Povsem normalno. Jaz v svojem 1,3L bencincu natočim 3L, pri novem filtru.svetilnik je napisal/-a:Kakšno olje pa pride v nissan micro, 1.2 bencin (80KM). Kot gledam v navodilih naj bi to bilo 5 - 30, pa se mi zdi malo čudno... kaj pa specifikacija?
In pa je to možno, ga gre noter s filtrom samo 3l olja?
Kakšno priporočilo za 1.4 105konjskega 16ventilca glede olja? Do sedaj je bila notri
Esso ultron ali pa Esso ultra, na prejšnem servisu sem dal noter Magnatec od Castrola
in mi ga je požrlo 1liter v 10t km. Kaj je pa boljše točit noter - 10/40 ali 5/40?
Je 5/40 poleti po viskoznosti enak 10/40 in je razlika samo pozimi ko je 5/40 "manj gost",
ali tudi poleti pride bolj redek in iz tega posledično malo slabe mazanje!?
Avto je pa rover z 110k km prevoženimi.
Hvala in lp!
Energetik81 je napisal/-a:Ne kompliciraj pri taki enostavni mašini. 5W-40 in 10W-40 sta pri ogretem motorju (poleti in pozimi) enako viskozna. 5W je boljši za mrzle kraje, ker hitreje zaokroži pri mrzli mašini. Torej če živiš na Obali, tankaj 10W-40, sicer 5W-40. Katero firmo je pa čisto vseeno. Poglej v knjižico, če so kakšne posebne specifikacije, sicer nabavi neko polsintetično ali sintetično olje in to je to (Jst v 12-ventilca že par let tankam Extralub 10W-40 iz Leclerca po 4€/L in sem povsem zadovoljen).
sdkcus76 je napisal/-a:@Badzo
Dobra in dokaj poceni
shell helix ultra 5w40 35€
motul x-cess 8100 5w40 35€
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov