Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ To nov 24, 2009 5:56 pm

Vsi pa tudi niso slabi so že tudi za jurja in več prekšrkov spustili zastonj črez, tako da.. lepa beseda lepo mesto najde :)

Je pa res da če je pi*da je pi*da, nimaš kej praskat :lol:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To nov 24, 2009 6:03 pm

MateSLO je napisal/-a:A se ni bol preprosto umaknat navsezadnje kot pa imet milijon problemov zaradi tega ker mu boš zabremzal in se ti bo zaletel v rit? :roll:
Tiste 5s boš pa že potrpel ko se boš ustavil pa speljal ...

Ne, ne bom se umikal če vozim po predpisih in drugi izzivajo. Dokler vozim po omejitvah in se mi nekdo drug rine za ritjo, se umaknil ne bom. Ni se mi treba. Vi se kr umikajte. Namesto, da bi kej naredl, da takih stvari pač nebi bilo več, samo upognete hrbte, in se podredite dani situaciji, potem pa probate krivdo prenest na druge, na take na katere upate. Zato pa potem taki lahko počnejo karkoli hočejo in še bolj bodo, ker vidijo, da se mi ostali umikamo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara To nov 24, 2009 6:19 pm

nebivedu je napisal/-a:
MateSLO je napisal/-a:A se ni bol preprosto umaknat navsezadnje kot pa imet milijon problemov zaradi tega ker mu boš zabremzal in se ti bo zaletel v rit? :roll:

Ne, ne bom se umikal če vozim po predpisih in drugi izzivajo. Dokler vozim po omejitvah in se mi nekdo drug rine za ritjo, se umaknil ne bom. Ni se mi treba. Vi se kr umikajte. Namesto, da bi kej naredl, da takih stvari pač nebi bilo več, samo upognete hrbte, in se podredite dani situaciji, potem pa probate krivdo prenest na druge, na take na katere upate. Zato pa potem taki lahko počnejo karkoli hočejo in še bolj bodo, ker vidijo, da se mi ostali umikamo.

maš prov, jest zdaj ko vozim otroka se zmeraj takim umaknem, kadar pa sem sam pa največkrat ne, ko ga j**e nej prehiti tam ko lahko in naj zgine naprej, in res koji kur.c se bom nekomu umikal če vozim po predpisih, aja še neki zadnjič je ena feroza mogoče si bil tudi ti vozil za mano zelo zgledno vedno je držal razdaljo vedno je razdaljo prilagodil vožnji pred sabo vozečega, kar užitek se je bilo peljat, ko nekdo res upošteva varnost in ti rine zaq ritjo, in zakaj sem to izpostavil kot nekaj zanimivega, ker enostavno dons 50 posto folka rine za ritjo.............
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar To nov 24, 2009 7:06 pm

na avtocesti če je frej se umaknem, sicer pa ta fora da kr zabremzaš na avtocesti nebi zdržala an sodišču ne glede na varnostno razdaljo, on dobi kazn za to ti pa za povzročitev gmotne škode iz malomarnosti ali namerne povzrolitve neki tacga :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To nov 24, 2009 8:04 pm

xsara je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:

maš prov, jest zdaj ko vozim otroka se zmeraj takim umaknem, kadar pa sem sam pa največkrat ne, ko ga j**e nej prehiti tam ko lahko in naj zgine naprej, in res koji kur.c se bom nekomu umikal če vozim po predpisih, aja še neki zadnjič je ena feroza mogoče si bil tudi ti vozil za mano zelo zgledno vedno je držal razdaljo vedno je razdaljo prilagodil vožnji pred sabo vozečega, kar užitek se je bilo peljat, ko nekdo res upošteva varnost in ti rine zaq ritjo, in zakaj sem to izpostavil kot nekaj zanimivega, ker enostavno dons 50 posto folka rine za ritjo.............

Če je bila feroza full poširjena in dvignjena potem sem bil jaz, držim pa vedno vsaj za 2 avta placa pred sabo (pri vožnji po mestu), če je mokro še malo več, da tistim pred mano ni treba razmišljat, kam se bodo umaknili, ko se b****r zadaj ne bo mogel ustaviti.

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver To nov 24, 2009 8:46 pm

Jst bom tudi tako vozil, ko bom mel terenca. Dokler pa imam navaden avto, pa vozim z malce manjšo varnostno razdaljo. Pri nas je pač taka mentaliteta, da v kolikor je za par avtov placa, se je treba vrinit. Zdej, če bom mel terenca, tega vsaj ne bodo upali počet, sicer bi moral pa bremze kurit... Kar se mi ne da odkar me ni na ta način izsilil tovornjak v dežju in sem se skoraj zaletel vanj in folku ne puščam priložnosti, da se vrivajo.

Sicer pa res ne vem v čem je problem, da se komu umakneš. Jaz recimo sem to že dostikrat naredil, pač ob priliki. Ne bom se pa umikal ravno takrat, ko bi nekdo rad. Recimo enkrat mi je čez tunel na avtocesti en šlepar vozil kontantno 10 centimetrov za ritjo, pa sem si mislil kako si prfuknjen, prehitevalni pas je frej, dragi gospod, izkaži se. :roll:

Sicer pa mene niti ne živcirajo taki, ki mi vozijo za ritjo, lih en isto moteči so mi, kot tisti, ki se vlačijo in delajo gužvo. Na ene in druge moraš bit tolk bolj pozoren...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To nov 24, 2009 9:02 pm

jst se na ac zmeraj umaknem ce je kdo hitrejsi.ce hoce it naprej nj gre,sj kdo pa sem jaz da bom patruliral pa delil red po ac!!!!
ce negdo hoce krasit zakon nj ga krsi s svojo hitro voznjo..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To nov 24, 2009 9:08 pm

Tukaj govorimo za regionalke, po avtocesti jaz vozim po desnem pasu, vedno. Vozim s hitrostjo kamionov, kakih 100 m za njimi in imam mir celo pot in sproščujočo vožnjo, ker ste ostali vsi itak na prehitevalnem pasu in se nesproščeno gužvate.
In po regionalkah se idiotom ne bom umikal. Naj prehitijo, al pa se soočijo s kakim peskom, kamni iz roba cest, če mi mislijo za ritjo vozit. Če pa cesto zelo zelo dobro poznam, se pa lahko idiotu zgodi, da bova oba skupaj zapeljala na kako sveže zorano njivo (ne bo prvič da bi to kakemu bumbarju naredil), samo da se bom s terencem iz nje tudi odpeljal, on bo pa ostal vkopan.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS To nov 24, 2009 9:33 pm

nebivedu je napisal/-a:Tukaj govorimo za regionalke, po avtocesti jaz vozim po desnem pasu, vedno. Vozim s hitrostjo kamionov, kakih 100 m za njimi in imam mir celo pot in sproščujočo vožnjo, ker ste ostali vsi itak na prehitevalnem pasu in se nesproščeno gužvate.
In po regionalkah se idiotom ne bom umikal. Naj prehitijo, al pa se soočijo s kakim peskom, kamni iz roba cest, če mi mislijo za ritjo vozit. Če pa cesto zelo zelo dobro poznam, se pa lahko idiotu zgodi, da bova oba skupaj zapeljala na kako sveže zorano njivo (ne bo prvič da bi to kakemu bumbarju naredil), samo da se bom s terencem iz nje tudi odpeljal, on bo pa ostal vkopan.

To imaš čisto prav, lepo po desnem pasu, pa normalno, ne pa gužvanje na prehitevalnem.
Ampak zadnje čase opažam ravno obratno, kakor vi govorite, na cesti
Kočevje-Ljubljana. Ko grem domov iz Ljubljane, okoli 16h, ko je ravno največja gužva se vsi lepo vozijo in potem, naprej od Škoflice, ko se malo poveča hitrost, vsi lepo ohranjajo varnostno razdaljo.

Mogoče to zato, ker so vsi ravno iz službe in so še z mislimi v službi, ampak vozimo se pa normalno.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To nov 24, 2009 11:58 pm

Ja na tistem koncu ste se že navadli, da je varnostna razdalja pomembna, drugje še ne, tako da ne boš presenečen, ko se ti bo kje drugje kdo zalimal na rit.

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Sr nov 25, 2009 12:07 am

Se kdo vozi "za Savo" iz Zasavja proti Lj.?Jaz se vsako jutro in popoldan..ne morš verjet kaj vse srečaš..sploh zjutraj okrog pol 8.Na 20 km odseku srečam vsaj 4-5 avtov kik vozjo okol 60-70 ,a na ravnini gre 90..tko da ga ja težje prehitiš.Pač razumem tvornjake da se nemore hitrej peljat..samo z avtom je pa tam mogoče varno odpeljati 80-90km/h vse ovinke.Potem pa nastane kolona..prehtet pa nemorš k je promet.In zarad takih se potem dogajajo preihtevanja v škarje in podobno.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr nov 25, 2009 9:04 am

nebivedu je napisal/-a:In po regionalkah se idiotom ne bom umikal. Naj prehitijo, al pa se soočijo s kakim peskom, kamni iz roba cest, če mi mislijo za ritjo vozit. ..

He,he, to jaz pozimi s pridom uporabljam. Če je meter za mano, ga kar fajn zasuješ s šodrom iz roba ceste, ki ostaja od posipanja. Se takoj umakne.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr nov 25, 2009 9:13 am

Tako kot je Nebivedu rekel - ne moreš se ves čas umikati. Ker takih pacientov je zihr čez 50% vseh voznikov, kar pomeni, da lahko kar ves čas stojiš na odmikališču in čakaš.
Očitno folk ne zna niti malo OŠ fizike in ne ve, da se varnostna razdalja mora večati linearno s hitrostjo.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr nov 25, 2009 10:27 am

O primernosti umikanja razmišljam pri sicer manj kot promilu agresivnih voznikov, katerim nemalokrat botruje tudi alkohol. Podzavestno se mi namreč še vedno prikrade v spomin prigoda izpred parih let, katera bi se lahko kaj kmalu končala tragičneje:
Z dokaj novim ženinim avtomobilom se mi je na regionalni cesti (blizu doma) prilepil avtomobil znamke že tedaj sumljivega slovesa. Brez uporabe smernikov, meglenk, ipd sem čakal, da me prehiti, manever prihitevanja je uporabil, ko sva prišla v naselje, kjer sem iz 90km/h počasi zmenjševal na naselju primerno hitrost (brez zaviranja!). Agresivnemu de..lu zadaj je bilo očitno izpod časti ter me začne prehitevati, kot da je v Silverstonu na zaključni drki. Ob tem je precenil svoje dirkaške sposobnosti ter "športnost" svojega kvazi bolida ter treščil v mojo sprednjo levo stran. K sreči je bila moja hitrost dovolj majhna, da je ostal avtomobil kljub precejšnjemu sunku vodljiv in ustavljiv. Prižgem vse 4 smernike, Schumacher pred mano ustavlja, ko želim stopiti iz avtomobila, pa stopi na gas in pobegne z vidno preseženo hitrostjo v naselju ter vidno v rdeč semafor.
Sledila je takojšnja prijava policiji ter zapis njegove registrske tablice. Policija me je presenetila z izjemno hitrostjo ter korektnostjo (se že čudimo, če pride do tega!). Na mestu trka je prispela v cca 5 minutah z javljanjem ostalim po izsleditvi. Kasneje smo ugotovili, da je lokalni Schumacher vozil avtomobil z registrskimi označbami drugega avtomobila, kar je kasneje "uspešno" zakamufliral s svojim zavarovalnim agentom. Policija mi je sporočila njegov arogantni odziv do prijave, kljub temu, da so ga že drug dan dobili s poškodovanim avtomobilom. Na koncu so zavarovalnice same rešile vso proceduro. Če bi šlo pa za telesne poškodbe, bi definitivno sledila civilna tožba.
Epilog zgodbe pa se je nadaljeval čez cca 4 leta po dogodku, ko sem se pojavil skupaj z ženo na sodišču, kot priča v tožbi zavarovalnice proti omenjenemu Scumacherju (ker pač ni želel poplačati svojih dolgov, nastalih zaradi omenjene nesreče). Njegov argument je bil, da je šlo za mojo krivo prijavo ter, da je imel pod omenjeno registracijo registriran drug avtomobil. Nespretnosti njegove odvetnice ter moje in ženino pričanje (spomin je bil še dovolj svež) je posavilo stvari na svoje mesto. Na koncu se kot žrtev sprašuješ ali je v novodobnih sistemih resnično možno zamenjati vloge?
Ta primer mi ostaja globoko v podzavesti, prileze pa na plano vedno, ko se mi nekdo prilepi za hrbet. Tedaj, v tistem trenutku, bi ga seveda najrajši pregriznil na pol, izkušnje ter kasnejše komplikacije pa potisnejo v možgane ratio ter potlačijo negativni emotio.
Slej kot prej tudi lokalne Schumacherje najde pravica, takšna ali drugačna. Pretirana represija, ugotavljajo v ZDA, ni rešitev. Na cestah prihaja do linčev (vozniki se nemalokrat vozijo oboroženi). Vsesplošno zavest v glavah je potrebno spremeniti ter percepcijo gledanja na de...le na cestah, predvsem pijane. Žal nas je šele zadnji primer na AC (Arja vas) začel trezniti ter hrabra akcija staršev umrlih otrok je začel postavljati "pijane junake" naših cest s piedestala hrabrih. Končno je začela vsesplošna slovenska javnost gledati postrani na še včerajšnje "heroje".

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr nov 25, 2009 11:39 am

CHAN, to se vsakodnevno dogaja, sploh ko si s kakim večjim in počasnejšim vozilom, pa voziš po omejitvah. Vsak lokalni šumaher misli, da je tok hitrejši, da lahko prehiteva v škarjice, ali pa ti vozi par cm za ritjo.

Zanimiva pa mi je prigoda iz avstrije. Vozim po cesti v naeslju po omejitvi in za mano neučakana voznica vozi par cm za ritjo in s telefonom na ušesu. Pripelje mimo navaden ford eskort bele barve, skozi okno pa pomoli loparček (stop policija). Ker sem se 50m naprej ustavil pri trgovini, sem si ogledal kako je vse skupaj gledalo. Policaj je stopil iz avta, napisal en papirček in ji ga izročil. Ker je potem še nekaj izjavila in se bunila, je lepo napisal še en papirček in ji ga izročil. Ker še ni bila tiho, je pa zahteval pregled avtomobila (očitno opreme) in ji potem napisal še en listek.

Ampak poanta je da se vozijo v čisto civilnem avtu, katerega res ne moreš pogruntat, da bi bil policijski. Pa iščejo take, ki delajo probleme na cestah. Pomoje da bi enako morali delati tudi naši policaji.
Pač bi se več okoli vozili s takimi avtomobili in bi hitro lahko iz cesta spravili večino ljudi, ki delajo štalo.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če nov 26, 2009 3:14 pm

Štalo pa delajo tisti ki prehitevajo, ane. Ste mogoče omenili, kako tisti ki je prehitevan potegne. Zadnjič je imel en prekleto srečo, da se mi je mal losal šrauf do menjalnika in izgubil 2. in 4.prestavo. Fanta bi vozil še nekaj km okoli ovinka z 30km/h. Sedaj sem pa še sam d**** knede. Ampak nekak sem se navadil od kolega. Takim je treba dobesedno pokazat, ker pomoje se tudi zavejo ne, da to delajo.

Pa da ne bo samo govorjenje sem se malo oborožil, ravno zaradi takih.
Kaj je bilo tukaj narobe ne vem. Edino opravičilo je, da me ni videl in klapa NIMA blage kaj se dogaja za njim. Ampak zakaj nenadoma zaviti levo?
http://www.youtube.com/watch?v=EyZNIO4_LIo

Tejle pa tudi vse čestitke. Dam samo glavni izsek, prej je bilo itak vse njeno.
http://www.youtube.com/watch?v=kMbd2hzVb2M
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če nov 26, 2009 3:34 pm

x-hair, ti zgleda sploh neveš kolk hitrej se lahko pelješ po idelani liniji :lol:
LP Rok

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Če nov 26, 2009 3:39 pm

X-Hair je napisal/-a:Štalo pa delajo tisti ki prehitevajo, ane. Ste mogoče omenili, kako tisti ki je prehitevan potegne. Zadnjič je imel en prekleto srečo, da se mi je mal losal šrauf do menjalnika in izgubil 2. in 4.prestavo. Fanta bi vozil še nekaj km okoli ovinka z 30km/h. Sedaj sem pa še sam d**** knede. Ampak nekak sem se navadil od kolega. Takim je treba dobesedno pokazat, ker pomoje se tudi zavejo ne, da to delajo.

Kaj je bilo tukaj narobe ne vem. Edino opravičilo je, da me ni videl in klapa NIMA blage kaj se dogaja za njim. Ampak zakaj nenadoma zaviti levo?

Sam si ga pa lepo potegnu pol na konc drugega videa :D :D

recept
Novinec

Napisal/-a recept Če nov 26, 2009 4:46 pm

X-Hair je napisal/-a:Tejle pa tudi vse čestitke. Dam samo glavni izsek, prej je bilo itak vse njeno.

Vozil pa nisi samo 40kmh, ko si prehiteval a ne? Eni uspemo poleg vožnje mojstra v prehitevanju videti tudi prometne znake. :evil:

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če nov 26, 2009 4:55 pm

X-Hair je napisal/-a:Štalo pa delajo tisti ki prehitevajo, ane. Ste mogoče omenili, kako tisti ki je prehitevan potegne. Zadnjič je imel en prekleto srečo, da se mi je mal losal šrauf do menjalnika in izgubil 2. in 4.prestavo. Fanta bi vozil še nekaj km okoli ovinka z 30km/h. Sedaj sem pa še sam d**** knede. Ampak nekak sem se navadil od kolega. Takim je treba dobesedno pokazat, ker pomoje se tudi zavejo ne, da to delajo.

hehe.. 2. posnetek - baška grapa ( na posnetku je odsek grahovo - koritnica ) je za ene voznike pač prevelik zalogaj. Sploh za nedeljske (LJ) voznike..

Sam sem ravno pred 14 dnevi s telefonskim klicem izločil 'debila'.. in sicer pjanega voznika, ki je vijugal po hitri cesti med novim mestom in trebnjem. Bil je petek in proti NM je bilo veliko prometa. 3 minute po koncu klica, ga je že policaj čakal z liziko :) ..seveda je 'd****' peljal mimo... policaj pa za njim.. ustavil ga je nato v novem krožišču pri trebnjem (prej ni bilo primernega prostora). Ves čas je vijugal pred policajem :? .. upam da je tip dobu svoje. naredil sem tudi filmček...

Res pohvalno delo s strani policije...
No escape from the mass mind rape...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov