Debate, ki niso vezane na ostala področja...

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a iziboy Če jun 06, 2013 7:13 pm

Definiraj veliko...kako dolgo pa se že ukvarjajo z montažami?

Pri nas v zadnjih 2-3 letih vidimo poplavo monterjev avtoplina, ker nimamo nobenih pravil kdo in kako to lahko počne. Pol pa pridejo težave in avtoplin dobiva slab sloves. Naredi po svoji pameti in denarnici. Zase vem, da k monterjem, ki jim je to postranska, oz jim ni glavna/edina, dejavnost ne bi šel in pika. Če hočeš izkušenega monterja za Renaulte pri nas, ne bi pa kupoval najdražje, pojdi do Vovk-a v trebnje, on predeluje skoraj izključno samo te znamko avtov.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

murkoslavko
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a murkoslavko Ne jun 09, 2013 4:13 pm

A mi lahko kdo komentira AGC Sigas sistem, ali ima res boljše injektorje kot Zavoli?

Koliko sem gledal je AGC polska firma???

brs
Novinec

Napisal/-a brs Ne jun 09, 2013 7:54 pm

Verjetno tu mislijo na Korejske Hanna injektorje, ki naj bi bili res boljši, kot injektorji, ki jih uporablja Zavoli.
Glede vgradnje pa ni najbolj pomembno kateri injektorji ti bodo vgrajeni, ampak da ti bo plin vgradil kvaliteten vgrajevalec.
Glede tega ti je iziboy že dobro svetoval.

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Po jun 10, 2013 2:22 pm

murkoslavko je napisal/-a:A mi lahko kdo komentira AGC Sigas sistem, ali ima res boljše injektorje kot Zavoli?

Koliko sem gledal je AGC polska firma???

Moje izkušnje s sistemom, ki je zgoraj naveden:

Auto Gaz Centrum link:
http://en.agcentrum.pl/?d=116

Pred tremi meseci montiran v Škodo Octavio 1.6 MPI, sistem AGC Compact, injektorji Hanna rdeči, po montaži prevoženih cca. 7000 km, brezhibno delovanje od predelave naprej.

Poraba se lahko spremlja na:
http://www.spritmonitor.de/en/detail/560172.html

Lahko rečem, da sem kar kompetentna oseba za oceno brezhibnosti vožnje na plin saj smo družinsko zavezani k plinu (predvsem brat) in smo do sedaj imeli:

Audi 80 - lovato sistem - prodano
Mercedes E 230 - magic sistem - prodano
Opel Omega V6 2.5 - Prins - demontirano - prodan
Mercedes ML 230 - Tartarini sistem (na plin prevoženo cca 230.000 km - brezhibno delovanje - čudežna kombinacija)
Opel Zafira 1.8 - G1 sistem
Fiat Ulysse - G1 sistem
Hyundai Santa Fe (2000 letnik) - AG Compact sistem
Škoda octavia II 1.6 MPI - AG Compact sistem
Hyundai Santa Fe (2001 letnik) - AG Compact sistem

Glede na izkušnje s sistemi in predelave v zadnjem obdobju je lahko razbrati s katerim sistemom smo zadovoljni.

Ker sem imel pred leti kolobocijo s PRINS napeljavo (vzrok verjetno neizkušenost monterjev) sem kar nekaj časa vztrajal na nafti in sta me šele zadnji predelani vozili prepričali, da poskusim ponovno. Kriteriji, ki sem jih imel sam pred predelavo Octavije so bili naslednji: V peti prestavi pri tisoč obratih ob počasnem ali hitrem pospeševanju v hrib vozilo ne sme cuknit niti enkrat.

V 8 letih vožnje na plin lahko zatrdimo, da sta brezhibno delovanje sistema in zadovoljstvo stranke odvisna od plinske naprave (20%) in sposobnosti monterja (80%).

Sami že nekaj let zaupamo gospodu Primožu Jazbarju (Jesenice na Dolenjskem - 102 km iz Maribora).

Če vas zanima še kaj oz. bi si želeli pogledati in preizkusiti sistem me kontaktirajte na ZS.
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Po jun 10, 2013 10:25 pm

japanac je napisal/-a:V peti prestavi pri tisoč obratih ob počasnem ali hitrem pospeševanju v hrib vozilo ne sme cuknit niti enkrat.

Zanimivo...pa ravno tukaj imam jaz rahle težave... sistem: G1 motor: Renault 1,4 TCe. ...ampak se mi zdi, da je tudi odvisno od kakovosti plina....

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac To jun 11, 2013 5:01 pm

Glede na izkušnje v preteklosti je kakovost plina vplivala le na porabo in ne na cukanje. Npr. če tankam na zeleni črpalki v Mariboru naredim manj kilometrov, kot če tankam na Petrolu.

Žal pohvalnih besed za G1 mojstre nimam (ko sem že mislil, da so se končno naučili, so me vedno znova razočarali), zato smo za zadnje tri avte izbrali drug sistem in preverjenega mojstra.

Glede na to, da moj ZS še ne deluje in nimam možnosti odgovora - sem nov "uporabnik" me lahko kontaktirate na japanskabuba2000@yahoo.com in Vam rade volje odgovorim na vprašanja, ki sem jih dobil na ZS.
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

Barbish
Nov uporabnik

Napisal/-a Barbish To jun 11, 2013 8:33 pm

Pozdravljeni,

Sem lastnik Skode Fabije Monte Carlo 1.2TSI 63kw. Zanima me, kateri plinski sistem se splača vgradit, predvsem pa kako se ta avto obnese s plinom. Vzel bi celoten komplet, se pravi, vse kar spada zdraven (cenovno do 2000€) in zanimajo me samo preverjeni sistemi. Sicer sem kontaktiral firmo Plineks in se bom v bližnji prihodnosti oglasil pri njih. Predlagali so sistem Zavoli.
Zanima me tudi, kako se obnese VW sistem, katerega bi mi montirali na uradnem servisu. Avto ima 75000km in je še pod garancijo.
:)
LP

Barbish

dareduc
Nov uporabnik

Napisal/-a dareduc Sr jun 12, 2013 4:32 am

Prosim te samo k Plineksu-Mislinja ne hodi pri njih so vse drugi krivi ! imam same težave z njimi. Odloči se raje za Vrhniko ali Celje.

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 Sr jun 12, 2013 6:12 am

Vozil sem tako fabijo z prinsovim sistemom in laufa bp. moraš pa vedeti da se pri tem motorju dodaja kar nekaj bencina zdraven.Edino zmotilo me je, ko je avto preklopil na plin sem ga do konca stisnil in je preklopil nazaj na bencin potem je pa rabil enih deset km.da je spet prešaltal na plin.Lastnik je rekel da če bi avto takrat ugasnil pa ga nazaj prižgal da bi takoj spet delal na plin.Ima pa ukratkim servis pa naj bi še to poštimali. ;)

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Sr jun 12, 2013 6:19 am

Informacije, ki sem jih dobil od kolegov, ki so predelavo zaupali pooblaščenim servisom zaradi garancije so žal izključno negativne.

Že zaradi informacij ti predlagam, da pokličeš Primoža Jazbarja SIGAS, ki ti bo po resnici povedal ali je že montiral v tako vozilo in kakšne so izkušnje ter zadovoljstvo stranke.

Če se boš kasneje odločil za predelavo pri njem pa je tvoja odločitev, garantirano pa obvlada in pri nas je vse držalo kar smo se dogovorili, vgradnja je bila celo prej končana, prav tako smo dobili nadomestno vozilo, z rezultati smo 100 % zadovoljni.

Cenovno pa te zadeva ne sme priti več kot 1400 € (saj nimaš osmaka - 2000 €) :lol:
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Sr jun 12, 2013 11:26 am

Ima kdo konkretne izkušnje s homologacijo sistema, ki bi ga vgradil v Srbiji?

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr jun 12, 2013 12:06 pm

Barbish je napisal/-a:Pozdravljeni,

Sem lastnik Skode Fabije Monte Carlo 1.2TSI 63kw. Zanima me, kateri plinski sistem se splača vgradit, predvsem pa kako se ta avto obnese s plinom. Vzel bi celoten komplet, se pravi, vse kar spada zdraven (cenovno do 2000€) in zanimajo me samo preverjeni sistemi. Sicer sem kontaktiral firmo Plineks in se bom v bližnji prihodnosti oglasil pri njih. Predlagali so sistem Zavoli.
Zanima me tudi, kako se obnese VW sistem, katerega bi mi montirali na uradnem servisu. Avto ima 75000km in je še pod garancijo.
:)
LP

Barbish

Edini sistem, ki na takšnih, še posebeno na tem konkretnem motorju deluje, je Prinsov sistem tekoče faze (DIrect liqui max). Ne porablja bencina, vedno (mrzlo ali toplo) deluje na plin. je pa daleč najdražji.

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Sr jun 12, 2013 4:01 pm

Jutri sem naročen pri Hribarju na Šmartinski, pol pa bom videl kako pa kaj. Upam da bo kaj porihtal in povedal če bi lahko kje kaj bolje nardili ko so vgrajevali plinski sistem.

Barbish
Nov uporabnik

Napisal/-a Barbish Sr jun 12, 2013 7:33 pm

ne ni osemvaljnik :D fora je čisto v tem. Hočem kupiti kar je najboljše za ta motor, ne bom šparal na 200€ ih in biu potem nezadovoljen. dodal bi tudi sistem za hlajenje injektorjev, pa vse kar se zdraven doda, da ne bo mi potli motor kaj jebal.

Se pravi, po tem takem, Prins pred Zavoli in originalnim od VW'ja? Plineks bi vgradil v Kopru,ker sem pač tam vsak dan v službi.

Za zavoli sistem mi je napisal da ima original VW parametre za ta motor, se pravi, če prav razumem, firmware za EMU?

Evo to je predlog.
Kompletni strošek materiala in vgradnje sistema v Vaše vozilo z direktnim vbrizgom se giblje sedaj z ECO subvencijo ter gotovinskim plačilom od 1.480,00 do 1.750,00€ in za pro sisteme od 1.780,00 do 2.180,00€, seveda odvisno od sistema, ki ga izberete. Vsekakor se za vaše vozilo priporoča originalni pro sistem Zavoli, kateri ima že integrirane tovarniške parametre. Poleg posamičnih injektorjev, kateri imajo kot edini tudi električno predgretje, kar omogoča bistveno hitrejši preklop na plin oziroma že nadzarovan vžig avtomobila avtomatsko, kar na plinu ter kompatibilno ECU enoto z katerim doseže celo povečano moč motorja. Cena tega sistema je 1,790.00€. Alternativa je sistem Emer iz višjega srednjega ranga po ceni 1,650.00€ V navedeno ceno je že vključen DDV, vsa homologacijska dokumentacija , kakor tudi elektronski sistem »v-lube«, ki z mazanjem in hlajenjem ventilov skrbi za podaljšano življenjsko dobo agregata.

Servis sistema se opravlja vsakih 20.000 km ali enkrat na leto. Cena servisa (plinotesnost, preged nastavitev,menjava vseh filtrov) pa znaša 35 eur.

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Sr jun 12, 2013 11:31 pm

Želim ti vse najboljše pri izbiri.

Sam sem se podobno odločal pri Oplu Omegi 2.5 V6, vgradil Prins in sem se opekel (cca 5 - 6 let nazaj, se je na različnih forumih kar nekaj pisalo o tisti kolobociji).

Po "toči" je lahko biti pameten, pred njo pa . . . .

Sam vidim težavo v Sloveniji predvsem v nedorečenih pravilih, slabo delujoči tržni inšpekciji in drobnem tisku, ki nam ga v večini primerov podtaknejo, ter seveda nedelujočih sodiščih (kaj mi pomaga če dobim tožbo po nevem koliko letih, pa je monter v tem času že trikrat vgasnil in na novo zagnal firmo ter ga zato ni mogoče iztožiti).

Pa tudi stroka bi se lahko poenotila, da bi imeli v primeru sporov nekoga na katerega bi se lahko neodvisno obrnili in bi zadeve hitro rešili. sedaj je pač za vsako napako na vozilu predvsem v garanciji kriv plin, pa čeprav vsak, ki se malo spozna lahko ugotovi, da temu le ni tako.
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Če jun 13, 2013 6:25 pm

Matjazy je napisal/-a:Ima kdo konkretne izkušnje s homologacijo sistema, ki bi ga vgradil v Srbiji?

Kolikor vem se da brez težav homologirat. Seveda pa rabiš vse dokumente, kateri so potrebni. Vključno z izjavo o kvalitetni vgradnji.
Še več pametovanj na Mtl blog.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če jun 13, 2013 7:07 pm

japanac je napisal/-a:Želim ti vse najboljše pri izbiri.

Sam sem se podobno odločal pri Oplu Omegi 2.5 V6, vgradil Prins in sem se opekel (cca 5 - 6 let nazaj, se je na različnih forumih kar nekaj pisalo o tisti kolobociji).

Po "toči" je lahko biti pameten, pred njo pa . . . .

Sam vidim težavo v Sloveniji predvsem v nedorečenih pravilih, slabo delujoči tržni inšpekciji in drobnem tisku, ki nam ga v večini primerov podtaknejo, ter seveda nedelujočih sodiščih (kaj mi pomaga če dobim tožbo po nevem koliko letih, pa je monter v tem času že trikrat vgasnil in na novo zagnal firmo ter ga zato ni mogoče iztožiti).

Pa tudi stroka bi se lahko poenotila, da bi imeli v primeru sporov nekoga na katerega bi se lahko neodvisno obrnili in bi zadeve hitro rešili. sedaj je pač za vsako napako na vozilu predvsem v garanciji kriv plin, pa čeprav vsak, ki se malo spozna lahko ugotovi, da temu le ni tako.

Te zgodbe se spomnim tudi iz tega foruma. Ampak če se ne motim nisi vgrajeval pri glavnem monterju v Domžalah ampak nekje v Mariboru? Pri Kolmaniču če se prav spomnim? Verjetno zaradi takih zgodb Kolmanič ne montira več Prinsa...

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če jun 13, 2013 7:08 pm

mtl je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:Ima kdo konkretne izkušnje s homologacijo sistema, ki bi ga vgradil v Srbiji?

Kolikor vem se da brez težav homologirat. Seveda pa rabiš vse dokumente, kateri so potrebni. Vključno z izjavo o kvalitetni vgradnji.

In plačano carino...

brs
Novinec

Napisal/-a brs Če jun 13, 2013 7:20 pm

Ja. Tudi carino je potrebno plačati. Je pa carina pred dvema letoma, ko sem jaz homologiral bila 2,5%.
Recimo, če je račun 700 Evrov, je carina 17,5 Evrov.
Višji znesek je ddv, ki ga plačaš 20% (do konca junija letos).
Maja 2011 sem že pisal o tem v tem forumu.

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Če jun 13, 2013 7:22 pm

iziboy je napisal/-a:Te zgodbe se spomnim tudi iz tega foruma. Ampak če se ne motim nisi vgrajeval pri glavnem monterju v Domžalah ampak nekje v Mariboru? Pri Kolmaniču če se prav spomnim? Verjetno zaradi takih zgodb Kolmanič ne montira več Prinsa...

Prva montaža pri Kolmaniču, zatem dostavljeno vozilo v Domžale, da bi uredili zadevo, zatem lastnik PRINS zastopstva nastavljal v Mariboru, zatem še nekaj neuspešnih poskusov in končno demontaža. Seveda sem dodatno zdeval za testiranje vseh vitalnih delov, ki bi lahko motili delovanje, vendar so bili brezhibni.

Prav zaradi tega dogodka sem 6 let vztrajal na nafti. :huh:
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov