Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To nov 20, 2007 1:38 pm

Tud plače so "poceni" :evil:

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 To nov 20, 2007 2:23 pm

adamovc, ti si čudak, predvidevam da maš dobro plačo in ti je lepo v sloveniji. Si eden redkih zato bolje da si tiho s tak butastim.

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Če nov 22, 2007 8:46 am

dnovak24 je napisal/-a:adamovc, ti si čudak, predvidevam da maš dobro plačo in ti je lepo v sloveniji. Si eden redkih zato bolje da si tiho s tak butastim.

Ja, za precejšen del Slovencev sem čudak, ker ne jamram po forumih, ampak grem raje na volitve, ker vozim avto za samo 4000€, a imam celo denar za bencin, ker ne kadim in pijem kavic a si lahko vsakodnevno privoščim cel kg kruha.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Če nov 22, 2007 10:00 am

@dnovak24: Imam občutek da si eden tistih, ki za svoj položaj krivi vse ostale samo sebe ne. Če nisi zadovoljen z situacijo ukrepaj in jo spremeni, nihče drug ne bo zate.

Kar se tiče cene goriv: prepoceni so. Vse dokler se bodo ljudje vozili posamezno v službo je prepoceni. Takrat, ko bodo vzeli s seboj še koga, ki dela v istem kraju, ali koristili javni prevoz, takrat bo drago.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Če nov 22, 2007 10:16 am

adamovc je napisal/-a:
GEISTERFAHRER je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:BTW: Poglejte cene drugod po evropi. Nemčija 1.5 evra, Italija in Avstrija imata dražji bencin od nas.
lp

:roll: :roll: :roll: :roll:
Poglej ti raje njihove plače!!

Pa kaj je z vami, ali vam ni dosti, da imamo še vedno najcenejši bencin v tem delu sveta? Ali mislite, da dajo Arabci ali Rusi nam kaj ceneje nafto kot npr. Nemcem? Cena je pač taka in če je ne moreš prenesti se pač ne voziš, če pa si za povrh še b****, pa govoriš neumnosti, da je za to kriva vlada. Mislm, kmalu bo po mnenju nekaterih vlada kriva še za slabo vreme!

Za slabo vreme ne,za slabo voljo...defenitivno!!! :(

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Če nov 22, 2007 11:28 am

Kritik je napisal/-a: Takrat, ko bodo vzeli s seboj še koga, ki dela v istem kraju, ali koristili javni prevoz, takrat bo drago.

Ker se cena nafte dviga a misliš da se javni prevoz zato pa čist nič al kaj.
S tem kar si napisal se ne strinjam . Lahko bi se vozilo več ljudi v avtomobilih kjer delajo v istem podjetju, imajo isti delovni čas in podobno. Pa misliš da se v teh primerih ne vozijo nabiti v en avto.
V večini primerov so delovni časi različni, potrebno je pa tudi po službi razmišljat, kaj potrebuješ in kaj moraš kupit v trgovini.
Pač če tako gledaš, prideš domov, pa moraš potem posebej s svojim avtom v trgovino ali podobno in si na slabšem. Še več časa ti gre v k.... itd...

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Če nov 22, 2007 11:38 am

AM je napisal/-a:
Kritik je napisal/-a: Takrat, ko bodo vzeli s seboj še koga, ki dela v istem kraju, ali koristili javni prevoz, takrat bo drago.

S tem kar si napisal se ne strinjam . Lahko bi se vozilo več ljudi v avtomobilih kjer delajo v istem podjetju, imajo isti delovni čas in podobno. Pa misliš da se v teh primerih ne vozijo nabiti v en avto.
V večini primerov so delovni časi različni, potrebno je pa tudi po službi razmišljat, kaj potrebuješ in kaj moraš kupit v trgovini.
Pač če tako gledaš, prideš domov, pa moraš potem posebej s svojim avtom v trgovino ali podobno in si na slabšem. Še več časa ti gre v k.... itd...

Lej še vedno te pride ceneje, če bi se vozil z javnim prevozom kot z zasebnim. Dejstvo je da smo za veliko porabo fosilnih goriv in posledično za dvig cene le teh krivi potrošniki. Ker vsak svojo rit raje bolj na komot vozi naokoli kot da bi se tistih 20 do 30 minut gužval. Govoriva samo o ceni.
Je pa res, da ti marsikateri opravek tako pade ven, ker enostavno naš javni prevoz, vsaj ljubljanski, je nefunkcionalen. To je že druga zgodba.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Re: Cene naftnih derivatov [uradna tema]

Napisal/-a adamovc Če nov 22, 2007 12:03 pm

ice je napisal/-a:pon sep 12, 2005
NMB 95 +16,10 = 254
NMB98 +20,20 = 266,70
D2 +8,20 SIT = 238,90
kurilc +6,50 SIT = 155,20

sem malo za hec pogledal prvi post v tej temi - v bistvu je bila v zadnjih dveh letih cena še kar stabilna, sem imel v glavi, da se je gorivo bolj podražilo.

No, tudi razmišljanje ljudi je bilo podobno, po dveh letih razlag pa se nekaterih še vedno ni nič prijelo, kje so razlogi za zvišanje cen in kdo je za to odgoroven.

dady je napisal/-a:pon sep 12, 2005 3:31 pm
Torej, kdaj gremo pred parlament?

Ce lahko visajo cene, naj pa se place :evil:

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po dec 03, 2007 12:31 pm

po izracunih 95okt. cenejsi... za resnicno koliko pa v tem popoldnevu/veceru
http://www.finance.si/198248/Bencini_jutri_cenej%B9i
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po dec 03, 2007 7:15 pm

z izracuni so bili nekoliko cenejsi.. pa vseeno

http://www.finance.si/198317/95_oktanc_ ... _dizel_gor

Cena za liter 95-oktanskega bencina se bo znižala za 1,1 centa na 1,048 evra
liter 98-oktanskega bencina bo cenejši za 1,1 centa na 1,064 evra
Liter dizelskega goriva se bo podražil za 0,6 centa na 1,086 evra
Dražje bo tudi kurilno olje, in sicer za 0,3 centa na 0,734 evra
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po dec 03, 2007 7:28 pm

Kritik je napisal/-a:
AM je napisal/-a:

Lej še vedno te pride ceneje, če bi se vozil z javnim prevozom kot z zasebnim. Dejstvo je da smo za veliko porabo fosilnih goriv in posledično za dvig cene le teh krivi potrošniki. Ker vsak svojo rit raje bolj na komot vozi naokoli kot da bi se tistih 20 do 30 minut gužval. Govoriva samo o ceni.
Je pa res, da ti marsikateri opravek tako pade ven, ker enostavno naš javni prevoz, vsaj ljubljanski, je nefunkcionalen. To je že druga zgodba.

Morm ( sicer pozno ) komentirat tole ceneje. Jaz sem doma 5 km izven centra celja in me pride voznja z lokalnim avtobusom, ki vozi samo vsako uro, pa še to ne zvečer pa ne med vikendi pa uglavnem skor nikol...v obe smeri cca 3 eure za 10 km!, to je cca 3 litre goriva, s katerimi naredim cca 50km...torej se za isti denar vozim cel delovni teden sem in tja. Če pa gresta z avtom 2 ali več oseb se pa še posebaj opazi razlika..zato se enostavno ne izzide, da bi uporabljal javni prevoz. Ne bom omenjal zanič povezav in tega, da če hočem npr iti v bližnjo okolico celja ( cca 5 km izven Celja samo v drugo smer ) moram iti na 2 avtobusa in dati več kot 5 E samo v eno smer....ni šanse, da sem brez avtomobila.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Po dec 03, 2007 7:51 pm

hvala enako, javni prevoz sucks!!!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po dec 03, 2007 7:56 pm

sem šel že prejle tankat.

Kritik, ni vedno javni prevoz cenejši. Sem pa zase neki računu, kolk bi me javni prevoz prišel - mesečna karta (sicer točnih cifr lih nimam, a sm nekak računu razmerje med sošolčevo lansko in letošnjo ter mojo lansko in kolk bi blo letos) - v ceni ni razlike oz. sm z avtom še na boljšem.
Zadnjič spremenil IcEm4n, dne Po dec 03, 2007 8:06 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Po dec 03, 2007 8:03 pm

adamovc govori nekaj ker ne ve o čem govori. Med najcenejšimi gorivo, da imamo imamo pa plače v kur... Iz prve roke ti povem, ker sem ravnokar prišel iz Kitajske in ti povem, da imajo tam okoli 92-94 sit(cca 0,4) eur gorivo, da je tam točno 1/2 cena avtomobilov npr. mercedez, bmw, in podobno, da imajo v Ameriki 1.12-1.23 dol. za galon (3.78l), pa si zdel kolk je liter da Nemci zaslužijo 2.5-3x ali več kot mi, da je hrana zunaj dost cenej kot tle in skozi to prizmo glej kolk je pr nas gorivo. Vlada ni kriva, krivi smo mi ker smo tih in beremo bedarije, da bo kmalu vlada kriva za vreme. Domov si pel janšo in sds ovce pa jih mej na grbi. Tolk so pluval in še zmeraj pluvajo po Titu pa smo mel vse kar smo hotel od sociale, do služb, dopustov pa še kaj. Mamo kaj od tega danes, razen strah vsak dan kaj bo jutri. Zato NE ZAGOVARJAJ BANDE!!!

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Po dec 03, 2007 8:16 pm

samo mesarec je napisal/-a:adamovc govori nekaj ker ne ve o čem govori. Med najcenejšimi gorivo, da imamo imamo pa plače v kur... Iz prve roke ti povem, ker sem ravnokar prišel iz Kitajske in ti povem, da imajo tam okoli 92-94 sit(cca 0,4) eur gorivo, da je tam točno 1/2 cena avtomobilov npr. mercedez, bmw, in podobno, da imajo v Ameriki 1.12-1.23 dol. za galon (3.78l), pa si zdel kolk je liter da Nemci zaslužijo 2.5-3x ali več kot mi, da je hrana zunaj dost cenej kot tle in skozi to prizmo glej kolk je pr nas gorivo. Vlada ni kriva, krivi smo mi ker smo tih in beremo bedarije, da bo kmalu vlada kriva za vreme. Domov si pel janšo in sds ovce pa jih mej na grbi. Tolk so pluval in še zmeraj pluvajo po Titu pa smo mel vse kar smo hotel od sociale, do služb, dopustov pa še kaj. Mamo kaj od mtega danes, razen strah vsak dan kaj bo jutri. Zato NE ZAGOVARJAJ BANDE!!!

1. Zakaj zaslužimo 3x manj kot Nemci? (namig - TITO)
2. Zakaj imamo visoke davke na gorivo (namig - socializem=TITO)
3. Zakaj v ZDA ni tako visokih davkov (namig - ni bilo TITA in podobnih)
4. Kako je bilo z bencinom v YU v času podobne naftne krize (namig - par/nepar in boni)
5. Kdaj se v Sloveniji ni smelo stavkati (namig - v času TITA)
6. Kdaj je bilo potrebno plačati državi, da si lahko šel na dopust v tujino (namig - v času TITA)
7. Kdaj so ljudje množično odhajali na delo v tujino (Nemčijo, ...), ker pri nas ni bilo možnosti ustreznih zaposlitev? (namig- v času TITA)

ja, v času TIta pa je bilo res lepo, škoda, da moramo sedaj vse do Severne Koreje, da vidimo pravi raj na zemlji....

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Po dec 03, 2007 8:40 pm

Zagotovo si bil v partiji, da tolkrat napišeš Tito. Nima nobene veze z našo inflacijo in cenami, kajti Tito je mrtev že 27 let zato nokar ne krivi njega in socializem. ve se, da so si devali v žep, da smo popizdevali, ko je bilo razmerje 1:3,5-4; danes pa je ponekod tudi 1:30-40, razmerje plač. Zato mi ne filozofiraj o Jožeku in njegovimi pajdaši. Vse kar se dogaja danes so krive današnje vlade in njihovo približevanje Eu. in ne vem kam še.

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Po dec 03, 2007 8:52 pm

Hja, zgodovina je ZELO pomembna.

Ob zacetku 2.sv.vojne smo bili prakticno enako razviti kot Avstrijci. Kje so oni danes in kje so bili na zacetku 1990ih se pa tud mende spomnete.

Danes, 17 let po osamosvojitvi smo veliko blizje razvitemu svetu kot smo bili pred njo.

Kar se pa danes dogaja, je pac odraz razlicnih faktorjev in za vse krivit samo enega, je seveda krivica. Res pa je, da pod Titotom se nam, razen lenarjenja, ni dobro godilo.
Slika

Uporabniški avatar
djoti
Novinec

Kraj: anhovo

Napisal/-a djoti Po dec 03, 2007 8:57 pm

vsak dan berem forum in ne komentiram samo dns se nism mogu zadržat,
adamovc kolko let imaš?? in če nisi še ugotovil da je jugoslavija začela razpadat po titovi smrti si preberi kakšno knjigo.

Za ceno nafte se točno ve kdo je kriv ;) in javni prevoz je še vedno predrag, in ekologija ko gledaš po ljubljani te stare trole ko štartaja z bus stopov :)

Pa še za premislek kaj bi bilo če bi po vojni padli pod kraljevino yugoslavijo?? po mojem bi zdej spali na skednjih in zujtraj spravljali živino na pašo??

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Po dec 03, 2007 9:07 pm

tito je car 8)
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar