Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: modre lučke na vozilu (v maski)

Napisal/-a cruiser1 So dec 21, 2013 4:35 am

primozek68 je napisal/-a:Tudi taki, kot si ti morajo obstajat...Kdo bi mi sicer postregel hamburger v Mcdonaldsu.

:lol: hahahaha! Kaj ti bi mu dal kar tako odgovorno delo?

deutsch je napisal/-a:mogoče dobiš homologacijo za to, če poznaš ustrezne ljudi ki ti to naredi, npr, če imaš kakšne prijatelje na policiji ane, dobiš lahko po takih poteh homologacijo za to. :)

Lepo. Samo, da se nekaj muti in zrihta preko poznanstev, vez ali pa s kakšno podkupninico. Lepo se uči od naše države, politikov in slovenskih "poslovnežev" iz njega še bo nekaj. Ni skrbi za podmladek, ni skrbi da bi se v sloveniji kdaj karkoli spremenilo :lol:
Le en nasvet še deutsch, najprej moraš pa vsaj vedeti katere veze uporabiti ali koga podkupiti. Policaj in urejanje homologacije?? :lol:
Pa kar montiraj tiste lučke, mene ne motijo. ;)

Sicer pa zabavna tema. Kar nadaljuj ;) :lol:

Uporabniški avatar
deutsch
Uporabnik še ni polnoleten

Napisal/-a deutsch To dec 24, 2013 1:13 am

Mene samo zanima kje se laho kupi take mini lučke, da ju imaš v sprednji maski vozila, kje to folk kupi taki dve modri lučki saj ni treba, da sta res ful veliki samo taki mini modri lučki, a ma kdo kakšen link kje se lahko to kupi, pa sprašujem resno, pa to ne pomeni, da jih bom zdej res dal nujno gor, ampak me zanima kje se to lahko kupi, ne verjamem, da se dobijo v vsaki avto trgovini.
hvala

Uporabniški avatar
deutsch
Uporabnik še ni polnoleten

Napisal/-a deutsch To dec 24, 2013 1:19 am

1524628_652793661438881_433858035_n_Fotor.jpg
1524628_652793661438881_433858035_n_Fotor.jpg (30.24 KiB) Videno 4192 krat

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To dec 24, 2013 2:01 am

Imam jaz doma par stroboskopov original z rešilca. Simbolična cena :mrgreen:
turbo inside

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To dec 24, 2013 7:14 am

Zakaj pa ne kupš čist navadnih žarnic, pa jih potem z modrim alkoholnim flumastrom prebarvaš?

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh To dec 24, 2013 4:06 pm

deutsch je napisal/-a:Mene samo zanima kje se laho kupi take mini lučke, da ju imaš v sprednji maski vozila, kje to folk kupi taki dve modri lučki saj ni treba, da sta res ful veliki samo taki mini modri lučki, a ma kdo kakšen link kje se lahko to kupi, pa sprašujem resno, pa to ne pomeni, da jih bom zdej res dal nujno gor, ampak me zanima kje se to lahko kupi, ne verjamem, da se dobijo v vsaki avto trgovini.
hvala

Ti to resno? :lol: Poleg tega, da nimaš niti kančka okusa, mi povej še, če imaš končano OŠ?

Uporabniški avatar
Falco_
Uporabnik

Napisal/-a Falco_ To dec 24, 2013 4:29 pm

idi za policaja, jih boš dobil gratis poleg avta. ;)
When life speeds by... downshift.

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 To dec 24, 2013 10:26 pm

deutsch je napisal/-a:Mene samo zanima kje se laho kupi take mini lučke, da ju imaš v sprednji maski vozila, kje to folk kupi taki dve modri lučki saj ni treba, da sta res ful veliki samo taki mini modri lučki, a ma kdo kakšen link kje se lahko to kupi, pa sprašujem resno, pa to ne pomeni, da jih bom zdej res dal nujno gor, ampak me zanima kje se to lahko kupi, ne verjamem, da se dobijo v vsaki avto trgovini.
hvala

v Baby centru, al pa v Pikapolonci.... :roll: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
lowrajder
Nov uporabnik

Napisal/-a lowrajder Sr dec 25, 2013 9:57 pm

Zaradi teh cenenih raznobarnih lučk je že bilo nekaj ljudi ob premoženje, ker ni zavarovalnica krila škode.
Nismo v Ukrajini kjer lahko navesiš na avto karkoli, jaz se nebi pri nas igral glede teh zadev ker ti še lahko in ti bodo zadnje gate vzeli če nimaš zvez in €€€

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Pe dec 27, 2013 9:36 am

1. Pojdi v Merkur ter kupi lučke za jelko. Najbolje je da vzameš kakšne za zunanjo uporabo.
2. Doma raztegni lučke, vključi in poišči 2 modri lučki in jih zalepi na masko. Ostale lučke nekam skrij v motorni prostor..
3. Sedaj nabavi še adapter 12V v 220V in ga vključi v cigaretno vtičnico. Priporočljivo je še, da gumb za nastavitev utripanja daš v kabino saj le tako boš lahko spreminjal program utripanja.
4. Prizgeš motor in preveriš delovanje.

Uporabniški avatar
Rauchmann
Novinec

Napisal/-a Rauchmann Pe dec 27, 2013 9:44 pm

Pa naj si obesi še kakšno bunkico na vzvratno ogledalo pa girlande okol antene, ne?

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 To dec 31, 2013 9:03 am

GiGi1985 je napisal/-a:
mtl je napisal/-a:Dobro napisano, zgolj dodatek pri odebljenem. Malo podrgneš avto in je 2 jurja škode, pri pravih prometnih nesrečah (še posebej s telesnimi poškodbami) si lahko vesel, če greš skozi z 10-imi jurčki. Če nimaš sreče, gre pa škoda v par 10k EUR.

Seveda, se strinjam. Jaz sem govoril samo o stroških popravila povprečnega vozila. Kot si rekel, če nimaš sreče, nabašeš kakšnega novejšega Audi A8, kjer zna znašat škoda popravila dosti več..... ob poškodbah ljudi pa kot rečeno gredo vsote v nebo.

deutsch, razumemo, da se ne strinjaš s tem zakonom, veliko se jih ne. Nikogar se ne ogroža s takšnimi lučkami, vendar tak je zakon. Zakon pa kršiš z temi malimi lučkami al pol metrsko trobljo na strehi. Moj kolega je dobil kazen zaradi modrih pozicijskih luči pred kratkim. Pa drugače avto ne izstopa v ničemer, samo originalne alu felge. Nobeni pragi, spojlerji nič.
Policaji niso več tolerantni, obratno, prav iščejo kje bi napisali kakšno položnico. Samo v razmislek, odločitev je seveda tvoja.

To je mojih 50 centov, se umikam,

LP

To ni res. Limit za regres je 12.000eur. Neomejen je samo, če je voznik nesrečo povzročil namenoma. Za več o tem si pa lahko pogledata 7. člen Zakona o obveznih zavarovanjih v prometu.
Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To dec 31, 2013 3:09 pm

domen90 je napisal/-a:To ni res. Limit za regres je 12.000eur. Neomejen je samo, če je voznik nesrečo povzročil namenoma. Za več o tem si pa lahko pogledata 7. člen Zakona o obveznih zavarovanjih v prometu.

Limit za regres je že res 12.000 EUR, vendar to za tistega ki je na minimalcu pomeni skoraj celoletni dohodek samo zaradi ene bedarije z lučkami ali čim podobnim... Naslednje leto bo živel pa od zraka?

Da ne omenjam mulčkov, ki s svojimi rokami niso zaslužili v življenju niso zaslužili niti za kavo, na račun staršev vesijo na avtomobile čuda stvari, ko pride do težav pa odgovornost prelagajo na vse okrog sebe in iščejo kako se potegniti iz nastale situacije. Posledice pa nosimo vsi v obliki visokih premij za zavarovanje naših konjičkov.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To dec 31, 2013 4:46 pm

domen90 je napisal/-a:
To ni res. Limit za regres je 12.000eur. Neomejen je samo, če je voznik nesrečo povzročil namenoma. Za več o tem si pa lahko pogledata 7. člen Zakona o obveznih zavarovanjih v prometu.

Zgrešil si bistvo. Ni bila debata o določeni vsoti, vsakemu "normalnemu" človeku, ki denar služi s svojimi rokami, je verjetno škoda dat jurja, dva ali 12k euro zaradi nekih kitajskih žarnic. Mogoče sem samo jaz tak :?: Kaj pa če te še poškodovan udeleženec civilno toži, ker si ga ogrozil zaradi teh luči ....?

tristan01 je napisal/-a:Limit za regres je že res 12.000 EUR, vendar to za tistega ki je na minimalcu pomeni skoraj celoletni dohodek samo zaradi ene bedarije z lučkami ali čim podobnim... Naslednje leto bo živel pa od zraka?

LP Tristan01

Po tvojih izračunih je minmalc preko jurja?!
Če je minimalc 600 eur, to pomeni 20 mesečni prihodek za 12.000 eur. Po mojih izračunih je to skoraj 2 letni CELOTEN dohodek!? V praksi si "pečen" za naslednjih 10 let, če si na minimalcu (poznam osebno tak primer)
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
lowrajder
Nov uporabnik

Napisal/-a lowrajder To dec 31, 2013 9:03 pm

dajte se prosim temeljev teme držat. dejstvo je da so tisti na minimalcu pečeni za vsaj 10let in več,
naj še poudarim da so visoki stroški za osnovno življenje zelo visoki in nimamo vsi atekov pa mamic odzadaj da bi nas iz drega vlekli,
ampak brez skrbi vsak 1x na mino stopi.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 To dec 31, 2013 10:21 pm

Med prebiranjem nekaterih prispevkov iz te teme, sem prišel do ugotovitve, da bi bil v naši državci še najbolj donosen davek na neumnosti in hitro bi bila malha polna. :lol:

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če jan 02, 2014 4:54 pm

GiGi1985 je napisal/-a:
domen90 je napisal/-a:

Zgrešil si bistvo. Ni bila debata o določeni vsoti, vsakemu "normalnemu" človeku, ki denar služi s svojimi rokami, je verjetno škoda dat jurja, dva ali 12k euro zaradi nekih kitajskih žarnic. Mogoče sem samo jaz tak :?: Kaj pa če te še poškodovan udeleženec civilno toži, ker si ga ogrozil zaradi teh luči ....?

tristan01 je napisal/-a:Limit za regres je že res 12.000 EUR, vendar to za tistega ki je na minimalcu pomeni skoraj celoletni dohodek samo zaradi ene bedarije z lučkami ali čim podobnim... Naslednje leto bo živel pa od zraka?

LP Tristan01

Po tvojih izračunih je minmalc preko jurja?!
Če je minimalc 600 eur, to pomeni 20 mesečni prihodek za 12.000 eur. Po mojih izračunih je to skoraj 2 letni CELOTEN dohodek!? V praksi si "pečen" za naslednjih 10 let, če si na minimalcu (poznam osebno tak primer)

Očitno sem se malce zaračunal ja. Minimalc je slabih 600 EUR, kar je skoraj dveletni prihodek brez da obračunaš obresti, ko sem pisal tale post sem očitno imel v mislih povprečno plačo ki je trenutno okrog tisočaka neto mesečno. sicer pa ni pomembno ali je v igri minimalna ali povprečna plača.

Težava pa je še vedno v tem, da se ljudje (tako kot avtor tele teme) ne zavedajo posledic svojih dejanj in se igračkajo danes z ledicami, jutri z gumami, pojutrišnjem z zavorami... V tem primeru debatiramo o finančnem zlomu posameznika, kar je malenkost v primerjavi s trajnimi poškodbami ali celo smrtjo, ki jih tako ravnanje lahko povzroči.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če jan 02, 2014 5:34 pm

Zmaj78 je napisal/-a:Med prebiranjem nekaterih prispevkov iz te teme, sem prišel do ugotovitve, da bi bil v naši državci še najbolj donosen davek na neumnosti in hitro bi bila malha polna. :lol:

Jaz ti pa lahko zaupam, da je predvsem neumnost slovenskih državljanov že dolgo obdavčena in to vedno bolj.

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Ne jan 12, 2014 5:56 pm

tristan01 je napisal/-a:
domen90 je napisal/-a:To ni res. Limit za regres je 12.000eur. Neomejen je samo, če je voznik nesrečo povzročil namenoma. Za več o tem si pa lahko pogledata 7. člen Zakona o obveznih zavarovanjih v prometu.

Limit za regres je že res 12.000 EUR, vendar to za tistega ki je na minimalcu pomeni skoraj celoletni dohodek samo zaradi ene bedarije z lučkami ali čim podobnim... Naslednje leto bo živel pa od zraka?

Da ne omenjam mulčkov, ki s svojimi rokami niso zaslužili v življenju niso zaslužili niti za kavo, na račun staršev vesijo na avtomobile čuda stvari, ko pride do težav pa odgovornost prelagajo na vse okrog sebe in iščejo kako se potegniti iz nastale situacije. Posledice pa nosimo vsi v obliki visokih premij za zavarovanje naših konjičkov.

LP Tristan01

GiGi1985 je napisal/-a:
domen90 je napisal/-a:

Kaj mene briga koliko je to za koga denarja in komu je kaj škoda. Na prejšnji strani se je strašilo kako plačaš ogromne vsote in bog ne daj, da se zaletiš v audija a8, ker gre škoda v par deset tisoč eurov :lol:

Je še kako bistveno, da je limit 12k in ne nebo. Jaz sem samo postregel s podatkom za preprečitev širjenja neresničnih dejstev, v prvotno vprašanje o lučkah se pa ne nameravam spuščat, ker je že vse povedano, poleg tega je pa avtor teme troll ali pa i****. Eno ali drugo, komentarji so zato brezvezni.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov