Debate, ki niso vezane na ostala področja...

dareduc
Nov uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a dareduc So maj 25, 2013 6:54 pm

od Plinexa imam bon v vrednosti 100e in dva brezplačna bona za servisne storitve.

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy So maj 25, 2013 6:56 pm

Uuuu madona...so se pa oddolžili za 7 servisnih obiskov, da ne omenjam živcev :roll: :? :evil:

Ajajajaaj...za dobrih sto evrčkov so te kupli in se (spet) izognili sankcijam :(
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking So maj 25, 2013 7:18 pm

zzitop je napisal/-a:Povsod je cena po komadu cca 4 EUR (govorim za vse evropske države). Nekje tudi čez 5 EUR, se pravi, da je dražje. Ampak 11 EUR namesto 4 EUR pa je že oderuštvo.

Nisi pa razumel, da sem želel s tem povedati, da je resnično lahko na jugu veliko cenejša, po kakovosti ekvivalentna vgradnja avtoplina. Glede na to, da so identične svečke toliko ugodnejše. In vsaj pri svečkah tvoja primerjava s zobno protetiko ni na mestu.

To kar je zate jabolko spora, pa ti lahko povem, da ti ne želim nasprotovati, da ne bo nesporazuma. Res lahko vsak prodaja po ceni, kot želi. Tukaj je vprašanje marže. Plineks ima očitno ogrmno maržo. Ampak obenem lahko tudi jaz dobronamerno napišem, da je cena pri plineksu reci piši, 160 % dražja kot drugje. Ali drugače, imajo 260 % ceno drugih. Pa čeprav imajo tudi drugi že maržo, ki najbrž ni majhna. Ko sem napisal dobronamerno, to razumi dobronamerno za ostale tu na forumu. morda ne ve vsak, da so cene teh svečk drugje toliko nižje.

LP

Lahko je v jugi cenejše, ampak ko gre kaj narobe, pa se boš lahko pritožil sončni upravi, ma kakšno varstvo potrošnikov, sam upaš lahko da te ne "odjebejo" dolih. Zatorej lahko le upaš da v prvo naredijo 100%. Da potem ne bo potrebno v Srbijo oz. južno se vozit in zapravljat po več dni skupaj za popravilo oz. nastavitev.
Hkrati pa je dovolj en izreden servis, ena izredna nastavitev, pa prideš isto skozi kot pri nas. Če ne celo so stroški takšni, da lahko kar pri nas vgradiš najbolj hvaljen sistem Prins.

Sicer pa jaz nimam nobenega spora, le povedat sem ti želel, da je smešno da se pikneš v ceno svečk ker jih Plinex prodaja zelo drago. Saj si ukrepal pravilno in jih naročil/kupil drugje. Plinex pa tudi ne proda teh svečk takšno število, da bi bil to kakšen neverjeten zaslužek.
Da se nekdo zgovarja "DA NE VE" cen drugje, je pa spet smešna izjava. Sej bi še verjel da v radiusu 500km ni nobenega interneta in nobene prodajalne z rezervnimi deli, da bi lahko preveril koliko stanejo.

Ampak lepo prosim no... Ne išči dlake tam kjer je ni. P

Kar pa Plinex piše na svojih spletnih straneh, pa je pač zgodba zase. Vsak pač hvali svoje kljuse. Plinex zgleda misli da jaha zlatega konja.

iziboy je napisal/-a:Uuuu madona...so se pa oddolžili za 7 servisnih obiskov, da ne omenjam živcev :roll: :? :evil:

Ajajajaaj...za dobrih sto evrčkov so te kupli in se (spet) izognili sankcijam :(

V jugi bi dobil pa še eno dodatno plinsko napravo :)

Težave se odpravijo, slaba volja pa kompenzira na različne načine, recimo kot jih je dobil zgoraj omenjeni uporabnik. Nekomu to veliko pomeni, nekomu nič. Vsekakor gesta Plinexa v pravo smer.

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 So maj 25, 2013 8:35 pm

Glede šimfanja plineksa.
A gleda kdo reklame po TV za razne izdelke npr. pralni prah, razna čistila, ipd.
Čisto vse je nateg, po reklamah vidiš da je fotomontaža in zgodi se kaj? NIČČČ.
Tako da je plineks še angelček proti tem.
Pa ne da zagovarjam ampak vsi samo pljuvajo po njih.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy So maj 25, 2013 10:38 pm

Jah itak...pralni praški, čudežni robčki, tabletke za hujšanje, poslanci, politiki...vse to je čisti nateg, ampak tu govorimo o plinu.

Zakaj je toliko pritožb na delo Plineksa?!?!? Ja najbrž zato ker je nekaj na tem...a ne?! Očitno ne znajo/nočejo reševati reklamacij v garancijskem roku. Veliko obljubijo, malo nudijo itd...
Bolj malo se sliši o ostalih monterjih, najbrž zato, ker se raje ukvarjajo z svojo dejavnostjo, kot pa s svojo konkurenco...
Ostali tudi nimajo napisanih takih buč (beri laži) na svojih straneh kot oni...

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Ne maj 26, 2013 6:02 pm

Tak pač je. na žalost.
Imam pa eno vprašanje.
A so vžigalne tuljave ki so nameščene direkt na svečko kaj bolj obremenjene pri plinu kot pri bencinu.
Če predpostavljam da je nekaj višja temperatura je potem tudi svečka bolj vroča.
Namreč lani sem dal not nove cinšpule in v dobrem letu in 60.000 kilometrih sem moral spet menjati 2 cinšpuli. So pa Bugicord ali nekaj takega. Pričakujem pa da bodo počasi drugi dve šle k vragu.

dareduc
Nov uporabnik

Napisal/-a dareduc Po maj 27, 2013 6:31 am

iziboy z menoj ne gre tako lahko. Dobro vedo kaj jih čaka če pridem k njim preden bom imel prevoženih 20.000 km(naslednji servis). O živcih nič ne govori, saj sem v tem času shujšal za par kg.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po maj 27, 2013 8:39 am

bomber111 je napisal/-a:Tak pač je. na žalost.
Imam pa eno vprašanje.
A so vžigalne tuljave ki so nameščene direkt na svečko kaj bolj obremenjene pri plinu kot pri bencinu.
Če predpostavljam da je nekaj višja temperatura je potem tudi svečka bolj vroča.
Namreč lani sem dal not nove cinšpule in v dobrem letu in 60.000 kilometrih sem moral spet menjati 2 cinšpuli. So pa Bugicord ali nekaj takega. Pričakujem pa da bodo počasi drugi dve šle k vragu.

Največji vpliv na tuljave imajo slabe/slabše svečke. Ponavadi je tako, da ko se menja tuljave, naj bi se menjalo vse in skupaj s svečkami. Sama temperatura motorja nima tako velikega vpliva na vse skupaj.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po maj 27, 2013 8:54 am

Že nekja časa nazeaj sem pisal o kvaliteti plina, sedaj se pa zadeva še toliko bolj mi potrdila ...... vglavnem 3x sem tankal plin na omv-ju pa je šel avto brez problema do 200km/h, lepo tekoče brez cukanja. Potem grem na petrol tankat, in takoj ko pritisnem na gas se mi včasih že pri 140km/h pojavi utripanje check engine lučke, prav tako pa avto začne cukat, pa ne dobi tiste prave brzine. No včeraj pa sem po dolgem času spet tankal na MB24 v Slovenski Bistrici, in ni bilo nobenega prižiganja lučke ali cukanja in teh pizdarij. Avto šel lepo tekoče do 200km/h. Ker sem po prvem pritisku na gas bil dobre volje, sem si ga kr mal prvošču skoz do Arje Vasi =P. Sploh pa ne drži mišlenje, da je poceni roba slaba, saj je MB24 plin za 4cente po litru cenej, pa dela bolje kot petrolov ;).
Vglavnem dokončno sem si potrdil svojo tezo, da je petrolov plin do kurca. Verjamem pa, da se pri kom drugem to ne opazi, saj so različni avti, in še bolj različne napeljave, kjer so nekatere bolj občutljive kot druge.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Po maj 27, 2013 10:34 am

Enako sem tudi sam ugotovil. Enake simptome imava, če tankam plin od petrola s tem da ga men tud mal stresa, ko stojim na semaforju.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po maj 27, 2013 10:41 am

Ravnokar govoru z kolegom ki ima cls-a (nima predelave lpg), pa prav da se njemu na bencinu večkrat prižge lučka če tanka na petrolu.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Po maj 27, 2013 10:43 am

Vse mamo zanič v tej držav :D

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Po maj 27, 2013 12:50 pm

Vam pravim da je recesija.... Prej so bencin mešali z vodo, ki je vedno dražja, tako da sedaj rajši mešajo plin z zrakom, ki je zaenkrat še zastonj :lol: Malo humorja ne škodi... :)

dareduc: Tisti 100€ Plinex bon je za vgradnjo sistema pri njih v Mislinjah. Če kdo ta bon izkoristi, ti pripadata 2 brezplačna redna servisa za plin pri njih na enoti.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Po maj 27, 2013 1:07 pm

Kolk km naj bi zdržale svečke NGK na plinu? Kakšni so poj simptomi, da so že slabe?

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po maj 27, 2013 1:44 pm

evilfury je napisal/-a:Kolk km naj bi zdržale svečke NGK na plinu? Kakšni so poj simptomi, da so že slabe?

40.000 - 60.000 km. Pocukavanje pri nižjih obratih, nemiren prosti tek, najbolj pa je opazno pri pospeševanju v nižjih obratih. Ko se enkrat zavrti je ok.

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Po maj 27, 2013 2:18 pm

Prosti tek je nemiren, ampak pri pospeševanju iz nižjih obratov pa še ni nekega cukanja ali kaj takega...

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Po maj 27, 2013 5:46 pm

Potem bom moral po dolgem času spet probat na MB24.
Zanimivo pa je to da sem jaz testiral in sem imel na Petrolu najmanjšo porabo na MB 24 pa največjo.
A je možno da je z nastavitvami kaj narobe?

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po maj 27, 2013 10:10 pm

V bistvu ja - na Petrolu ti mora cukat in moraš imet največjo porabo. Če tega nimaš je s plinskim sistemom nekaj narobe.

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 To maj 28, 2013 4:50 am

Koga priporočate za nastavitve plineksovega zavolija? Hribarja ?
Potem je najbolje da imam v tanku od MB24 plin ko grem na nastavitve, po logiki?
Me tako čaka servis tako da najbolje rešim vse ob enem.

veqlargh
Nov uporabnik

Napisal/-a veqlargh To maj 28, 2013 6:16 am

Tako je, Hribar.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov