murkoslavko je napisal/-a:A mi lahko kdo komentira AGC Sigas sistem, ali ima res boljše injektorje kot Zavoli?
Koliko sem gledal je AGC polska firma???
japanac je napisal/-a:V peti prestavi pri tisoč obratih ob počasnem ali hitrem pospeševanju v hrib vozilo ne sme cuknit niti enkrat.
Barbish je napisal/-a:Pozdravljeni,
Sem lastnik Skode Fabije Monte Carlo 1.2TSI 63kw. Zanima me, kateri plinski sistem se splača vgradit, predvsem pa kako se ta avto obnese s plinom. Vzel bi celoten komplet, se pravi, vse kar spada zdraven (cenovno do 2000€) in zanimajo me samo preverjeni sistemi. Sicer sem kontaktiral firmo Plineks in se bom v bližnji prihodnosti oglasil pri njih. Predlagali so sistem Zavoli.
Zanima me tudi, kako se obnese VW sistem, katerega bi mi montirali na uradnem servisu. Avto ima 75000km in je še pod garancijo.
![]()
LP
Barbish
Kompletni strošek materiala in vgradnje sistema v Vaše vozilo z direktnim vbrizgom se giblje sedaj z ECO subvencijo ter gotovinskim plačilom od 1.480,00 do 1.750,00€ in za pro sisteme od 1.780,00 do 2.180,00€, seveda odvisno od sistema, ki ga izberete. Vsekakor se za vaše vozilo priporoča originalni pro sistem Zavoli, kateri ima že integrirane tovarniške parametre. Poleg posamičnih injektorjev, kateri imajo kot edini tudi električno predgretje, kar omogoča bistveno hitrejši preklop na plin oziroma že nadzarovan vžig avtomobila avtomatsko, kar na plinu ter kompatibilno ECU enoto z katerim doseže celo povečano moč motorja. Cena tega sistema je 1,790.00€. Alternativa je sistem Emer iz višjega srednjega ranga po ceni 1,650.00€ V navedeno ceno je že vključen DDV, vsa homologacijska dokumentacija , kakor tudi elektronski sistem »v-lube«, ki z mazanjem in hlajenjem ventilov skrbi za podaljšano življenjsko dobo agregata.
Servis sistema se opravlja vsakih 20.000 km ali enkrat na leto. Cena servisa (plinotesnost, preged nastavitev,menjava vseh filtrov) pa znaša 35 eur.
Matjazy je napisal/-a:Ima kdo konkretne izkušnje s homologacijo sistema, ki bi ga vgradil v Srbiji?
japanac je napisal/-a:Želim ti vse najboljše pri izbiri.
Sam sem se podobno odločal pri Oplu Omegi 2.5 V6, vgradil Prins in sem se opekel (cca 5 - 6 let nazaj, se je na različnih forumih kar nekaj pisalo o tisti kolobociji).
Po "toči" je lahko biti pameten, pred njo pa . . . .
Sam vidim težavo v Sloveniji predvsem v nedorečenih pravilih, slabo delujoči tržni inšpekciji in drobnem tisku, ki nam ga v večini primerov podtaknejo, ter seveda nedelujočih sodiščih (kaj mi pomaga če dobim tožbo po nevem koliko letih, pa je monter v tem času že trikrat vgasnil in na novo zagnal firmo ter ga zato ni mogoče iztožiti).
Pa tudi stroka bi se lahko poenotila, da bi imeli v primeru sporov nekoga na katerega bi se lahko neodvisno obrnili in bi zadeve hitro rešili. sedaj je pač za vsako napako na vozilu predvsem v garanciji kriv plin, pa čeprav vsak, ki se malo spozna lahko ugotovi, da temu le ni tako.
mtl je napisal/-a:Matjazy je napisal/-a:Ima kdo konkretne izkušnje s homologacijo sistema, ki bi ga vgradil v Srbiji?
Kolikor vem se da brez težav homologirat. Seveda pa rabiš vse dokumente, kateri so potrebni. Vključno z izjavo o kvalitetni vgradnji.
iziboy je napisal/-a:Te zgodbe se spomnim tudi iz tega foruma. Ampak če se ne motim nisi vgrajeval pri glavnem monterju v Domžalah ampak nekje v Mariboru? Pri Kolmaniču če se prav spomnim? Verjetno zaradi takih zgodb Kolmanič ne montira več Prinsa...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov