Debate, ki niso vezane na ostala področja...

murkoslavko
Novinec

Kraj: Maribor

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a murkoslavko To maj 28, 2013 11:13 am

Sem klical mal za cene, pa mi je en trdil da je med electeonic flash lube in navadnim, razlika samo v indikatorju tekočine.
Kolk jaz vem ima electronic elektro pumpico , navaden pa je podtlačen??
Ali se motim?

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy To maj 28, 2013 11:38 am

Niti electronic nima pumpice, ampak ima samo ventil, ki se odpira bolj ali manj pogosto. Nastaviš ga(približno) glede na moč motorja. Oba, navaden in elektronski delujeta na podtlak. Pa tudi zadnji modeli mehanskega Flash Luba imajo led doido ki javlja prazno flaško, enako kot elektronski, tako da neke revolucionarne razlike res ni.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko To maj 28, 2013 11:44 am

Jaz sem najbolj zadovoljen na Petrolu. Tudi ko sem med majskimi prazniki tankal v Italiji in Franciji mi je avto pogosto cukal pri višjih hitrostih in obremenitvah.

veqlargh
Nov uporabnik

Napisal/-a veqlargh To maj 28, 2013 12:24 pm

Obstajajo tudi elektronski ne-prins mazalni sistemi, ki imajo lastno pumpo. Recimo: http://www.v-lube.com/product/electroni ... -kit-plus/. Za info. Mislim, da pride okoli 200€ (za 4 cilindrski motor).

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy To maj 28, 2013 2:38 pm

veqlargh je napisal/-a:Obstajajo tudi elektronski ne-prins mazalni sistemi, ki imajo lastno pumpo. Recimo: http://www.v-lube.com/product/electroni ... -kit-plus/. Za info. Mislim, da pride okoli 200€ (za 4 cilindrski motor).

Ni res. Flash lube, V-lube, JLM in podobni imajo ''elktronski'' del vsi enak! Razlikujejo se samo po barvi in napisih in to ni pumpa ampak samo elektro ventil, ki se odpira da spusti tekočino. Še vedno pa ''poganja'' tekočino proti motorju samo podtlak. Sprobano!

veqlargh
Nov uporabnik

Napisal/-a veqlargh To maj 28, 2013 4:22 pm

O čem torej govori podatek "Pump pressure:Max. 5 BAR" pod specifikacijami? Meni so poslali tole, ko sem spraševal za sistem s samostojno pumpo.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr maj 29, 2013 7:39 am

veqlargh je napisal/-a:O čem torej govori podatek "Pump pressure:Max. 5 BAR" pod specifikacijami? Meni so poslali tole, ko sem spraševal za sistem s samostojno pumpo.

Jah...marsikateri proizvod prodajajo z ''doživljensko garancijo'', ki pa je v resnici zelo zavajajoč podatek. Gre namreč za življensko dobo izdelka, ki pa je lahko zelo kratka in ne za celotno dobo ko bomo izdelek uporabljali. JLM-jevo ''pumpo sem probal na mizi, priklopljeno na aparature (ne na avto) in nima pumpe, kar pomeni če nima podtlaka motorja ne dovaja tekočine. Pri prizvajalcu trdijo da so njihova in ''pumpe'' ostalih podobnih proizvodov enake. Nekdo sedaj nekoga tu nateguje, pa se mi ne da raziskovat kdo in koga. Jaz imam drug sistem (ne bom reklamiral) in mi dela, tudi delovanje pumpe sem na lastne oči videl, in to je to.

veqlargh
Nov uporabnik

Napisal/-a veqlargh Sr maj 29, 2013 8:20 am

JLM nima sistema s pumpo, nikoli nisem rekel, da ga imajo, njihov sistem je res enak elektronskemu Flash Lube sistemu. Elektronski v smislu, da ti začne mazivo dovajat ko ti preklopi na plin, mehanski pa ga tudi, ko se furaš na bencin. To je glavna razlika med omenjenima. Za dovajanje še vedno skrbi podtlak. V-Lube pa ima mehanske, elektronske z ventilom, elektronske s pumpo. Mogoče bo komu prav prišla tudi ta informacija, da se dobi sistem s črpalko tudi za ostale plinske sisteme. V kolikor pa V-Lube res nateguje pa je zgolj špekuliranje. Ti si imel na mizi JLM.

Klasičen sistem na podtlak z elektronskim ventilom, ki omogoči doziranje samo ob vožnji na plin:
http://www.v-lube.com/product/electroni ... saver-kit/

Sistem za doziranje z vgrajeno črpalko za doziranje maziva:
http://www.v-lube.com/product/electroni ... -kit-plus/

Po mojem razumevanju je med tema sistemoma razlika točno v tem, da ima drugi svojo črpalko. Če je res nima, shame on them.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr maj 29, 2013 9:09 am

Ok...kle so neke mučkebučke ker pri tem sistemu http://www.v-lube.com/product/electroni ... saver-kit/ piše da ima mikroventil IN pumpo...wtf?! Ali imš eno ali drugo, obojega pač ne rabi, razen če se grejo pri V-lube neko raketno znanost, ki je nam zemljanom težko razumljiva :D

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr maj 29, 2013 9:43 am

iziboy je napisal/-a:Ok...kle so neke mučkebučke ker pri tem sistemu http://www.v-lube.com/product/electroni ... saver-kit/ piše da ima mikroventil IN pumpo...wtf?! Ali imš eno ali drugo, obojega pač ne rabi, razen če se grejo pri V-lube neko raketno znanost, ki je nam zemljanom težko razumljiva :D

"The solution is compatible with cars with direct fuel injection or for Reducer systems with the introduction of the additive via a nozzle."

kaj mi bo mazanje na direktnem vbrizgu ???
plin je cnej k bencin

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr maj 29, 2013 10:14 am

Pa sej pravim...mučkebučke :evil:

matija111
Nov uporabnik

Napisal/-a matija111 Sr maj 29, 2013 10:40 am

Zanima me kako je s porabo plina?

če je mestna poraba 9,8 l kako se to pretvori v plin in ali je poraba plina večja (tako sem slišal).
Gre pa za tole dacijo: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6781386&show=1 ter podatki o uporabi http://www.mojnoviauto.com/novi-automob ... cifikacije

Hvala

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr maj 29, 2013 11:05 am

Upam da je ta podatek za porabo plina. Ker če je to poraba bencina, je ogromna za ta motor in moraš računat na 10-15% višjo na plinu.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

veqlargh
Nov uporabnik

Napisal/-a veqlargh Sr maj 29, 2013 11:18 am

Iziboy, plinaš: kaj je narobe? Beseda compatible ni enako only for, kar bi pomenilo restrikcijo. Vidva pa verjetno compatible prebereta, da je zadeva samo za tak tip motorja, za ostale pač ne. Torej sta potem sistema samo za turbinsko polnjene motorje z direktnim vbrizgom. Mogoče je nemško besedilo boljše.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr maj 29, 2013 11:52 am

veqlargh je napisal/-a:Iziboy, plinaš: kaj je narobe? Beseda compatible ni enako only for, kar bi pomenilo restrikcijo. Vidva pa verjetno compatible prebereta, da je zadeva samo za tak tip motorja, za ostale pač ne. Torej sta potem sistema samo za turbinsko polnjene motorje z direktnim vbrizgom. Mogoče je nemško besedilo boljše.

:?: :?: :?:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr maj 29, 2013 12:12 pm

veqlargh je napisal/-a:Iziboy, plinaš: kaj je narobe? Beseda compatible ni enako only for, kar bi pomenilo restrikcijo. Vidva pa verjetno compatible prebereta, da je zadeva samo za tak tip motorja, za ostale pač ne. Torej sta potem sistema samo za turbinsko polnjene motorje z direktnim vbrizgom. Mogoče je nemško besedilo boljše.

Zakaj "turbinsko"? Nihče tega ne omenja in za direkten vbrizg turbina ni nujna.

Direkten vbrizg ne gre preko ventilov, zato (dodatno) mazanje (ventilov oz ležišč le-teh) ni potrebno. Sicer pa je že plinaš to povedal (zato iziboy-evi vprašaji)

plinaš je napisal/-a:kaj mi bo mazanje na direktnem vbrizgu ???

Zakaj torej to omenjajo? Morda ne vejo, kako je s stvarjo ali samo marketinško nakladajo (in prinašajo kupce naokoli)? Oboje kaže na nekredibilnost oz "mučkebučke"!

veqlargh
Nov uporabnik

Napisal/-a veqlargh Sr maj 29, 2013 1:04 pm

Ok ok, na trgu obstaja samo en sistem za mazanje ventilov s svojo črpalko. V-Lube so pač neznalci. Vem, da direkten ga vbrizg ne potrebuje, kar pa ne pomeni, da ga ni možno montirat na tak tip motorja (in metati denar stran). Tako jaz razumem njihov stavek, da je kompatibilen sistem tudi s takimi motorji. O tem, da je potem samo za turbo motor pa je v drugem kontekstu, nisi dojel, esem.

:mrgreen:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr maj 29, 2013 1:31 pm

Hvala za lepo zahvalo. Dojemanje lahko torej še izboljšam, kar tebi žal ni usojeno. Vseeno me zanima tvoj "turbo kontekst". Od kje torej turbo?

PS - A to, da izpadejo nekredibilni, pomeni, da je samo en sistem dober? Od kje to razumevanje?

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr maj 29, 2013 1:44 pm

Hvala Esem, nekateri še dejansko preberejo napisano.

Naš trg pliskih predelav je v primerjavi z večino sosed(razen Avstrije) še zelo mlad in zelen. Zelen v smislu, da trenutni in potencialni uporabniki avtoplina, po večini, slabo poznajo principe delovanja in ostalo kar se tiče LPG naprav. Pri nas pač papir oz. ekran prenese vse, kar nekateri samooklicani strokovnjaki zapišejo, zato pa je potem takšna zmeda na tem področju. Ni nobenega nadzora kvalitete komponent, usposobljenosti monterjev niti preverjanja kvalitete montaže. Pa ne mi sedaj omenjati homologacije, ker pregledniki samo pogledajo če papirni del štima in to je to, ker itak ne vedo čisto točno kaj gledajo.

Zato imamo forume kakršen je ta, da si izmenjamo izkušnje, ideje, znanja... Saj počasi se slika, kdo pri nas dela dobro in kdo ne, že jasni.

Kar se mene tiče si lahko v avto vsak zmontira kar mu paše, oz kar želi plačat. Lahko dodajate zavorno olje za mazanje ventilov, če vam proizvajalec/prodajalec garantira da bo zadeva opravila svojo funkcijo. Pri nas nastanejo težave, ko je treba uveljavljat garancijo, takrat se pa začnejo uh, ah, no ja, ne vem itd... Tudi v tej temi mislim, da se je že dovolj napisalo, kateri proizvajalci in prodajalci plinskih naprav izpolnjujejo garancijske obljube kot je treba in kateri imajo dober poprodajni servis.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov