču nevem no.. k ena lepinja.. Recimo če bi imel 2 vozila.. bi bil GTI za vsak dan.. užitek v vožnji.. RS bi biu za priložnosti kot so grobnik.. sam pol bi bla bolanija še bl trd.. školke zici notr pa predelava na ful.. da bi bla pol res s strani performanc raketa da bi upravičla strošek 2 vozil pri hiši..

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po okt 28, 2013 2:13 pm

Dj Big je napisal/-a:Oprosti samo nisem gej, sem v zvezi 6 let ;)

Februarja bo 9 let., odkar sva z mojo skupaj. A čva še organ premerit? (daj kolega, beri to v zajebanciji, kot tudi tisto izjavo)

Dj Big je napisal/-a:..glede te zgodovine ki te tako boli. Vsaka znamka svojo zgodovino in si očitno narobe razumel..Če se nemotim je debata kateri avto JA in razlaga zakaj.. vsak ima pravico svojega mnenja.. ne si to tolko vzemati h srcu.

Pa saj si ne jemljem k srcu, sem mislil, da debatiramo... Očitno sem čuden :D Posledica ljubljanskih lokalcev oops

PS: ravno razmišljam, da bo problem res v meni, ker pojme, kot so "ikona", "legenda" ali celo "revolucija", dojemam v primarnem pomenu. In so avtomobili, ki ustrezajo prvima dvema, samo med te nikakor ne spadajo ti, o katerih govorimo. Kot tudi naši protesti niso bili nobena revolucija, zgolj bleda senca revolucije.

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big Po okt 28, 2013 2:20 pm

odprti clio je napisal/-a:
Dj Big je napisal/-a:Oprosti samo nisem gej, sem v zvezi 6 let ;)

Februarja bo 9 let., odkar sva z mojo skupaj. A čva še organ premerit? (daj kolega, beri to v zajebanciji, kot tudi tisto izjavo)

Dj Big je napisal/-a:..glede te zgodovine ki te tako boli. Vsaka znamka svojo zgodovino in si očitno narobe razumel..Če se nemotim je debata kateri avto JA in razlaga zakaj.. vsak ima pravico svojega mnenja.. ne si to tolko vzemati h srcu.

Pa saj si ne jemljem k srcu, sem mislil, da debatiramo... Očitno sem čuden :D Posledica ljubljanskih lokalcev oops

Očitno nisi slišal za sarkazem, z moje strani je bil tut hec.. očitno dajem vtis zelo resne osebe :shock: :lol:

Seveda debatiramo.. Glede prebivalstva ljubljane.. mislim da je pa že čisto druga tema, o kateri bi lahko veliko napisal samo se nebo navezovalo na temo ;)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po okt 28, 2013 2:24 pm

Dj Big je napisal/-a:Očitno nisi slišal za sarkazem, z moje strani je bil tut hec.. očitno dajem vtis zelo resne osebe :shock: :lol:

Če pa GTI-ja furaš :lol: moram nekje dobit kaj na probo; zadnji GTI, ki sem ga vozil je bil 16V Mk II...

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big Po okt 28, 2013 2:39 pm

odprti clio je napisal/-a:
Dj Big je napisal/-a:Očitno nisi slišal za sarkazem, z moje strani je bil tut hec.. očitno dajem vtis zelo resne osebe :shock: :lol:

Če pa GTI-ja furaš :lol: moram nekje dobit kaj na probo; zadnji GTI, ki sem ga vozil je bil 16V Mk II...

Boš potem ratal še ti resen, tako kot jaz. :mrgreen:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov