BBS je napisal/-a:
Pa ne govorit, da je to normalno, da se tako vozi.
Ravno o takšnem ''norcu'' sem jaz pisal v eni temi, ko me je poizkušal in tudi uspel prehiteti na skoraj isti ozki lokalni cesti, kot na posnetku, samo da ni bilo snega.
Najprej mi je vozil 5 minut za ritjo (kot naš ''norec'' na posnetku), potem je vijugal za mano (isto kot na posnetku), sem jaz že mislil kakšen k****n je za mano, potem pa še prehitel.
Zelo si pokazal svojo kulturo, s tem vijuganjem, trobljenjem in vožnjo za ritjo. Ampak ti si pač ''dinamični'' voznik, kot že omenjeno.
Ampak ego ti pa ni dal, da bi ga vseeno spustil naprej, a ne? Raje si se nadrkaval z njim celih 5minut kot pa da bi potlačil svoj ego čisto malo.
Mene je veliko bolj strah takih kot si ti, ki ne vejo kdaj je treba popustit in bojo gonili svojo v stilu "jaz imam prav un za mano je pa k****n in moja dolžnost je da ga spametujem" kot pa nekoga, ki se ga lahko znebiš takoj, sam malo se postaviš v desno ob rob, spustiš gas, lahko tudi nakažeš z žmigovcem in ga spustiš naprej.
In taki, ki tkole drkajo druge jih drkajo tudi takrat, ko je treba omogočit, da se nekdo vključi normalno na AC, da pustijo prostor na zožitvah in da se lahko izvaja zadrga, da rinejo v napolnjena križišča in jih blokirajo, da vozijo vedno kot, da jim kdo hoče nekdo vzeti "njegov" del ceste.
Verjetno vam ni jasno v kakih rimerih pride do konflikta na cesti in nejevolje? Bom razložil. Če se srečata agresiven k****n in pameten defenzivec bo 99.99% bilo vse v redu razen malo slabe volje, ravno tako, če se srečata pameten ofenzivec in egoističen mečkač se bo tudi izšlo v 99,99% primerov. Kriza pa je takrat, ko se srečata nepopustljivi agresivec in egoistični wannabe šerif, takrat je pa vse možno in igra samo še sreča, da se vse izzide. Upam, da je jasno kaj sem mislil in velja tako za neprilagojence v eno skrajnost kot tiste v drugo - bohnedej, da se ti dve skrajnosti srečata na cesti.
Zdej se pa vprašite a spadata v katero od teh dveh kategorij? Če ja potem vas slej ko prej čaka srečanje z nasprotno skrajnostjo in takrat vam lahko pomaga samo še boginja fortuna.