Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Sr feb 10, 2010 12:42 pm

berlonso je napisal/-a:a je kdo tukej iz Krasa ali Primorske? zanima me če pada sneg tudi tam ker se odpravljam domov.

http://www.promet.si/portal/sl/cestne-kamere.aspx

Evo en kup cestnih kamer pa si poglej kjer te zanima :)

umilave1
Novinec

Kraj: Cerknica

Napisal/-a umilave1 Sr feb 10, 2010 12:55 pm

B|ind je napisal/-a:Noro, kako hinavska cesta !!
Zimska služba s traktorjem je komad prilezel mimo hiše pa ni tako hud breg.
V 5. poiskusu mu je uspelo, ko je dvignil plug in si prej nekejkrat nasipal.

x2 (pri nas je blo isto)

Sicer so pa po naših cestah ponekod že lepo vidne poškodne zaradi letošnje zime, predvsem luknje. Pol bo pa spet ista pesem: pridejo ˝specialci˝ s karjolo asvalta in lopato, vržejo mal asvalta da se zaflika, pol pa en avto zapelje čez in je ista jama kot prej. Oziroma dajo čist mal asvalta, tolk da je jama manj globoka :)

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Sr feb 10, 2010 1:00 pm

B|ind je napisal/-a:
berlonso je napisal/-a:a je kdo tukej iz Krasa ali Primorske? zanima me če pada sneg tudi tam ker se odpravljam domov.

http://www.promet.si/portal/sl/cestne-kamere.aspx

Evo en kup cestnih kamer pa si poglej kjer te zanima :)

Super stvar :D

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Sr feb 10, 2010 1:13 pm

umilave1 je napisal/-a:
B|ind je napisal/-a:Noro, kako hinavska cesta !!
Zimska služba s traktorjem je komad prilezel mimo hiše pa ni tako hud breg.
V 5. poiskusu mu je uspelo, ko je dvignil plug in si prej nekejkrat nasipal.

x2 (pri nas je blo isto)

Sicer so pa po naših cestah ponekod že lepo vidne poškodne zaradi letošnje zime, predvsem luknje. Pol bo pa spet ista pesem: pridejo ˝specialci˝ s karjolo asvalta in lopato, vržejo mal asvalta da se zaflika, pol pa en avto zapelje čez in je ista jama kot prej. Oziroma dajo čist mal asvalta, tolk da je jama manj globoka :)

Pol pa jim boš ti pokazal ko si večji mojster.
Relax take it easY
Slika

umilave1
Novinec

Kraj: Cerknica

Napisal/-a umilave1 Sr feb 10, 2010 1:19 pm

Za to ne rabiš bit noben mojster, samo materiala mora bit dovolj. Sicer je to že druga zgodba.

HuskY
Nov uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a HuskY Sr feb 10, 2010 1:26 pm

http://geostik.com/ ----> webcams

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Sr feb 10, 2010 1:27 pm

Če bi hotl naredit učinkovito bi moral zrezat ven asfalt, utrdit nasutje in potem še enkrat asfaltirat - ponavadi pa je tako da samo malo nazobčajo luknje - za boljšjo spirjemlivost, namečejo gor asfalt in zabijejo. Ampak ponavadi se na prometnih cestah to ne obese ravno najboljše.

Vglavnem, to je hudič. Sosed že skače po telefonih in kliče nevem koga ker mu je s plugom jekleni stebriček na začetku žive meje (ki je seveda 15cm od ceste) zapel in zvil.
Jaz nevem kako ste lahko nekateri taki, tip je v traktorju švical kot nor. Enostavno včasih pač negre.. lahko bi se obrnil, pustil kup snega na sredi ceste in rekle jebite se.
Ampak je drgnil in drgnil da je uspel pridt gor in potem v dolino odrint. Pač ga je pa vrglo v živo mejo, žou.

b**** stari pa celi penast. :evil:

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Sr feb 10, 2010 1:31 pm

B|ind je napisal/-a:Če bi hotl naredit učinkovito bi moral zrezat ven asfalt, utrdit nasutje in potem še enkrat asfaltirat - ponavadi pa je tako da samo malo nazobčajo luknje - za boljšjo spirjemlivost, namečejo gor asfalt in zabijejo. Ampak ponavadi se na prometnih cestah to ne obese ravno najboljše.

Vglavnem, to je hudič. Sosed že skače po telefonih in kliče nevem koga ker mu je s plugom jekleni stebriček na začetku žive meje (ki je seveda 15cm od ceste) zapel in zvil.
Jaz nevem kako ste lahko nekateri taki, tip je v traktorju švical kot nor. Enostavno včasih pač negre.. lahko bi se obrnil, pustil kup snega na sredi ceste in rekle jebite se.
Ampak je drgnil in drgnil da je uspel pridt gor in potem v dolino odrint. Pač ga je pa vrglo v živo mejo, žou.

Eni pač ne razumejo drugih, samo za svojo korist gledajo. Takih je pa nažalost 80 % ljudi, če ne še več.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr feb 10, 2010 1:39 pm

B|ind je napisal/-a:Če bi hotl naredit učinkovito bi moral zrezat ven asfalt, utrdit nasutje in potem še enkrat asfaltirat - ponavadi pa je tako da samo malo nazobčajo luknje - za boljšjo spirjemlivost, namečejo gor asfalt in zabijejo. Ampak ponavadi se na prometnih cestah to ne obese ravno najboljše.

Jaz bi plačal pivo tistemu, ki je plužil.
Mene zelo motijo te žive meje, ki so čisto na cesti (večinoma že na javni površini!!), še posebej na križiščih, pol pa sploh ne vidiš ali prihaja avto z druge ceste :roll:

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Sr feb 10, 2010 1:39 pm

Nevem zaka bi mogo tvoj "stari" sosed plačevat stebre na svoje stroške če ni nič kriv?
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Sr feb 10, 2010 1:48 pm

dejcc je napisal/-a:

Nevem zaka bi mogo tvoj "stari" sosed plačevat stebre na svoje stroške če ni nič kriv?

Pa dobr to ne, itak majo te službe kakšno zavarovalno polico za škodo, ki jo povzročijo. Ampak v takem nametu snega, ko se ljudje na zadnje svoje moči trudijo, da bi bilo spluženo, da spet ne bi bili glavna novica po vseh televizijskih programih, bi lahko malo počakal. Pokliče naj jutri, ko se zadeve malce umirijo in imajo ljudje več časa za ogled takšnih zadev, kot pa v tem trenutku.
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Sr feb 10, 2010 2:33 pm

dejcc je napisal/-a:Zdajle sem se plejal na AC Slov.Bistrica-Tepanje, sreča da sem šel pol ure prej od doma ker sta 2 ki sipata peljala vštric, zadaj več stometerske kolone. Zakaj vozijo vštric?...

hmmm zakaj vštric? ker če bi bil samo en plug, bi lahko plužil samo en pas. Okej si misliš bi šel pa še 1x, pa bi bila oba splužena...Ja ampak, bi moral začeti na prehitevalnem pasu in odmetavati sneg na voznega, kar bi pomenilo da vozni pas z 1 visokimi kupi snega pač ne bi bil prevozen, dokler ne bi šel še drugič in odmetal sneg iz voznega na odstavnega. No pa da te vidimo intelekta preprečiti ljudem, da se pobijejo na voznem.

Ampak, če še zmeraj ne uporabljaš malo logike, si rečeš, pa zakaj začeti na prehitevalnem, če lahko začne na voznem. Zato, ker bi splužil vozni pas in ko bi se spravil splužiti še prehitevalnega bi voznega SPET ZASUL. Nato se vrni nazaj na začetek prejšnjega odstavka in si še enkrat preberi, kar je bilo napisano.

Nauk zgodbe, veliko manj nevarno je da gresta dva v štric in splužita celotno cesto naenkrat, kot pa da brihtneži, ki se jim ne da počakati, da jim zimske službe olajšajo življenje, priletijo na kupe zbitega snega :roll:

Lp

Edit: Nisem videl da si napisal, da sta sipala in ne plužila. Pa si prepričan, da sta samo sipala?
Zadnjič spremenil =ZiAn=, dne Sr feb 10, 2010 2:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Sr feb 10, 2010 2:33 pm

dejcc je napisal/-a:

Mogoče če bi vse skupaj postavil pol metra ali 1m od ceste mu ga nebi zvil in pa preglednost bi bila veliko bojša. Prostora ima pa dovolj, tako da se mu negre za tiste pol metra.
Ampak pač, to je slovenska navada. Pa ko bi usaj živel tukaj, pride 3× na teden zdrahe delat.

edit: sem pogledal v zakonodajo in kakršnakola ograja mora biti od ceste umakjena najmanj pol metra. In ker njegova živa meja ni, mislim da nima kaj težit !

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Sr feb 10, 2010 2:51 pm

Kdo ve kako grejo stvari s temi plocniki, ki so kot javna povrsina? Vem, da jih komunala cisti, ampak baje je recen, da tist k ma pred sabo plocnik, ga more spucat...

Hocem tudi rect, da ce se ti pripeljes v ulico in ti sosed noce skidat en del svoj ceste (dovozne poti), bi naceloma lahk dubu kazen?
There is no time...

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Sr feb 10, 2010 2:58 pm

Ronin, sicer nevem. Malo pobrskaj po googlu če imaš voljo.

Ampak po logiki bi rekel da kazni nemore dobiti. Ker te ubistvu tudi nihče nemore prisliit da boš skidal svoje dvorišče.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr feb 10, 2010 3:21 pm

Danes jih je zopet presenetil sneg.. nič ni spluženo, niti mal :D

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr feb 10, 2010 4:00 pm

Evo, jaz jo bom pa sedaj pihnil proti Wajdušni in bom zih klel, ker bo pa že VSE spluženo. Banda komunalska pri nas plužijo ko nori, al se le meni tako zdi? Mene motijo pa mečkači po snegu z 30km/h, za njim 25 avtov pa mu ne potegne, da je z njim nekaj narobe. Klap se strže in se začnejo vrstiti vsa možna prehitevanja. Danes se bo najbrž kaj ulovilo v kader. :?
SlikaSlika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr feb 10, 2010 4:08 pm

Ronin je napisal/-a:Kdo ve kako grejo stvari s temi plocniki, ki so kot javna povrsina? Vem, da jih komunala cisti, ampak baje je recen, da tist k ma pred sabo plocnik, ga more spucat...

Hocem tudi rect, da ce se ti pripeljes v ulico in ti sosed noce skidat en del svoj ceste (dovozne poti), bi naceloma lahk dubu kazen?

Kulturno bi blo, da bi vsak en delček pred svojo hišo spucal, a kaj ko je večina ljudi zlobnih pa imajo raje 2m kup snega pred sabo, da ja ne bi še sosed imel koristi od pločnika :roll:

Enako je spomladi ko se pometa pesek po cesti. Pri nas v naselju se nas ene par hiš spravi in vsak pomete cesto pred svojo hišo. Žrtvuješ tisto uro ali dve in imamo urejeno. :pop:

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr feb 10, 2010 5:15 pm

NejcZ je napisal/-a:Danes jih je zopet presenetil sneg.. nič ni spluženo, niti mal :D

Ej ko le neb plužli....men je prav užitek tako kot z RWD kot z FWD kot AWD.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr feb 10, 2010 5:16 pm

lisko je napisal/-a:
NejcZ je napisal/-a:Danes jih je zopet presenetil sneg.. nič ni spluženo, niti mal :D

Ej ko le neb plužli....men je prav užitek tako kot z RWD kot z FWD kot AWD.

Jaz mam p mal prenizek avto :lol: Drugače pa zaradi mene tui če ni spluženo, samo potem naj večina ljdi doma ostane ker se očitno bojijo snega, 30,40 , mogoče celo kdaj 50 se pa nimam časa vozit..
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov