iziboy je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:Jazbar? Jesenice na dolenjskem? sigas pa to?
Aha...
bernikm je napisal/-a:Sem se pozanimal na par servisih in so povsod mnenja da je vgradnja plinske napeljave v nove motorje rizik in mi vsi odsvetujejo.
Govoril sem celo z mehanikom, ki je servisiral Chevrolet Cruze ki je bil predelan na plin proizvajalca Prins, pravi da so konstantno problemi.
Naj bi bilo nekje do 60.000 km ok, potem se pa začnejo težave. Po njihovih besedah naj bi plinske instalacije na starejših motorjih delovale brez težav, na novejših pa so stalno težave.
Sploh glede G-1 izvajalca imajo vsi mehaniki s katerimi sem govoril zelo slabe izkušnje.
Eden mi je celo rekel, da je stranka predelala Mercedes letik 2004 na plin in do sedaj nobenih težav, pri predelavi letnika 2009 pa so konstantno problemi.
Ne vem, samo če je vsaj malo res kar govorijo si bom nakopal več škode kot koristi, ker v kolikor bo problem z mašino, tov. garancije tako ne bom mogel uveljavljati, podjetje ki bo vgradilo plin pa se zna tudi zgovarjati po svoje.
Skratka če povzamem
- mehaniki mi to odsvetujejo, razen v primeru da je plinska napeljava že serijsko v avtomobilu (naj bi v tem primeru bila mašina drugače narejena oz ventili in vse ostalo prirejeno za plin)
- podjetja ki plin vgraujejo pa pravijo da to ni res, oz da ni nobenih težav.
G-1 mi je celo rekel da mi dajo 1 leto garancije na motor (po besedah prodajalca naj bi bili edino podjetje v SLO ki da garancijo na motor).
Rekel sem mu, da v prvem letu kjer bom naredil max 20.000 km zna da ne bo težav, vprašanje pa kaj bo po 50-60k kot so mi rekli na servisu.
Ko sem ga postavil pred dejstvo, da vzamem napeljavo pri njih, v kolikor mi dajo enako kot proizvajalec 5 let garancije na motor se je začel izvijati in zagovarjati da ne bo nobenih problemov in da jih še nikoli ni bilo.
Zanimivo je tudi to, če vprašaš konkretno na G-1 pravijo da niso nikoli imeli nobenih težav z mašinami (prav tako tuki podjetje Plineks).
Danes pa sem govoril s serviserjem ki je rekel da se lahko osebno oglasim pri njih kjer imajo 3 avtomobile predelane na plin (od G-1 in Plineksa) s katerimi so stalno težavo.
Seveda na G-1 o tem ni vedel ničesar ...
Tako da kot kaže je zaključek, v kolikor želim da avto laufa naslednjih 10 let bp, ostanem na bencinu oziroma počakam če se bo karkoli spremenilo glede plina.
Ker imam občutek da bo v primeru težav boomerang efekt (servis se bo zgovarjal na plinsko instalacijo oni na servis itd jaz pa bo brez avta)
cc09 je napisal/-a:bomber, pa so ti povedali, da je treba tem mašinam nastavljat ventile na 30-60,000 km, če vozijo na plin? Z mazanjem in nastavljanjem recimo vsakih 50 kkm, bi se še danes vozil brez problema. Ampak oni tega niso vedeli, ker so pač šalabajzerji. S temi mašinami se da tudi 300 jurjev obrnit na plin (toliko sem do zdaj največ zasledil, morda bo pa kdo prišel do 500) brez problemov, ampak mora bit vse poštimano kot je treba.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov