jordan je napisal/-a:hahehihoh je napisal/-a:Maxl1 je napisal/-a:Preden so delali pločnik je bila omejitev na relaciji Brezovica-Log takšna:
- po koncu Brezovice 90 km/h
- križišče za Lukovico in 70 km/h
- spet 90 km/h
- križišče za Dragomer in 60 km/h
- spet 90 km/h
- križišče za Log/Dragomer in 70 km/h
- spet 90 km/h
- prihod v Log 50 km/h
In ja, da ne bom offtopic, večina jih konstatno vozi 60 km/h, pa če je naselje ali pa ne...
Tudi jaz sem med temi. Sicer se na opisani relaciji ne vozim, ampak se vozim drugje, kjer je podoben režim in že zaradi komforta ne upoštevam omejitev. Ves čas vozim okrog 70 km/h, le v naseljih malce popustim plin (gledam, da ne presežem vrednosti 60 km/h). Da bi stalno pospeševal na 90 in zaviral na 60, mi se zdi bedarija, predvsem pa manjša udobje pri vožnji.
Hvala! O tem sem jaz govoril. In pomemben podatek, da govorimo o razdalji dobrih 4 km!!! Škoda goriva in živcev za nepotrebno pospeševanje in zaviranje.
No pa smo tam, škoda vmes pospeševat, škoda na semaforjih bit malo bolj "dinamičen", škoda NE zapret celotnega križišča, če lahko s tem prideš čez en interval prej (in zajebeš cca. 20 avtov samo v tisti minuti, drugače pa še veliko več), škoda se umaknit koloni za sabo ob idealni priložnosti, škoda ne imet prižganih meglenk, če ti bolje vidiš zarad tega, čeprav v dani situaciji niso dovoljene, škoda dat smernik v krožnem, ... vse na račun "udobja" pri vožnji!

Vse super za vas, ampak ste prav patetični, ker gledate le ne svojo rit. Dva takšna še nista problem, če se pa večina voznikov obnaša tako, dobimo realno sliko dogajanja na naših cestah!

Na račun tega, ker je nekomu "škoda" nekaj storit drugače, imamo samo sranje na cestah!
Očitno je glavna motivacija na naših cestah lastna rit, zato pa je "kultura" na cestah na takšnem nivoju!

Ne bit presenečeni, ko vam bom trobil, ko vam bom pokazal sredinca v krožnem, ker ne date smernika, ko vam bom po prehitevanju zabremzal pred nosom, ker ste mi pospeševali, enostavno ste navadna goveda, nimate nobene cestne kulture, gledate le na lastno rit, pa nimate niti pojma, da s takšnimi dejanji posledično na cesti same sebe jeb*** v glavo!
To ne leti na nikogar osebno, leti na tiste, ki na cesti izvajajo egoistične poteze, ti se pa kar zavedajte, da tudi najbolj kulturni vozniki postanemo agresivni, ko nekdo dela neumnosti!
Zaradi takšnih in drugačnih "komfortistov" se po mestih j***a trikrat dlje, kot bi bilo potrebno in to je v naši ljubi državi postala že navada...