Velika prednost bo to tudi za delodajalce, saj bodo od sedaj prispevali le 55€ namesto prejšnih 800€ na leto...
evo pa bo se ena ogabna stvar na sajbi..k ucasih tista naleka za tehnicni
V bistvu bi lohk ta znesek kar prišteli k registraciji, ker bo itak skoraj vsak moral nabaviti letno.
Joie de vivre! je napisal/-a:Ne vem pa zakaj so vinjete datumsko fiksne. Ne bi mogli preluknjat datum, ko si jo kupil in bi potem veljala 12 mesecev? Za domačine ne bo problem, med zdomci, ki bodo hodili domov pred božičem in se vračali po novem letu, pa bo najbrž kar nekaj hude krvi...
Velika prednost bo to tudi za delodajalce, saj bodo od sedaj prispevali le 55€ namesto prejšnih 800€ na leto...
Zame vinjeta ni ugodna, ker za AC po mojem še nikoli nisem dal več kot 55€ v celem letu, službo imam v domačem kraju, žena tudi. Imam tudi tri avtomobile, tako da bo treba vinjeto dat na nek pleksiglas in potem seliti iz avta v avto... Kakorkoli že, meni bi dnevna vinjeta zelo prav prišla.
obvoznica je sestavljena iz besede obvoz se pravi to pa zato da so sprostili mestni promet oz. mestno jedro
Dr.M3 je napisal/-a:Energetik: mi lahko pojasniš od kje privilegij vožnje po obvoznici (ki je dolga koliko 15,20km), medtem ko moraš za manjšo razdaljo od vrnike do ljubljane plačati?Do sedaj to jasno ni bilo mogoče kontrolirati, z vinjeto pa je. Zakaj bi bili nekateri upravičeni do tega privilegija. Če bi bila vožnja po obvoznici zastonj je lahko pa po vsej trasi..
Ja, 2 mio ljudi živi v LJ, da rabi za po obvoznici.....
BBoss je napisal/-a: Al pa Grosupeljčani oziroma prebivalci Ivančne in okolice? Iz Ivančne Gorice do Ljubljane je koliko? 25km? , ki so bili do zdaj zastonj.![]()
maestro je napisal/-a:BBoss je napisal/-a: Al pa Grosupeljčani oziroma prebivalci Ivančne in okolice? Iz Ivančne Gorice do Ljubljane je koliko? 25km? , ki so bili do zdaj zastonj.![]()
Ja madonca no, pa zgleda, da so nekateri tu gor res malo butasti oziroma se jih čisto nič ne prime, pa čeprav, naj bi bili t.i. ''poznavalci foruma''.
Pa dajmo še stopetnajstič ponoviti (Bboss, sedaj pa dobro 'poslušaj'):
Prebivalci Grosuplja, Ivančne gorice in tam okoli so bili s strani investitorja (država) v času, ko se je gradila AC seznanjeni, da bo trasa nove ceste 'povozila' staro magistralno cesto in tako so ti kraji ostali brez normalne prometne povezave (razen čez vasi in mimo kmetij....). Država je tako privarčevala pri gradnji, za kompenzacijo pa je bilo rečeno, da se na tem odseku ne bodo zgradile cestninske postaje.
Pa nehajte že 1x metati Dolenjske v isti koš, kot npr. Domžale. Ali pa pojdite nazaj v malo šolo...
BBoss je napisal/-a:Ima pa seveda vsak možnost, da se AC in hitrih cest v prihodnje izogiba in privarčuje
žajfa je napisal/-a:
Ja v Poljanski dolini pa res ni ac. Tako kot jaz 20 km do AC. Praktično pa na leto grem samo dvakrat. Jaz ne vem zakaj niso uvedli še tedenske vinjete. Sama požrešnost jih je.
Itak bom pa šel po regionalki. Niti pod razno ne dam 55 evrov.
lp
Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov