Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Cepci na cesti

Napisal/-a W|zz Če dec 23, 2010 9:22 pm

BBS je napisal/-a:
domen_ je napisal/-a::lol: :lol: :lol: Če mački stopiš na rep zacvili.

Točno se je pokazalo kaj si nekateri predstavljajo pod "dinamična vožnja".

Se strinjam 2x. Celo 3x.

Pa ne govorit, da je to normalno, da se tako vozi.
Ravno o takšnem ''norcu'' sem jaz pisal v eni temi, ko me je poizkušal in tudi uspel prehiteti na skoraj isti ozki lokalni cesti, kot na posnetku, samo da ni bilo snega.

Najprej mi je vozil 5 minut za ritjo (kot naš ''norec'' na posnetku), potem je vijugal za mano (isto kot na posnetku), sem jaz že mislil kakšen k****n je za mano, potem pa še prehitel.

A bi se tebi kej skrajšal, če bi ga kulturno spustil naprej? :)
Al kaj je razlog, tko da vidiš da nekdo kar nekaj časa želi mimo, pa da si tko rečeš "Ne, ti pa ne boš, haha, ne bom se ti umaknil, imam pravico vozit tako kot vozim in me ne briga kaj želijo ostali!"

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če dec 23, 2010 9:29 pm

BBS je napisal/-a:
Ravno o takšnem ''norcu'' sem jaz pisal v eni temi, ko me je poizkušal in tudi uspel prehiteti na skoraj isti ozki lokalni cesti, kot na posnetku, samo da ni bilo snega.

Najprej mi je vozil 5 minut za ritjo (kot naš ''norec'' na posnetku), potem je vijugal za mano (isto kot na posnetku), sem jaz že mislil kakšen k****n je za mano, potem pa še prehitel.

Zelo si pokazal svojo kulturo, s tem vijuganjem, trobljenjem in vožnjo za ritjo. Ampak ti si pač ''dinamični'' voznik, kot že omenjeno.

Ampak ego ti pa ni dal, da bi ga vseeno spustil naprej, a ne? Raje si se nadrkaval z njim celih 5minut kot pa da bi potlačil svoj ego čisto malo. :roll:

Mene je veliko bolj strah takih kot si ti, ki ne vejo kdaj je treba popustit in bojo gonili svojo v stilu "jaz imam prav un za mano je pa k****n in moja dolžnost je da ga spametujem" kot pa nekoga, ki se ga lahko znebiš takoj, sam malo se postaviš v desno ob rob, spustiš gas, lahko tudi nakažeš z žmigovcem in ga spustiš naprej.

In taki, ki tkole drkajo druge jih drkajo tudi takrat, ko je treba omogočit, da se nekdo vključi normalno na AC, da pustijo prostor na zožitvah in da se lahko izvaja zadrga, da rinejo v napolnjena križišča in jih blokirajo, da vozijo vedno kot, da jim kdo hoče nekdo vzeti "njegov" del ceste.

Verjetno vam ni jasno v kakih rimerih pride do konflikta na cesti in nejevolje? Bom razložil. Če se srečata agresiven k****n in pameten defenzivec bo 99.99% bilo vse v redu razen malo slabe volje, ravno tako, če se srečata pameten ofenzivec in egoističen mečkač se bo tudi izšlo v 99,99% primerov. Kriza pa je takrat, ko se srečata nepopustljivi agresivec in egoistični wannabe šerif, takrat je pa vse možno in igra samo še sreča, da se vse izzide. Upam, da je jasno kaj sem mislil in velja tako za neprilagojence v eno skrajnost kot tiste v drugo - bohnedej, da se ti dve skrajnosti srečata na cesti.

Zdej se pa vprašite a spadata v katero od teh dveh kategorij? Če ja potem vas slej ko prej čaka srečanje z nasprotno skrajnostjo in takrat vam lahko pomaga samo še boginja fortuna. :twisted:

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če dec 23, 2010 9:33 pm

W|zz je napisal/-a:
BBS je napisal/-a:
domen_ je napisal/-a::lol: :lol: :lol: Če mački stopiš na rep zacvili.

Točno se je pokazalo kaj si nekateri predstavljajo pod "dinamična vožnja".

Se strinjam 2x. Celo 3x.

A bi se tebi kej skrajšal, če bi ga kulturno spustil naprej? :)

ja bi se, ker smo že 19 strani nazaj ugotovili, da so tukaj na forumu nekateri odkrito priznali, da se čutijo vpoklicane, da delajo red in lastnoročno določajo kaj je varno in kaj ne.

za vse take voznike, ki se jim potijo roke na AC pri vključevanju in za vse voznice, katere imajo probleme vsakdanje in vidijo na slo AC ogromno, tj. večina voznikov kot cepce ter tiste, ki lahko glede na svoje izkušnje določijo za vse voznike kaj je primerno varno... jim priporočam le eno; VSAK JE SVOJE (NE)SREČE KOVAČ. dokler se tako slabo počutite na cesti raje pomislite, če s svojimi dejanji ne pospešujete proces splošne (ne)srečnosti. ker dejstvo je da na cestah je bilo in vedno bo 5% norcev katere je treba s pravimi zakoni spraviti za zapahe. ampak tukaj debata teče o večini ljudi, ki se deli na tiste, ki vozijo malenkost bolj pasivno in na tiste, ki vozijo malenkost bolj aktivno. in to, da vsi pasivni in na navidez varni vozniki izkoriščate vse situacije, da glede na osebne precepcije označujete dinamične oz. aktivne voznike kot cepce.

in res je, da ko je x-hair zavohal, da ima opravka s cepcem, je lapo zavijal levo-desno in res je da se mu je pribljižal ter mu potrobil kot znak protesta. ogrožal pa ni njegove varnosti nikoli. tisti voznik si jo je stalno ogrožal le samemu sebi, ker nikoli ni gledal nazaj v ogledalo ali pa je ŠERIF kot vas je tudi nekaj tukaj. torej ali je cepec ali pa cepec ;)

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Če dec 23, 2010 9:40 pm

Wizz niti Bboss, ne razumeta situacije.

Meni ni sploh noben problem spustit človeka mimo. Jih veliko spustim mimo, ker vozim približno po omejitvah in se mi ne da gonit po ovinkih. Ampak na normalnih cestah, ne pa na takšnih ozkih cestah, kjer se komaj 2 avta srečata in se morata skoraj ustavit. Potem pa da bom zaradi enega agresivneža zadaj vozil po bakinah, luknjah, celem snegu??

Naj počaka, da se da varno prehitet, brez da bi koga ogrožal, potem pa naj gre in naj se goni naprej. In res ne razumem, kako lahko zagovarjate takšno vožnjo??
Med tistih njegovim prehitevanjem in trobljenjem, ki sploh ni varno prehitevanje, zraven pa še sneg na cesti, bi lahko naproti prišel avto in bi bilo sranje.
Potem so pa tako ali tako vsi drugi krivi, samo k****n za volanom ne.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Če dec 23, 2010 9:41 pm

W|zz je napisal/-a:A bi se tebi kej skrajšal, če bi ga kulturno spustil naprej?

BBoss je napisal/-a:Ampak ego ti pa ni dal, da bi ga vseeno spustil naprej, a ne?
Js bom pokomentiral za tisti filmcek, ki ga je x-hair objavil: nobenega razloga ni, da se agresivno vožnjo tolerira. Tisti z Mercedesom je vozil čisto normalno, jaz ne vidim čisto nobenega problema v njegovi vožnji, in samo zaradi tega, ker nekdo hoče biti "dinamični voznik", se mu ni potrebno čisto nič umikati. Agresivneži so se dolžni prilagoditi normalnim voznikom, brez debate.

Jerch je napisal/-a:ogrožal pa ni njegove varnosti nikoli.
Ja, jo je. Takrat, ko ga je tako štorasto hotel prehiteti.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Če dec 23, 2010 9:47 pm

BBS je napisal/-a:Wizz niti Bboss, ne razumeta situacije.

Meni ni sploh noben problem spustit človeka mimo. Jih veliko spustim mimo, ker vozim približno po omejitvah in se mi ne da gonit po ovinkih. Ampak na normalnih cestah, ne pa na takšnih ozkih cestah, kjer se komaj 2 avta srečata in se morata skoraj ustavit. Potem pa da bom zaradi enega agresivneža zadaj vozil po bakinah, luknjah, celem snegu??

Naj počaka, da se da varno prehitet, brez da bi koga ogrožal, potem pa naj gre in naj se goni naprej. In res ne razumem, kako lahko zagovarjate takšno vožnjo??
Med tistih njegovim prehitevanjem in trobljenjem, ki sploh ni varno prehitevanje, zraven pa še sneg na cesti, bi lahko naproti prišel avto in bi bilo sranje.
Potem so pa tako ali tako vsi drugi krivi, samo k****n za volanom ne.

Se pravi če kdo pride nasproti je dovolj prostora za se umaknit, če pa kdo pride od zadaj pa ne.
Kaj pa če pride agresivnež nasproti? Po tej teoriji se je treba ustavit sredi ceste in ga ne spusti mimo, dokler on ne obupa in obrne, ker če nekoga oceniš za agresivneža, potem pač ne boš zanj zapeljal na bankino, da bi ga spustil mimo ane.. :)
domen_ je napisal/-a:

BBoss je napisal/-a:Ampak ego ti pa ni dal, da bi ga vseeno spustil naprej, a ne?
Js bom pokomentiral za tisti filmcek, ki ga je x-hair objavil: nobenega razloga ni, da se agresivno vožnjo tolerira. Tisti z Mercedesom je vozil čisto normalno, jaz ne vidim čisto nobenega problema v njegovi vožnji, in samo zaradi tega, ker nekdo hoče biti "dinamični voznik", se mu ni potrebno čisto nič umikati. Agresivneži so se dolžni prilagoditi normalnim voznikom, brez debate.

Ja se mu je, ker poleg morale tudi zakon pravi, da če voziš pod omejitvijo in če oviraš nekoga za seboj, se moraš "umaknit ali omogočiti varno prehitevanje". O razmerah na cesti ne piše, ker je to stvar vsakega voznika zase, da prilagodi vožnjo razmeram na cesti in nikakor ni delo voznika v Mercedesu, da bo skrbel še za x-haira na tem področju..

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če dec 23, 2010 9:54 pm

BBS je napisal/-a: Potem pa da bom zaradi enega agresivneža zadaj vozil po bakinah, luknjah, celem snegu??

Kaj me pa take izjave razpizdijo, pa daj folk kupte si že enkat avtomobile, da se bote lahko normalno vozili z njim, ne pa da samo gledaš kje in kako boš vozil, in zaradi tega ker se tebi avta zdi tako škoda, se morajo še drugi tebi prilagajat.
Spet lahko povežem stvar s kolesarji na specialkah, ko se vozijo po cesti.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če dec 23, 2010 9:55 pm

pod omejitvijo pomen ce se vozis 40% manj kot je dovoljeno.ne ce se vozis 20 kmh manj.
konc koncou pa v zakonu tut pise da je trebva hitrost prilagodit razmeram na cesti in ce je cesta zuasnezena nevem kaj bi blo ce bi zletu s ceste pr 90 na uro.vrjetn bi napisal v porocilo zaradi nepriilagojene hitrost,nebi napisal da zato ker ni blo spluzen in je voznik zletu ceprau ni prekoracil dovoljene hitrosti.
mislm ni vse v zakonih mal je tut v zdravi glavi
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Če dec 23, 2010 9:59 pm

abbe je napisal/-a:pod omejitvijo pomen ce se vozis 40% manj kot je dovoljeno.ne ce se vozis 20 kmh manj.
konc koncou pa v zakonu tut pise da je trebva hitrost prilagodit razmeram na cesti in ce je cesta zuasnezena nevem kaj bi blo ce bi zletu s ceste pr 90 na uro.vrjetn bi napisal v porocilo zaradi nepriilagojene hitrost,nebi napisal da zato ker ni blo spluzen in je voznik zletu ceprau ni prekoracil dovoljene hitrosti.

Amm.. vozil je več kot 40% manj.. :)
Glede prilagajanja hitrosti sem pa že napisal razlago v zadnjem postu.. :)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če dec 23, 2010 9:59 pm

domen_ je napisal/-a:

Jerch je napisal/-a:ogrožal pa ni njegove varnosti nikoli.
Ja, jo je. Takrat, ko ga je tako štorasto hotel prehiteti.

sploh ga ni hotel prehiteti. jasno se vidi, da mu je želel pokazati le to, da je cepec. jst sem to opazil. ti nisi, ker si verjetno tako zelo počasen, da še nikoli nisi prišel do situacije, ko bi moral katerega počasnejšega prehiteti na navadni cesti. če pa si imel možnost, pa nisi želel, ker si imel preslabe gume, premalo zananja, premalo volje, prekratkega skratka..
Zadnjič spremenil Jerch_, dne Če dec 23, 2010 10:02 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Če dec 23, 2010 10:01 pm

x-hair ni bil niti enkrat agresivnen. Agreiven bi bil če bi mu blendal non stop al pa držal trobljo 15 sekund skupaj. Pa če pravi da ga je že prej htel prehitet pa da mu on ni dal mu jaz verjamem ker sem že doživel to. Prehitevanje pa nebi blo nič nevarno če nebi un z mercedesom čist rahlo zapeljal levo. Mislim v posnetku se vidi da pelje po jajcih pa bremza pred vsakim ovinkom ko pa ga je htel prehitet pa naenkrat po gasu? A je res tak hudo ko vas kdo prehiti? A se vam svet poruši? Zarad mene se lahk folk pelje 300kmh mim mene...nej se pelje ko ga j**e. Da bi se mu pa nastavljal pa koga blokiral ker se jaz peljem po omejitvah on se pa mora tud pa mi ne pade na pamet....

Drgač pa itak škoda pasovne širine za take kot je domen. Pač nebojo nikoli razumeli da je bil avto izumljen in kasneje razvijan samo zaradi ene stvari: Priti HITREJE na cilj kot z konjsko vprego ali peš.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če dec 23, 2010 10:09 pm

domen_ je napisal/-a:

You don't get it? :?

Glej kolega v prometu obstaja poleg ZVCP-ja oziroma napisanih pravil tudi cestni bonton, ki sicer ni nikjer zapisan ampak je stvar osebne čustvene inteligence a ga znaš izvajat ali pač ne.

Ker vem, da to težko razumeš bom napisal nekaj kratkih pravil:

1.)vozimo tako, da s svojo vožnjo NE oviramo ostalih udeležencev v prometu. To velja tako s počasno vožnjo kot z izsiljevanjem prednosti, kot z vožnjo po svoji polovici ceste. Najbolj prijetni vozniki so ravno tisti, ki se tega držijo in njim se nikoli ne dogajajo blendanja in podobne cestne lumparije.

2.)do drugih se obnašamo tako kot bi želeli, da se drugi obnašajo do nas. Ne imejmo dvojnih meril in iskat samo napake pri drugih svojih pa ne videt.

3.)ukvarjajmo se s svojo vožnjo in ne z vožnjo drugih - ne blendajmo, ne kažimo sredincev, se ne trkajmo po glavi in ne poskušajmo dopovedat drugim kaki cepci so, če se ne vozijo tako kot se nam zdi (še 1x preberi prvi dve točki, da ne boš slučajno zapel samo na to izjavo).

4.)cesta ni bojišče in ne rabimo na vse pretege branit tisti košček asfalta na katerem se trenutno nahajamo oziroma se bomo nahajali naslednji trenutek. Če mislimo, da je na cestah vojna nismo za na cesto ampak z k psihiatru.

5.)ostali udeleženci v prometu niso naši sovražniki, ki jih je treba na neki način premagat, da bo naš ego zadovoljen.

6.)zmagovalcev na cesti ni - so samo poraženci; ne bodite med njimi, ker zmagati itak ne morete.

PA dovolj za zdele - upam Domen in BBS pa še kakšen amaterski prometnik, da je malo bolj jasno kaj je promet in kaj sodi v obnašanje na cestah in kaj ne.

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Če dec 23, 2010 10:21 pm

abbe je napisal/-a:pod omejitvijo pomen ce se vozis 40% manj kot je dovoljeno.ne ce se vozis 20 kmh manj.

Ja je tut mal v glavi dost pa tut ne. Hitrost pri izletu s ceste nima veze, ker je razlog vedno enak. Ravno tako to velja pri naletu od zadaj. Poznam primer, ko je nekdo (tovornjak) izsilil neko posameznico ta pa je morala zavirati tako agresivno, da je ustavila sredi prehitevalnega pasu. Sledil je nalet 6 vozil, ki so bili krivi zaradi premajhne varnostne razdalje. Razlog je pa bil, da verjetno ni stisnila sklopke, ker ji je crknil avto. Če bi se premikala vsaj malo do naleta verjetno ne bi prišlo, ampak tako pač je in bo tudi v bodoče.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer Če dec 23, 2010 10:23 pm

BBoss je napisal/-a:PA dovolj za zdele - upam Domen in BBS pa še kakšen amaterski prometnik, da je malo bolj jasno kaj je promet in kaj sodi v obnašanje na cestah in kaj ne.

Mam jst nekaj za take kot Domen, BBS in podobni :cry
KLIK
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Če dec 23, 2010 10:25 pm

Hvala za krajšo Biblijo, Bboss, upam, da tudi sam upoštevaš takšna pravila na cesti. V zgornjih postih nisi tega nekako izrazil :)

Preden nadaljujete svoje zgodbe (ali opravičevanja)...
Jaz na cesti še nisem doživel kakšnega sredinca, grozenja ali kakšne posebne agresije. Se najde včasih kakšen norec, ki prehiteva vse po vrsti in blenda, ampak to zaradi svojih problemov in prepotentnosti.

Lepo ste posplošili, da sem nek težak, arogantnež, ki uči druge kako voziti, to je vaš problem. Posebej sem izpostavil ta primer norca, ki me je prehiteval po tej ozki cesti zato, ker se bil skrajno neumen in eden izmed redkih ''problemov'', ki sem jih imel zadnje čase na cesti.

Dodal bi še citat iz zgoraj omenjene Bibilije in povedal, da se postavite v kožo tistega voznika v Mercedesu, ki vozi razmeram prilagojeno, naprimer domov iz službe nato pa prinori norec in zadaj vijuga, vozi 10 cm za ritjo in potem prehiteva na najbolj ozkem delu ceste.

''2.)do drugih se obnašamo tako kot bi želeli, da se drugi obnašajo do nas. Ne imejmo dvojnih meril in iskat samo napake pri drugih svojih pa ne videt.''

Uporabniški avatar
dolenc46
Novinec

Napisal/-a dolenc46 Če dec 23, 2010 10:26 pm

Tam ko se je mercedes umaknil plugu, bi lahko dal desni žmigovc in počakal 2s da gre x-hair mimo in bi bila stvar rešena...ampak ne on ima merđota njega pa ja ne more en golf dvojka prehitet...par strani nazaj sem opisoval podobno lastno izkušnje samo da je bilo na avtocesti.

Mislim ne razumem KAJ pridobite tisti ki ne spustie predse hitrejšega oz. KAJ izgubite če ga. :ue

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če dec 23, 2010 10:34 pm

sam eni ste pa res cudni klele.zakja bi se on moral umaknt njemu?zakaj bi se moral ustavt pa ga naprej spustit?ce se je x hair odlocu prehitevat je NJEGOVA dolznoat da to nardi tako da s tem nikorar ne orgoza,ne pa da se mora un z mercedesom umaknt na rob v cel sneg al pa clo da se mora ustavt..
p.s. pa da nau kdo pametn da sm serif al pa kj.sm med hitrejsimi na cesti sam na vsak nacin pa tut nebom mem nekoga hotu na silo,ce negre negre,pa nben se mi ni douz umaknt sploh pa ne na ozkem cesticu ki je se zasnezen.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Če dec 23, 2010 10:35 pm

Jerch je napisal/-a:sploh ga ni hotel prehiteti.

Teorija zarote :cry Kaj bo pa teorija zarote rekla na tole:
x-hair je napisal/-a:
grizli je napisal/-a:Jah, tisti poskus prehitevanja na silo ob koncu že kaže na to, da se ravno ne znaš obvladati. Žal.
Tukaj sem res zajebal. Vendar po vseh tistih kilometrih sem videl šanso, katera se je kasneje zožala, priznam.
Amnezija?

airmike je napisal/-a:Prehitevanje pa nebi blo nič nevarno če nebi un z mercedesom čist rahlo zapeljal levo.
To bo to, ja. Če nekdo rahlo levo zapelje postane nevarno, prej pa nič. :lol:

BBoss je napisal/-a:Glej kolega v prometu obstaja poleg ZVCP-ja oziroma napisanih pravil tudi cestni bonton, ki sicer ni nikjer zapisan ampak je stvar osebne čustvene inteligence a ga znaš izvajat ali pač ne.
"Dinamični vozniki" se sklicujejo na cestni bonton. :cry

Uporabniški avatar
dolenc46
Novinec

Napisal/-a dolenc46 Če dec 23, 2010 10:38 pm

Sej zato sem napisal da bi se lahko "umaknil" tam kjer je že bil ob robu ceste ker je prišel nasproti plug. Pač bi počakal par sekund da gre x-hair mimo. Jaz tu ne vidim problema. Tisti ki pa so preveč ponosni da se umaknejo ker so oni kralji cest pa počnejo to kar je razvidno iz posnetka.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Če dec 23, 2010 10:39 pm

Zanimive teorije se tukaj notri pišejo a bo treba prej v glavah voznikov tako "dinamičnih" tako "šerifov ", kot tudi "mečkačev" pa bo morda kaj bolje.

Moje mennje glede posnetka : kar je naredil xhair je popolna bedarija, še sploh s tistim zadnjiim "nakazovanjem". Seveda ga velik del foruma brani, češ saj ga oni ni spustil naprej. Iz posnetka tega ni videt da bi mu oni spredaj zapiral pot, če bi ima xhiar tak posnetek naj ga objavi.

Bodo nekateri morali v svojih glavah malce poštimat zadeve da ostali vozniki morda niso takšni kot oni sami ( pa ni važno v zakatero od prej omenjenih skupin gre) in se temu prilagoditi.
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov