Debate, ki niso vezane na ostala področja...

en3rgie121
Nov uporabnik

Napisal/-a en3rgie121 Pe nov 21, 2008 1:33 pm

Kolk je sploh zdj plin, 60,9€ še zdj ?

lp

markobre
Nov uporabnik

Napisal/-a markobre Pe nov 21, 2008 1:58 pm

Ne bi blatil mehanika ker je stručko, ta sistem pa je pač en povprečen, uradna cena je okoli 1300 € , za moj motor bi bil očitno primeren kakšen boljši za 1500-1600 € ... mi je majster omenil da obstaja en taljanski ki meri tudi pretok zraka ali pritisk turbine, nisem 100%...

Sem pa popizdu ki zdej firma G1 nudi neko akcijo, za 800 EUR !!! je za prvih 50 50% ceneje, vgradnja pa je v Celju...torej štajerci navalite! Verjetno sistem ni slabši od mojga, bi se pa najraje odpelal gor če bi vedu da so mehaniki 100%...

a33 je napisal/-a:markobre:

Kdo pa vgrajuje ta poljski sistem in kolk si plačal ?

če je sistem multi poins - sekvencialni bi se moral bolje obnest.
i'm in love with my car

a33
Novinec

Napisal/-a a33 So nov 22, 2008 8:48 pm

jas sem mal kalkuliral tale pin in se trenutno ker so take cene goriv ekonomsko ne splača, je pa fajn zarad ekologije in labmd izpuha in motorja.

olenardic
Nov uporabnik

Napisal/-a olenardic Sr nov 26, 2008 10:05 pm

Zdravo, imam vprašanje glede porabe plina. Pred časom sem dal vgradit Tartarinijev sistem. Avto je star Rover 216, poraba benza 7,2 l. Je normalno, da je poraba plina zdaj najmanj 9,3 l? To je skoraj 28 % več od porabe plina. Da ne omenjam, kako avto cuka, praktično je vožnja po mestu skoraj nemogoča. Na leto prevozim ca. 50.000 km, večino od tega med 4000-4500 rpm. Na benz deluje normalno, plin pa je problematičen... Thx za nasvet...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr nov 26, 2008 11:44 pm

olenardic je napisal/-a:Zdravo, imam vprašanje glede porabe plina. Pred časom sem dal vgradit Tartarinijev sistem. Avto je star Rover 216, poraba benza 7,2 l. Je normalno, da je poraba plina zdaj najmanj 9,3 l? To je skoraj 28 % več od porabe plina. Da ne omenjam, kako avto cuka, praktično je vožnja po mestu skoraj nemogoča. Na leto prevozim ca. 50.000 km, večino od tega med 4000-4500 rpm. Na benz deluje normalno, plin pa je problematičen... Thx za nasvet...

svecke pa kable pomeni. ce ti kje kej prebija se to na bencinu ful ne opay tok, na plinu pa cuka. men je isto cukal recimo ce sm se v drugi peljal na 600rpm pol pa gas do ene 1500, pol je pa nehal. pri bencinu je blo pa cist neobcutno to. zdj sm pa zamenjal strclje, ki imajo vlogo kablov in svece in je cist normalno, pa se tece k mucek zdj.

drgac pa zdj mal dotankavam na 100~200km, da vidm kok je nekje dejanska poraba, in dons recimo sm naredu 138km v tank je slo pa 15,5L plina. poraba po bc je bla pa 12.1L, seprav se mn plina mi je odzrl kokr bc za bencin kaze... vozu sm se pa recimo 30% Lj, 70% ac, cist normalno, brez pretiravanj, edin par naglih pospesevanj...

sm kr vesel ubistvu. edin na jetra mi gre da so vse pumpe na kontra strani postavljene in pol tista spagca tok zateguje cev da soloh nemors normalno tankat..

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Po dec 01, 2008 2:27 pm

Zgleda, da se bo od jutr splačalo spet vozit na bancin . Sramota za državo in Petrol.
Hvala vam za vse :evil: :evil: :evil:

marej
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a marej To dec 02, 2008 9:26 pm

imam eno vprašanje ali kdo pozna regov plinski sistem,ki ima 5 letno garancijo baje so najbolši.

libero1
Nov uporabnik

Napisal/-a libero1 Sr dec 03, 2008 7:14 pm

ali so najboljši ne vem, vem pa da so vsi sleparji.Torej: imam Regov sistem od Plineksa. Naredil sem 25.000 km, poraba je cca 20% višja kot bencin. Sicer delije O.K. vendar imam pomisleke glede porabe. Po desetinah pogovorov z različnimi ponudniki mi nihče ni garantiral da bo poraba 5-10% višja kot pri bencinu. Sicer to oglašujejo, ko pa jim ponudiš da ga boš testiral in če obljuba ne bo držala ga tudi vrnil nastane problem. NIHČE nima te garancije, Tako da tisto o skoraj enako porabi je larifari. In vsi imajo tisoš nasvetov zakaj je sistem konkurentov slabši.

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Pe dec 05, 2008 12:12 am

petrol nam je spet vrgel kost v obliki cene avtoplina Avtoplin: 0,558 EUR/L

Ker njim pomeni vse da je avtoplin na letni ravni 62% benzina, bo to tudi najmanj kaj bomo kdaj videli na petrolu. Torej ta cena od danes naprej je tično 62% cene najdražjega derivata in to je diesel. Če bo šeč diesel dol bo tudi avtoplin šel vendar samo 1x na mesec. Torej za en teden bo šel diesel po trenutnem stanju spet dol za kake 5-6 centov, po tem trendu tudi za 3 tedne enaka klobasa. Na koncu bo spet cena avtoplina nekje na 70% diesela. Smernice EU za našo slovenijo ne veljajo n nikoli ne bodo. Bolše je kot skoraj 70 centov-vendar za ekološko ozaveščenimi državami pa smo 1000 let odzadaj.

LP gogocak

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy So dec 06, 2008 12:14 am

libero1 je napisal/-a:ali so najboljši ne vem, vem pa da so vsi sleparji.Torej: imam Regov sistem od Plineksa. Naredil sem 25.000 km, poraba je cca 20% višja kot bencin. Sicer delije O.K. vendar imam pomisleke glede porabe. Po desetinah pogovorov z različnimi ponudniki mi nihče ni garantiral da bo poraba 5-10% višja kot pri bencinu. Sicer to oglašujejo, ko pa jim ponudiš da ga boš testiral in če obljuba ne bo držala ga tudi vrnil nastane problem. NIHČE nima te garancije, Tako da tisto o skoraj enako porabi je larifari. In vsi imajo tisoš nasvetov zakaj je sistem konkurentov slabši.

kakšen avto pa voziš? Če ni skrivnost?
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy So dec 06, 2008 12:16 am

marej je napisal/-a:imam eno vprašanje ali kdo pozna regov plinski sistem,ki ima 5 letno garancijo baje so najbolši.

ha ha ha...najboljši?!?! Ja, je...BAJE!

Brina7
Nov uporabnik

poraba

Napisal/-a Brina7 So dec 06, 2008 6:38 am

REG, oziroma OMVL sistem.
Baje je najboljši.
My ass.
Celo v Italiji bojda obstajajo boljši sistemi.
5 LET GARANCIJE. ?!
Kdo pa da 5 let garancije? Proizvajalec ali prodajalec?
OMVL že ne.
Torej, ko poteče dejanska garancija s strani proizvajalca, kdo bo kril popravila?
Pri slovenski folklori odpiranja in zapiranja podjetij vemo kako bo to izgledalo.
Še posebej, če preverite zgodovino podjetja, ki to obljublja in odgovornih ljudi.

Kar pa se tiče porabe. Poraba je skoraj vedno višja od bencinske in čisto nič nenavadnega ni, če je 20% višja.
Odvisna je pač od kvalitete plina (pri nas je ta pač na dnu) in pa mešanice plina.
Plin ima pač nižjo kalorično vrednost od bencina. Ima namreč le 66% kalorične vrednosti bencina.

Brina7
Nov uporabnik

Re: Vgradnja STAG-300 v Audijev 1.8T motor

Napisal/-a Brina7 So dec 06, 2008 7:21 am

markobre je napisal/-a:Naj še sam (avtomobilsko-ekološki navdušenec he he) opišem še svojo vgradnjo, nad katero pa sem, iskreno povedano precej razočaran.

V Audijev 1.8T motor (150km) smo vgradili poljski STAG-300.
Po večkratni kalibraciji, (računalnik je med pobiranjem podatkov benz/plin na koncu pokazal skoraj perfektno krivuljo kar naj bi pomenilo skoraj isto porabo/performanse), menjavi števca plina in LED prikazovalnika (ki še vedno kaže "kr'neki") imam sedaj tole :

- občuten padec performans (konjev,navora?!) in čisto drugo dinamiko vožnje (če na plin "pohodiš" ni tiste odzivnosti, nasprotno, motor se duši pod preveč plina), v križišču pa mi je večkrat "crknil" ker pa sem premalo pohodil... :shock:

-plin se sicer lepo preklopi že na 30°C, vendar motor "drhti", podobno se zgodi tudi ko ga hočem nažgati po avtocesti (takrat dobim tudi nostalgijo po starem dobrem golfu na karburator s 3x manj konji, ki je pozimi rad "kihal"...) :roll:

- poraba : normalna (tudi mestna) vožnja okoli 9 bencina, medtem ko je na plin krepko preko 11l !!! In to z vožnjo KOT PENZIONIST !! (ker divjat se itak ne da, vsaj s to kombinacijo ne...) :shock:

TOrej:

STAG300 se je izkazal za zelo slab ali podpoprečen sistem (ker v mojstra pač ne dvomim) vsaj za ta motor (izključimo možnost napake na uparjalniku, injektorjih ali krmilniku samemu).

PRIHRANEK po zadnjih pocenitvah benza: ZANEMARLJIV glede na to da je razlika v porabi več kot 2l !! No ja če tankam na Petrolu prihranim kake 0,3 € NA 100...se pravi če bom delal 15.000 km letno si bom napravo izplačal po okroglih 30 letih...hm, le na kaj se bomo takrat že vozili, če se sploh bomo...

Za tolažbo se sedaj vozim tankat k sosedom Hrvatom, tako da pri polnem tanku prihranim še vsaj tistih 10-15 EUR .... in optimistično upam da bom s tem rešil Zemljo in katalizator, lambda sonda pa bo večno delovala ... 8)

Marko bre.
Ma kaj te daješ v avto take sisteme. So ti bili drugi pač predragi.
Kaj bi dajal 300 EUR več, če lahko manj daš pa potem ne dela.
A ne?
STAG sploh ni sistem. NI SISTEM!!!!!!
Stag je le software (ECU), nanj pa potem obesijo vsa mogoča skropucala samo da je poceni.
Včasih se stvar poklopi in dela, včasih, morda velikokrat pa žal ne.
Ruleta.

Marko bre, več sreče prihodnjič.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy So dec 06, 2008 7:57 am

A kdo ve kakšno imajo ceno plina pri Butan plinu na Verovškovi?

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak So dec 06, 2008 10:23 am

iziboy je napisal/-a:A kdo ve kakšno imajo ceno plina pri Butan plinu na Verovškovi?

nikjer nisem zasledil :?

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy So dec 06, 2008 10:45 am

gogocak je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:A kdo ve kakšno imajo ceno plina pri Butan plinu na Verovškovi?

Mislim... itak so totalno neresni, ker so imel pumpo skor cel mesec zaprto... :evil:

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak So dec 06, 2008 10:51 am

iziboy je napisal/-a:
gogocak je napisal/-a:

Mislim... itak so totalno neresni, ker so imel pumpo skor cel mesec zaprto... :evil:

lahko so ukinili pumpo:) :P

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy So dec 06, 2008 12:44 pm

gogocak je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:
gogocak je napisal/-a:

lahko so ukinili pumpo:) :P

Tud če bi jo :? itak je blo vedno neki narobe s tisto pumpo... al ni delala, al ni blo pristiska, al je cev puščala, al je prodajalko PMS daju, al pa prodajalca hekselšus u hrbet... kar naprej je blo neki :evil:

Uporabniški avatar
aygo
Novinec

Kraj: slovenija

Napisal/-a aygo So dec 06, 2008 3:49 pm

Cene avtoplina

Maribor: 0,558€ (133,72 SIT)
Ljubljana BarjeI,II:0,558€ Ljubljana Kajuhova: 0,558€
Lom: 0,558 €
LJ Verovškova: 0,66 €
Celje: 0,558 €
Kozina: 0,604 € (144,74 SIT)
Koper: 0,558 €
Sežana Povir I,II: 0,558 €
Ribnica: 0,55 € (131,802 SIT)
(med Pivko in Il. Bistrico) Tepanje I,II:0,558€
vir:avtoplin.si

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak So dec 06, 2008 5:48 pm

aygo je napisal/-a:Cene avtoplina

Maribor: 0,558€ (133,72 SIT)
Ljubljana BarjeI,II:0,558€ Ljubljana Kajuhova: 0,558€
Lom: 0,558 €
LJ Verovškova: 0,66 €
Celje: 0,558 €
Kozina: 0,604 € (144,74 SIT)
Koper: 0,558 €
Sežana Povir I,II: 0,558 €
Ribnica: 0,55 € (131,802 SIT)
(med Pivko in Il. Bistrico) Tepanje I,II:0,558€
vir:avtoplin.si

to ni aktualno za verovškovo-ko sem bil na servisu-porše sem se peljal mimo in je cena pred 2 tednoma bila .603 evra.

lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov