Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Ali boste kupili letno vinjeto?

Da, ker avtocesto uporabljam pogosto.
63
57%
Da, čeprav se bom peljal samo nekajkrat po avtocesti.
19
17%
Ne, lani sem jo kupil, letos/drugo leto ne več.
15
14%
Ne, ker jo ne potrebujem.
11
10%
drugo....
3
3%

Skupaj glasov : 111

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Re: Boste kupili letno vinjeto?

Napisal/-a eentox To jan 28, 2014 11:57 am

verjemi ob prvem pregledu boš plačal kazen za nepravilno nameščeno vinjeto. Vsaj vinjete ti ne bo treba kupiti, boš jo pa moral odtrgati dol s folije in jo nalepiti direktno na steklo takoje pred darsovcem ;) Če boš mel srečo se bo lepo prilepila, če bo kaj poškodovana pa bo na koncu "štrlela" in se zna zgoditi da boš še kdaj zaradi tega ustavljen, zato imej pri sebi potrdilo kazni ki si jo prvič prejel :)
To so lastne izkušnje nažalost iz leta 2012. Ni bil namen kogarkoli "okoli prenašati", vendar sem imel 2 avta in mi je bilo škoda za oba kupovati vinjeto. Dokler nisem bil ustavljen sem bil zihr da sem najbolj hud, potem pa niti ne več tako :D Po kratkem poskusu prepričevanja gospoda, da me spusti z opozorilom je bil zelo jasen, da nimam šans, je imel že preveč takih pacientov :) pravi da mu ob pogledu skozi tist daljnogled izpiše neveljavna vinjeta, nevem če je to res, vendar glede na to, da me je potegnil ven iz sredine kolone devetih vozil, je imel ogromno srečo ali pa pravilne podatke...
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To jan 28, 2014 12:29 pm

Eno devetino šans je imel, da je potegnil ven tistega z neveljavno vinjeto. No mogoče pa vas je bilo 3-4 z neveljavno vinjeto in potem ni bilo treba posebne sreče, da je ulovil enega z neveljavno
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

virtuoso89
Novinec

Napisal/-a virtuoso89 To jan 28, 2014 12:35 pm

Jaz sem v dveh letih šel čez ogromno kontrol z vinjeto na foliji, pa me niso nikoli ustavili. Tako da dvomim da kaj vidi na daljnogledu.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jan 28, 2014 6:38 pm

čare je napisal/-a:Kazen je ista kot da je nimaš,sam tebi po avtu brez naloga nima kdo kaj šarit.

Kazen je ista, vendar darsovc niti nima pravice posegat z roko v notranjost vozila z namenom šlatat vinjeto,kaj šele da bi se v avto usedel. To lahko naredi le carina.

Če te darsovc ustavi in vidi, da je vinjeta nalepljena na folijo ipd., bo vinjeto poslikal, ti pa boš dobil položnico za 300€ + odkartal boš za novo vinjeto.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh To jan 28, 2014 9:47 pm

Nočem namigovati na nobena podla dejanja, ampak... kaj točno se zgodi, če darsovcu ne ustaviš in greš naprej? Za tabo se najbež ne bo zapodil, ali bo klical policijo?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To jan 28, 2014 11:56 pm

Je kolega se tko odpeljal mimo njega.

po posti je dobil kazen in to je to :mrgreen:
turbo inside

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr jan 29, 2014 10:57 am

čare je napisal/-a:Kazen je ista kot da je nimaš,sam tebi po avtu brez naloga nima kdo kaj šarit.

Prvo leto ko so bile vinjete so me ustavili na eni od pump (ne spomnem se več točno kje, nekje okoli LJ), in sem moral dat šipo dol da je tip pogledal če je vinjeta pravilno nalimana. Če lahko al pa nesme nevem, verjetno ne sme, ampak če sumi da kaj ne štima lahko nekdo drug to preveri tako da najebeš v vsakem primeru :D Od takrat pa nikoli, samo "kontrole" z daljnogledom.
I'm not speeding I'm qualifying...

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Sr jan 29, 2014 6:16 pm

Jaz bom kupil vinjeto. Čeprav se vozim lahko po regionalki ker nimam več kot 15km do službe, nikoli pa neveš kdaj moreš res kam skočt in da boš še tuhtal kje vinjeto kupt se mi zdi mal brezveze. Nevem kak mate voljo goljufat z raznimi foljami itd, kupiš pa maš mir za cel let in mirno vest k se pelješ mimo kontrole. Niti se mi ne zdi draga, preračunano stane 3 škatle čiku na mesec. Je pa res druga plat te zgodbe da je država z našim denarjem naredila ceste, mi pa še zdaj plačujemo kot budale. Če nam ne vzamejo tuki nam pa drugje.

Uporabniški avatar
sparcoVRS
Nov uporabnik

Napisal/-a sparcoVRS Sr jan 29, 2014 6:53 pm

_furby_ je napisal/-a:Je kolega se tko odpeljal mimo njega.

Kok je pa dubu kazni? :D

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr jan 29, 2014 6:55 pm

Jz sem septembra zamenjal avto, iz starega vzel dol in nalepil na novega. V petek sem kupu avto, v pondelk pa sel v zagreb in je slovenski policaj neki cudno gledal, potem pa zacel jo dol praskat. Na sredini je k sreci drzala, ob strani pa jo je komot dol potegnu. Rekel sem mu da sem komi kupu avto in da je blo to gor. Me je spustil naprej in taisti nazaj v slo tut. Je pa reku da mi priporoca da zamenjam, ker skoz darsovo kontrolo ne bo slo. K sreci mi jih ni ratalo srecat, sem pa takoj decembra sel po novo.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr jan 29, 2014 9:00 pm

Slicker je napisal/-a:Jz sem septembra zamenjal avto, iz starega vzel dol in nalepil na novega. V petek sem kupu avto, v pondelk pa sel v zagreb in je slovenski policaj neki cudno gledal, potem pa zacel jo dol praskat. Na sredini je k sreci drzala, ob strani pa jo je komot dol potegnu. Rekel sem mu da sem komi kupu avto in da je blo to gor. Me je spustil naprej in taisti nazaj v slo tut. Je pa reku da mi priporoca da zamenjam, ker skoz darsovo kontrolo ne bo slo. K sreci mi jih ni ratalo srecat, sem pa takoj decembra sel po novo.

Tko, za info:
V bistvu zelo dobro poznam te plave opice. In vem, da ti tega, da menjaj vinjeto ni dobrosrčno priporočal, ampak je to naredu samo zato, ker je preglup, da bi znal plačilnega napisat in da bi vedel, po katerem zakonu in katerem členu te lahk opali za 300€ :)

NejcZ je napisal/-a:

Prvo leto ko so bile vinjete so me ustavili na eni od pump (ne spomnem se več točno kje, nekje okoli LJ), in sem moral dat šipo dol da je tip pogledal če je vinjeta pravilno nalimana. Če lahko al pa nesme nevem, verjetno ne sme, ampak če sumi da kaj ne štima lahko nekdo drug to preveri tako da najebeš v vsakem primeru :D Od takrat pa nikoli, samo "kontrole" z daljnogledom.

Prvo leto so tut dobil po pički zaradi šlatanja v notranjost avtomobila. Nekdo se je zbunu (sicer ravno en tak s po svoji logiki in pameti nalepljeno vinjeto), ko mu jo je darsovc snel s šajbe. Od takrat dalje ne šlatajo več.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr jan 29, 2014 10:05 pm

sparcoVRS je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:Je kolega se tko odpeljal mimo njega.

Kok je pa dubu kazni? :D

Ne spomnem se tocno. Med 200 in 300 € je blo
turbo inside

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica So feb 01, 2014 1:01 pm

A to še velja, če prodaš avto in odlimaš vinjeto dol ter pošlješ na DARS z odjavljeno prometno?

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica So feb 01, 2014 5:27 pm

[quote="BBoss"]

O možnosti, da na regionalki pride do nesreče je bistveno večja zaradi uvozov s stranskih cest, nezavarovanega cestišča proti divjadi, raznoraznih kmetijskih strojev, kolesarjev, pešcev in da si avtomobili lahko nasproti vozijo z razliko hitrosti 180km/h na razdalji dobrega metra pa včasih izgleda kot na viteških turnirjih.

[/quote]

...pozabil pa si na nižjo porabo na regionalni cesti ;) razlika 2.5l.

meritve revije. Fiat 500L 1.3 diesel
90 kmh - 4.8
130 kmh - 7.4

Volvo V40 1.6 diesel 115 hp
90 kmh - 4.4
130 kmh - 6.8

Toyota gt86 2.0
90 - 5.9
130 - 8.6

mercedes A250 2.0t 200 hp
90 - 5.7
130 - 8.2

Uporabniški avatar
cobra11mt
Nov uporabnik

Napisal/-a cobra11mt So feb 01, 2014 11:14 pm

ojnica je napisal/-a:A to še velja, če prodaš avto in odlimaš vinjeto dol ter pošlješ na DARS z odjavljeno prometno?

Ne...

Povrjeno dobiš samo ob razgradnji avtomobil (potrdilo o razgradnji) ali pa menjava vetrobranskega stekla (račun,...)

http://www.dars.si/Dokumenti/Izdaja_nad ... e_260.aspx

Lp
A day you didn't learn something new is a wasted day!
S8 rezervni deli
LED žarnice

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne feb 02, 2014 4:11 pm

ojnica je napisal/-a:...pozabil pa si na nižjo porabo na regionalni cesti ;) razlika 2.5l.

meritve revije. Fiat 500L 1.3 diesel
90 kmh - 4.8
130 kmh - 7.4

Volvo V40 1.6 diesel 115 hp
90 kmh - 4.4
130 kmh - 6.8

Toyota gt86 2.0
90 - 5.9
130 - 8.6

mercedes A250 2.0t 200 hp
90 - 5.7
130 - 8.2

Kje pa si tele podatke našel? Sam večino vozim pa AC od 130-140km/h po GPS-ju, ostalih 15% vožnje pa je mestna (regionalk skoraj nimam) pa imam 5 letno povprečje 6,5 l/100km. Poleg tega pe še DPF, ki približno poveča porabo v povprečju za pol litra - aja gre pa za Mazdo 6 2.0 CD s 140KM. Tako, da so me teli rezultati kr presenetli, ker pol bi pri 90km/h moral imeti nekje od 4-4,5litra, kar je sicer dejansko izvedljivo samo z vožnjo v zavetrju kamiona.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne feb 02, 2014 5:15 pm

Podatki so prišli iz ene italjanske revije, ki testira (tudi) porabo.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a matey18 Ne feb 02, 2014 5:28 pm

Jst mam punti 1.3 mjet in mam porabo 4.5 90% avtoceste na dan 120-130kmh povprečje. Aja in danes sem kupil vinjeto in jo tudi že nalepil.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne feb 02, 2014 6:38 pm

Kupil danes na Petrolu preko klub kartice in nalepil najlepše do sedaj!

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Ne feb 02, 2014 8:41 pm

fare je napisal/-a:Kupil danes na Petrolu preko klub kartice in nalepil najlepše do sedaj!
Še moja prigoda - preden odlimam staro vinjeto z zunanje strani z alkoholcem zarišem, kje je vinjeta. Tako da potem novo nalimam lepo naravnost. No, letos je takrat padal sneg, jaz zarišem na šipo, odstranim staro vinjeto in potem vklopim brisalce, ki mi lepo izbrišejo oznake. :]
Pol pa na novo merit z metrom in iskat nivo... :sadd
Corolla TS 1.8 HSD: Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: madpanter in 7 gostov