Debate, ki niso vezane na ostala področja...

zzitop
Uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a zzitop So jun 29, 2013 11:24 am

Hvala za mnenje. 1. in 4. točko razumem. za 2. in 3. pa bi imel podvprašanje:

najprej 3.)
Na rezervoarju mislim da piše da velja (homologiran) do začetka letošnjega leta (avtomobil je sicer iz Italije). Kolikor vem, bi, če bi ga želel registrirati v Italiji, moral menjati rezervoar. Rezervoar na oko izgleda res kot nov, nikjer nič rjav, ne vem pa kakšen je znotraj. Ima kake vgrajene ventile? Bi tam lahko bil problem zaradi starosti?

In posledično še 2.)
Za vgradnjo sekvenčnega sistema torej ostane tudi rezervoar in napeljava, ugibam, morda se da uporabiti tudi kaj od električnih delov napeljave. Tukaj pa je že nek prihranek. Tako da morda ne bi bilo neumno menjati samo "motorni del" plinske naprave. Če se strošek zmanjša za 200 EUR, to več ni zanemarljivo. Če se tudi pri homologaciji kaj prihrani, potem še toliko večja prednost.
Zato še enkrat, kaj vse bi bilo potrebno glede papirologije v tem primeru? Pa recimo če bi to naredil eden od slovenskih mojstrov. Vseeno bi bil vesel tudi, če bi znal kdo povedati, kakšna bi bila razlika, če naredi nek mojster s Hrvaške.

Imel bi še komentar na odgovor za točko 1.:
Res je naše gospodarstvo v krizi in ga z veseljem podpiram, pod pogojem da je tudi konkurenčno. do te stopnje sem patriot. Če podpiram brezglavo vse kar je Slovensko, pa s tem nisem patriot, pač pa dajem našim samo potuho. Glede plinskih inštalacij pa smo že ugotovili, da pri nas niso na nivoju (aka Plineks).

Hvala

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy So jun 29, 2013 1:46 pm

Pri nas ni periodičnih testov tankov. Se pravi, karkoli piše, naj piše, pri nas ne velja. Ventil seveda je. Pri nas ravno tako nima ''roka trajanja''.

Elektro napeljava ti pri prehodu na sekvenčni sistem, ne nuca popolnoma nič, ker so to dve različne zgodbe. Dvomim da bo kateri od monterjev održal uparjalnik in namontiral sekvent. To je približno tako kot bi se stuširal, potem pa oblekel nazaj posrane gate. Proizvajalci prodajajo ''motorne kite'' kot celoto, ki pa dvomim da jo bo kateri monter hotel razdirati, oz boš dobil ceno enako kot če ti pustijo kakšno komponento not. Tank in napeljavo za plin(baker), načeloma lahko obdržiš, ampak za homologacijo zahtevajo original papirje od tanka.

Na homologacijah vedno bolj vedo kaj gledajo pri plinskih napravah, zato bodo najbrž kar hitro opazili, da je nekaj novega v motorju, ker je plinska naprava vpisana po komponentah. Vsaj pri meni je tako. Kar pomeni cel postopek homologacije še enkrat.

Ne moreš primerjati cen pri nas z cenami pri Hrvatih. Če drugega ne, imajo tam cenejše roke. Delajo pa naši enako dobro kot ostali...no ja, ne glih vsi...sicer si pa že napisal...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

murkoslavko
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a murkoslavko So jun 29, 2013 4:39 pm

Imam flashlube na podtlak, nastavljen na 4 sekiunde kaplica.

Opažam da ko se vozim cel tank avtocesta 3.500 obratov, se ne porabi flaslube nič.

Ko se pa vozim po lokalni cesti, pa mi gre ko zmešan.

Torej pri velikih obratih ni podtlaka?

A je tole lahko problem, ker se vozim večino avtocesta?

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop So jun 29, 2013 6:15 pm

iziboy je napisal/-a:Pri nas ni periodičnih testov tankov. Se pravi, karkoli piše, naj piše, pri nas ne velja. Ventil seveda je. Pri nas ravno tako nima ''roka trajanja''.

Elektro napeljava ti pri prehodu na sekvenčni sistem, ne nuca popolnoma nič, ker so to dve različne zgodbe. Dvomim da bo kateri od monterjev održal uparjalnik in namontiral sekvent. To je približno tako kot bi se stuširal, potem pa oblekel nazaj posrane gate. Proizvajalci prodajajo ''motorne kite'' kot celoto, ki pa dvomim da jo bo kateri monter hotel razdirati, oz boš dobil ceno enako kot če ti pustijo kakšno komponento not. Tank in napeljavo za plin(baker), načeloma lahko obdržiš, ampak za homologacijo zahtevajo original papirje od tanka.

Na homologacijah vedno bolj vedo kaj gledajo pri plinskih napravah, zato bodo najbrž kar hitro opazili, da je nekaj novega v motorju, ker je plinska naprava vpisana po komponentah. Vsaj pri meni je tako. Kar pomeni cel postopek homologacije še enkrat.

Ne moreš primerjati cen pri nas z cenami pri Hrvatih. Če drugega ne, imajo tam cenejše roke. Delajo pa naši enako dobro kot ostali...no ja, ne glih vsi...sicer si pa že napisal...

OK, hvala za pojasnila!

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Sr jul 03, 2013 5:50 am

Glede na to da za g-1 slab kaže me zanima če lahko kje drugje servisiram njihovo napravo? Sej ni to raketna znanost...

bomber111
Novinec

Napisal/-a bomber111 Sr jul 03, 2013 8:49 am

Kaj bodo zaprli?

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Sr jul 03, 2013 9:26 am

Ne samo ne zdijo se mi sposobni rešit probleme

murkoslavko
Novinec

Napisal/-a murkoslavko Pe jul 05, 2013 8:31 am

A mi lahko kdo razloži podtlačni valve saver. Ker pri meni ne pada tekočina.
Vozim se izklučno dolge relacijske vožnje 100km in 1km lokalne ceste.
A pri 120km/h in 3500 obratih nima nič podtlaka?
Tempomat, avtocesta in 100km meditiranja :-)

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Pe jul 05, 2013 9:08 am

murkoslavko je napisal/-a:A mi lahko kdo razloži podtlačni valve saver. Ker pri meni ne pada tekočina.
Vozim se izklučno dolge relacijske vožnje 100km in 1km lokalne ceste.
A pri 120km/h in 3500 obratih nima nič podtlaka?
Tempomat, avtocesta in 100km meditiranja :-)

Podtlak v sesalnem kolktorju je največji pri prostem teku, ker motor ''vleče'' zrak skozi priprto loputo. Pri dodajanju gasa, se lopute odpre in podtlak pade, se pravi pri zmerni vožnji na višjih obratih ej podtlak nižji kot v prostem teku. Zato pa je poraba mazalne tekočine, če imaš veliko vožnje po AC, manjša in tudi efekt mazanja ja slab.

murkoslavko
Novinec

Napisal/-a murkoslavko Pe jul 05, 2013 10:08 am

In kaj je najboljša varianta da to rešim, ker zdaj je to dejansko neuporabno.

A ta zadeva deluje, koliko stane vgradnja pri nas?
http://www.v-lube.com/product/electroni ... -kit-plus/

imam pa renault megane berline 1.6 83kw 2004 motor k4m 760

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Pe jul 05, 2013 12:25 pm

murkoslavko je napisal/-a:In kaj je najboljša varianta da to rešim, ker zdaj je to dejansko neuporabno.

A ta zadeva deluje, koliko stane vgradnja pri nas?
http://www.v-lube.com/product/electroni ... -kit-plus/

imam pa renault megane berline 1.6 83kw 2004 motor k4m 760

Ga nisem probal in ne vem :roll:

Uporabniški avatar
gortnar
Novinec

Napisal/-a gortnar Po jul 08, 2013 11:42 am

V poletnih mesecih smo na portal povabili strokovnjaka Žigo Habjana, ki bo odgovarjal na vprašanja o avtoplinu.

Vprašanja lahko zastavite tukaj: viewtopic.php?f=19&t=97170

Lep pozdrav,

Ekipa Avtomobilizem.com

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po jul 08, 2013 1:39 pm

gortnar je napisal/-a:V poletnih mesecih smo na portal povabili strokovnjaka Žigo Habjana, ki bo odgovarjal na vprašanja o avtoplinu.

Vprašanja lahko zastavite tukaj: viewtopic.php?f=19&t=97170

Lep pozdrav,

Ekipa Avtomobilizem.com

In njegove reference?

Frips
Nov uporabnik

Napisal/-a Frips To jul 09, 2013 12:03 pm

g.Žiga Habjan

A to je tisti gospod, ki na vprašanja postavljena na Petrolu, samo "copy paste-a" odgovore?!

heh.....

stromae
Nov uporabnik

Napisal/-a stromae To jul 09, 2013 12:25 pm

maja sem v ford focus 1.6 l.2005 vgradil lpg in imam po prevozenih 18.000km skoraj poplacano investicijo (vzel sem na 4 obroke in kolkor prisparam cez mesec dam za obrok) sedaj gre na predelavo se zenina opel corsa l.2013
o avtoplinu sem vedel bolj malo do predstavitve na petrolu (seznam je na njijhovi strani).po tem kar sem videl in imel predstsavljeno na testni voznji sem se odlocil za predelavo. k sreci prej nisem zacel brati foruma . ce bi ga bral ne verjamem da bi se odlocil za predelavo - ljudem dajete napacno predstavo in ljudje mislijo da so z avtoplinom sami problemi. malo vec dobre reklame bi bilo smiselno ker tale avtoplin je bomba:) vsekakor svetujem vsem ki delate kilometre. pa preden vgradite se zapeljite od enegga do drugega vgrajevalca, da vidite v zivo ker po telefonu znam tud jaz marsikaj prodat:)
veliko poceni in varnih kilometrov vsem
slavc
stromae015@gmail.com

Frips
Nov uporabnik

Napisal/-a Frips To jul 09, 2013 12:52 pm

Napačno predstavo? Ne bi rekel. Pač se tukaj javijo ljudje, ki imajo težave in vprašajo po nasvetu.
Monterji znajo biti tudi v živo sladki in oh in sploh....izkušnje na koncu pa znajo biti drugačne...žal. To je pač realnost.

Se pa strinjam, da je avtoplin ZAKON :) (vsaj meni)

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To jul 09, 2013 1:00 pm

Frips je napisal/-a:g.Žiga Habjan

A to je tisti gospod, ki na vprašanja postavljena na Petrolu, samo "copy paste-a" odgovore?!

heh.....

sej mogoče je pa zdaj na svoje pa se bo bolj potrudil :D

je pa vprašanje če ni pri katerih monterjih ali slovenskih proizvajalcih avtoplinskih naprav ...... =P
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka To jul 09, 2013 1:14 pm

stromae je napisal/-a:maja sem v ford focus 1.6 l.2005 vgradil lpg in imam po prevozenih 18.000km skoraj poplacano investicijo (vzel sem na 4 obroke in kolkor prisparam cez mesec dam za obrok) sedaj gre na predelavo se zenina opel corsa l.2013
o avtoplinu sem vedel bolj malo do predstavitve na petrolu (seznam je na njijhovi strani).po tem kar sem videl in imel predstsavljeno na testni voznji sem se odlocil za predelavo. k sreci prej nisem zacel brati foruma . ce bi ga bral ne verjamem da bi se odlocil za predelavo - ljudem dajete napacno predstavo in ljudje mislijo da so z avtoplinom sami problemi. malo vec dobre reklame bi bilo smiselno ker tale avtoplin je bomba:) vsekakor svetujem vsem ki delate kilometre. pa preden vgradite se zapeljite od enegga do drugega vgrajevalca, da vidite v zivo ker po telefonu znam tud jaz marsikaj prodat:)
veliko poceni in varnih kilometrov vsem
slavc
stromae015@gmail.com

če si v 18,000 km povrnil predelavo pomeni samo dvoje: ali si prekleto malo plačal za predelavo, ali slabo računaš
sam sem v letu prevozil 17,500km in povrnil 1/3 naprave ( če pošteno računaš, se pravi upošrevaš še bencin za zagon+valvecare+servis naprave/km)
lakom lačen hoče papico

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy To jul 09, 2013 2:04 pm

Mogoče mu pa Focus porabi 32 litrov na 100 km :lol:

darkoan
Nov uporabnik

Napisal/-a darkoan To jul 09, 2013 6:34 pm

Ker vidim da je tukaj gor precej strokovnjakov za plin me zanima kaj mi najbolj priporočate za mazanje ventilov ter zakaj?

Flashlube Electronic Kit, ki ga lahko dobim bolj ugodno kot tukaj:
http://www.populi.si/index.php?page=sho ... p&Itemid=4

ali V-lube Electrnic Kit Valve Saver Kit D12:
http://www.populi.si/index.php?page=sho ... p&Itemid=4

Vozilo je Ford Fiesta letnik 2008 in že ima vgrajen Tartarini plinski sistem ter mehansko mazanje ventilov (samo z flaško... :? ).
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov