Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Če maj 10, 2007 9:03 am

Je... ti demokracijo ! :D

Titek bi moral razširit goli otok v današnjih časih... :twisted:

lp

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Če maj 10, 2007 10:12 am

kaj čmo! Tko pač je :) je že res da so jim mediji vcepili te idole v glavo, samo poanta je v tem, da če bi imeli vsaj malo čustev bi namesto da so šli navijat za njih in po več ur čakat na meje, bojkotirali dirko!

Sicer pa mislim da jih z temi posti ne bomo spametovali, polovica jih teh dougih postov itak ne bere, tko da mislim da je nesmiselno se trudit! Ali pa mogoče tudi ne! Nevem!
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Če maj 10, 2007 10:15 am

Če enega spreobrnemo, pa smo velik naredil, pa kakšno življenje rešil mogoče ;)

lp

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Če maj 10, 2007 10:17 am

Možno, mislim da nekak sploh noben več ne piše v to temo sam mi 4 še ;) nevem zakaj to, al se jim zdi dovgočasno al pa vsaj mal razmišlajo ;)

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri Če maj 10, 2007 10:19 am

snoopek je napisal/-a:Možno, mislim da nekak sploh noben več ne piše v to temo sam mi 4 še ;) nevem zakaj to, al se jim zdi dovgočasno al pa vsaj mal razmišlajo ;)

evo ga...da nebote sam vi štirje :P
Slika

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Če maj 10, 2007 10:21 am

Zanimivo na kakšne besede se nakteri obešate, da bi dokazali svoj prav in prepričali ostale..

--K tip s Porschejem pr 200 km/h na uro prleti u golfa..
Kje si pobral to cifro? Upam da si nisi zmislil?

Nadaljevanje prejšnjega stavka:

-- pa 2 ubije, pol hoče pa spizdit.To je pa res dobr.
Kdo od nas pa zagovarja pobeg? Ni nas treba prepričevat da to ni blo dobr :lol:

-- Ja so pa res carji k letijo z avtom k so jim ga fotri omogočl.
Kateremu od teh je fotr avto omogočil? Ne rečem da ni nobenega takega, sam večina od udeležencev je kar slavnih, v nasprotju z njihovomi starši. V tem primeru bolj sinovi fotrom kupujejo stvari..

--Ni tm nč tazga kr se ne bi vidl tut tko na cesti al pa v salonu...
Hvala za to novico, najdi mi prosim veyrona. Ali pa ultimo gtr. Enzota. F50. FordGT. Diablota. Itd. In vse to na enem mestu. Po možnosti s prižganim motorjem da se sliši zvok.

--hodil to gledat pa vsi veseli tm na cestnini slikal k da prvič porscheja vidjo..
Če bi bil en porsche ne bi hodil to gledat. Sem ti v prejsnjem odstavku nastel za kaksne avte se gre. Lahko bi to tudi sam že vedel...

--K si revčki na ta način ego filajo, pa je to edina stvar k jo majo za pokazat..
Revčki? Lahko se ti samo smejejo za to izjavo.. Khm.. ljudje ki praviš da majo tolk keša da avto po gumballu zavržejo, praviš, da je en avto vse kar imajo za pokazat? Mal se nasprotuje tole, se ti ne zdi?

--pa še tega ne bi mel če ne bi bli po vsej verjetnosti že dobro preskrbljeni po starših...
Tole smo že obdelal se mi zdi.. Poleg tega se prepričan da nekateri udeleženci sploh nimajo več staršev....

(tuki mislim, da je lenivec kar zadel s tistim o jasnovidnosti, nekateri pač vejo stvari, ki niso splošno znane)

@Esem, v vsakem postu ponavljaš tole glede nesreče, kako sta pobegnila itd in vse to leti na nas. Sam fora je, da noben od nas ne podpira tega dejanja, niti ne tega, da so poskušal prikrit stvar, al pa da sta unadva hotla pobegnit ;)

Pa zato, ker bi nekdo rad videl par najhitrejših avtov na svetu, ga označuješ z "kot da bi jim radi tlezli v rit - očitno jim dlje kot do (lastne) riti ne seže pogled", "minorni zaplankani zakompleksani Slovenceljni", "slinastih in mokrih Slovenčkov"...? Lol no. Kaj pa Roy in ostali, ki so odstopili pred koncem. Ali pa tisti, ki niso odstopili. Kaj so pa oni krivi da se je zgodila nesreča? In pol je zakompleksan tist k bi rad pogledal pleh, ki ga vozijo :roll:

-Fantje - bo kdo vsaj naknadno malo razmislil in spremenil mnenje, da saj je šel samo avtomobile gledat? Se bo kdo le zavedel, da neke meje le obstajajo?

Kaj pa greš gledat drugega kot pleh? :/ Puščam odprto možnost da me prepričaš v nasprotno, ker tole ni kreganje, sam če nekdo želi videt najhitrejši serijski cestni avto na svetu... gre pogledat pleh, ne pa njegovega voznika, ki ga niti ne pozna, ali pa gumballa, ki ga tudi morda ne pozna in je samo od kolega slišal, da grejo taki avti čez Slovenijo...

In Jorgi spet svoj primer.. Ja, ok, dokazal ste da mate prav, smo brez staršev, gledamo MTV (btw jst ga doma sploh nimam in niti ne rabim, ker nimam cajta tisto gledat), vsi ki radi gledamo dobre avte imamo popačene vrednote, itd. Dobro da nas ti tolk poznaš, da nas tako detaljno ocenjuješ..

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri Če maj 10, 2007 10:36 am

lepa igra tole WIzz ;)
Slika

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Če maj 10, 2007 10:42 am

Ah ne, sej sam tko... Sej majo prov, da obsojajo kar se je zgodilo, sej tuki se strinjam, sam ne pa da zato ker bi hotu videt avte o katerih govori cel svet in podirajo rekorde, da sm zato slinast, da lezm v rit, da nimam vrednot in da bi se samo v vojski lahko poboljšal :roll:

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če maj 10, 2007 11:41 am

Veliko vas pravi, dirka se na dirkališču, na lastno odgovornost. Tukaj vam pa ta logika odpove al kako ? Pa ogrožajo vsegega mimo katerega se peljejo.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Tilen18
Novinec

Napisal/-a Tilen18 Če maj 10, 2007 12:00 pm

W|zz dobro si to napiso :pivo :bow :tomidelej:

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Če maj 10, 2007 1:25 pm

O tem ,da je pobeg s kraja nesreče in zapustitev poškodovanih nekaj kar se absolutno ne sme nardit in ni samo kaznivo ampak tudi moralno narobe, je jasno... o tem niti ni treba zgubljat besed. Ampak me pa nekaj zanima... kaj bi tisti junaki, ki so tukaj najbolj "pametni" in glasni naredili v neki tretjerazredni državi (tako nekako balaknske države ostali razviti svet vidi), ko bi bili vpleteni v nekaj za kar lahko greš v zapor. Po moje bi tut rep med noge, pa gas čez mejo, če bi bila najmanjša možnost za to. K ponavadi je tam itak že nepisano pravilo ... če imaš karambol z domačinom si kriv, neglede na okoliščine... kr vprašajte koga, ki je imel na Hrvaškem al pa kje drugje na balkanu oz. še kje nižje s kakšnim domačinom karambol... če imaš odvetnika in srečo, rečejo da je kao deljena krivda in vsak svoje popravi, oz. menjava kupončkov, drugače si pa itak ti kriv kot tujec in si lahko samo vesel, če te ne vržejo kr v zapor.
Pol si pa sam mislite, kaj je unima voznikoma šlo po glavi po karambolu.. pa ko sta slišala za kolk let lohk gresta v zapor, mislim, da si tut nista ravno oddahnila, bi rekel.
Če se za treutek postavi vsak v njuno kožo, mislim da jih z lahkoto razume zakaj sta bežala. Bolj nerazumljiva je reakcija organizatorjev, ki bi lahko zadevo veliko bolj politično izpeljali in bi bil škandal manjši.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Če maj 10, 2007 2:27 pm

Rottie je napisal/-a:O tem ,da je pobeg s kraja nesreče in zapustitev poškodovanih nekaj kar se absolutno ne sme nardit in ni samo kaznivo ampak tudi moralno narobe, je jasno... o tem niti ni treba zgubljat besed. Ampak me pa nekaj zanima... kaj bi tisti junaki, ki so tukaj najbolj "pametni" in glasni naredili v neki tretjerazredni državi (tako nekako balaknske države ostali razviti svet vidi), ko bi bili vpleteni v nekaj za kar lahko greš v zapor. Po moje bi tut rep med noge, pa gas čez mejo, če bi bila najmanjša možnost za to. K ponavadi je tam itak že nepisano pravilo ... če imaš karambol z domačinom si kriv, neglede na okoliščine... kr vprašajte koga, ki je imel na Hrvaškem al pa kje drugje na balkanu oz. še kje nižje s kakšnim domačinom karambol... če imaš odvetnika in srečo, rečejo da je kao deljena krivda in vsak svoje popravi, oz. menjava kupončkov, drugače si pa itak ti kriv kot tujec in si lahko samo vesel, če te ne vržejo kr v zapor.
Pol si pa sam mislite, kaj je unima voznikoma šlo po glavi po karambolu.. pa ko sta slišala za kolk let lohk gresta v zapor, mislim, da si tut nista ravno oddahnila, bi rekel.
Če se za treutek postavi vsak v njuno kožo, mislim da jih z lahkoto razume zakaj sta bežala. Bolj nerazumljiva je reakcija organizatorjev, ki bi lahko zadevo veliko bolj politično izpeljali in bi bil škandal manjši.

Že res, ampak v tem primeru sploh ni bilo dileme kdo je kriv (tko da balkansko obsojanje niti ni imelo veze pri tem).
In pri ugibanju dejstev kaj je šlo unima dvema po glavi po nesreči? Najverjetneje nič-ker če bi imela kaj v glavi, tudi do nesreče ne bi prišlo, ane? ;)
Tko da-če si tolk car wannabe,da tako kršiš pravila, pol bodi tudi, ko utrpiš posledice.

p|X|
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a p|X| Če maj 10, 2007 2:32 pm

Wizzz pošteno si napisal in se popolnoma strinjam z tabo,

rottie,
glede tega da je nemoralno kaj sta naredila je vse res.
Ampak to da poskušaš se vživet v njuno vlogo in pomislit
kako bi reagiral pa je malo zmotno( predpostavka da bi reagiral enako).

Ko sem jaz povzročil prometno, ( res da nenamerno, ampak je tudi
ženska fulla nerodno reagirala), in je avto zletel čelno v jarek.
Prva in res prva stvar kaj je bila da sem pomagal
otrokom iz avta in voznici. Ko so pa bli vsi zunaj pa
celi . Sem se še lahko samo vsedo ker sem imel zlamano
ključnico in mi je blo figo mar kaj je z mano. Dokler nisem
videl da so ostali vsi ok.

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Če maj 10, 2007 2:33 pm

hja, sam na žalost je takih ljudi vedno manj! na žalost!

vsak hoče bit car, posledic pa noče nihče prevzet!

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Če maj 10, 2007 2:41 pm

p|X| je napisal/-a:se naredi v avte gps preko katerega se naredijo blokade hitrosti,
če satelit ugotovi da si prehiter dobiš pobiš položnico.
Me zanima koliko ljudi bi vozilo na tak način.

Hvala bogu je za vsakim takim omejevanjem svobode tut en kup ljudi k znajo zaobiti oz. predelat software, da se takim neumnostim lohk izogneš ;) Kr tele blokade na 250 km/h pr evropskih avtih si vzemte za primer ... kter jo pa ne odstrani pr M3 al pa M5 in podobnih zverinah... z satelitskim nadzorom bi blo pa isto ... Sj nekaj podobnega ponekod uvajajo po avtocestah (avstrija je ena izmed teh)... k prebere tablico in izračuna čas med točkama meritve... amapk če hočeš hitr vozit, ti še vedno ostane možnost neki časa vozit do fula, pol se pa mal ustaviš in svežega zraka nadihaš, da nisi prehitr skozi "checkpoint" :P

p|X|
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a p|X| Če maj 10, 2007 2:46 pm

in v čem bi ti bil smisel divjat po cesti pol pa čakat da nebi mel timinga prehitrega ?
Če bi rad dirkal greš na drag race drift challenge na progo kjer je to mogoče
počet dosti bolj varno kot pa na cesti. Kjer je ogromno ostalega folka, ki so
prav tako nevarni. Eni bolj drugi manj.

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Če maj 10, 2007 2:50 pm

se strinjam ;)

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Če maj 10, 2007 3:24 pm

koji falus pametujete tuki neki vsi nasprotniki te zadeve? če vam zadeva ni ušeč,se obrnte s svojo nevoščljivo in pametno ritjo pa odpeketejte v drugo temo! eni morte use zjebat
Slika

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Če maj 10, 2007 3:42 pm

p|X| je napisal/-a:Wizzz pošteno si napisal in se popolnoma strinjam z tabo,

rottie,
glede tega da je nemoralno kaj sta naredila je vse res.
Ampak to da poskušaš se vživet v njuno vlogo in pomislit
kako bi reagiral pa je malo zmotno( predpostavka da bi reagiral enako).

Ko sem jaz povzročil prometno, ( res da nenamerno, ampak je tudi
ženska fulla nerodno reagirala), in je avto zletel čelno v jarek.
Prva in res prva stvar kaj je bila da sem pomagal
otrokom iz avta in voznici. Ko so pa bli vsi zunaj pa
celi . Sem se še lahko samo vsedo ker sem imel zlamano
ključnico in mi je blo figo mar kaj je z mano. Dokler nisem
videl da so ostali vsi ok.

Pohvalno to kar si naredil. :D Tudi voznica ti je bila verjetno hvaležna, saj je nesreča vedno velik šok in je vsaka pomoč dobrodošla.

Moje razmišljanje prej je bilo bolj na to, če bi v tujem okolju Slovenec enako reagiral kot v SLO... vzemimo za primer Turčijo al pa kakšno bližnjevzhodno državo ... bi bil vpleten v nesrečo kjer je nekdo mrtev, ti pa nisi ravno povsem nedolžen zraven ... si siguren, da bi čakal na lokalne oblasti, da te dobijo v roke al jo bi poizkušal čimprej zbrisat iz države, če se ti zdi, da je šansa za to? ... kakor se grdo sliši, ampak po moje ti čut po preživetju v takih situacijah dela na maximumu in ti je edina misel, kako si rešiti celo glavo ... smo vsi že prevečkrat brali in videli, kaj se zgodi z ljudmi v takih državah, ko jih dobi oblast v roke... potem pa začne narekovati dejanja strah in ta ne da kaj preveč na moralne vrednote. :oops: Kr poglej koliko ljudi poizkuša pri nas zbežati s kraja nesreče, pa da ne bi tam? Hmmm ...
Še enkrat poudarjam, da je to narobe, da ne bo kdo razumel, kot da zagovarajm taka dejanja... samo me pa prav nič ne presenetijo!

O krivdi voznikov porscheja, delni, popolni pa sploh nisem hotel razpravljat, sj nihče od nas tukaj ne ve vseh dejstev. Vsi vedo, da sta bila veliko čez omejitev, to je pa tudi vse ... kaj se je zgodilo, da je sploh prišlo do karambola pa nihče... hitrost nikoli ni edini faktor ... je šlo za zdrs porscheja na ovinku ali kakšni nenadni spremembi podlage, mogoče celo za izsiljevanje prednosti s strani gofa, nato da je baje bočno poškodovan kot sem zasledeil v nekem postu, je še kaj drugega botrovalo nesreči, recimo kakšen človek ali žival na cesti, itd ... Mogoče kdo ve, a sta bila v golfu pripeta z varnostnim pasom ali ne... in še in še se bi dalo naštevati, kaj je pripeljalo do nesreče in tudi tako tragičnega konca potnikov v golfu.
Zadnjič spremenil Rottie, dne Če maj 10, 2007 4:40 pm, skupaj popravljeno 4 krat.

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Če maj 10, 2007 4:01 pm

p|X| je napisal/-a:in v čem bi ti bil smisel divjat po cesti pol pa čakat da nebi mel timinga prehitrega ?
Če bi rad dirkal greš na drag race drift challenge na progo kjer je to mogoče
počet dosti bolj varno kot pa na cesti. Kjer je ogromno ostalega folka, ki so
prav tako nevarni. Eni bolj drugi manj.

Tudi na progi sem že parkrat bil ... pa ne driftanje, ker mi to ni toliko zanimivo, ampak bolj na čas ... tam sem šel do konca, oz. kjer pač smatram da je meja avta in mojih sposobnosti... na cesti si vedno vzamem kar nekaj rezerve, za vsak slučaj.

Drugače pa ne bom govoril za ostale ... meni hitra vožnja pomeni veselje in ne to, da bi nekam prej prišel. Cjazenje po omejitvah mi je dolgočasno in te dekoncentrira, kar je tudi nevarno. Tako so reakcije še počasnejše, kot pri velikih hitrostih. Sicer pa kr poglej kaj počne folk v avtomobilih, ki vozijo počasi ... je, pije, se pogovarja, kadi, se igra z radijem, bere zemljevide, nanaša makeup, gleda naokoli za vsem razen na cesto ... telefonira !!! . Se ne spomnim, da bi kdaj videl koga to počet pr 200+ ;) Takrat ponavadi obe roki na volanu in popolnoma skoncentriran na cesto in promet okoli sebe.

Pa tole mislim, da je itak že čist Off-topic ... smo že čist zašli stran od Gumballa, ki je tema tukaj... to bolj spada kam, kjer se pregovarja okoli tega, kakšne omejitve in kje so smiselne in čemu sploh dejansko služijo.
Zadnjič spremenil Rottie, dne Če maj 10, 2007 4:49 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov