pan-am je napisal/-a:Na svetu bi bilo veliko lepše, če se ljudje ne bi ukvarjali z drugimi.
matejxx je napisal/-a:pan-am je napisal/-a:Na svetu bi bilo veliko lepše, če se ljudje ne bi ukvarjali z drugimi.
To ti pa dam čisto prav.
Da še napišem eno mojo izkušnjo. Avtomehanik mi je dal pred leti čisto novi nadomestni avto. Ker sem imel avto čez vikend se z njim nisem skoraj nič vozil, tako da nisem naredil veliko kilometrov. Preden sem vrnil avto sem ga seveda moral napolniti z bencinom. Seveda sem natočil čisto minimalno količino bencina (meni se zdi da je najmanj dovoljeno točiti 5 l). In preden grem plačat mi ena ženska izjavi, "Kaj si kupujem tak avto če potem nimam za bencin". Odvrnil sem ji, da naj se briga za sebe in sem rajši odšel vstran. Ne vem zakaj se imajo eni takšno voljo vtikat v življenje drugih.
Drugače sem pa mnenja, da naj si vsak kupi tak avto kot je njemu všeč. Lahko avto za 100€, lahko pa tudi za 100 000€. Pač ljudje smo različni in imamo tudi različne želje pri avtih.
Locher je napisal/-a:Takšno mišljenje je eden izmed ključnih razlogov zakaj smo tam, kjer smo.
odprti clio je napisal/-a:Locher je napisal/-a:Takšno mišljenje je eden izmed ključnih razlogov zakaj smo tam, kjer smo.
Ne kolega, takšno mišljenje je ključno za s*anje v katerem živimo. Dokler se boste med sabo grdo gledali in "klali", bo tako in slabše. Ko se bo pa tako mišljenje spremnilo in končno zahtevalo pravno državo za vse, bo bolje. Tega pa ne bo nikoli, ker si imate toliko za opraviti s sosedi. Če pa ne z njimi, pa z Jankovićem in sinovi oz. z Janšo. Odvisno na katerem bregu je kdo.
hippo je napisal/-a:Locher je napisal/-a:odprti clio je napisal/-a:Locher je napisal/-a:Vsak živi svoje življenje in nihče se nima kaj vtikati v to, dokler je vse pošteno.
Tudi, če ni pošteno. Imamo ustavo in zakonodajo, ki določata, kako se ravna v primeru (dogovorjeno) nepoštenega življenja. Vtikajo se lahko samo tisti, ki so za to specializirani - tako na cesti, kot tudi širše.
Takšno mišljenje je eden izmed ključnih razlogov zakaj smo tam, kjer smo.
A hočeš reči da kar sami vzamemo pravico v svoje roke in polomimo roke tatovom, ustavljamo avte na cesti in jih kar zaplenimo, ...?
MBtouran je napisal/-a:Mislim da si je treba v zivljenju kupiti tudi kaj za duso pa naj bo to avto, obleka, vecerja ipd. Pretirano varcevanje za starost mi je pa nesmisel. Sem v poklicu kjer vidim razne usode ljudi tudi v mladih letih, pri cemer ti ne pomaga denar....
Locher je napisal/-a:MBtouran je napisal/-a:Mislim da si je treba v zivljenju kupiti tudi kaj za duso pa naj bo to avto, obleka, vecerja ipd. Pretirano varcevanje za starost mi je pa nesmisel. Sem v poklicu kjer vidim razne usode ljudi tudi v mladih letih, pri cemer ti ne pomaga denar....
Seveda je treba, ampak po pameti!
Definirati bi morali, kaj pomeni pretirano varčevanje. Je to 100, 200, 500 ali 1000 EUR / mesec?
MBtouran je napisal/-a:Locher je napisal/-a:MBtouran je napisal/-a:Mislim da si je treba v zivljenju kupiti tudi kaj za duso pa naj bo to avto, obleka, vecerja ipd. Pretirano varcevanje za starost mi je pa nesmisel. Sem v poklicu kjer vidim razne usode ljudi tudi v mladih letih, pri cemer ti ne pomaga denar....
Seveda je treba, ampak po pameti!
Definirati bi morali, kaj pomeni pretirano varčevanje. Je to 100, 200, 500 ali 1000 EUR / mesec?
To pa naj vsak pri sebi presodi. Osebno me ne moti ce ima sosed luxuzen avto in je kruh brez vsega, saj ga on in ne jaz.
Locher je napisal/-a:hippo je napisal/-a:A hočeš reči da kar sami vzamemo pravico v svoje roke in polomimo roke tatovom, ustavljamo avte na cesti in jih kar zaplenimo, ...?
Je treba takoj v ekstreme? S cinizmom ne boš rešil nič.
BBoss je napisal/-a:Locher je napisal/-a:hippo je napisal/-a:A hočeš reči da kar sami vzamemo pravico v svoje roke in polomimo roke tatovom, ustavljamo avte na cesti in jih kar zaplenimo, ...?
Zakaj bi to bil cinizem, če je to samo korak od tistega kar zagovarjaš. Verjetno ni vsak izučen za detektiva, inšpektorja ipd, da bi se lahko kar v vsakega vtaknil in takoj ugotovil a je določena zadeva poštena ali ne. Sploh, če so posredi še čustva in osebnostne značilnosti kot je foušljivost in žlehtnoba. S takimi zadevami se ni za igrat, ker lahko nekomu uničiš življenje tudi v primeru, da se na koncu zkaže, da je bilo vse čisto in po zakonih. Ker enkrat, ko je slaba novica lansirana jo noben demanti ne popravi in tega se najbolj zavedajo gnilobe od politikov ter to tudi na tak način počnejo, uboga nevedna raja pa skače pokonci kakor jim žvižgajo (beri: podtikajo raznorazne "novice").
Seveda je tvoj naloga, da če sigurno veš, da je nekdo naredil kaznivo dejanje, da to prijaviš organom pregona in s tem se tvoja naloga konča. Od tu naprej je stvar v rokah policije in pravosodja, ki dejansko ugotovi ali je zadeva zrela za postopek.
Je pa cela debata okoli tega nastala le zaradi tega, ker se vse preveč ljudi vtika v to kaj si je nekdo privoščil in kaj si po njihovem mišljenju sploh sme privoščit.
Se pa ne zavedajo, da kljub temu, da imata dva človeka recimo enake prihodke nekdo jedva spraska skupaj za eno staro koreto drugi pa si recimo lahko brez večjih težav kupi nov avto. Pa dejmo samo en tak primerček kaj lahko prinese tako razliko. Prvi osebek vsak dan pokadi eno škatlico cigaret in ker zraven pašejo kavice si jih privošči tudi trikrat na dan če to računamo, da je cca 6,5€ in to prenesemo na obdobje 6 let pride to dobrih 14.000€ in če drugi osebek ne kadi in ne kofetka pri tem še zraven proda 6 let star avto si lahko vsakih 6 let privošči avto za cca 24.000€ ali več, če uspe zraven še kaj drugega privarčevat. Se pravi je to daleč od tega, da je to misija nemogoče in da si zasluži vohunjenja in tihega fovšljivega obtoževanja ter razmišljanja v smeri da so vsi nepošteni, ki si privoščijo nov avto vreden več kot 20k€.
Locher je napisal/-a:hippo je napisal/-a:A hočeš reči da kar sami vzamemo pravico v svoje roke in polomimo roke tatovom, ustavljamo avte na cesti in jih kar zaplenimo, ...?
Locher je napisal/-a:Neverjetno, kako nam je uspel krasen offtopic.
fare je napisal/-a:Pa ljudje božji sej smo v demokraciji ne. Imaš plačo pa si kupi vsak kaj hoče. Garo za jurja ali pa takega za katerega komaj skup € nakrampa. Na koncu koncev kaj je avtor teme sploh hotel? Da vsak napiše kako plačo ima in kaj vozi ali kaj?
fare je napisal/-a:Da vsak napiše kako plačo ima...?
Locher je napisal/-a:Pusti pravno državo in ostali bullshit, ki je v ustih politikov. Ti dam primer iz opevanih ZDA. Poskusi goljufati na fakulteti tako, da bo kdo vedel. Naslednji dan si lahko iščeš novo fakulteto. Poskusi utajiti davke... ne priporočam.
odprti clio je napisal/-a:Locher je napisal/-a:Pusti pravno državo in ostali bullshit, ki je v ustih politikov. Ti dam primer iz opevanih ZDA. Poskusi goljufati na fakulteti tako, da bo kdo vedel. Naslednji dan si lahko iščeš novo fakulteto. Poskusi utajiti davke... ne priporočam.
Ne - nič pusti pravno državo in ostali... Zakaj?! Da dam prosto pot samooklicanim šerifom?! Mi je čisto vseeno, če sosed na mamilah služi svojo mrcino; obstaja policija & co., ki bi za to morali poskrbeti. Mi je popolnoma vseeno, če bar v sosednjem bloku ne plačuje niti centa davka - obstaja davčna, ki jo financiramo vsi - naj si zmislijo nekaj, da to ne bo možno. Jaz se za to ne bom brigal. In splošni človek ni na mestu, da bi sodil in obtoževal. Imamo za to ustrezne institucije, ki naj delajo svoje delo - to je edino, kar bi splošna javnost morala zahtevati.
In daješ mi primer ZDA... In s tem primerom ponazoriš točno to, kar ti hočem povedat - sistem je zamišljen tako, da bi morale zadeve funkcionirat točno tako, kot opisuješ v citatu. Da pa naš sistem okličeš za BS, si pa kriv ti*, ki protestiraš za radarje in malo delo, ne pa za srž pravih težav in problemov. Ne dotakneš se pa vsega ostalega v ZDA, kjer je že človeško življenje popolnoma razvrednoteno - oz. še huje, je dejansko ovrednoteno z $.
*ne leti eksplicitno nate Locher, samo ima "ti" v tem stavku večji efekt, večjo težo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov