Debate, ki niso vezane na ostala področja...

HotDemon
Nov uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a HotDemon So jul 20, 2013 7:19 pm

murkoslavko je napisal/-a:http://amrautos.co.uk/database_problem_cars.pdf

V listi je kot problematičen z problemi že pred 100000.
Potrdil proizvajalec Prins direkt.
Torej brez elektronskega mazanja ventilov si pečenka pred 100000.

saj imam mazanje ventilov :)

HotDemon
Nov uporabnik

Napisal/-a HotDemon So jul 20, 2013 7:57 pm

Za "dareduc" montiral mi je Milan Zver iz Odranec. JA saj pri men je enako na 10sec ena kapljica.....

mc123
Nov uporabnik

Napisal/-a mc123 Po jul 22, 2013 8:27 pm

bernikm je napisal/-a:Zdravo,

Sem se odločil za vgradnjo sistema Emmegas.
V podjetju kjer mi bodo zadevo vgradili so že predelali dve novi Opel Corsi ki imata enako mašino kot moj Aveo in naj ne bi bilo težav. Predelanega imajo tudi Cruza 1.6, ki je naredil že čez 60.000 km in tudi nobenih težav.
Imajo pa sistem ki za mazanje ventilov brizgne bencin, tako da se ne rabi ValveCare sistema in dodatnega olja za mazanje. Sicer kolikor berem so nekateri proti temu sistemu, vendar glede na avte ki so jih že predelali in narejene kilometre težav ni, se pravi da sistem deluje.
Cena sistema je ugodna slabih 1200€ (s homologacijo), 5 let garancije, servisi na 20.000km strošek med 30-50€.
Močno upam da bo sistem deloval naslednjih 10 let, kolikor računam da bom imel avto.

Morda še kakšna mnenja/pripombe/kritike glede Emmegas sistem in njihovega sistema mazanja ventilov glede na klasični ValveCare sistem ?

lp,Miha

Predvidevam da vem kje boš ugradil-ker imam jaz isti sistem in pogoje garancije. Jaz sem ga ugradil v LJ. Takole bom povedal-plinski sistem sem ugradil pri 180.000 km-renault clio letnik 1998, sedaj jih imam 205.000. Vmes sem naredil servis. Glede na to da se govori, da tole mazanje ventilov z bencinom ne deluje, bi po moje moj avto bil že za na odpad. Vmes je nekaj cukalo, danes pa sem ugotovil da to ni bilo krivo zaradi plina ampak mi je ena budala zamenjala kable od svečk-kdo je to naredil nimam pojma ker sem ga vmes imel na treh servisih zaradi tehničnega. In zdej ko mam nove svečke in kable nazaj na mestu dela OK. Moram še stestirat na avtocesti da vidim kakšno je stanje porabe in drugih stvari. To da imam ta sistem pa se tu na forumu raje ne hvalim več, ker se najde kak ki sveto prisega na Prins itd,... Ne da se mi kregat z njimi. Plinski sistem lepo dela-tako ali drugače pa maš garancijo. Čez emmegas nima noben pripomb. Jaz sem zadovoljen z njim.

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm To jul 23, 2013 6:14 pm

Zdravo,

Danes sem dobil še odgovor od dveh monterjev (oba imata že več kot 10 let izkušenj s predelavami) in sta mi oba rekla da bodo v primeru 'mazanja z bencinom' problemi. Sicer ne takoj, vendar po 30.000 ker naj bi tu sistem mazal samo pri določenih obratih, ne pa ves čas.
Eden mi je celo rekel, da so imeli že nekaj strank, ki so prišli s tem sistemom k njim ker so bile težave z ventili.
Pravi da Opel mašine so zelo občutljive ter obvezno zahtevajo mazanje, brez tega ne bodo zdržale 100.000 km, da pa v kolikor se uporabi mazanje (naj bi bil 1l tega olja na 10.000km) pa težav glede na njihove izkušnje ne bo.
Je pa zanimivo, ker te, ki vgrajujejo Emmegas sistem pa govorijo zopet kontra. Je pa res, da ne poznam nobenega, ki bi imel Oplovo mašino (novi model) predelano na Emmegas in naredil več kot 50.000km. Vsi ki nimajo težav imajo stare mašine, zdaj pa če je res kaj na temu da so bili včasih boljši materiali, danes je pa vse narejeno da čim prej crkne bo potem držalo.
Res ne vem, bolj nekako zaupam majstru, ki ima izkušnje s tem, kot nekomu ki je zadevo šele začel vgrajevati in nima več kot 10.000km prevoženih na novih motorjih. Vprašanje kaj bo pri 50k ali več...

mverdnik
Nov uporabnik

Napisal/-a mverdnik To jul 23, 2013 9:22 pm

Pozdravljeni,
sistem G1 plin (1500€) imam cca. leto in pol v Fordu s-maxu 2.0 benz...ko sem sistem montiral je imel avto prevoženih slabih 60.000 km....do danes sem prevozil s sistemom okoli 20.000 km.....in od vgradnje pa do danes 23.07.2013 sem bil pri njih na reklamaciji že najmanj 8x, če ne že večkrat...nazadnje sem bil v 19.07.2013 in danes zjutraj sem spet peljal avto nazaj...delajo do 16 ure in niti poklicali niso, da avto danes ne bo končan..ampak to je že druga zgodba!

Konstantni problemi, ki so pri G1 sistemu:
- poraba je občutno višja in ni računice...enkrat z 56 literskim plinskim rezervarjem naredim 280 km...drugič 380km
- merilec za plin ne kaže točno ali pa sploh ne kaže
- plin se med vožnjo samodejno izkloplja in vkloplja!
- 3x so mi že izklopili lučko za motor!!!
- avto cuka
- če je vklopjen plin, avto zjutraj ali ko je hladen sploh ne vžge (takoj ko plin izklopim avto vžge v prvo!!)
- vedno ampak res vedno ko sem polnil LPG na Hrvaškem mi je sistem odpovedal

Odnos zaposlenih v G1: ko boste imeli problem vas bo sprejel prodajalec, katremu potožite problem...on vam bo potem solil pamet kaj je možno in kaj ne in o vzrokih.......enkrat bodo svečke, drugič gumica, tretjič ventili, četrtič kakovost plina....ko boste avto oddali na servis, se bodo potrudili, da vam ga vrnejo tik predno zaključijo z delavnikom. In ko boš potem prodajalca vprašal, kaj je bilo z avtom narobe, vam bo odgovoril, da on nič ne vem in da so serviserji že odšli domov...ko boš spet pripeljal avto nazaj na reklamacijo pa ti bo prodajalec odvrnil, da ne ve kdaj bo avto prišel na vrsto ker so polni...in ko že čist obupan rečeš da ni važno kdaj boš avto spet videl ampak samo da ga zrihtajo, pa se zaveš, da je to vse skupaj en velik nateg! Še dobro da sem iz Celja in da je servis vsaj dokaj blizu!

dani76
Nov uporabnik

Napisal/-a dani76 Sr jul 24, 2013 8:39 pm

Pozdravljeni
Imam forda c-max 1,6 letnik 2008.Imam sistem od g-1 in moram rečt da mi vse do zdaj deluje enkratno brez problemov..Imam naretih na plin okoli 30000km avto deluje brez težav.Polni tank imam 50litrov in če ga spraznim do konca naredim poleti okoli 550 km pozimi malo več.Preden sem se odločil da dam predelat avto na plin sem klical tudi različne serviserje v Nemčijo.Vsi s katerimi sem se pogovarjal so rekli da je ford res občutljiv na ventile ampak če ga normalno voziš nebi smelo bit problemov.Tak da se sedaj tega držim in avto ne spuščam v neke ture ampak lepo normalna vožnjo.Avto sem predelal pri 52000km sedaj imamo dobrih 84000km in lahko rečen brez kakršnih koli težav.Imam tudi mazanje flasclube ki ga redno kontroliram.

Lep pozdrav

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop Če jul 25, 2013 9:06 am

mverdnik je napisal/-a:Pozdravljeni,
sistem G1 plin (1500€) imam cca. leto in pol v Fordu s-maxu 2.0 benz...ko sem sistem montiral je imel avto prevoženih slabih 60.000 km....do danes sem prevozil s sistemom okoli 20.000 km.....in od vgradnje pa do danes 23.07.2013 sem bil pri njih na reklamaciji že najmanj 8x, če ne že večkrat...nazadnje sem bil v 19.07.2013 in danes zjutraj sem spet peljal avto nazaj...delajo do 16 ure in niti poklicali niso, da avto danes ne bo končan..ampak to je že druga zgodba!

- poraba je občutno višja in ni računice...enkrat z 56 literskim plinskim rezervarjem naredim 280 km...drugič 380km
- avto cuka
- če je vklopjen plin, avto zjutraj ali ko je hladen sploh ne vžge (takoj ko plin izklopim avto vžge v prvo!!)

Odnos zaposlenih v G1: ko boste imeli problem vas bo sprejel prodajalec, katremu potožite problem...on vam bo potem solil pamet kaj je možno in kaj ne in o vzrokih.......enkrat bodo svečke, drugič gumica, tretjič ventili, četrtič kakovost plina....ko boste avto oddali na servis, se bodo potrudili, da vam ga vrnejo tik predno zaključijo z delavnikom. In ko boš potem prodajalca vprašal, kaj je bilo z avtom narobe, vam bo odgovoril, da on nič ne vem in da so serviserji že odšli domov...ko boš spet pripeljal avto nazaj na reklamacijo pa ti bo prodajalec odvrnil, da ne ve kdaj bo avto prišel na vrsto ker so polni...in ko že čist obupan rečeš da ni važno kdaj boš avto spet videl ampak samo da ga zrihtajo, pa se zaveš, da je to vse skupaj en velik nateg! Še dobro da sem iz Celja in da je servis vsaj dokaj blizu!

Šalabajzarstvo kot pri Plineksu

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop Če jul 25, 2013 9:11 am

Pozdravljeni, še nekaj me zanima:

Če se komu dogaja, da sedaj med poletjem, lahko v rezervoar nafila več plina kot v hladnejših časih.

V 50 litrški rezervoar, ko je bil prazen, se je vedno lahko natočilo 39-41 l. Sedaj pa gre po novem od 43-44l. Kako bi si to lahko razložil? Bojim se, da med polnjenjem ne pušča mimo kakega tesnila

Hvala in LP

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Če jul 25, 2013 10:09 am

zzitop je napisal/-a:
mverdnik je napisal/-a:Pozdravljeni,

- avto cuka

Šalabajzarstvo kot pri Plineksu

Zatežim jim, da naj ti dajo nov uparjalnik notr. Imel sem podobne probleme in odkar je nov noter pa sistem dela.

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop Če jul 25, 2013 12:13 pm

Verjetno imajo preveliko zalogo starih in jih je treba prodati. Če ne ni ekonomske računice. :D

HotDemon
Nov uporabnik

Napisal/-a HotDemon Če jul 25, 2013 3:22 pm

jaz imam Opel Astro 1.6 twinport. Z polnim tankom to je cca 46l plina sem prevozo cca 650km.....zdaj pa mi je začel avto cukat. Monter mi je rekel, da je potrebno mape spremenit.....avto, ko laufa pod štandgasom se rahlo zaganje ima malce prenizke vrtljaje, ko pa preklopim na benz pa laufa kot urica.

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Če jul 25, 2013 7:38 pm

HotDemon je napisal/-a:jaz imam Opel Astro 1.6 twinport. Z polnim tankom to je cca 46l plina sem prevozo cca 650km.....zdaj pa mi je začel avto cukat. Monter mi je rekel, da je potrebno mape spremenit.....avto, ko laufa pod štandgasom se rahlo zaganje ima malce prenizke vrtljaje, ko pa preklopim na benz pa laufa kot urica.

Sodeč po porabi imaš presiromašno mešanico, najbrž zato ker so obljubili 3% večjo porabo plina napram bencinu. Zdej bojo še enkrat nastavili avto in (najbrž) bo bolje, ampak bo tudi poraba drugačna. Ni mi jasno zakaj v prvo ne nastavijo kot je treba :evil:
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

robertto
Nov uporabnik

Napisal/-a robertto Pe jul 26, 2013 7:39 pm

Rabim pomoč. Imam namreč problem pri vožnji kadar je zunanja temperatura višja od 30°C. Takrat mi avto pri ustavljanju zelo rad crkne. Na servisu so mi že čistili loputo, in pred tremi dnevi celo zamenjali injektorje pa mi je danes crkval skoraj pri vsakem semaforju pa še pri speljevanju mu moram dati kar dobro gasa če ne še tu crkne (kot da mu zmanjka moči). Na plin sem prevozil že 40000 km. Drugače motor teče mirno in tudi pri zagonu je miren tako da na ventile ne sumim. Vozim pa Škodo Roomster 1.4.

murkoslavko
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a murkoslavko Pe jul 26, 2013 9:11 pm

Senzor temparature, senzor gredi

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe jul 26, 2013 9:55 pm

Ko je blo nekaj časa nazaj govora o tesnenju ventilov ali kako se že temu reče, kako se to sploh izvede, predvsem pa, koliko to približno stane?

robertto
Nov uporabnik

Napisal/-a robertto Pe jul 26, 2013 11:16 pm

Murkoslavko mi lahko bolj podrobno opišeš funkcijo senzorja toplote in gredi. Hvala

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy So jul 27, 2013 6:16 am

robertto je napisal/-a:Murkoslavko mi lahko bolj podrobno opišeš funkcijo senzorja toplote in gredi. Hvala

Oba imata zelo pomemben vpliv na vbrizg goriva, zato če eden od njiju (ali oba) ne deluje pravilno lahko imaš probleme.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

robertto
Nov uporabnik

Napisal/-a robertto So jul 27, 2013 12:32 pm

Pred vgradnjo plina sem v poletnem času pri visoki vročini imel težave z vžigom, ki ni in ni hotel vžgati, po nekaj poskusih potem je vžgal. To sem na servisu tudi omenil pa so priklopli gor računalnik in so rekli da ne pokaže nobene napake in da je vse vredu. Ali je menjava teh senzorjev draga zadeva?

murkoslavko
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a murkoslavko So jul 27, 2013 1:31 pm

V primeru temp. sezorja bo avto težko vžgal, še posebej vroč. Včasih pomaga če dodaš plin do 1/4. Vcasih pomaga ce malo potrkaš po njem z kakim izvijacem. Ampak vseeno bolje menjat. Avto tudi nebo kazal temperature motorja, ali pa se nebo spreminjala.

V primeru senzorja odmicne gredi ti bo ugasal pri prostem teku, npr. semafor ko poskusas speljat.

Uporabniški avatar
xyz6
Novinec

Napisal/-a xyz6 Če avg 08, 2013 9:54 am

Plinaš, iziboy.....

A se splača nabavit rabljeno PRINS napravo za 4 valjne motorje... Ima cca. 30.000 prevoženih in je odmontirana iz avtomobila (karambol - Mazda 6). Poplnoma cela (nepoškodovana) z Valvecare, 45L toroidom, popoloma novimi (nezmontiranimi) šobami za sesalni kolektor in 2x nova filtra.... Dobim jo za dobrih 200 EUR.
Po pogovoru z PRINS (Domžale) pa bi bila cena vgradnje min 400 max 600 EUR. Dal bi jo v Honda Accord 2.0 l. 1993
P.S.: Sem že bil 1x zmenjen za novo vgradnjo, ampak je takrat nekaj prišlo vmes in se mi ni izšlo. Plinaš to ve, saj sem še dolžan kofe... Plinaš, bom vrnil, da ne boš mislu da sm pozabu :P
To je to!

Hvala za pomoč oz. odgovor! ;)
Avensis Wagon T22 LPG Prins VSi1
Accord CU1 LPG Prins VSi2
Accord CL7 LPG Prins VSi2
E60 525iA LPG Prins VSi2
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov