Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
street racer
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a street racer Ne feb 01, 2009 8:39 pm

danes sem odplesal pravi valček,peljal sem umirjeno prilagojeno razmeram,nenadoma so začeli vsi zavirati-malo nižje je bil zdrs,v tistem trenutku sem opazil da je podlaga kot na drsalnici,zaneslo me je na naslednj pas in nato zavrtelo(nimam abs-a),hvalabogu da v tistem trenutku ni bilo nasprotivozečega,gadno je blo v vinski gori pri velenju okrog 6 ure zvečer kot na drsališču :evil:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne feb 01, 2009 8:51 pm

zaj je najlepše prehitevat počasneže ,ki ovirajo promet in ko si vzporedno z njimi zapelješ v "plundro" oz. sneg, ki se je na sredini ceste nabral in jim veselo zmečeš po celem avtu. Nato pa se smejiš ko si že pred njimi in ti blendajo :woohoo :wiihuu :mrgreen:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
street racer
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a street racer Ne feb 01, 2009 8:58 pm

pa se pol oni smejijo ko te vidijo v jarku :P jst sem enako govoril kt ti ampak sem danes spremenil moj odnos do vožnje,bolje minuto kasneje kot pa čakati v jarku,...(hvalabogu da se to ni zgodilo) ampak ko si izkusiš ostro situacijo začneš bolj pametno razmišljat ;)

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Ne feb 01, 2009 9:03 pm

nebivedu je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Cavaljer en terenec (mogoče kak majhen ampak samo za pozimi) z malo večjimi dobrimi gumami reši vse te težave. Jst se odpeljem iz neskidanega dvorišča na cesto tudi čez tisti kup, ki ga plug naredi pred dvoriščem in grem lepo kamor mi paše.

Kak dobre so gume wrangler ATR veš.....pa nimam težav. In tud sam peljem čez dva kupa...prvo je iz dvorišča (z garaže, kjer ponoč napluži ) drugi na na glavno cesto....Lih prej probaval, ko sem prišel domov. Stena vsaki strani ceste je visoka prek meter....z reduktorjem v prvi je brez problema zlezel prek.....kaj šele če bi upoorabil višjo hitros....2 metra po moje neb bil blem :D
Nebivedu če greš se lahk zmenma pa grema skupi jaz sem takoj za :D Že ko sem mel samo petko so mi vsi pravli da sem norc. Drgač pa men plugi tud samo ovirajo na cesti :P

Včeraj sem bil od 23h pa do 5h zjutraj okoli, pa smo reševal "nesrečneže" iz jarkov.

A to ste bli pač zunaj pa ste kej drugega počeli, al prav z namenom da se pomaga ljudem?

valve
Nov uporabnik

Napisal/-a valve Ne feb 01, 2009 10:12 pm

W|zz je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Cavaljer en terenec (mogoče kak majhen ampak samo za pozimi) z malo večjimi dobrimi gumami reši vse te težave. Jst se odpeljem iz neskidanega dvorišča na cesto tudi čez tisti kup, ki ga plug naredi pred dvoriščem in grem lepo kamor mi paše.

Kak dobre so gume wrangler ATR veš.....pa nimam težav. In tud sam peljem čez dva kupa...prvo je iz dvorišča (z garaže, kjer ponoč napluži ) drugi na na glavno cesto....Lih prej probaval, ko sem prišel domov. Stena vsaki strani ceste je visoka prek meter....z reduktorjem v prvi je brez problema zlezel prek.....kaj šele če bi upoorabil višjo hitros....2 metra po moje neb bil blem :D
Nebivedu če greš se lahk zmenma pa grema skupi jaz sem takoj za :D Že ko sem mel samo petko so mi vsi pravli da sem norc. Drgač pa men plugi tud samo ovirajo na cesti :P

Včeraj sem bil od 23h pa do 5h zjutraj okoli, pa smo reševal "nesrečneže" iz jarkov.

Na naših koncih je vleka iz grabna 15€ za domačine pa 10 € .
A to ste bli pač zunaj pa ste kej drugega počeli, al prav z namenom da se pomaga ljudem?

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Ne feb 01, 2009 10:23 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:zaj je najlepše prehitevat počasneže ,ki ovirajo promet in ko si vzporedno z njimi zapelješ v "plundro" oz. sneg, ki se je na sredini ceste nabral in jim veselo zmečeš po celem avtu. Nato pa se smejiš ko si že pred njimi in ti blendajo :woohoo :wiihuu :mrgreen:

Joj mozakar, tvezis take osnovnosolske, da je joj. Si ze slisal za pojem "Voznjo prilagoditi razmeram na cesti" ? Ampak je bolje izpast frajer, ko gres mimo kaksne "ovire" na cesti kajne? Kr zivcen postanem ob takih postih...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne feb 01, 2009 10:29 pm

gofra je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:zaj je najlepše prehitevat počasneže ,ki ovirajo promet in ko si vzporedno z njimi zapelješ v "plundro" oz. sneg, ki se je na sredini ceste nabral in jim veselo zmečeš po celem avtu. Nato pa se smejiš ko si že pred njimi in ti blendajo :woohoo :wiihuu :mrgreen:

Joj mozakar, tvezis take osnovnosolske, da je joj. Si ze slisal za pojem "Voznjo prilagoditi razmeram na cesti" ? Ampak je bolje izpast frajer, ko gres mimo kaksne "ovire" na cesti kajne? Kr zivcen postanem ob takih postih...

To bi tudi jaz rad videl kako zgleda ta prehitevanje. Res da imam zelo rad vožnjo + ročno po zasneženi cesti, samo prehitevanje po taki cesti pa :?:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne feb 01, 2009 10:58 pm

W|zz je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:

Mislim da je nekaj podobnega kot jaz :) Pač ljubi take razmere in se z veseljem vozi okrog in tu pa tam kerga potegneš iz grabna :) In to je vsa umetnost :) Vidiš pa res svašta.....folk z letnimi gumami.....ali pa z zimskimi , ki nimajo niti 2mm profila.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne feb 01, 2009 11:21 pm

Ja,ja pri nas ga zdajle kar pridno meče, tako da bo jutri kar veselica.
Pa ni problema men se prav dopade vožnja po snegu. Pač treba je it 20 min prej od doma za vsak slučaj, če se kje kakšna gužva nabere, drugače pa ni problema, razen če ga preveč vrglo pa ne bo spluženo čez breg, potem pa zna bit malo problem čez pridet, pa bo že :D

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne feb 01, 2009 11:25 pm

W|zz je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:

Prov z namenom, da ljudi nazaj na cesto vlečemo smo šli na pot.
Old subarus never die, they just get faster!

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Ne feb 01, 2009 11:28 pm

Je bila veselica prej :vc S kombijem, lepo na visokem in vse pregledno, po mestu pa vsak ovinek pod ročno :wink:
Aja, poglejte xenon :twisted:

SlikaSlika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Ne feb 01, 2009 11:32 pm

Bolj zanimivo je z RWD, se ne rabiš trudi z ročno. Samo gas pa volan, druga ne rabiš. :lol:
Pa seveda pred tem še treba pritisnit na gumb ASC. :P
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Ne feb 01, 2009 11:36 pm

Z namenom sem si montiral bunko od viličarja na volan za takšne dni :twisted: Je zajebano obračat 1500 težkega prasca s 185-kami pa brez servo in položnim volanom + mraz in drsenje :lol:
Edino žal mi je, ker ni 4×4 moj Traffic (bolj redka zadeva).
Zadnjič spremenil chevy, dne Po feb 02, 2009 12:18 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne feb 01, 2009 11:38 pm

gofra je napisal/-a:

seprav k se en voz po avtocesti 40 km/h je kao prilagodil voznjo razmeram,ker dz pada.cist brez problema se da vozt70-110 km/h.in tak ovira promet,ce pa seb pa avtu tok ne zaupa da ve da lahko vozi hitreje nj se pa izloci iz prometa.
jst sm se vozu dons 90-100km/h na gorenski autocesti.pa sm prehtaval.pa mi avta ni nc zanasalo al pa kj.se a fino vozt.pa ustaut tut...(preizkuseno pri 90 km/h-dans)
Ni vse res kar napišem

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Po feb 02, 2009 12:11 am

Govorimo o zasnezenem cestiscu...pa upam si trdit, da uporabnik, na katerega je to letelo ni sreceval voznikov, ki se po AC vozijo 40 km/h. Veliko sem ze prepeljal po zasnezenih cestiscih in enkrat samkrat nisem srecal nikogar, ki bi vozil res tako pocasi.

No abbe, da te slisim, koliko ljudi si srecal, ki so v dezju vozili po Ac 40 km/h?

LpF

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po feb 02, 2009 12:15 am

gofra je napisal/-a:Govorimo o zasnezenem cestiscu...pa upam si trdit, da uporabnik, na katerega je to letelo ni sreceval voznikov, ki se po AC vozijo 40 km/h. Veliko sem ze prepeljal po zasnezenih cestiscih in enkrat samkrat nisem srecal nikogar, ki bi vozil res tako pocasi.

No abbe, da te slisim, koliko ljudi si srecal, ki so v dezju vozili po Ac 40 km/h?

LpF

govorim za sneg.pa danes sem jh na ac srecal vsaj 3 ki niso vozili vec kot40 al pa 50.
eni resno pretiravajo,al niso tok v svoje sposobnosti prepricani,al res ne znajo vozt al pa nevem kaj...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po feb 02, 2009 12:30 am

noro.. ga je pa že kar popšteno namedlo.. upam da nebom rabu ju3 menjat zajle od ročne!
mamo eno cesto tle mal iz mesta (lj), ki ma štange samo zapičene (sem eno že zbil, zato vem :lol: in jo seveda tut nazaj postavu) in je enako visoka kot trava okoli..

zdej pa vsi tisti k po forumu pišete.. me je nenadoma zaneslo, avto ni reagiral kot sem hotel.. itd. zabil sem se zaradi slabo splužene ceste.. NAJ GREJO VN na prazno parkirišče in trenirat!
ker to so idealne razmere.. zgodi se loh pa sam kšna sračka v hlačah
:-P :-P :-P

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Po feb 02, 2009 12:37 am

sem dans šol malo na en ogromn prazn parkplac, pa si dal mal duška s quattrom, mam dovolj do naslednje zime :vrum

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po feb 02, 2009 1:14 am

abbe je napisal/-a:govorim za sneg.pa danes sem jh na ac srecal vsaj 3 ki niso vozili vec kot40 al pa 50.
eni resno pretiravajo,al niso tok v svoje sposobnosti prepricani,al res ne znajo vozt al pa nevem kaj...

Med Postojno in Lj okoli 17-18-e ure jih je bilo vsaj 20, ki so vozili 40-65 - ampak po prehitevalnem pasu. Snega pa malo, največ par cm ali samo "snežno mokro" (zelo malo plundre) - komot se je dalo vozit tudi čez sto (če bi bilo prazno). Vozni pas je bil bolj prazen in na trenutke hitrejši kot prehitevalni. Pa nekateri dolge, pa meglenke, ko se približaš za prehitevanje, zavijejo na tvoj pas (nekaj dm), čeprav jih opozoriš in čeprav imajo na desno vsaj meter in pol bolj "čiste" ceste itd itd. Kaj imajo vsi ti ljudje v glavi?
Zadnjič spremenil esem, dne Po feb 02, 2009 1:33 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Po feb 02, 2009 1:27 am

Lumpy_ je napisal/-a:Bolj zanimivo je z RWD, se ne rabiš trudi z ročno. Samo gas pa volan, druga ne rabiš. :lol:
Pa seveda pred tem še treba pritisnit na gumb ASC. :P

ali pa samo gume z manj kot 1mm profila :lol:

danes sprobano :lol:
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov